Різне

Молдавські плацинди – ідеальні пироги



молдавські плацинди

Молдавські плацинди (плечінте, плечінта) – це тонкі пироги овальної або квадратної форми з листкового, дріжджового і навіть витяжного тіста з різноманітною начинкою. Як приготувати цю страву ви дізнаєтеся з нашої статті, а щоб отриманий результат незмінно вас радував, пропонуємо докладний покроковий опис з фото його приготування.

Справжні молдавські плечінте з картоплею

Це дуже смачне і ситне блюдо з калорійністю всього 246 ккал. Хрусткі коржики просто тануть у роті, а незвичайна начинка обов’язково припаде до смаку абсолютно всім. Щоб приготувати 7 смачних пирогів нам будуть потрібні прості продукти.

з картоплею і м'ясом

Для хрустких коржиків:

  • 1/2 літра теплої води;
  • 750 г борошна;
  • 30 мл олії без запаху;
  • трохи солі.

Картопляна начинка:

  • 1 кг картоплі;
  • 350 г м’яса (краще свинини);
  • 2 середнього розміру головки цибулі;
  • масло соняшнику для смаження;
  • сіль, чорний перемелений перець за смаком.

Покроковий опис приготування:

  1. Готувати плацинди з картоплею почнемо з основи для коржиків. Борошно пересівати в глибоку миску. У серединці робимо виїмку, в яку додаємо воду, масло і сіль. Вимішуємо еластичну масу і залишаємо її полежати, обов’язково прикривши рушником.
  2. Займемося приготуванням картопляної начинки, яка буде нестандартною. Картоплю чистимо від шкірки, миємо й режим на дрібненькі брусочки. Цибулини подрібнюємо. Свининку режим на невеликі шматочки.
  3. У сковороду наливаємо трішки олії і розігріваємо його. Висипаємо м’ясо і обсмажуємо його 5 хвилин. Потім всипаємо туди подрібнений цибулю і готуємо ще хвилин 10.
  4. Подрібнений картопля обсушуємо і додаємо до м’яса. Тушкуємо, помішуючи до готовності картоплі, обов’язково присаливаем і притрушуємо меленим перцем. Картоплю з м’ясом прибираємо з плити і даємо їй трохи охолонути. Виймаємо її на тарілочку, щоб позбутися зайвого жиру.
  5. Відпочиле тісто ділимо на 7 однакових кульок. Щоб було зручніше, і вони не прилипали, змастіть руки рафінованим маслом. Кожна кулька розгортаємо качалкою і розтягуємо руками в дуже тоненький пласт. На серединку викладаємо картоплю з м’ясом, яку акуратно накриваємо вільними краями коржа. Як приготувати плацинди правильної форми ви зможете подивитися в відео, розміщеному трохи нижче.
  6. Готувати наші коржі ми будемо на сковороді. Краще брати сковорідку з невисокими бортами. Наливаємо в неї зовсім небагато масла і підігріваємо. Кладемо наш виріб на сковороду і смажимо на середній температурі до золотистого кольору з двох боків.

Плечінта з сиром

Дуже смачними і корисними будуть плацинди з сиром, запечені в духовці. Калорійність цього блюда 200 ккал, так що його можна сміливо їсти тим, хто стежить за своєю фігурою.

з сиром

Щоб зробити дріжджову основу нам будуть потрібні:

  • 1 стакан теплого молочка;
  • 50 г цукру;
  • 3 склянки борошна (без гірки);
  • 2 яйця;
  • 1 щіпка солі;
  • 100 г вершкового спреду;
  • 50 г спиртових дріжджів (або 1 ст. Ложка сухих).

Щоб приготувати сирну масу необхідно:

  • 800 г сиру;
  • на кінчику ножа солі;
  • 1 велике або 2 маленьких яйця;
  • зелень за бажанням.

в духовці

  1. Готувати дріжджову основу почнемо з опари. 100 грам теплого молока змішуємо з цукром, сіллю і дріжджами. Суміш прибираємо в тепло хвилин на 20. По закінченню часу в опару вливаємо молоко, що залишилося, топлений спред, вбиваємо яйця, присаливаем, частинами просіюємо борошно і старанно вимішуємо. Дріжджову масу прибираємо в тепло на 1 годину.
  2. Зробимо сирне наповнення нашої випічки. Сир гарненько розминаємо. Втручаємося в нього яйце і присаливаем. Якщо ви хочете зробити ці пироги цікавіше на смак, то приготуйте плацинди з сиром і зеленню. Для цього додайте в сирну масу подрібнену петрушку і кріп (можна додати зеленого цибульки).
  3. Тісто, що підійшло на плацинди поділяємо на однакові шматочки (з цієї кількості продуктів вийде близько 10 коржів середнього розміру).
  4. Робочу поверхню столу притрушуємо борошном. Беремо 1 шматочок і розгортаємо його в млинець товщиною до 1 см. На середину викладаємо сирну масу, накриваємо вільними краями млинця, кладемо на злегка змащене деко і прибираємо випікатися в духову шафу, нагріту до 180 градусів на 10 хвилин.

