Різне

Сосиски в тісті – кращий варіант для швидкого перекусу



Краща ідея для перекусу

Сосиски в тісті вже давно є популярними і складають гідну конкуренцію звичним фаст-фуду. Ця гаряча смачна закуска дуже просто готується, з’їдається буквально за кілька укусів завдяки компактному розміру, і не вимагає використання столових приладів під час вживання. Рецепти сосисок в тісті відрізняються величезною різноманітністю, і кожен з них можна легко реалізувати на власній кухні.

Калорійність страви досить висока – в середньому 300 ккал на 100 г. Цифра може змінюватися в залежності від вихідних продуктів. Розглянемо, як приготувати сосиски в тісті покроково з фото з кількох рецептурами.

Здобне традиційне тісто

варіанти оформлення

При його замішуванні не потрібно виконувати складні маніпуляції і не потрібно багато часу.

Вам знадобляться такі доступні складові:

  • Столова ложка цукру;
  • яйце;
  • Близько 450 г борошна;
  • Сухі дріжджі в пакетику (11 г);
  • жовток;
  • 250 мл молока;
  • 50 г масла вершкового;
  • 12 сосисок;
  • Сіль – на смак.

Тестові смужки і сосиски перед випічкою

Сосиски в дріжджовому тесті:

  1. Розігріваємо 100 мл молока (але не кип’ятимо), підсипає чайну ложечку цукру і пакет дріжджів, чекаємо хвилин 15 до появи «шапочки» з піни;
  2. Змішуємо цукровий пісок і сіль, туди ж вводимо яєчко, розмішуємо;
  3. Решта 150 мл молочка підігріваємо і з’єднуємо з дріжджовий сумішшю. Розтоплюємо вершкове олію до рідкої субстанції, вливаємо туди ж. Всипаємо борошно і замішуємо тісто;
  4. Отриману борошняну суміш ділимо на 12 кругляків, кожен з яких скручуємо в джгутик, рівний по своїй довжині двом «ковбасок». За допомогою качалки розгортаємо на плоскі стрічки. А найкраще розкачати велику і тонкий корж, і далі порізати на дванадцять смужок;
  5. Обертаємо ними майбутній фаст-фуд по спіралі. Кладемо його на деко з заздалегідь постеленной пергаментним папером, або змащений соняшниковою олією;
  6. Змащуємо тісто для сосиски розведеним маленькою ложечкою води жовтком, даємо «відпочити» кілька хвилинок, а потім поміщаємо в духову шафу.

Печемо кулінарне диво в духовці при температурі 180 градусів до рум’яного стану.

Варіант без дріжджів на кефірі

«Пиріжки» з сосисками

Цей рецепт дуже заощадить ваш час, тому що після замішування тестової маси відразу можна готувати смачні домашні «хот-доги» і не чекати, поки маса підніметься. Смажені вироби нічим не поступаються привабливому вуличного фаст-фуду.

Потрібні компоненти:

  • Пшеничне борошно – 2 склянки;
  • яйце;
  • Кефір – стакан;
  • Оцет – маленька ложечка;
  • Сіль – 0,5 чайної ложки;
  • Масло соняшнику – 100 мл;
  • Сода – 2/3 маленької ложки;
  • Ковбаски – 7-8 штук.

Тісто на кефірі

Схема приготування:

  1. У глибокій посудині змішуємо гашене оцтом соду, кефір, яйце, сіль, вводимо борошно;
  2. Бездріжджове тісто має вийти не дуже тугим. Ділимо його на частини і розгортаємо в коржі, в які загортаємо м’ясні вироби (довгі ріжемо навпіл) як при готуванні пиріжків;
  3. Краї пиріжків обов’язково стискаємо, щоб ароматний сосисковий сік не витік під час процесу смаження, надаємо напівфабрикату акуратну форму;
  4. Смажимо на сковороді на середньому полум’я, постійно перевертаючи на всі боки до підсмаженої скоринки.

Такі «хот-доги» на кефірі без дріжджів виходять апетитними і хрусткими.

Рецепт для хлібопічки

Приготування в хлібопічці

Цей варіант дуже припаде до душі любителям пишної маси навколо «ковбасок». Тому, якщо у вас вдома є хлібопічка, приготувати повітряне тестіце не складе ніяких труднощів.

Перелік інгредієнтів:

  • Велика ложка цукру;
  • 1/4 л кефіру;
  • Чайна ложечка солі;
  • 350 г борошна;
  • 100 мл олії рослинного;
  • 11 г сухих дріжджів;
  • 14-15 сосісочек;
  • Яйце для змащення.

