Таке смачне блюдо як гуляш, нам подарувала Угорська кухня і правильна назва йому «гуйяш». Готується «гуйяш» з яловичини, але ми видозмінили блюдо, замінивши яловичину, на більш м’яке м’ясо, м’ясо свині, курки та інших «їстівних тварин». Сьогодні ми хочемо вам розповісти як приготувати гуляш зі свинини в мультиварці.
Приготування свинячого гуляшу в мультиварці
Мультиварка безсумнівно зручна річ, незалежно якою вона марки-Поларіс, Скарлет або Редмонд. Для багатьох кухарок вона стала вірною подружкою в готуванні страв, як добре коли ти просто закинув інгредієнти в каструльку, клікнув на пару кнопок і приготування почалася. Не треба стояти і помішувати, переживати, що підгорить або ще чого. Приготувати гуляш зі свинини в мультиварці дуже легко, процес приготування не освоєний тільки ледачий. Для початку ми розповімо про необхідному наборі продуктів на приготування, а потім вам буде дана докладна інструкція дій.
- 1 кг свинини, візьміть тільки м’якоть, ніяких кісток в цій страві бути не повинно.
- Вода 1,5 літра.
- 350 гр. картоплі.
- 2 головки ріпчастої цибулі.
- 2 морквини.
- болгарська перець-2 шт. зеленого кольору і 4 шт. червоного.
- 5 помідоріни.
- 100 гр. томатної пасти.
- 180 гр. соняшникової олії.
- Голівка часнику.
- Приправи на свій розсуд.
Готуємо свинячий гуляш покроково
Зараз ми поетапно розпишемо кожна дія до того, як самостійно готується гуляш зі свинини з підливою в мультиварці в домашніх умовах.
Дійте так, як вказує наша схема:
- Включаємо мультиварку і наливаємо в її чашу все рослинне масло, включаємо режим «Підтримка тепла», це потрібно для розігріву масла. Починаємо різати свинячу м’якоть, ріжемо на акуратні куби. Кидаємо м’ясні кубики в масло і включаємо режим «Жарка».
- Вимийте цибулини і морква і нарубати їх не дуже крупно, але і не дрібнити. Киньте цибульний-морквяну суміш до м’яса. Почистіть часник і відправте його так само в каструлю з м’ясом.
- Своїм та ріжемо томати, відправляємо їх подрібнюватись в блендер, у вас вийде свіже томатне пюре. Надсилайте пюре в мультиварку. Теж саме виконайте і з томатною пастою.
- Прийшов час додавання води, вода повинна бути гарячою, так що заздалегідь нагрійте чайник. Виливаємо всю воду. Залишилося додати передостанній інгредієнт.
- Передостанньому йде картопля, моєму його і ріжемо кубами, але не дуже великими. Відправляємо картопляні куби в чашу мультиварки, закриваємо кришку. Тепер необхідно змінити режим на «Гасіння» і почекати приготування довжиною в годину.
- Час пройшов, промиваємо все болгарські перці, виймаємо насіння, ще раз миємо й ріжемо на квадратики. Перцеві квадрати необхідно закинути в наше «м’ясне вариво». Так само приправте гуляш спеціями і сіллю на свій смак. Закриваємо кришку і чекаємо ще 30 хвилин.
Пів години минули, ви можете виймати чашу з мультиварки і розкладати свій гуляш з підливою на блюдо, де вже покладений гарнір- картопляне пюре, макарони або зварена гречка. Сьогодні ми з вами освоїли практично Угорський рецепт приготування гуляшу зі свинини в мультиварці, замінивши м’ясо яловичини на свиняче. Ви можете звичайно вдатися до класичного рецепту, право експериментувати залишається за вами, наші кулінари! Зверніть увагу на наше верхнє фото, яке прекрасно демонструє як смачна страва може прикрасити вашу обідню або вечірню трапезу.