Тарталетки з начинкою завжди популярні на будь-якому урочистому вечорі. Калорійність готових виробів безпосередньо залежить від того, чим вони наповнені, тому може вийти як легке блюдо, так і досить ситне і поживне. Розглянемо з фото, як зробити тарталетки з різноманітним вмістом.
Домашні «кошички»
Для початку розповімо, як самостійно в домашніх умовах спекти основу. Це дуже прості рецепти для готування тесту, одне з яких пісочне, а друге – прісне.
Для готування прісних виробів вам знадобиться:
- Масло вершкове – 250 г;
- Борошно – півкілограма;
- Вода холодна – 4 столові ложки;
- Сіль – щепоточка.
Інструкція така:
- Просіваємо борошно в глибокий посуд і присаливаем, маслечко ріжемо на невеликі кубики і кладемо сюди ж;
- Пальцями розтираємо суміш компонентів до отримання жирної крихти. Даний процес потрібно завершити якомога швидше, щоб руки стикалися з тестом якомога менше;
- Виливаємо в мисочку крижану воду і швидко замішуємо тестову масу, потім скочується її в кулю, пакуємо в харчову плівку і поміщаємо в холодильник на півгодини;
- Після ділимо заготовку на 10 рівних шматочків, розгортаємо і розміщуємо в спеціальних формочках і зверху підрівнюємо, придавивши кожну одним порожнім формочкой. При цьому вийдуть рівненькі ребристі краю. Злегка робимо кілька проколів виделкою;
- Зверху розміщуємо листочок фольги і кладемо будь-який вантаж (наприклад, можна використовувати суху квасолю);
- Випікаємо заготовочкі в заздалегідь прогрітому до 200 градусів духовці приблизно 15 хвилин;
- Витягуємо фольгу і грузик і пропікаються ще близько 10 хвилин до виникнення легкої хрусткої скоринки;
- Дістаємо «лукошки» з форм і охолоджуємо.
Для пісочного кошичків необхідно:
- Борошно пшеничне – 300 г;
- Жовтки яєчні – 3 шт;
- Маргарин вершковий – 200 г;
- Цукор – 100 г.
Схема приготування:
- Маргарин розм’якшити і дрібненько порубати ножем, перетріть з борошном;
- Додайте в цю суміш сахарок, вбийте желточкі. Замісити тісто, загорніть в пакет і відправте в холодильник на 30 хвилин;
- Далі йдуть абсолютно аналогічні з попередньою рецептурою маніпуляції.
Рецепти «кошичків» з начинкою
Начинка для тарталеток може готуватися з найрізноманітніших продуктів, а придумувати можна будь-які, навіть найсміливіші поєднання. Поле для експериментів при цьому просто величезна.
Найпростіші начинки для тарталеток робляться з одного-двох компонентів, наприклад, сиру, ковбаси, шинки, червоної риби. Але ми не будемо детально розглядати такі рецепти, адже тут тепер все зрозуміло, і з приготуванням впорається навіть дитина.
Представляємо вашій увазі оригінальні закуски з тарталеток.
Рецепт з вершковим сиром і червоною ікрою
Найсмачніші тарталетки робляться з використанням екзотичних або делікатесних інгредієнтів. Одним з кращих варіантів при цьому без сумніву є червона ікра.
На 10 кошичків невеликого розміру необхідно:
- Сир вершковий – 100 г;
- Ікра червона – 50 г;
- Огірок і лимон – по 1 шт;
- Кілька гілочок петрушки (за бажанням).
Готуємо так:
- Лимончик нарізаємо кільцями, кожне з яких потім ріжемо четвертинками;
- Огірочок ріжемо дуже тоненькими кружальцями;
- Переходимо до наповнення кошиків. У кожну на 2/3 від обсягу накладаємо чайною ложечкою вершковий сирок;
- Частину, що залишилася третина простору заповнюємо ікоркою. На кожен виріб розраховуємо приблизно по половинці чайної ложки;
- В якості прикраси на кожне «козуб» викладаємо лимонну часточку. Так само надрезаем до половини огіркове колечко, розправляємо його кінці в різні боки і додаємо до решти інгредієнтів;
- Композицію можна доповнити гілочкою петрушки.
