Овочі

Стручкова квасоля на пару в мультиварці



Приготування на пару – це найкращий варіант термічної обробки. Для овочів так взагалі унікальний. Під час такого приготування зберігаються всі корисні речовини, не руйнуються вітаміни, зберігається натуральний смак продукту.

Квасоля стручкова в мультиварці на пару

Якщо говорити про квасолі стручкової (спаржевої), то на приготування такого простого гарніру не потрібно багато часу. А результат виходить чудовим. Ніжні стручки можна їсти з будь-яких м’ясних або рибних стравою, додавати в салати і рагу, заправляти різними соусами. Смак страви від цього тільки виграє, а всі корисні речовини потраплять «за призначенням» – тобто в ваш організм.

Гарнір «Квасоля класична»

Найпростіші рецепти приготування, коли зелена молода спаржа готується на пару без будь-яких добавок. Це дає велике поле для фантазії в процесі подальшої подачі страви до столу.

продукти

  • Квасоля стручкова зелена – 400 гр.
  • Сіль, спеції – за смаком.

Якщо плануєте зробити соус, запасіться продуктами і для нього. Пропонуємо рецепти вершково-цибульного:

  • Вершки або жирна сметана – 1 стакан
  • Вершкове масло – 50 гр.
  • Лук білий ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно пшеничне в / с – 1 ст. л.
  • Часник – 2-3 зубки
  • Сіль, спеції – за смаком.

Квасоля стручкова в мультиварці на пару

приготування

  1. Стручки промиваємо, видаляємо хвостики і розрізаємо на дві-чотири частини, в залежності від їх довжини.
  2. В мультиварці встановлюємо режим «Варка на пару» на 5-10 хв., Орієнтуючись на потужність вашого приладу. Наливаємо 5 л. води, встановлюємо грати для приготування на пару.
  3. Обсушену квасоля злегка заправляємо сіллю і спеціями, викладаємо на решітку, закриваємо кришку і готуємо до звукового сигналу.
  4. Виймаємо бобові і перекладаємо в тарілку. Якщо гарнір планується подавати саме так, побризкайте його оливковою олією або полийте соєвим соусом. Можна присипати свіжою зеленню.

Якщо ж ви хочете піднести блюдо абсолютно несподівано – робимо соус.

  1. В мультиварці встановлюємо режим «Гасіння», закидаємо вершкове масло і даємо йому повністю розтопиться.
  2. Тим часом цибулю нарізаємо дрібними кубиками і закидаємо в чашу. Обсмажуємо до золотистого кольору, періодично помішуючи.
  3. Вершки або сметану з’єднуємо з борошном і гарненько збиваємо, щоб не було грудочок.
  4. Заливаємо рідкий інгредієнт до цибулі і продовжуємо тушкувати, поки соус трохи загусне.
  5. Часник пропускаємо через прес. Додаємо його в соус разом з сіллю і спеціями. Перемішуємо і даємо кілька хвилин протушкувати.
  6. Встановлюємо підігрів і закидаємо готову квасолю, перемішуємо. Закриваємо кришку і даємо настоятися 5-10 хвилин.

Такі рецепти приготування дають можливість вибору кінцевого результату. У першому випадку вийде корисна дієтична стручкова квасоля з мінімумом калорій. У другому випадку виходить дуже ніжна, але в той же час пікантна зелена спаржа в вершковому соусі.

Закуска «Овочева фантазія»

Ці рецепти універсальні і багатофункціональні. Блюдо готується в два етапи – на пару і в режимі гасіння.



Знадобиться

  • Квасоля стручкова (будь-якого кольору) – 500 гр.
  • Морква велика – 2 шт.
  • Лук білий ріпчаста – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Томатний сік – 1 стакан
  • Масло рослинне рафіноване – для обсмажування овочів
  • Часник – 3-4 зубки
  • Сіль, спеції – за смаком.

Якщо немає томатного соку, можна замінити його кетчупом або томатною пастою, але розвести водою до приблизної кількості рідини, який вказують рецепти.

Квасоля стручкова в мультиварці на пару

приготування

  1. Спаржу промиваємо, очищаємо від хвостиків і даємо стекти зайвої рідини.
  2. Встановлюємо в мультиварці режим «Варка на пару» на 10 хв. Ставимо грати і викладаємо квасоля. Закриваємо кришку і готуємо до звукового сигналу.
  3. Тим часом готуємо овочі. Морква, цибуля і перець чистимо. Цибулю нарізаємо кубиками, моркву натираємо на крупній тертці, перець ріжемо соломкою.
  4. Спаржу викладаємо в окрему ємність. З чаші виливаємо воду і витираємо її. Встановлюємо в мультиварці режим «Гасіння» і наливаємо рослинне масло так, щоб воно покрило дно. Даємо йому прогрітися.
  5. Закидаємо цибулю і моркву, обсмажуємо до напівготовності, періодично помішуючи.
  6. Закидаємо перець і заливаємо томатний сік. Доводимо до кипіння і заправляємо сіллю і спеціями. Тушкуємо до готовності.
  7. Додаємо подрібнений часник і квасоля. Готуємо в мультиварці ще 5 хв. І вимикаємо. Ми залишаємо під закритою кришкою настоятися ще 5-10 хв.

Подавати до столу гарячим, з рибою або м’ясом. Прикрасьте готову страву свіжою зеленню.

Спаржева квасоля в мультиварці

Корисні поради

Для приготування в мультиварці потрібно використовувати молоду квасолю, яка ще не має жорстких прожилок.

Якщо використовуєте морожену спаржу, її попередньо розморожувати не потрібно. Просто потримати під струменем холодної води, щоб змити кристалики льоду.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.