Листкове тісто

Покроковий рецепт в домашніх умовах:

  1. У хлібопічку поміщаємо всі компоненти зі списку (крім яєчка);
  2. Скористаємося режимами «Піца» або «Тісто»;
  3. Розумний прилад самостійно зробить тестову масу, дасть їй настоятися і добре піднятися;
  4. Коли пройде потрібну кількість часу, «колобок» з дріжджового тіста дістаємо, розрізаємо на 15 частин, розгортаємо тонкими довгими стрічками близько 5 см шириною, якими обертаємо трохи внахлест, по спіралі, наші сосисочки;
  5. Викладаємо їх у багетну форму (вона повинна бути в наборі з хлебопечкой), змащуємо яйцем, залишаємо «відпочити» на 17-20 хвилин;
  6. Потім ставимо форму в піч на режим «Багет».

Але багато господинь в печі готують тільки дріжджову тестову основу, а самі вироби випікають в духовій шафі.



Тісто листкове для ледачих сосисок в мультиварціПриготування в мультиварці

Листкове тестіце має на увазі певний спосіб розкочування. Листи розкочуються дуже тоненько (2-4 мм), найголовніше – вони не повинні порватися. Так само можна використовувати магазинний готовий напівфабрикат (бездріжджовий і дріжджовий).

Склад продуктів:

  • Кефір – 200 мл;
  • Борошно вищого сорту – ½ кг;
  • Спред вершковий – 400 г;
  • яйце;
  • 5-6 сосисок;
  • Сіль – 1/2 чайної ложечки.

Сосиски в мультіварочной чаші

Як зробити сосиски в тісті:

  1. Додаємо в просіяне борошно кефір, яєчко, присаливаем, замішуємо тестову масу. Надаємо їй форму «колобка», накриваємо і ставимо в прохолодне місце на півгодинки;
  2. За допомогою підігріву доведемо спред до рідкого стану, додало 2 ложки борошна;
  3. Тестіце розгортаємо плоским квадратом, в центр якого кладемо маслечко, далі слепляем конвертиком і склеюємо краю;
  4. Потім розгортаємо тестовий пласт в формі прямокутника, протилежні краї якого склеюємо до середини. Прикриваємо і чекаємо ще 30 хвилин;
  5. Потім повторюємо попередні дії: розгортаємо і складаємо. Знову прибираємо для охолодження на півгодини, і напівфабрикат буде готовий;
  6. З плином часу виріб тонко розгортаємо і нарізаємо на смужки, в які потрібно звернути наші майбутні «хот-доги»;
  7. Невеликою кількістю вершкового спреду змащуємо дно чаші (або використовуємо папір для випічки), поміщаємо в чашу напівфабрикати на режим «Випічка» / «Жарка», виставляємо час 40 хвилин.

Сосиски в листковому тісті періодично перевертайте, щоб вони не пригоріли.

Апетитні сосиски в дріжджовому тесті з сиром

Сосиски в тісті з сиром

Це просто універсальне блюдо, яке можна дати дитині в школу, перекусити їм на роботі або покуштувати його з друзями за чашкою чаю.

Вам буде потрібно:

  • 30 г цукрового піску;
  • 10-12 сосісочек;
  • 10-11 г сухих дріжджів;
  • 300 мл молока (жирністю 2,5-3,5%);
  • Щепоть солі;
  • 50 мл соняшникової олії;
  • 150 г твердого сирка ( «Голландського» чи «Советского»);
  • 480-500 г борошна;
  • яйце;
  • Жовток для змащення.

Як загортати сосиску з сиром

Інструкція готування:

  1. Трохи нагріємо молоко (залишимо ложку для змащення), введемо в нього яйце, присолити і подсахарім;
  2. Муку змішаємо з дріжджами, додамо в молочну масу, далі вольем масло;
  3. Замісити дріжджове тестіце, приберемо в тепле містечко, і дамо йому час (одна година) для підйому;
  4. Потім розкачати за допомогою качалки, наріжемо на смуги, в які загорніть майбутні «хот-доги». З сиром це буде виглядати інакше: на тестовий пласт кладемо шматок сиру, потім сосісочкі;
  5. Можна це зробити оригінальним способом: надрізають тестові кінці, які, при переплетенні, закривають сир і «ковбаску»;
  6. Смажена маслом деко, укладемо підготовлені напівфабрикати;
  7. Сосиски в тісті з сиром повинні постояти 15 хвилин, потім помістимо їх в духову шафу з температурним режимом в 180 градусів.

Готуємо 25 хвилин до легкого рум’янцю, смажена жовтком, який треба збити з ложкою молока. Запікаємо ще п’ять хвилин і наші домашні сосиски в тісті можна подавати для смачної трапези.

Відео: Простий рецепт сосисок в тісті



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.