Різне

Біфштекс- ідеальне блюдо для шанувальників м’яса



ідеальний біфштекс

Біфштекс- в своєму первісному вигляді являє собою обсмажений з двох сторін шматочок яловичини, без будь-яких добавок. Зараз його готують з різних сортів м’яса, використовуючи різні додаткові способи обробки. Як приготувати біфштекс, щоб він був соковитим і ніжним, а також кілька модифікованих варіантів готування ви дізнаєтеся в цьому матеріалі.

Закони приготування правильного біфштекса

Біфштекс (від англ. Beef- яловичина, steaks- стейки) – в принципі просто яловичий стейк, але в його приготуванні є кілька нюансів, які бажано враховувати.

правильне м'ясо

Основні правила ідеального страви:

  1. Необхідно правильно вибрати м’ясо. Найкраще – м’якоть стегон або спини, а також головна частина вирізки, яка повинна бути свіжої, охолодженої, але ні в якому разі мороженої;
  2. Нарізати краще скибочками завтовшки не більше 4-х сантиметрів поперек волокон. Саме тому готову страву буде не таким жорстким;
  3. Що стосується часу теплової обробки – то це залежить від вашого уподобання. Розрізняють декілька видів: з кров’ю (смажать тільки 2 хвилини з кожного боку), середній (по 3 хвилини) і прожарений (близько 5-ти хвилин з кожного боку);
  4. Дізнатися рівень готовності можна просто проткнув зубочисткою. У повністю прожареного стейка буде виділятися прозорий сік.

Класичний рецепт біфштекса

Класичний біфштекс з яловичини готується досить просто і швидко.

класичний рецепт

На 4 порції вам знадобиться:

  • 500 г вирізки;
  • на смак велика сіль, перчик перемелений чорний;
  • Олейна для смаження.

Приготування біфштекса покроково:

  1. Охолоджене м’ясо розрізаємо на скибочки покладеної товщини. Зверху накриваємо плівкою і трохи відбиваємо.
  2. Кожен шматочок присаливаем і перчимо.
  3. Обсмажуємо біфштекс на сковороді з двох сторін в добре підігрітому маслечко. Час готування залежить від того, який ступінь прожарювання ви бажаєте отримати.
  4. Гарячу страву викладаємо на тарілку і зверху поливаємо юшкою, яка утворилася під час підсмажування. Як гарнір непогано підходить картопля фрі або овочеве асорті.

Beef steak з кров’ю

Щоб приготувати таке блюдо необхідно брати тільки свіжу яловичину (можна свинину).

соковите м'ясо

На 4 порції вам буде потрібно:

  • 600 г м’якоті;
  • сіль, перець перемелений;
  • 30 г вершкового спреду;
  • масло без запаху для смаження.

золотава скоринка

  1. Нарізаємо м’ясо шматками, які не повинні бути дуже тонкими.
  2. Чавунну сковороду (або будь-який посуд з товстим дном) прогріваємо на дуже сильному вогні. Вливаємо в неї масло і чекаємо, коли воно загостриться.
  3. Викладаємо стейк і обсмажуємо на сильному вогні рівно по одній хвилині, потім зменшуємо вогонь і знову смажимо стільки ж.
  4. Знімаємо з плити, присаливаем, притрушуємо перчиком і накриваємо кришкою.
  5. Через 2 хвилини кладемо туди вершковий спред і тримаємо по 30 секунд з обох сторін на середній температурі. Таке блюдо, із золотистою хрусткою скоринкою зверху і дуже соковите всередині, необхідно відразу подавати на стіл.

Рубаний стейк по-англійськи

Рубаний стейк – досить смачна альтернатива звичайному класичному.

з яйцем по-англійськи

Щоб нагодувати 8 персон вам будуть потрібні:

  • яловиче філе – 1 кг;
  • сіль, чорний перець – на смак;
  • бальзамічний оцет – 1 ст. ложка;
  • яйця – 8 шт .;
  • жир (масло) для смаження.

з рубаного м'яса

  1. Можна звичайно зробити біфштекс з фаршу, але, якщо приготувати з рубаного філе, він вийде набагато соковитіше. М’якоть режим тонкими смужками, з яких робимо дрібними кубиками. Обливаємо оцтом і ставимо на півгодини в холодильник.
  2. Потім отриману масу присаливаем, перчимо і гарненько відбиваємо. Ліпимо котлетки розміром з долоню.
  3. У сковороді нагріваємо трохи жиру. Готуємо котлетку по 3 хвилини з кожного боку. Якщо ви хочете, щоб було повністю прожареним, то потрібно потримати біфштекс в духовці при 180 градусах кілька хвилин. Подають біфштекс з яйцем, яке викладають зверху.

