Різне

Лимонне печенье- смачний подарунок на святкове торжество



гарний десерт

Лимонне печиво має вигляд припорошеній інеєм, наче засніженій випічки, пористої в розломі, просоченої цедрою, посипаною цукровою пудрою. Рецепт приготування дуже простий і схожий на варіант з пісочним тістом з додаванням лимона (сік + цедра).

Калорійність десерту варіюється від 380 до 438 ккал на 100 г, і залежить від складових. У цьому матеріалі ми розглянемо, як спекти лимонне пісочне печиво в декількох варіаціях покроково і з барвистими фото.

Чудова лимонне печиво

лимонна випічка

Це просте цитрусове ласощі з бадьорить, яскравим, трохи з холодком відтінком і незвичайним ароматом, який, поширюючись по дому, привертає на кухню всю сім’ю.

Складові:

  • Масло вершкове та цукровий пісок – по 100 г;
  • Одне яйце;
  • Борошно – 290-300 г;
  • Розпушувач – 6-7 г;
  • лимон;
  • Сіль – 1/4 маленької ложки;
  • Пудра цукрова – 70 г;
  • Ванілін – за бажанням.

приготування тесту

Рецепт лимонного печива:

  1. Можна скористатися комбайном або замісити тісто вручну. У ємності або ковші кухонного приладу з’єднаємо яйце, розм’якшене вершкове олію, цукор, 200-250 г борошна, присолити, розмішати;
  2. Якщо взяти насадку «ніж» при використанні агрегату, то для подрібнення буде потрібно півтори хвилини;
  3. Знімемо тоненькою стружкою за допомогою терки з маленькими дірочками цедру (верхній шар), не торкаючись білої гіркої прошарку, відіжміть сік, видалити кісточки;
  4. Ретельно змішаємо з борошняної крихтою лимонну цедру і сік. Перекладемо ще липку тестову масу на стіл, підсиплю борошно 1-2 ложки. Розминаємо далі до м’якості і гладкості. Можна змушують щільне, круте тісто (додати більше борошна);
  5. Тестовий пласт ділимо навпіл у формі ковбасок, обертаємо плівкою, кладемо на 20 хвилин в морозилку. Завдяки охолодженню тестіце не прилипає до ножа, стає слухняним;
  6. Холодні напівфабрикати ріжемо шириною 4-5 мм, самостійно додамо їм овальну, круглу форму, вид півмісяця, «серця»;
  7. Застелити пергаментним папером, викладемо печиво, випікаємо близько півгодини при температурному режимі в 180 градусів;
  8. Занурюємо гарячий солодкий десерт в цукрову пудру. При цьому з’явиться біляста оболонка, і «припудрене» ніжне печиво з лимоном готове. Його зберігають в скляному посуді або в паперовому пакеті.

Варіант лимонного печива з коріандром від Юлії Висоцької

Рецепт Від Юлії Висоцької

Цитрусова випічка – чудове ласощі, від якого в захваті будуть не тільки діти, а й дорослі ласуни. Ароматне лимонне печиво від Юлії Висоцької з коріандром відмінно підвищить вам апетит і настрій.

Перелік компонентів:

  • 110 г маслечка вершкового;
  • Склянка борошна;
  • лимон;
  • Морська сіль – пучку;
  • Чайна ложка коріандру;
  • Цукрова пудра – 130 г.

різна форма

Схема готування:

  1. Трьом лимонну цедру на дрібній терочке;
  2. Коріандр подрібнюємо в ступці, гарненько змішуємо компоненти;
  3. За допомогою блендера збиваємо по 100 г пудри і підталого маслом, додаємо суміш цедри і коріандру, присаливаем, знову збиваємо;
  4. Підсипає борошно і блендером з повільною швидкістю замішуємо все в крихту;
  5. З тестової маси робимо заготовки різної форми, які вам подобаються;
  6. Вистилаємо пергаментом деко, промазуємо маслом вершковим, розкладаємо солодкі вироби;
  7. Виставляємо температуру 190 градусів, випікаємо десерт в розігрітій духовці 15 хвилин. Вийшло розкішне блюдо обсипаємо пудрою.

Сирне печиво з лимоном

Сирно-лимонне печеньіце

Це приголомшлива випічка з ідеальним поєднанням сирної солодкуватої тестової маси і лимонної кислинки, покрита ефектною глазур’ю. Сирно-лимонне печиво є доступним і корисним стравою для домашнього кулінара.

Склад продуктів:

  • Масло вершкове та цукровий пісок – по 50 г;
  • Борошно і сир – по 100 г;
  • Жовток яйця;
  • Мед – 10 г;
  • Розпушувач – 5 г;
  • Есенція ванілі – ¼ чайної ложки;
  • Пудра цукрова – 50 г;
  • Цедра лимонна – велика ложка.

