Різне

Пиво: користь і шкода пінного напою, БЖУ



пінне пиво

Пиво- алкогольний напій, приготований в результаті бродіння хмелю, солоду, дріжджів і ячменю. Через приємного аромату і незвичайного смаку, цей напій займає третє місце за ступенем споживання в світі. Існує понад тисячу видів пива, що відрізняються смаковими якостями, вмістом алкоголю, способом приготування і навіть кількістю містяться калорій в склянці.

З чого складається пиво

Живе пиво виробляють з солоду, хмелю, дріжджів і води. Склад у відсотках виглядає приблизно так:

  • близько 86% – вода;
  • 1.5-4.5% – вуглеводи;
  • 3.5-8% – етиловий спирт;
  • 0.5-1% – вуглекислий газ.
  • 0.2-0.7% – поліпептиди і амінокислоти солоду.

Відмінності в складі різних видів пива

Різні сорти пінного напою відрізняються за складом. Від цього залежить харчова цінність, енергетична цінність і калорійність пиття. БЖУ різних видів пива виглядає так:

  • Темне пиво (100гр): білки-0.3г, жири-0.0г, вуглеводи-5.7г. Калорійность- 48.3кКал.
  • Світле пиво (100гр): білки-0.3г, жири-0.0г, вуглеводи-4.6г. Калорійність становить 42.3кКал.
  • Безалкогольне (100гр): білки-0.0г, жири-0.0г, вуглеводи-6.1г. Калорійность- 33.3кКал.

Цікаво! Солод- практично чисті вуглеводи, проте, в процесі варіння левова їх частка випаровується. У напій потрапляє тільки в середньому близько 4г. Це означає, щоб спожити дозу вуглеводів, що містяться в маленькій порції пасти, потрібно випити 2.5л пінного напою.

безалкогольне, живе, світле і темне

Макро і мікроелементи в складі

Мінерали, що входять до складу, корисні для організму, проте шкідливі властивості і алкогольний градус нівелюють можливу користь. У літрі пива містяться такі макроелементи:

  • 40мг калію;
  • 9мг кальцію;
  • 12мг фосфору;
  • 8мг магнію;
  • 15мг натрію.

Мікроелементи представлені железом- 0.1мг.

Нутрієнти потрапляють в стакан завдяки натуральним компонентам, що входять до складу напою.

Глікемічний індекс пінного напою коливається від 45 до 110 в залежності від сорту. В середньому ця цифра становить 66. Для людей, які страждають на цукровий діабет, напій шкідливий не цукрами, а алкоголем, який підвищує апетит і знижує рівень глюкози в крові. Це призводить до великих обсягів споживаної їжі і складнощів в розрахунку необхідної дози ін’єкції інсуліну.

лідери за споживанням

Чи містить напій вітаміни?

Вітаміни, незважаючи на малу харчову цінність, в складі все-таки є. Вони потрапляють в пляшку з-за проростання ячменю. В 100мл пиття міститься (мкг):

  • Пірідоксін- 300-900;
  • Рібофлавін- 120-130;
  • Тіамін- 10-100;
  • Нікотінамід- 500-1500;
  • Амінобензойна кислота 20-30;
  • Фолінова кислота 85-100.

Рослинні волокна, що містяться в складі, знижують рівень холестерину в крові, і знижують кількість запорів. Організму людини необхідно отримувати близько 30г волокон на добу, тому споживання якісного пива в малих дозах здатне заповнити цю прогалину.

Користь від вживання

Десятки років учені намагаються відповісти на питання: в чому полягає користь і шкода пінного слабоалкогольного пиття? Користь для здоров’я людини при помірному вживанні пиття полягає в наступному:

  • Здатність до розширення судин, що знижує артеріальний тиск. Це є профілактикою захворювань серцево-судинної системи.
  • Виведення холестерину і рецепт від стресу.
  • Підвищення міцності кісток у випивають 1 келих в день на 4.5%. Важливо не перевищувати дозування, інакше кальцій вимивається з сечею.
  • Посилення антиоксидантних процесів, що запобігає появі катаракти.
  • Зниження ризику сечокам’яної хвороби і поліпшення роботи нирок.
  • Поліпшення стану шкіри. Дріжджі, що входять до складу, благотворно впливають на зволоження і обмінні процеси в шкірних покривах.

Важливо! Пам’ятайте, що перевищуючи дозування, і споживаючи алкоголь щодня, ви перетворюєте абсолютно всю користь на шкоду.