Яловичина фламбе по-французьки

Рецепт біфштекса з яловичини можна перетворити в кулінарний шедевр. Блюдо, приготоване таким способом, хіт в дорогих ресторанах Франції, але, не дивлячись на весь пафос, ви легко впораєтеся з ним на своїй кухні.

яловичина фламбе

На 4 порції візьміть:

  • 600 г яловичої вирізки;
  • 150 г солоного твердого сиру;
  • 250 мл сухого білого вина;
  • сіль, свіжозмелений перець;
  • масло вершкове щоб смажити.

Детальна схема готування:



  1. Помиту, очищену від плівочки вирізку розрізаємо на стейки товщиною 2 сантиметри поперек розташування волокон. Трохи відбиваємо їх, солимо і притрушуємо перцем.
  2. Натираємо на тертці сир.
  3. Кожен шматок паніруємо в сирі.
  4. Добре нагріте сотейник намазуємо шматком масла. Смажимо стейки по кілька хвилин з двох боків, і відразу ж знімаємо з вогню.
  5. Тепер залишилося тільки зробити фламбірованія, яке можна робити прямо на очах здивованих гостей. Прямо в сотейник наливаємо вино, яке відразу підпалюємо. Полум’я нехай горить кілька хвилин. Тушкуємо полум’я, накривши кришкою і відразу ж ставимо на стіл.

Біфштекс по-віденськи

Дивлячись на фото, можна подумати, що перед вами звичайні котлетки. Насправді це рубаний біфштекс, тільки м’ясо в нього потрібно дрібнити за допомогою блендера.

біфштекс по-віденськи

Щоб приготувати їх на 4 порції вам знадобиться:

  • яловиче філе – 300 г;
  • цибулина – 1 шт .;
  • яєчний жовток – 1 шт .;
  • сухарики для панірування – 100г;
  • вершки – 2 ст. ложки;
  • крохмаль – 25 г;
  • борошно – 25 г;
  • по 50 г рослинного і вершкового масла;
  • зелень -1 ст. ложка.

смачні котлетки

  1. Розм’якшене маслечко збиваємо з мелкокрошеной зеленню і ставимо в морозилку.
  2. Цибулину кришимо кільцями й обсмажуємо.
  3. У блендер кладемо м’ясні шматочки, кільця цибулі і подрібнюємо.
  4. Додаємо жовток, вершки, сухарі і спеції. Все добре вимішуємо.
  5. Формуємо з отриманої маси котлетки і паніруємо їх в суміші крохмалю і борошна.
  6. Готуємо їх на розпеченому рослинному маслі. Їсти краще гарячими, обов’язково поклавши зверху кубики вершкової маси з зеленню.

Стейк зі свинини

Як ми говорили раніше, справжній beef steak готують з яловичини, але дуже часто її замінюють свинячий. І треба відзначити, що з неї блюдо виходить більш ніжним і соковитим, що абсолютно не можна назвати недоліком.

стейк зі свинини

На 500 г свинини необхідно взяти:

  • 1 ст. ложку майонезу;
  • ½ ч. Ложки куркуми;
  • трошки червоного перчика і порошку мускатного горіха;
  • сіль;
  • масло без запаху.

Опис покроково:

  1. М’ясо нарізаємо порційно. Кладемо в поліетиленовий пакетик і несильно відбиваємо.
  2. Майонез змішуємо зі спеціями. Кожен шматочок змащуємо майонезно-пряної масою і залишаємо промаринуватися на півгодини.
  3. Біфштекс зі свинини обсмажують так само, як і класичний. Дуже смачно з печеними овочами або картоплею.

Біфштекс барбекю

Такий варіант приготування легко складе конкуренцію звичним шашликів.

стейк барбекю

Вам знадобиться:

  • 1 кг підходящої яловичини;
  • 2 зубчики часнику;
  • по 1 ч. ложці чилі і коріандру;
  • 20 г соусу «Табаско»;
  • 75 мл рому.

Опис приготування:

  1. Спочатку приготуємо маринад. Соус змішуємо з усіма спеціями і ромом. Ми залишаємо настоятися хвилин на 20.
  2. Розрізаємо м’ясо досить широкими пластами. Обмащуємо кожен ромової сумішшю і залишаємо на деякий час.
  3. Розігріваємо барбекю або гриль до максимуму. Викладаємо м’ясо і обсмажуємо до готовності з двох сторін. Щоб було соковитіше – поливаємо періодично маринадом. У такому варіанті на гарнір найкраще підійде рис або салат.

Як бачите, способів готування цього блюда існує досить багато. Кожен з них додає м’ясу свій особливий смак. Вам залишається вибрати потрібний рецепт і приготувати його, використовуючи наші докладні інструкції. Рідні і близькі вам люди по достоїнству оцінять ваші старання.

Відео: Біфштекс з цибулею і цукіні



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.