Різне

Грог – напій моряків і піратів в сучасній інтерпретації



Відмінне доповнення до святкового столу

Грог (англ. Grog) – це гаряче спиртне з фортецею 15-20%, в оригінальний склад якого входить ром, змішаний з водою і цукром. Так само часто додаються різні спеції, мед, чай.

Пиття є досить калорійним через високий процентний вміст алкоголю – приблизно 200 ккал на 100 г. Менш «важким» є безалкогольний варіант, кількість калорій в ньому варіюється в залежності від використовуваних інгредієнтів і в середньому становить 50-100 ккал. Розглянемо покроково і з фото кілька рецептур, як приготувати грог самостійно вдома.

Класичний варіант грогу

Даний напій кілька століть був частиною раціону моряків з різних країн і використовувався для профілактики цинги. За смаковими і зігріваючим властивостям він дещо нагадує глінтвейн.

алкоголь піратів

Вам знадобиться:

  • Ром Бакарді темний – 200 мл;
  • 2 лимона;
  • Вода – 400 мл;
  • Цукровий пісок – 4 чайні ложечки.

Тепер сам класичний рецепт відомого спиртного:

  1. Воду виливаємо в каструлю, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння;
  2. З лимончиків в окремий посуд видавлюємо сік;
  3. Зменшуємо рівень полум’я і акуратно, не поспішаючи вливаємо в каструльку ром, потім лимонний сік, засипаємо цукор. Ретельно розмішуємо;
  4. Продовжуємо процес варіння протягом 2-3 хвилин, поки кристалики цукру повністю не розчиняться. При цьому помішувати рідина кухонної дерев’яної або пластикової лопаткою;
  5. Після цього приготування домашнього грогу буде завершено. Залишиться лише розлити його по келихах і почати дегустувати.

саморобний грог

Пити такий алкоголь потрібно виключно в гарячому вигляді не поспішаючи, невеликими ковтками, щоб не обпекти горло. Для цього можна вживати його через соломинку.

Екзотична рецептура з фруктами

Такий смачний алкогольний напій особливо припаде до душі любителям цікавих фруктових поєднань.

На один келих вам буде потрібно:

  • Ром білий – 40 мл;
  • Вода без газу – 100 мл;
  • Сироп кокосовий і з маракуї – по 15 мл;
  • Чай чорний – 5 г;
  • Яблуко зелене і апельсин – по 60 г;
  • Лимон – 25 г;
  • Гвоздика, кориця, чорний мелений перець – по 2 м

фруктовий

Поетапна схема готування:

  1. Поріжте всі фрукти маленькими кубиками і помістіть на дно келишок, так само додайте гвоздику;
  2. Заваріть чай і долийте сюди ж разом з двома видами сиропів і ромом;
  3. Засипте що залишилися приправи (перець і корицю);
  4. Перемішайте компоненти. «Рідке блюдо» готове до вживання. В якості прикраси можна прикріпити на обідок келиха кружальце ківі.

Grog на горілці

Цей напій чудово допомагає при переохолодженні, обмороженні або застуді. Можна робити такий грог зі спирту, але вживати його потрібно акуратно, дрібними ковтками, адже він робить сильний збудливу і зігріваючу дію.

склад:

  • Вода без газу і горілка – по 1 л;
  • Чай чорний – 50 г;
  • Цукровий пісок – 200 г.

на горілці

Гарячий грог робиться так:

  1. Від загального обсягу візьміть 200 мл водички і закип’ятіть її. Налийте в неї 200 мл горілки і засипте весь цукор. Варіть сиропчик протягом 5 хвилин;
  2. У решти 800 мл водички заваріть міцний чай, а 800 мл горілки підігрійте;
  3. Об’єднайте всі складові і розлийте отриману суміш по склянках.

Ягідний Grog

Коктейль грог сильно відрізняється від оригінального напою, але володіє приголомшливим смаком ягід. Особливо він припаде до душі представницям прекрасної статі.



складові:

  • Бренді коньячний і сироп полунично-малиновий – по 15 мл;
  • Чай ягідний – 8 г;
  • Лікер Куантро – 20 мл;
  • Вода – 130 мл;
  • Ягоди (лохина, полуниця, малина) – по 10-15 м

ягідний коктейль

Інструкція приготування:

  1. Чай заливаємо окропом залишаємо на кілька хвилин;
  2. Ягідки дрібно нарізаємо або подрібнюємо в блендері, поміщаємо в келих і заливаємо лікером і Сиропчик;
  3. Ягідний чайок проціджуємо і виливаємо сюди ж;
  4. За тильній стороні ножа або барной ложечки акуратно потихеньку наливаємо бренді і швидко підпалюємо суміш на 10 секунд. Після цього приступаємо до дегустації приголомшливого коктейлю.

Безалкогольні рецептури

Рецепт грогу в домашніх умовах без вмісту алкоголю має безліч варіантів. Напій, приготовлений за допомогою одного з них, можна вживати дітям і людям, які не переносять спиртне. На відміну від свого алкогольного «побратима», його можна пити без обмежень.

Варіант №1:

  • Сік вишневий – 150 мл;
  • Гарячий чорний чай – стакан;
  • Паличка кориці;
  • Цукровий пісок – 50 г.

Процес приготування простий: всі інгредієнти потрібно об’єднати в одному посуді і прогріти протягом 10 хвилин на невеликому полум’ї.

безалкогольний варіант

Рецепт №2:

  • Стакан гарячого каркаде;
  • Паличка кориці;
  • Пару бутонів гвоздики;
  • Два шматочка імбиру;
  • Мед за смаком.

Всі складові, крім останньої, нагрівають, потім настоюють 20 хвилин. На остаточному етапі кладеться мед, все разом знову розігрівається. Після цього можна вживати напій.

рецептура №3

  • Гарячий каркаде – 2 склянки;
  • Сік з половинки лимона або апельсина;
  • Кориця – 2 маленькі ложечки;
  • Перець – 3 горошинки;
  • Гвоздика – 4 бутончики;
  • Мед – 70 м

зігріваючий напій

Готуємо наступним чином:

  1. Спеції гріємо з чаєм протягом трьох хвилин;
  2. Додаємо свіжовичавлений сік обраного цитрусового;
  3. Наполягаємо суміш протягом півгодини;
  4. Потім гріємо її ще раз і кладемо мед.

Можна поекспериментувати і приготувати свій grog. Для цього можна використовувати різні види чаю, ягід і прянощів або спецій.

Відео: Рецепт грогу



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.