Різне

Голубци- ідеальне поєднання м’яса і овочів



популярна страва

Голубці – досить популярна страва, яке представляє собою капустяні рулетики начинені меленим м’ясом з рисом. Як приготувати голубці, щоб результат був ідеальним, ви дізнаєтеся з добірки рецептів з фото і детальним описом.

Секрети приготування голубців

Багато господинь з побоюванням ставляться до готування такої страви, вважаючи, що це досить клопітка справа. Звичайно, їх приготування вимагає вправності і знання певних тонкощів.

капуста

Спробувавши зробити їх хоча б раз, ви зрозумієте, що все набагато простіше, ніж передбачалося, головне дотримуватися кількох правил:

  1. Капуста для голубців повинна бути велика. Розмір одного листа приблизно на дві долоні;
  2. Кочан не повинен бути дуже щільним, так як тоді листочки будуть жорсткими, і погано згортатися. Ідеальними вважаються тонкі, еластичні листи, без великих прожилок.
  3. Для розм’якшення – її потрібно проварити у воді з оцтом і сіллю кілька хвилин (на 3 літри води 30 г оцту і грам 40 солі). Якщо листя все одно не достатньо м’які, то потрібно зрізати жорсткі прожилки і злегка відбити їх кухонним молоточком.
  4. Щоб листи краще відділялися один від одного – потрібно спочатку вирізати качан, на якому вони і триматися.

Класичний рецепт голубців

Найпоширеніший рецепт – голубці з фаршем і рисом, погашені в томатному соусі.

традиційні

На 15 штук вам потрібно:

  • 15 великих капустяних листків;
  • 700 г свинячого фаршу;
  • 150 г рису;
  • 3 морквини;
  • 3 цибулини великі;
  • 1 літр соку з томатів;
  • 3 часникових часточки;
  • масло для смаження;
  • сіль, перемелений перець за бажанням.

рулетик

Інструкція до приготування:

  1. З качана вирізаємо середину і проварюємо його в окропі з сіллю і оцтом 3-4 хвилини. Даємо злегка охолонути і поділяємо.
  2. Крупу відварюємо як зазвичай. Промиваємо і охолоджуємо.
  3. Кришимо цибулю і натираємо моркву. У великій сковороді підігріваємо олію і готуємо морквяно-цибульну засмажку.
  4. 1/3 засмажкою додаємо до фаршу, всипаємо рис, присаливаем, перчимо і добре вимішуємо.
  5. В останні овочі вливаємо томат, видавлюємо часник і тушкуємо до густуватої стану.
  6. Звертаємо рулетик з листочка і начинки. Розкладаємо їх в глибокій жаровні і заливаємо томатною піджаркою. Ставимо на слабку температуру гаситися приблизно годину. У готовому вигляді вони м’які і соковиті. А їсти їх можна як гарячими, так і холодними.

Голубці в духовці

Такий спосіб приготування дає можливість зберегти корисні речовини всіх компонентів. Смак страви не поступається приготованим традиційним способом, а часом значно зменшується. Пропонуємо вам покроковий рецепт голубців в духовці.

в духовці

Необхідний набір продуктів:

  • 1 кг свинячо-яловичого фаршу;
  • 2 головки цибулі;
  • 2 великі морквини;
  • 1 велика капустяна головка;
  • 500 мл сметани;
  • 1 велике яйце;
  • 300 г вареного рису;
  • сіль, свежеперемолотий перець, лаврове листя;
  • 70 г борошна;
  • 50 г спреду.

в сметані

Приготування покроково:

  1. Лук шаткуємо, морква трьом на маленькому тертці.
  2. Вирізаємо качан з головки і тримаємо 10 хвилин в мікрохвильовці (можна відварити як в попередньому рецепті), даємо охолонути і розбираємо на частини.
  3. М’ясо з’єднуємо з подрібненими овочами і відварним рисом. Присмачуємо спеціями, вбиваємо яйце і добре все розмішуємо. Начинку щільно загортаємо в лист.
  4. На сковороді обсмажуємо до золотистого борошно. У сотейнику топимо спред, всипаємо борошно і вливаємо сметану. Доводимо до закипання, помішуючи на маленькому температурі.
  5. У деко з високими бортами розладжуватися рулети, лаврушку, заливаємо все сметаною підливою і ставимо в духовку. Смачні голубці в сметанному соусі готуються при 180 градусах приблизно годину.

Голубці на сковороді

Ті, хто думає, що на сковороді можна зробити лише ліниві голубці, дуже сильно помиляються. Пропонуємо вам варіант дуже ніжного страви з молодої капусти.

на пательні

Необхідні складові:

  • 1 молодий качанчик;
  • 800 г курячої м’якоті;
  • 150 г пшона;
  • 2 цибулинки середнього розміру;
  • 2 морквини;
  • пучок молодого кропу;
  • 300 мл вершків;
  • жир для смаження;
  • сіль, каррі, перець мелений.

