Різне

Варимо креветки правильно



морський делікатес

Як варити креветки – питання досить часто задається, так як і самі ці молюски користуються великою популярністю завдяки своїй корисності і смакота. Як приготувати креветки, а також кілька варіантів страв з них ми розповімо вам в цьому матеріалі.

Як правильно вибрати напівфабрикат

Так як в нашій країні такий морський делікатес найчастіше зустрічається в замороженому вигляді, то найголовніший секрет приготування смачної страви – правильно вибрати напівфабрикат:

  1. Купувати заморожені креветки найкраще в прозорих пакетах. Так ви будете їх бачити і зможете легко оцінити зовнішній вигляд товару. Вони повинні бути покриті тоненьким крижаним шаром, мати однакову величину і ні в якому разі не бути злиплими.
  2. На час варіння безпосередньо впливає розмір ракоподібних. Його найчастіше вказують на упаковці. Ідеальним вважається калібр не більш 120. Якщо раптом на упаковці він не вказаний – це означає, що ви тримаєте в руках пересортицу, і виготовити з неї соковите і ніжне блюдо у вас навряд чи вийде.
  3. Якщо ви виявите всередині пакету сніг, а на молюсках товстий, нерівний льодовий покрив, то краще відкладіть її відразу, так як все це ознаки того, що товар танув і неодноразово піддавався повторному заморожуванню.
  4. Так само багато про що вам скаже сама креветка. Якщо вона блякла або має жовтуватий відтінок – то велика ймовірність того, що товар старий, перемороженний. Хвіст обов’язково повинен бути згорнутий, в іншому випадку, продукт був мертвий задовго до заморожування, що також не сприяє смачному і корисного харчування. І нарешті, чорні цятки на поверхні панцира – ознаки хвороби цієї особи, що безсумнівно позначиться на якості її смаку. Виявлення одного з цих ознак – прекрасний привід відкласти такий продукт в сторону.

правильний колір і форма

Після вибору якісного продукту, можна приступати до його готуванні. І тут також краще дотримуватися зовсім нескладних правил, про які ми розповімо вам далі.

Як варити заморожені креветки

Щоб приготувати молюска правильно, потрібно спочатку визначитися очищені вони чи ні. Якщо у вас крижані сирі неочищені креветки, то перед початком готування необхідно їх попередньо розморозити.

неочищені напівфабрикати

Необхідний перелік продуктів на упаковку вагою 1 кг:

  • 1 невелика цибулина;
  • кілька горошин запашного перцю;
  • трохи листочків лаврушки;
  • 2 шт. кропового парасольок;
  • 2 пригорщі солі;
  • приблизно 3 літри води.

смачний молюск

Опис процесу готування поетапно:

  1. Напівфабрикат викладаємо з пакету в глибокий друшляк і промиваємо під струменем гарячої води поки крижана «шубка» не розтане.
  2. Воду доводимо до кипіння, змішуємо з усіма спеціями і кладемо в неї цибулю. Даємо кілька хвилин прокипіти і всипаємо ракоподібних. Скільки варити їх, як ми вже говорили, залежить від їх розміру. Стандартні, що не великі – готують приблизно 3-5 хвилин, а дуже великі, королівські – не довше 7 хвилин.
  3. З готового делікатесу відразу зливаємо воду і трохи промиваємо під струменем холодної води для того, що б вони легко чистилися.

Як приготувати очищені креветки

Креветки без панцира – вже готову страву, яке зовсім не має потреби в варінні. Перед тим, як вжити їх в їжу, продукт необхідно замочити в окропі і почекати (зовсім недовго), поки вони розтануть. З такого напівфабрикату дуже смачними виходять смажені креветки. Також вони чудово підійдуть для найніжніших салатів, рецептів одного з яких ми поділимося зараз.

ідеально для салату

Необхідні інгредієнти:

  • 500 г очищених морожених молюсків;
  • 200 г свіжого огірка;
  • 4 круто зварених яйця;
  • пригорща рубленого кропу і зеленої цибулі;
  • майонез для заправки;
  • сіль, перчик на смак.