Молдавські пироги на кефірі

Цей рецепт плацинди відрізняється незвичністю способу приготування – їх смажать на абсолютно сухій сковороді без використання жиру. Енергетична цінність цього продукту – 216 ккал.



з печінкою

Для пирогів:

  • 1 кг домашнього сиру;
  • 2 великих яйця;
  • 100 г кефіру або нежирної сметани;
  • 15 г соди;
  • 150 г розталого вершкового маргарину;
  • 3-4 склянки борошна;

Для картопляно-печінкового фаршу візьмемо:

  • 1 кг картоплі;
  • 0,5 кг печінки (краще курячої);
  • 2 лаврових листки;
  • сіль, перець перемелений на смак;
  • жир для смаження.

на пательні

  1. Почнемо приготування наших незвичайних пирогів з смачного фаршу. Картоплю чистимо, розрізаємо на невеликі шматочки і ставимо варити. Після закипання присаливаем і додаємо лавровий листочок. Варимо до готовності.
  2. Промиту печінку обсушити і викладемо на сковороду з жиром. Смажимо її на середній температурі. За кілька хвилин до завершення готування присаливаем, додаємо мелений перець і лавровий лист. Просмажену печінку прибираємо з плити, даємо їй охолонути і подрібнюємо за допомогою м’ясорубки.
  3. З картоплі зливаємо воду і перетираємо його в пюре. Змішуємо з печінковим фаршем. При необхідності присаливаем.
  4. Тісто зробити дуже просто. У сир додаємо яйця, соду, кефір і сіль. Всі продукти вимішуємо до еластичного стану, додаючи частинами борошно.
  5. Готову еластичну масу обробляємо на колобочкі однакового розміру. Розкачуємо їх не дуже тонко, в серединку кладемо картопляну масу і формуємо пиріжок.
  6. На піч ставимо сковороду, і гарненько її прогреваем, потім зменшуємо трохи температуру. Кожен пірожочек розгортаємо в тонкий млинець і кладемо смажитися. Смажимо з обох сторін до хрусткої золотистої скоринки.
  7. Золотисті плацинди на кефірі знімаємо з вогню і обмазуємо топленим вершковим маргарином.

Молдавські коржі з листкового тіста з гарбузом

Плечінта – блюдо універсальне. Зробимо начинку солодкої – і перед нами чудовий, ароматний десерт. Пропонуємо вам спробувати солодкі плацинди з гарбузом з готового листкового тіста. Калорійність цього блюда – 339 ккал через великої кількості цукру.

ароматна

Нам будуть потрібні:

  • 1 кг замороженого листкового тіста;
  • 800 г стиглої гарбуза;
  • 250 г цукру;
  • 2 яєчних жовтки.

Покрокова схема приготування:

  1. Заморожене листкове тісто потрібно дістати з холодильника, щоб воно розтануло. Краще це зробити за 2-3 години до того, як почнете підготовку.
  2. Очищену від насіння і шкірки гарбуз подрібнюємо на крупній тертці. Притрушуємо трохи цукром і відставляємо на 20 хвилин. Зливаємо сік, що виділився.
  3. Тісто розгортаємо і розрізаємо на рівні квадратики. В серединку кожного шматочка кладемо гарбуз і присипаємо цукром (чим більше цукру, тим солодший начинка). Защипуємо краю так, щоб у вас вийшов ромб.
  4. Листкові коржі викладаємо на лист, вистелений пергаментним папером.
  5. Жовток злегка збиваємо, змащуємо їм наші вироби і відправляємо їх випікатися на півгодини при 180 градусах.
  6. Готову випічку можна злегка притрусити цукровою пудрою. Краще їсти теплими.

з гарбузом

Як бачите, приготувати смачні молдавські пироги простіше простого. Спробуйте – вам неодмінно сподобається.

Відео: Плечінте з сиром, бринзою і зеленню



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.