смачно

Схема готування покроково:

  1. Філе прокручуємо в м’ясорубці. Овочі подрібнюємо і додаємо до перекрученої курятині.
  2. Пшоно варимо до готовності і даємо охолонути. Змішуємо з м’ясом, притрушуємо спеціями.
  3. Кочан обдаємо окропом і розбираємо. Позбавляємося від жорсткості, трохи постукавши по прожилкам молоточком для відбивання.
  4. Ложем на середину начинку і звертаємо конвертиком.
  5. У глибокій сковорідці розігріваємо жир, обсмажуємо на ньому кожен конвертик до легкої золотистої і виймаємо на тарілку.
  6. Обсмажені голубці з м’ясом з молодої капусти повертаємо назад, заливаємо вершками, закриваємо кришку і тушкуємо приблизно 30 хвилин. Перед подачею притрушуємо кропом.

Голубці в мультиварці з пекінської капусти

З появою кухонних електроприладів життя домогосподарки набагато спростилася. Мультиварка – відмінний помічник у приготуванні багатьох страв. Наше блюдо так само не стало винятком. Готувати ми будемо не з простої, а з пекінської капусти.



в мультиварці

Необхідні продукти:

  • 1 качан пекінської капусти;
  • 800 г свинячого фаршу;
  • пучок кінзи;
  • 200 г сирого рису;
  • 1 луковая головка;
  • 1 морквина;
  • 1 великий стручок паприки;
  • 3 часникових зубчики;
  • 1 чашка води;
  • 4 ст. ложки соусу томатів;
  • сіль, спеції, лаврове листя.

просто

Опис процесу покроково:

  1. Кочан поділяємо. Вилажіваем їх в друшляк і обдаємо окропом.
  2. Лучок шаткуємо дуже дрібно, моркву тремо на тертку, кінзу дрібно рубаємо. Змішуємо компоненти з фаршем, присаливаем і додаємо будь-які спеції, які вам подобаються. Додаємо сирої рис.
  3. Готову начинку звертаємо в листя і кладемо їх в чашу мультиварки. Зверху розсипаємо порізаний солодкий перець, лаврушку і часник.
  4. Воду підігріваємо і розводимо в ній соус. Заливаємо її в чашу. Закриваємо кришку приладу, встановлюємо режим «гасіння» на 1,5 години.

Голубці в каструлі

Калорійність традиційних голубців становить від 295 ккал в 100 г і вище. Для тих, хто дотримується більш дієтичного раціону, така страва звичайно не підходить. Але це зовсім не означає, що їх потрібно виключати зі свого меню. Спробуйте готувати голубці з капустою без м’яса в 100 г яких всього 124 ккал.

Перелік необхідних інгредієнтів:

  • капуста – 1 велика головка;
  • рис – 300 г;
  • цибуля – 250 г;
  • морква – 250 г;
  • перець солодкий – 100 г;
  • помідори – 1 кг;
  • перець гострий -0,5 стручка;
  • масло без запаху – для смаження;
  • сіль, спеції.

дієтичні

Докладний опис:

  1. Капусту відварюємо до м’якості. Даємо охолонути і розбираємо на окремі частини.
  2. У розігрітій олії обсмажуємо подрібнені цибулю, моркву, солодкий перець.
  3. Рис варимо як зазвичай і змішуємо з обсмаженими компонентами. Присолюємо і посипаємо приправами.
  4. Формуємо як зазвичай у вигляді щільного рулету, підсмажуємо їх в невеликій кількості Олейни до золотистого і складаємо в каструльку.
  5. Помідори позбавляємо від шкірки і перетираємо через ситечко. Пюре підігріваємо, додаємо гіркий перчик, присаливаем і виливаємо в каструлю. Голубці з рисом в томатному соусі нудяться під кришкою при низькій температурі близько 40 хвилин після того, як закипить.

Незвичайні голубчики

На приготування такої страви вам буде потрібно трохи більше часу, але отриманий результат зробить гастрономічний фурор серед оточуючих вас їдців.

незвично

Необхідні інгредієнти:

  • 1 головка молодої капусти;
  • 300 г телятини;
  • 300 г свинини (масніший);
  • чашка рису;
  • по 1 цибулинки і морквині;
  • 2 3 часникові часточки;
  • 1 м’ясистий томат;
  • 100 мл кетчупу (можна гостріше);
  • щіпка цукру;
  • сіль, 2 ч. ложки паприки солодкої, лаврові листочки, спеції;
  • Олейна для смаження;
  • трохи води.

Опис готування докладно:

  1. Підготуємо листи. Кочан варимо як зазвичай, по черзі знімаючи з нього розм’якшені листочки.
  2. Приготуємо м’ясну начинку. Нашатковану цибулю і натерту моркву смажимо на підігрітою Олейні до золотистого стану.
  3. Рис варимо і охолоджуємо.
  4. М’ясо ріжемо дуже гострим ножем на дрібненькі кубики і змішуємо з рисом і овочами. Додаємо подрібнений часничок, спеції і присаливаем. Перемішуємо.
  5. Томат нарізаємо кубиками. У сотейнику підігріваємо воду, виливаємо в неї кетчуп і всипаємо томатні кубики. Злегка присолюємо і посипаємо цукром. Додаємо паприку, лаврові листочки і доводимо до закипання.
  6. Формуємо з начинки і листя конверти. Обсмажуємо кожен на підігрітому маслі і складаємо в жароміцний посуд. Заливаємо закипілої соусом і прибираємо в духову шафу хвилин на 40 при 180 градусах. При подачі можна посипати будь рубаною зеленню.

Ми запропонували лише кілька описів того, як готувати голубці. Вибирайте будь-який, який найбільш вам підходить, і сміливо починайте готувати.

Відео: Голубці по-домашньому



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.