Різне

Рассольнік- рецепти істинно російського страви



розсольник

Суп розсольник – прекрасний варіант першого для обіднього столу, який має кілька варіантів приготування і вважається істинно російським стравою. Як приготувати розсольник і його варіації ви дізнаєтеся зі статті, в якій зібрані кілька рецептів з фото і покроковим опис.

Класичний рецепт розсольнику з нирками

Єдиного рецепту такого страви немає, оскільки кожна господиня готує його за своїми уподобаннями. Однак є основною класичний рецепт, який можна вважати базовим. Зроблене таким чином страва виходить ситним і дуже наваристим, з приємною кислинкою.

з нирками

Необхідні компоненти:

  • нирки яловичі – 300 г;
  • яловичина без кісточки – 300 г;
  • кислі огірочки – 4-5 шт .;
  • картопля очищений – 5 шт .;
  • велика цибулина – 1 шт .;
  • морквина – 2 шт .;
  • перлова крупа – 200 г;
  • масло без запаху – 30 мл;
  • цибулька і часник для аромату;
  • сіль, перець свежеперемолотий запашний, лаврове листя, зелень.

з огірками

Опис покроково:

  1. М’якоть яловичини добре миємо, ріжемо на нравящиеся вам шматочки і кладемо в глибоку каструльку. Заповнюємо водою і ставимо на піч. Після закипання прибираємо піну, додаємо запашний перець, лаврушку, кілька часточок часничку і цибульки, злегка присолюємо і готуємо 1,5 години на невеликій температурі.
  2. Перловку обов’язково замочуємо на ніч перед готуванням, ретельно промиваємо, заливаємо водою і варимо максимум півгодини. Щоб вона гарненько набрякла, залишаємо постояти трохи в окропі.
  3. У промиті нирки наливаємо холодну воду і варимо чверть годину. Прибираємо з них рідина, знову полоскати їх в прохолодній воді і відварюємо до готовності.
  4. У яловичий бульйон відправляємо картоплю, нарізану невеликими брусочками, і кашу.
  5. У сковороді нагріваємо олію і обсмажуємо в ньому подрібнений цибулька з огірочками і натерту моркву. Пассируем все до появи легкої золотистої.
  6. В кінці готування, викладаємо зажарочку і даємо злегка прокипіти деякий час.
  7. У розсольник з перловкою і солоними огірками всипаємо свіжу зелень і порізані нирки. Також не зайвою буде ложечка сметани.

Перше з курятини з рисом і маринованими огірками

Якщо ви хочете приготувати страву швидше, то краще зробити розсольник з рисом на курячої основі.

з курятиною

Необхідні продукти:

  • 2 курячих стегенця;
  • 300 г маринованих огірочків;
  • ½ склянки огіркового маринаду;
  • 200 г рису;
  • 1 цибулина;
  • 2 морквини;
  • 7 середніх картоплин;
  • 3 ст. ложки Олейни;
  • сіль, перець, лаврове листя, зелень.

ароматний супчик

  1. Стегенця добре моєму, складаємо в глибоку каструльку, заливаємо водою і робимо навар як зазвичай. М’ясо виймаємо, розриваємо на скибочки і відправляємо назад.
  2. У сковороді з добре розігрітій Олейною, трохи обсмажуємо нарізаний цибулю і моркву. Додаємо огірки, нарізані четвертинками, і пасеруємо до золотистого. Для кислинки вливаємо до них маринад і тушкуємо до випарене зайвої рідини.
  3. У бульйон додаємо картоплю і промиті зерна рису, варимо на невеликій температурі до їх готовності. Покращуємо смак допомогою спецій.
  4. Висипаємо овочі, проварюємо суп з огірками і рисом ще 10 хвилин і прибираємо вогонь. Притрушуємо петрушкою і кропом. Точно так, як і розсольник з куркою, можна зробити зі свининою або яловичиною.

Рассольнічек зі свіжими огірками

Як зварити суп розсольник з солоних огірків – зрозуміло, проте зі свіжими це блюдо виходить не менше смачним. Такий спосіб підійде для літньої пори. Ми пропонуємо вам вегетаріанський варіант.

смачне першу страву

Перелік продуктів:

  • огірки – 400 г;
  • очищені бульби картоплі – 250 г;
  • морква – 1 велика;
  • цибулини – 2 головки;
  • великі помідори – 3 шт .;
  • паприка солодка – 2 стручки;
  • вершковий спред – 100 г;
  • сіль, спеції, зелень.