тісто

Інструкція приготування:



  1. Скористаємося міксером або блендером, зіб’ємо до однорідності жовток, сир, сахарок;
  2. У суміш введемо ваніль, маслечко розтоплене, мед;
  3. Розмішаємо до однорідної субстанції, додамо розпушувач і просіяне борошно;
  4. Підбавить цедру лимона, замісити тестіце з отриманої маси. Скачаємо з неї ковбаску, поділимо на 16 частин, рівних за розміром;
  5. Наліпимо кульки, пріплюсніте їх виделкою і укладемо на деко, застелене папером для випічки або промазаний маслом;
  6. Печемо близько 15 хвилин при температурному режимі 180-190 градусів;
  7. Робимо глазур в домашніх умовах: з’єднаємо велику ложку води разом з цукровою пудрою, щоб вийшла густа, але текуча маса. Вироби покриємо зверху готової глазур’ю, дамо час на застигання і подамо до столу.

Глазур і готові вироби

Такий солодкий шедевр прекрасно доповнить чашка кави, чаю, молока.

Печенюшки з начинкою з лимона

Якщо вам подобаються ці фрукти, то таке печиво з лимонною начинкою стане вашим улюбленим ласощами. Розсипчасте, повітряне пісочне тісто поєднується з яскравим смаком цитрусових. Страва не буде сильно насиченим, якщо для начинки ви візьмете почищений лимон без шкірки.

Складові:

лимонна начинка

На тісто:

  • 3 склянки борошна;
  • По 200 г маслечка вершкового і сметани.

На начинку:

  • Стакан Сахарка;
  • Лимон.

Опис готування:

  1. Наріжемо шматочками холодне масло і помістимо в кухонний комбайн разом з борошном і сметаною. Заважаємо до того моменту, поки тестіце НЕ буде відлипати від стінок;
  2. Якщо кухонний агрегат відсутня, змішаємо спочатку олію і сметану, додамо борошно і розмішати руками. Тестова маса повинна добре відходити від рук;
  3. Ділимо її порівну, прибираємо в холодильник на 1,5 години, помістивши в харчову плівку;
  4. Нагріємо духовку до 190 градусів і зробимо начинку: лимончик натремо на дрібній тертці, додало цукровий пісок, перемішати;
  5. Дістанемо одну половину тіста, розкачати пластом 2-4 мм завтовшки. Накрутимо його на качалку, перенесемо на деко (заздалегідь постелимо пергаментний папір);
  6. Розкладемо на тестіце начинку;
  7. Розкачати другу половину тестової маси і з використанням качалки накриємо перший шар з начинкою. Защипніть краю у вироби, виделкою зробимо наколи на верхній частині;
  8. Ставимо заготовку в духову шафу на 25 хвилин, випікаємо до золотистого;
  9. Далі витягнемо десерт і наріжемо на ромбики.

Наколоте тісто і заготовки на печиво

При подачі можна посипати ласощі цукровою пудрою.

М’ятно-лимонне печиво

Це домашнє смачне лимонне печиво просто тане в роті і має ніжний фісташковий колір. Готові вироби відрізняються чудовим і делікатним ароматом зі свіжою м’ятною ноткою.

складові:

  • 2 яйця;
  • Склянка цукру;
  • лимон;
  • Великий пучок м’яти;
  • Маслице вершкове – 180 г;
  • 400 г борошна;
  • Сіль.

М'ятна тестова маса і готове ласощі

Процес виготовлення:

  1. Нарізаємо лимончик довільно;
  2. Листя м’яти (без стебел) помістимо в блендер з шматочками лимона і цукром, залишивши тільки 2 столові ложки останнього, зіб’ємо до однорідності;
  3. Підтале масло розітріть з дрібкою солі і залишилися сахарком, додамо яйця, збити (бажано міксером);
  4. Додамо в цю масу лимончик з м’ятою, перемішаємо, підсиплю просіяне борошно;
  5. Замішані тестечко, зберемо його в кулю, спакуємо в плівку, відправимо в холодильник на годину;
  6. Потім розкачати пластом товщиною в 8-10 см, виріжемо печиво склянкою або фігурними виїмками;
  7. Викладемо фігурки на деко, заздалегідь застелений папером для запікання, печемо в прогрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин до золотистого стану.

М’ята і лимон додадуть випічці особливий смак, а солодкі, розсипчасті, красиві на колір печенюшки порадують ваших близьких.

Відео: Рецепт смачного лимонного печива



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.