скільки потрібно працювати для пляшки пива

Шкода алкогольного напою

Навіть незважаючи на великий список корисних властивостей, його шкода для організму людини досить істотний. Відзначимо, що якщо на шальках терезів будуть користь і шкода, то шкода переважить.

  • Від надмірного споживання страждає серце і венозна система.
  • Для чоловіків-придушення вироблення головного чоловічого гормону тестостерону і порушення роботи ендокринної системи. Від цього чоловіча фігура зазнає такі зміни: плечі округлюються, з’являється об’ємний живіт, збільшується і відвисає груди, може проявитися облисіння.

початок і кінець любителя пива



  • Для жінок-порушення дітородної функції і порушення перебігу вагітності.
  • Печінка орган, який розплачується за споживання пива більше, ніж багато інших. Напій вважається слабоалкогольних. Він містить менше спиртів, ніж горілка, проте рідко коли мінімальна доза пінного напою менше, ніж літр. При регулярному вживанні печінка не може впоратися з «обвалом» токсинів, що надходять через кров. Клітини не встигають відновлюватися, це загрожує алкогольним гепатитом, печінковою недостатністю і навіть цироз печінки.
  • Безконтрольне питво викликає гормональний збій, призводить до алкоголізму.
  • Протипоказано при проблемах з сечостатевої системою, порушеннями психіки, цукровому діабеті.

очікування і реальність

Важливо! Шкода від пінного напою найбільш вагою для підростаючого покоління, адже з самого раннього віку юнаки та дівчата ставляться до даного напою дуже самовпевнено, не рахуючи його серйозною випивкою.

Топ-6 пивних міфів

  1. Найсмачніше охолоджене пиво. Насправді в переохолодженому напої практично неможливо відчути смак, а їм можна тільки втамувати спрагу. Оптимальна температура-12-14 градусів.
  2. Теплу пляшку не кладуть в морозилку, адже це впливає на смак. Насправді ніяких доказів немає. Головне НЕ переморозіть.
  3. Кількість хмелю визначає кількість алкоголю. «Хмільне» не означає «п’янке». Хміль впливає на час збереження напою і ароматизує його.
  4. Сприяє набору ваги. У солодовому питво набагато менше калорій, ніж у вині або лимонад. Пиво підвищує апетит, а часто закуска представлена ​​у вигляді смажених солоних горішків, солоної риби, густо приправлених чіпсів. Ось вони і впливають на підвищення кілограмів.
  5. Темні сорти міцніше світлих. Різниця тільки в ступені прожарювання солоду.
  6. Розливне смачніше пляшкового. Насправді для пивоварних компаній економічно недоцільно випускати окремо напій для бару і для магазинів. Різниця в тому, що при наливанні з кеги пиво додатково карбонізується зі спеціального балона з вуглекислотою, який коштує близько кеги.

сорту напою

Рецепти з пивом

  • Підживлення для грунту. Налийте кілька ложок в те місце, де буде виростати рослина.
  • Полірування для дерева. Змочіть тканину і пройдіться нею по поверхнях.
  • Блиск волосся. На волосся налийте невелику кількість рідини, залиште на 10 хвилин, змийте.
  • Стакан пиття влийте в таз з теплою водою, опустіть туди ноги, помасажуйте.
  • Блиск для золота. Залиште прикраси в пінної рідини на 30 хвилин, відполіруйте.
  • Пивна ванна зволожить і пом’якшить шкірні покриви.
  • Розпушувач для тіста. Додайте в тісто півтора-два склянки пива, при необхідності регулюйте консистенцію борошном.

Цікаві факти про пиво

  • У 18-19 століттях всі лікарські препарати запивали саме пінним напоєм. Це допомагало боротися з епідемією холери.
  • У 16 столітті Парацельс за допомогою папоротевого або шавлієвого пива виліковував різноманітні захворювання.
  • Це єдиний засіб, здатний виводити солі алюмінію з організму.
  • Пивні ванни допомагають боротися з надмірним потовиділенням.
  • Пар від киплячого пиття благотворно впливає на шкіру. Саме любителі лазні ллють рідина на жар, ніжаться тіло в ароматному парі.

пивна ванна і пар

Пиво, мабуть, один з найпоширеніших напоїв в світі. Пам’ятайте, що користь і шкода безпосередньо залежать від кількості випитого. Особлива небезпека полягає в ставленні до пива, як до несерйозного алкоголю, що призводить до прогресування та розповсюдження пивного алкоголізму. Будьте уважні до того, що ви п’єте.

Відео: Процес виробництва пива



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.