з томатами

  1. У каструлю наливаємо 3 літри рідини і кип’ятимо її. Огірки ріжемо кубиками і проварюємо в окропі 10 хвилин. Картопельку і паприку нарізаємо соломкою і відправляємо варитися, в кінці присаливаем і додаємо спеції.
  2. З помідорів знімаємо шкірку і ріжемо кубиками.
  3. У сковорідці топимо спред і обсмажуємо до прозорості подрібнений цибулька і морква. Викладаємо нарізані томати і тушкуємо до випаровування зайвої вологи. Щоб суп зі свіжих огірків був більш насиченим, змішуємо його з засмажкою і проварюємо ще чверть години.
  4. Смачний розсольник притрушуємо свіжою зеленню.

Заготівля для швидкого супу

Для того щоб спростити процес готування цього чудового страви кулінари придумали консервувати розсольник з перловкою на зиму. Заготівлю в банку потрібно додати в воду, дати йому трохи прокипіти, посипати зверху будь ароматної травичкою і апетитне, ситне перша готове.



консервований

Перелік продуктів:

  • 1 кг огірків;
  • 400 г цибулі;
  • 400 г моркви;
  • 250 г томатного пюре;
  • 150 мл олії без запаху;
  • 200 г рису або перловки;
  • 3 ст. ложки оцту;
  • 2 ст. ложки солі.

Опис процесу:

  1. Крупу потрібно спочатку вимочити і потім відварити.
  2. Всі складові необхідно промити і очистити.
  3. У глибокому тазу змішуємо подрібнені овочі з томатною пастою, сіллю і цукром. Варимо, періодично помішуючи, на несильному вогні приблизно годину. Потім додаємо кашу і Томім ще чверть години.
  4. Вливаємо оцет і добре розмішуємо. Закочувати будемо в банках, які необхідно простерелизовать. Заготівля на зиму зберігається як зазвичай в прохолоді.

Грибний пісний супец

Якщо ви хочете приготувати першу без м’яса, але при цьому так хочеться, щоб було не менше ароматним і ситним. Тоді гриби саме те, що потрібно. А наш покроковий рецепт розсольнику допоможе вам в готуванні. Найкраще брати білі сушені.

з грибами

Щоб його приготувати візьмемо:

  • 100 г білих сушених грибів;
  • 3 картопляних бульби;
  • по 1 морквині і цибулинки;
  • 4 кисленькі огірочка;
  • 100 г перлових зерен;
  • 0,5 ст. розсолу;
  • 30 мл Олейни;
  • лавровий лист, сіль, перець.

Інструкція до готування:

  1. Замочені раніше перлові зерна відварюємо до готовності.
  2. Сухі гриби необхідно розмочити у воді на 1 ніч і потім в цій воді варимо їх близько півгодини.
  3. Очищену картоплю кришимо брусочками і всипаємо в готовий грибний відвар.
  4. Зробимо піджарку з цибулі, моркви і масла і вилити її в каструльку. Дольyoм туди ж розсіл, додамо різані огірочки і доведемо до закипання.
  5. Присолюємо, додаємо спеції і залишаємо нудитися при дуже маленькою температурі близько півгодини. Смачний пісний обід готовий. При бажанні можете притрусити будь ароматної травичкою.

Рибна юшка з квашеними огірками

Для неї ідеально підійде судак.

з рибою

Перелік компонентів:

  • судак – 700 г;
  • перлова каша – 150 г;
  • огірочки квашені – 4 шт .;
  • морква – 1 шт .;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт .;
  • Олейна – 20 мл;
  • гілочки кропу;
  • сіль, лавровий листок, перець духмяний.

Опис готування:

  1. У 3 літрах води відварюємо рибу протягом півгодини. Отриману юшку проціджують, а з судака виймаємо всі кісточки.
  2. Овочі нарізаємо брусочками, викладаємо їх в сковороду з Олейною і смажимо до золотистого. Далі вливаємо грам 100 юшки, і тушкуємо недовго при низькій температурі.
  3. Варену перлову крупу додаємо до вже готової, м’якою картоплі. Обов’язково присаливаем і покращуємо смак спеціями. Даємо трохи прокипіти, додаємо туди зажарку і залишаємо нудитися хвилин 15.
  4. У готову юшку кладемо шматочки судака і укропчик.

Запропоновані рецепти такого російського супу ви з легкістю можете змінювати, доповнювати або прибирати компоненти, підлаштовувати під себе і членів своєї сім’ї.

Відео: Смачний розсольник по-домашньому



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.