Детальна інструкція:

  1. Як ми вже говорили, варити очищені креветки не потрібно. Просто заливаємо їх окропом і чекаємо, коли вони розтануть.
  2. Огірок, яйце нарізаємо соломкою. Додаємо до них рубану зелень. Заправляємо майонезом і спеціями. Втручаємося підготовлені молюски, залишивши парочку штучок для оформлення.

смачні салати

Як приготувати свіжозаморожені королівські креветки

Головна відмінність царських ракоподібних від простих побратимів – їх розмір. Вони досить великі, а значить в них більше м’яса. Варити королівські креветки також просто, і особливих навичок не потрібно. Головне, правильно визначити в якому вигляді вони були піддані заморожуванню. Сірий колір молюска говорить про те, що він був заморожений без попередньої теплової обробки, тобто сирим.



царський молюск

Перелік необхідних інгредієнтів на 40 штучок:

  • 2 ст. ложки солі;
  • 4-5 аркушів лаврушки;
  • пару штучок гвоздички;
  • трошки запашного перчика горошком;
  • головка часнику в шкірці;
  • 1 лимон.

Докладна інструкція:

  1. Розморожуємо ракоподібних під струменем гарячої води. У глибоку каструльку заливаємо не менш, ніж 3 літри рідини і доводимо до закипання.
  2. Додаємо в окріп всі спеції, присаливаем. Видавлюємо лимонний сік. Кип’ятимо пару хвилин і викладаємо креветочки. Проварюємо їх десь 7 хвилин, в готовому вигляді вони придбають рожевий колір.
  3. Висипаємо їх на друшляк і негайно остуджують під холодною водою. Якщо вони залишаться в окропі – то м’ясо буде жорстким, і не приємним на смак.

багато м'яса

Як готувати варено-морожені морепродукти

Якщо ракоподібні мають ніжно рожевий колір, то це означає, що вони були заморожені вже в вареному вигляді. Вам знадобиться лише розморозити варені креветки, трохи їх прокип’ятивши з ароматними приправка.

Список продуктів на одну 800 грамову пачку:

  • по 5 горошин запашного і чорного перчика;
  • половина 1 лимона;
  • 1,5 ст. ложки солі;
  • 2 суцвіття гвоздички;
  • 2 капелюшки кропу;
  • 2 лаврушки.

Опис покроково:

  1. Напівфабрикат попередньо виймаємо з морозилки. Вони повинні трохи підтанути.
  2. У глибокий посуд вливаємо приблизно два літри води. Кип’ятимо, присаливаем, кладемо спеції і лимон. Всипаємо наполовину розтанули морепродукти.
  3. Після закипання варимо не довше ніж 2-х хвилин. Потім виймаємо і відразу обдаємо прохолодною водою. Залишилося тільки красиво розкласти на блюдо, прикрасити лимоном і зеленню.

Смачна закуска з креветок до пива

Морепродукти – прекрасна закуска до пива. Варити креветки до пива можна описаним вище способом. Але ми пропонуємо вам спробувати приготувати їх в цьому ж напої.

закуска до пива

Необхідні компоненти на 1 кг свіжомороженого продукту:

  • 1 літр пива (краще темного);
  • 50 г солі;
  • 4 шт. лаврове листя;
  • 10 шт. чорного перчика;
  • пригорща листочків петрушки;
  • ложка насіння кропу;
  • половина лимона.

варимо в пиві

Детальна інструкція: в

  1. Напівфабрикат размораживаем звичайним, описаним раніше способом.
  2. У каструлю вливаємо пиво і підігріваємо його на середній температурі. Додаємо до нього все приправи, присаливаем і кладемо половину лимона. Доводимо до закипання.
  3. У киплячу пивну суміш кладемо ракоподібних і кип’ятимо приблизно три хвилини. Прибираємо з плити, закриваємо кришкою і тримаємо ще деякий час в отриманому навар.
  4. Викладаємо на тарілку, прикрашаємо зеленню і дольками лимона. Прекрасна закуска до пінного напою готова.

Уміння правильно варити креветки, запорука того, що страва буде бездоганно смачним і корисним. Сподіваємося, що підготовлені нами рекомендації допоможуть вам досконало оволодіти технологією їх виготовлення.

Відео: Як правильно варити креветки



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.