Вживати тарталетки з ікрою потрібно відразу після приготування, щоб головний компонент НЕ обвітрилася і не втратив первинні смакові якості.
Рецепт з крабовими паличками і ананасом
Тарталетки на святковий стіл завжди робляться не тільки смачними, а й красиво оформляються. Даний рецепт не залишить гостей байдужими, і вони приємно здивовані простому, але в той же час несподіваному поєднанню інгредієнтів.
Складові в розрахунку на 10 маленьких кошиків діаметром 5 см (в кожну поміщається по столовій ложці начинки):
- Крабові палички – 4 шт (50 г);
- Твердий сир – 50 г;
- Ананас консервований – 70 г;
- Часник – 3 зубчики;
- Майонез – 2 столові ложки;
- Кунжут чорний і салат зелений – на прикрасу.
Готуємо тарталетки з крабовими паличками:
- Відкриваємо баночку з ананасами, зливаємо рідину і ріжемо вміст на маленькі кубики. Аналогічно подрібнюємо сирок і палички;
- Ретельно перемішуємо складові, додавши майонез і пропущений через прес часничок;
- Наповнюємо масою кошики, прикрашаємо листочками салату (можна спочатку встелити ними дно і потім викласти начіночку). Присипаємо чорним кунжутом.
Рецепт з сирними кульками
Це не просто смачні тарталетки з сиром, але ще і дуже прості. Для їх приготування не потрібні вишукані продукти.
Кількість інгредієнтів можна розраховувати самостійно, в залежності від числа «лукошек». Для начіночку вам знадобиться:
- Плавлені сирки;
- часник;
- майонез;
- Чорний мелений перець;
- Маслини.
Починаємо готувати:
- Охолоджені сирки трьом на крупній терочке;
- Додаємо дрібно нарізану або пропущений через прес часничок;
- Всі складові змішуємо з майонезом;
- Наповнюємо кожну тарталеточку спочатку на третину, потім в середину поміщаємо маслину і доповідаємо масу, потім підрівнюємо її, формуючи кульку;
- Верхівку за бажанням присипаємо свіжою зеленню.
Рецепт з сиром і печінкою тріски
Таке поєднання продуктів є класичним і любимо багатьма людьми.
Інгредієнти для наповнення 8-10 тарталеточек:
- Печінка тріски – 70 г;
- 2 яйця;
- Майонез – 2 столові ложки;
- Сир твердий – 50 г;
- Цибуля зелена.
Готуємо крок за кроком:
- Яєчка відварюємо, в окремий посуд натираємо на дрібній терочке білки, а желточкі подрібнюємо ножем;
- Сирок також дрібненько трьом;
- Печінка тріски мнем вилочкою;
- З’єднуємо складові в одній мисочці, додаємо майонез і перемішуємо до густого однорідного стану;
- Наповнюємо пісочний кошики отриманою сумішшю. Зверху посипаємо жовтком і зеленою цибулькою.
Тарталетки з печінкою тріски стануть незамінною знахідкою для будь-якого свята.
Рецепт з куркою і апельсинами
Даний салат, який виступає в якості начинки, носить назву «Насолода» завдяки гармонійному поєднанню всіх компонентів.
На 7-10 тарталеточек знадобиться:
- Апельсин – 1шт;
- Половинка курячої грудки (80 г);
- Рубані волоські горіхи – столова ложка;
- Сир твердий – 50 г;
- Майонез – 3 столові ложки.
Схема готування:
- Курочку відварюємо в підсоленій воді, остудити і ріжемо дрібненькими квадратиками;
- З апельсинчика видаляємо шкірку і прожилки і аналогічно ріжемо на квадратики;
- Сирок трьом дрібно, з’єднуємо з іншими складовими, додаємо майонез, приправляємо меленим перчиком і ретельно все замішуємо. За необхідності досолюємо.
Наповнюємо кошики і прикрашаємо зверху волоськими горіхами. Так само можна додати на свій розсуд, наприклад, зелень або ягідки журавлини. На цьому смачні і ситні тарталетки з куркою готові.