Панчо – це відомий торт, який проводиться компанією «Філі-Бейкер», що поставляє в магазини різні кондитерські вироби. Покроковий рецепт цього десерту тримається компанією в найсуворішій таємниці. Але на сьогоднішній день можна легко знайти безліч «народних» інструкцій приготування, що дозволяють самостійно відтворити торт «Панчо» в домашніх умовах, який припаде до смаку ласунам різного віку.
Калорійність ласощі становить близько 270 ккал на 100 г і може змінюватися в залежності від жирності основних інгредієнтів. Розглянемо домашній рецепт торта «Панчо» в декількох версіях покроково і з фото.
Класична рецептура торта Панчо
Цей найсмачніший солоденький десерт об’єднує вологий бісквіт, прошарку з ананасів в поєднанні з волоськими горіхами і великою кількістю крему з вершків і сметани. За аналогічним рецептом тортик готує відомий блогер-кондитер Ірина Хлєбнікова.
Список компонентів:
На тісто:
- 6 яєць;
- 250 г цукрового піску;
- 200 г борошна;
- Чайна ложечка розпушувача;
- 4 столові ложки какао-порошку.
На крем:
- 150 г цукру;
- Півкіло сметани жирністю 20%;
- 200 мл вершків (33%) – 200 мл.
начинка:
- Стаканчик волоських горіхів;
- Баночка ананасів консервованих.
глазур:
- 30 г масла вершкового;
- 50 г шоколаду темного.
Робимо торт «Панчо» з ананасами своїми руками:
- Яйця кімнатної температури розколюємо в глибокий посуд і збиваємо міксером протягом 5 хвилин до збільшення в обсязі і появи пишної піни. Засипаємо сахарок і, не вимикаючи міксер, чекаємо поки кристалики не розчиняться в яєчної маси;
- В окремій мисочці з’єднуємо сухі інгредієнти, просіюємо і додаємо до яйцю. Перемішуємо за допомогою ложки акуратними рухами знизу-вгору. Має вийти тісто однорідної в’язкої консистенції без грудок;
- Роз’ємну круглу форму з діаметром 22 см злегка промазуємо всередині вершковим маслом, заповнюємо її тестової масою і печемо бісквіт півгодини при 180 градусах. Готовність перевіряємо по стандарту – зубочисткою або сірником;
- Класичний рецепт обов’язково включає сметанний крем. Охолоджені вершки вливаємо в глибоку ємність, потім, злегка її нахиливши, починаємо збивати вміст за допомогою міксера спочатку на мінімальних обертах, потім поступово збільшуючи швидкість;
- Коли вершки стане густим, викладаємо всю сметанку і цукор. Продовжуємо збивання до повного розчинення останнього;
- Знову переходимо до бісквіту. Заготівлю на торт охолоджуємо, витягаємо з форми і розрізаємо на два коржі. Нижній повинен бути тонким (по висоті близько 1 см). Це буде основа нашого десерту;
- Верхню частину ріжемо великими квадратними шматочками по 2-3 см. Нижній коржик розміщуємо на широкому плоскому блюді і просочуємо 8 ложками Сиропчика від консервованих ананасів, потім промазуємо кремом;
- Волоські горіхи рубаємо в крихту середнього розміру і викладаємо половину від загальної кількості поверх кремового шару разом з половиною порції ананасів;
- Бісквітні квадратики обмакиваем в крем і рівно розподіляємо поверх горіхового-ананасового шару. Виріб буде виглядати як гірка, тому поступово воно повинно зменшуватися;
- По черзі повторюємо маніпуляції з попередніх двох кроків ще пару раз. Отриману конструкцію рівномірно промазуємо залишками кремового складу;
- Шоколад розламуємо на дольки, з’єднуємо з маслом і розтоплюємо на водяній бані до стану глазурі, потім трохи охолоджуємо і поливаємо їй зверху наш торт «Панчо» з горіхами і ананасом. Для зручності можна використовувати кондитерський мішок.
Прибираємо кулінарне диво в холодильник мінімум на 4 години, щоб воно добре просочилося. При подачі нарізаємо гарними порційними шматочками. Можна зробити торт «Панчо» з вишнею. Схема його готування аналогічна вищеописаної, тільки замість ананасів використовується вишня консервована (150 г), а для просочення основного коржа 60 мл сиропу від консервованої вишні. Так готує відомий десерт Бабуся Емма.
