Лимонне печиво має вигляд припорошеній інеєм, наче засніженій випічки, пористої в розломі, просоченої цедрою, посипаною цукровою пудрою. Рецепт приготування дуже простий і схожий на варіант з пісочним тістом з додаванням лимона (сік + цедра).
Калорійність десерту варіюється від 380 до 438 ккал на 100 г, і залежить від складових. У цьому матеріалі ми розглянемо, як спекти лимонне пісочне печиво в декількох варіаціях покроково і з барвистими фото.
Чудова лимонне печиво
Це просте цитрусове ласощі з бадьорить, яскравим, трохи з холодком відтінком і незвичайним ароматом, який, поширюючись по дому, привертає на кухню всю сім’ю.
Складові:
- Масло вершкове та цукровий пісок – по 100 г;
- Одне яйце;
- Борошно – 290-300 г;
- Розпушувач – 6-7 г;
- лимон;
- Сіль – 1/4 маленької ложки;
- Пудра цукрова – 70 г;
- Ванілін – за бажанням.
Рецепт лимонного печива:
- Можна скористатися комбайном або замісити тісто вручну. У ємності або ковші кухонного приладу з’єднаємо яйце, розм’якшене вершкове олію, цукор, 200-250 г борошна, присолити, розмішати;
- Якщо взяти насадку «ніж» при використанні агрегату, то для подрібнення буде потрібно півтори хвилини;
- Знімемо тоненькою стружкою за допомогою терки з маленькими дірочками цедру (верхній шар), не торкаючись білої гіркої прошарку, відіжміть сік, видалити кісточки;
- Ретельно змішаємо з борошняної крихтою лимонну цедру і сік. Перекладемо ще липку тестову масу на стіл, підсиплю борошно 1-2 ложки. Розминаємо далі до м’якості і гладкості. Можна змушують щільне, круте тісто (додати більше борошна);
- Тестовий пласт ділимо навпіл у формі ковбасок, обертаємо плівкою, кладемо на 20 хвилин в морозилку. Завдяки охолодженню тестіце не прилипає до ножа, стає слухняним;
- Холодні напівфабрикати ріжемо шириною 4-5 мм, самостійно додамо їм овальну, круглу форму, вид півмісяця, «серця»;
- Застелити пергаментним папером, викладемо печиво, випікаємо близько півгодини при температурному режимі в 180 градусів;
- Занурюємо гарячий солодкий десерт в цукрову пудру. При цьому з’явиться біляста оболонка, і «припудрене» ніжне печиво з лимоном готове. Його зберігають в скляному посуді або в паперовому пакеті.
Варіант лимонного печива з коріандром від Юлії Висоцької
Цитрусова випічка – чудове ласощі, від якого в захваті будуть не тільки діти, а й дорослі ласуни. Ароматне лимонне печиво від Юлії Висоцької з коріандром відмінно підвищить вам апетит і настрій.
Перелік компонентів:
- 110 г маслечка вершкового;
- Склянка борошна;
- лимон;
- Морська сіль – пучку;
- Чайна ложка коріандру;
- Цукрова пудра – 130 г.
Схема готування:
- Трьом лимонну цедру на дрібній терочке;
- Коріандр подрібнюємо в ступці, гарненько змішуємо компоненти;
- За допомогою блендера збиваємо по 100 г пудри і підталого маслом, додаємо суміш цедри і коріандру, присаливаем, знову збиваємо;
- Підсипає борошно і блендером з повільною швидкістю замішуємо все в крихту;
- З тестової маси робимо заготовки різної форми, які вам подобаються;
- Вистилаємо пергаментом деко, промазуємо маслом вершковим, розкладаємо солодкі вироби;
- Виставляємо температуру 190 градусів, випікаємо десерт в розігрітій духовці 15 хвилин. Вийшло розкішне блюдо обсипаємо пудрою.
Сирне печиво з лимоном
Це приголомшлива випічка з ідеальним поєднанням сирної солодкуватої тестової маси і лимонної кислинки, покрита ефектною глазур’ю. Сирно-лимонне печиво є доступним і корисним стравою для домашнього кулінара.
Склад продуктів:
- Масло вершкове та цукровий пісок – по 50 г;
- Борошно і сир – по 100 г;
- Жовток яйця;
- Мед – 10 г;
- Розпушувач – 5 г;
- Есенція ванілі – ¼ чайної ложки;
- Пудра цукрова – 50 г;
- Цедра лимонна – велика ложка.
