Різне

Мартіні – алкоголь, улюблений мільйонами



Алкоголь домашнього виробництва

Мартіні – це відома марка вермуту з Італії. Існує безліч різновидів продукції, кожна з яких відрізняється своїм неповторним смаком і ароматом.

В середньому вміст етилового спирту в цьому алкогольному напої становить 15%, а калорійність варіюється в межах 145 ккал на 100 г.

Багато хто цікавиться, як самостійно відтворити це легендарне спиртне, і наскільки це складно. Розглянемо покроково з фото рецепти домашнього мартіні.

Домашній Martini Bianco

Щоб алкоголь вийшов найбільш наближеним до оригінальною рецептурою «Біанко», в якості основи краще використовувати коньяк, виноградний спирт, чачу або якісну горілку. Напій з самогону буде мати зовсім інший смак і аромат.

Для приготування знадобиться:

  • Вино – 2 л;
  • Цукор – 200 г (можна варіювати на власний розсуд);
  • Спирт виноградний – півлітра;
  • Суцвіття сухої гіркого полину і палички кориці – по 3 г;
  • Ромашка, кардамон, м’ята перцева, цедра лимонна – по 2 г;
  • Фенхель, шафран, мускатний горіх – по 1 г;
  • Деревій – 4 м

оформлення оливками

За бажанням деякі компоненти можна виключити, але повне дотримання інструкції готування тільки збагатить спиртне і зробить його більш смачним. Можна додатково додати і такі інгредієнти:

  • Чорна бузина;
  • М’яті ялівцеві ягідки;
  • Квіточки жимолості;
  • Ванілін.

Тепер сам покроковий рецепт Мартіні Бьянко:

  1. Точно зважуємо всі складові, засипаємо в банку зі скла, доливаємо спирт, добре перемішуємо і щільно закриваємо кришкою. Прибираємо в темне місце з кімнатною температурним режимом мінімум на пару тижнів. Час від часу потрібно перемішувати вміст, струшуючи ємність;
  2. Фільтруємо вийшла рідина, пропустивши її через кілька шарів марлевої тканини, знову заливаємо в чисту баночку і залишаємо відстоюватися протягом пари днів до утворення осаду;
  3. Наповнюємо емальовану каструльку вином, всипаємо цукровий пісок і доливаємо вийшов трав’яний склад. Смак і фортеця можна регулювати за бажанням, додавши ще спирту і цукру;
  4. Встановлюємо каструлю на середній вогонь, і доводимо вміст до температури в 60-70 градусів, періодично перемішуючи (точно виміряти температуру допоможе спеціальний кулінарний термометр);
  5. Охолоджуємо заготовку для вермуту при кімнатних умовах і профільтровивают, якщо з’явився осад;
  6. На заключному етапі необхідно розлити напій по пляшках, щільно їх закупорити і витримати в прохолодному приміщенні мінімум протягом 15 днів. Можна збільшити цей строк, при цьому смак стане ще яскравіше.

готовий Мартіні

В результаті виходить напій з безліччю трав’яних відтінків, ароматом деревію і трохи вираженою гіркотою від полину в післясмаку.

Рецептури Martini Royale

«Рояль Мартіні» – це новітній напій з лінійки вермутів, який ділиться на два різновиди. Розглянемо докладніше, як зробити їх будинку.

Royale Bianco

Дана варіація за своїм складом і смаковими якостями нагадує відомий коктейль Мохіто. Вам буде потрібно:

  • «Мартіні Бьянко» і вино ігристе – по 100 мл;
  • Сік лайма – 20 мл;
  • Часточка лимона;
  • Кубики льоду;
  • Гілочка м’яти.

роялі Бианко

Схема готування:



  1. До спеціального великий келих для вина вилийте вермут і свіжовичавлений лаймовий сік;
  2. Засипте крижані кубики і наповніть простір, що залишився ігристим вином;
  3. Барною ложечкою гарненько, але акуратно, перемішайте складові;
  4. В якості прикраси помістіть в келих гілочку м’яти і часточку лимона.

Rosso

Цей різновид вермуту має гранатово-журавлинний терпкий присмак.

Список компонентів:

  • Гранатові зерна – 100 г;
  • Журавлинний ягоди – 50 г;
  • лід;
  • Горілка або джин – стакан.

Rosso

Процес приготування:

  1. Свіжовичавлений сік із зерен граната і ягід журавлини профільтруйте;
  2. З’єднайте з горілкою високої якості або джином;
  3. Наповніть келих крижаними кубиками і вийшла сумішшю;
  4. Для прикраси використовуйте вишеньку.

Сухий мартіні

Dry Martini – це коктейль-аперитив з тонким смаком, один з улюблених напоїв президента США Рузвельта. Традиційно робиться на основі джина і вермуту.

Склад драй мартіні:

  • Вермут – 10 мл;
  • Джин – 60 мл;
  • Одна лимонна часточка або оливка.

суха різновид

Робимо сухий мартіні самостійно. Інструкція проста:

Потрібно всього лише добре змішати рідкі складові в попередньо охолодженому келиху і прикрасити одним будь-яким інгредієнтом зі списку. Спиртне відноситься до категорії «Шот дрінк», тому випивається швидко за пару ковтків. Лід можна додавати на свій розсуд, але деякі вважають, що він лише псує смакові якості коктейлю.

«Водкатіні»

Така назва з’явилася завдяки з’єднанню мартіні з горілкою. Цей коктейль досить простий, але дуже популярний. Але не варто забувати, що він ще й досить міцний (близько 37 градусів), тому їм краще не захоплюватися.

Вам знадобиться:

  • Горілка – 70 мл;
  • Вермут Біанко – 15 мл;
  • Кубики льоду – 7 шт.

Водкатіні

Рецепт мартіні в домашніх умовах:

  1. Накладаємо в келих лід і вливаємо вермут;
  2. Перемішуємо компоненти зворотною стороною ложечки інтенсивними рухами приблизно 10 секунд;
  3. Додаємо охолоджену горілку і знову перемішуємо все ті ж 10 секунд;
  4. Подавати «Водкатіні» можна з оливками на шпазі або цедрою від часточки лимона.

Можна робити коктейлі на основі Martini з соком. Він може бути абсолютно будь-яким – фруктовим або ягідним. Класичне співвідношення – 1: 1 (по 100 мл). Компоненти поміщаються в шейкер разом з 50 г льоду і гарненько замішуються. Пропорції можна змінювати за бажанням. При цьому смакові відтінки «рідкого страви» кожен раз будуть новими і неповторними.

Відео: Домашній рецепт Мартіні



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.