Торт «Санчо-Панчо» в мультиварці
В мультиварці такий кулінарний шедевр виходить високим, великим і його вистачить на частування для безлічі гостей. Торт «Панчо» з бананами можна по праву назвати красивим і шикарним ласощами.
Потрібні інгредієнти:
На бісквіт:
- По склянці борошна і цукрового піску;
- 5 яєць;
- Ванілін – 1 м
На крем:
- 3 банана;
- Склянка цукрової пудри;
- 800 г жирної густої сметани;
- Ванілін.
На глазур:
- 2 великі ложки цукру;
- 4 столові ложки молока;
- Велика ложка какао (або 100 г шоколаду).
Основою торта Санчо-Панчо послужить простий класичний бісквіт, приготувати який не складе великих труднощів.
Процес приготування:
- За допомогою міксера ретельно збиваємо яйця з цукровим піском 10 хвилин до білої пишної піни, додаємо ванілін;
- Далі акуратним чином підмішуємо борошно і ложкою замішуємо бісквітне тестіце. Міксером його краще не збивати, а то не буде «пишності»;
- Змащуємо маслом мультіварочную чашу, викладаємо тестову масу. Чашу вставляємо в мультиварку і активуємо режим «Випічка»;
- Випікаємо напівфабрикат одну годину, після сигналу витягаємо з допомогою кошики-пароварки, даємо охолонути;
- Розрізаємо бісквіт на коржі, відкладаємо найнижчий для торта, а решта нарізаємо на кубики;
- Вимиті, очищені банани нарізаємо на дольки;
- Для крему сметану з’єднуємо з цукровою пудрою, підбавляти ванілін, все збиваємо міксером;
- Збираємо наш десерт: беремо глибоку ємність і вистилає її внутрішню частину і краю харчовою плівкою. Все бісквітні шматочки мачає в крем і укладаємо в ємність, не забуваючи чергувати шари банановими скибочками;
- Наверх викладаємо залишений бісквітний корж, який теж за бажанням можна змастити кремом;
- Даємо тортика на просочення хоча б годину, потім підкладаємо велику плоску посуд, на яку акуратно перевертаємо нашу дивну солодкість.
Плівку прибираємо, заливаємо десерт зверху кремом, що залишився і в якості прикраси використовуємо розтоплену шоколадку або шоколадну глазур. Для її приготування змішуємо всі складові, варимо до загустіння на маленькому полум’я, вводимо розм’якшене вершкове олію (50 г), гарненько розмішуємо.
«Лінивий» варіант торта Панчо
Це оригінальне ласощі готується швидко, близько 40-45 хвилин, і значно заощадить час працюючим жінкам. На смак десерт виходить соковитим, ніжним і ароматним.
Вам знадобиться:
Для основи:
- Ананаси консервовані – велика банку;
- Волоські горіхи (або кешью) – один стакан;
- Вишні консервовані (без кісточок) – 15 штук;
- Бісквітні магазинні коржі (упаковка з трьох штук);
- Шоколадна плитка – на прикрасу.
Для крему:
- 150 г цукру;
- 800 г нежирної сметани.
Етапи роботи:
- Спочатку зробимо крем: сметану викладемо в міксерну чашу або глибокий посуд, зіб’ємо п’ять хвилин;
- Підсиплю поступово сахарок (так само можна покласти ванілін);
- Почнемо збирати тортик без випічки: підсушимо на сковорідці або в духовці горішки кілька хвилин, за допомогою блендера подрібнити в крупну крихту або складемо їх в міцний пакет і «прокатали» качалкою;
- Зіллємо ананасовий сироп в окрему миску, наріжемо ананаси тонкими часточками;
- Застелити круглу глибоку тарілку харчовою плівкою, поламаємо бісквітні коржі невеликими шматочками, викладемо в посуд з кремом, розмішати ложкою. Залишимо один корж, щоб зробити з нього дно ласощі;
- Викладемо шари на дно застеленій тарілки: бісквіт, горішки, ананасові скибочки, вишні. Зверху – цілісний корж;
- Підкладемо блюдо і акуратно перевернемо форму;
- Можна нижній шар обрізати по колу, якщо він вийшов по діаметру більше;
- Прикрасимо наш десерт: розтопити шоколад. Якщо маса вийде густою, додамо 70 мл молока, перемішаємо;
- Поверхня солодкого вироби заллємо вийшла глазур’ю;
- Приберемо в холодне місце мінімум на 6 годин, а краще за все – на ніч.
Тортик з волоським горіхом в поєднанні з шоколадом виглядає дуже святково і яскраво, і послужить прикрасою будь-якого торжества.