Інструкція приготування:
- Скористаємося міксером або блендером, зіб’ємо до однорідності жовток, сир, сахарок;
- У суміш введемо ваніль, маслечко розтоплене, мед;
- Розмішаємо до однорідної субстанції, додамо розпушувач і просіяне борошно;
- Підбавить цедру лимона, замісити тестіце з отриманої маси. Скачаємо з неї ковбаску, поділимо на 16 частин, рівних за розміром;
- Наліпимо кульки, пріплюсніте їх виделкою і укладемо на деко, застелене папером для випічки або промазаний маслом;
- Печемо близько 15 хвилин при температурному режимі 180-190 градусів;
- Робимо глазур в домашніх умовах: з’єднаємо велику ложку води разом з цукровою пудрою, щоб вийшла густа, але текуча маса. Вироби покриємо зверху готової глазур’ю, дамо час на застигання і подамо до столу.
Такий солодкий шедевр прекрасно доповнить чашка кави, чаю, молока.
Печенюшки з начинкою з лимона
Якщо вам подобаються ці фрукти, то таке печиво з лимонною начинкою стане вашим улюбленим ласощами. Розсипчасте, повітряне пісочне тісто поєднується з яскравим смаком цитрусових. Страва не буде сильно насиченим, якщо для начинки ви візьмете почищений лимон без шкірки.
Складові:
На тісто:
- 3 склянки борошна;
- По 200 г маслечка вершкового і сметани.
На начинку:
- Стакан Сахарка;
- Лимон.
Опис готування:
- Наріжемо шматочками холодне масло і помістимо в кухонний комбайн разом з борошном і сметаною. Заважаємо до того моменту, поки тестіце НЕ буде відлипати від стінок;
- Якщо кухонний агрегат відсутня, змішаємо спочатку олію і сметану, додамо борошно і розмішати руками. Тестова маса повинна добре відходити від рук;
- Ділимо її порівну, прибираємо в холодильник на 1,5 години, помістивши в харчову плівку;
- Нагріємо духовку до 190 градусів і зробимо начинку: лимончик натремо на дрібній тертці, додало цукровий пісок, перемішати;
- Дістанемо одну половину тіста, розкачати пластом 2-4 мм завтовшки. Накрутимо його на качалку, перенесемо на деко (заздалегідь постелимо пергаментний папір);
- Розкладемо на тестіце начинку;
- Розкачати другу половину тестової маси і з використанням качалки накриємо перший шар з начинкою. Защипніть краю у вироби, виделкою зробимо наколи на верхній частині;
- Ставимо заготовку в духову шафу на 25 хвилин, випікаємо до золотистого;
- Далі витягнемо десерт і наріжемо на ромбики.
При подачі можна посипати ласощі цукровою пудрою.
М’ятно-лимонне печиво
Це домашнє смачне лимонне печиво просто тане в роті і має ніжний фісташковий колір. Готові вироби відрізняються чудовим і делікатним ароматом зі свіжою м’ятною ноткою.
складові:
- 2 яйця;
- Склянка цукру;
- лимон;
- Великий пучок м’яти;
- Маслице вершкове – 180 г;
- 400 г борошна;
- Сіль.
Процес виготовлення:
- Нарізаємо лимончик довільно;
- Листя м’яти (без стебел) помістимо в блендер з шматочками лимона і цукром, залишивши тільки 2 столові ложки останнього, зіб’ємо до однорідності;
- Підтале масло розітріть з дрібкою солі і залишилися сахарком, додамо яйця, збити (бажано міксером);
- Додамо в цю масу лимончик з м’ятою, перемішаємо, підсиплю просіяне борошно;
- Замішані тестечко, зберемо його в кулю, спакуємо в плівку, відправимо в холодильник на годину;
- Потім розкачати пластом товщиною в 8-10 см, виріжемо печиво склянкою або фігурними виїмками;
- Викладемо фігурки на деко, заздалегідь застелений папером для запікання, печемо в прогрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин до золотистого стану.
М’ята і лимон додадуть випічці особливий смак, а солодкі, розсипчасті, красиві на колір печенюшки порадують ваших близьких.