Різне

Тарталетки – проста швидка закуска на всі випадки життя



різноманітність начинок

Тарталетки з начинкою завжди популярні на будь-якому урочистому вечорі. Калорійність готових виробів безпосередньо залежить від того, чим вони наповнені, тому може вийти як легке блюдо, так і досить ситне і поживне. Розглянемо з фото, як зробити тарталетки з різноманітним вмістом.

Домашні «кошички»

Для початку розповімо, як самостійно в домашніх умовах спекти основу. Це дуже прості рецепти для готування тесту, одне з яких пісочне, а друге – прісне.

Для готування прісних виробів вам знадобиться:

  • Масло вершкове – 250 г;
  • Борошно – півкілограма;
  • Вода холодна – 4 столові ложки;
  • Сіль – щепоточка.

З прісного тіста

Інструкція така:

  1. Просіваємо борошно в глибокий посуд і присаливаем, маслечко ріжемо на невеликі кубики і кладемо сюди ж;
  2. Пальцями розтираємо суміш компонентів до отримання жирної крихти. Даний процес потрібно завершити якомога швидше, щоб руки стикалися з тестом якомога менше;
  3. Виливаємо в мисочку крижану воду і швидко замішуємо тестову масу, потім скочується її в кулю, пакуємо в харчову плівку і поміщаємо в холодильник на півгодини;
  4. Після ділимо заготовку на 10 рівних шматочків, розгортаємо і розміщуємо в спеціальних формочках і зверху підрівнюємо, придавивши кожну одним порожнім формочкой. При цьому вийдуть рівненькі ребристі краю. Злегка робимо кілька проколів виделкою;
  5. Зверху розміщуємо листочок фольги і кладемо будь-який вантаж (наприклад, можна використовувати суху квасолю);
  6. Випікаємо заготовочкі в заздалегідь прогрітому до 200 градусів духовці приблизно 15 хвилин;
  7. Витягуємо фольгу і грузик і пропікаються ще близько 10 хвилин до виникнення легкої хрусткої скоринки;
  8. Дістаємо «лукошки» з форм і охолоджуємо.

пісочні тарілочки

Для пісочного кошичків необхідно:

  • Борошно пшеничне – 300 г;
  • Жовтки яєчні – 3 шт;
  • Маргарин вершковий – 200 г;
  • Цукор – 100 г.

Схема приготування:

  1. Маргарин розм’якшити і дрібненько порубати ножем, перетріть з борошном;
  2. Додайте в цю суміш сахарок, вбийте желточкі. Замісити тісто, загорніть в пакет і відправте в холодильник на 30 хвилин;
  3. Далі йдуть абсолютно аналогічні з попередньою рецептурою маніпуляції.

Рецепти «кошичків» з начинкою

Начинка для тарталеток може готуватися з найрізноманітніших продуктів, а придумувати можна будь-які, навіть найсміливіші поєднання. Поле для експериментів при цьому просто величезна.

Найпростіші начинки для тарталеток робляться з одного-двох компонентів, наприклад, сиру, ковбаси, шинки, червоної риби. Але ми не будемо детально розглядати такі рецепти, адже тут тепер все зрозуміло, і з приготуванням впорається навіть дитина.

Різне наповнення

Представляємо вашій увазі оригінальні закуски з тарталеток.

Рецепт з вершковим сиром і червоною ікрою

Найсмачніші тарталетки робляться з використанням екзотичних або делікатесних інгредієнтів. Одним з кращих варіантів при цьому без сумніву є червона ікра.

На 10 кошичків невеликого розміру необхідно:

  • Сир вершковий – 100 г;
  • Ікра червона – 50 г;
  • Огірок і лимон – по 1 шт;
  • Кілька гілочок петрушки (за бажанням).

Незрівнянна поєднання

Готуємо так:

  1. Лимончик нарізаємо кільцями, кожне з яких потім ріжемо четвертинками;
  2. Огірочок ріжемо дуже тоненькими кружальцями;
  3. Переходимо до наповнення кошиків. У кожну на 2/3 від обсягу накладаємо чайною ложечкою вершковий сирок;
  4. Частину, що залишилася третина простору заповнюємо ікоркою. На кожен виріб розраховуємо приблизно по половинці чайної ложки;
  5. В якості прикраси на кожне «козуб» викладаємо лимонну часточку. Так само надрезаем до половини огіркове колечко, розправляємо його кінці в різні боки і додаємо до решти інгредієнтів;
  6. Композицію можна доповнити гілочкою петрушки.

Вживати тарталетки з ікрою потрібно відразу після приготування, щоб головний компонент НЕ обвітрилася і не втратив первинні смакові якості.

Рецепт з крабовими паличками і ананасом

Тарталетки на святковий стіл завжди робляться не тільки смачними, а й красиво оформляються. Даний рецепт не залишить гостей байдужими, і вони приємно здивовані простому, але в той же час несподіваному поєднанню інгредієнтів.

Оригінальна начинка

Складові в розрахунку на 10 маленьких кошиків діаметром 5 см (в кожну поміщається по столовій ложці начинки):

  • Крабові палички – 4 шт (50 г);
  • Твердий сир – 50 г;
  • Ананас консервований – 70 г;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Майонез – 2 столові ложки;
  • Кунжут чорний і салат зелений – на прикрасу.

Готуємо тарталетки з крабовими паличками:



  1. Відкриваємо баночку з ананасами, зливаємо рідину і ріжемо вміст на маленькі кубики. Аналогічно подрібнюємо сирок і палички;
  2. Ретельно перемішуємо складові, додавши майонез і пропущений через прес часничок;
  3. Наповнюємо масою кошики, прикрашаємо листочками салату (можна спочатку встелити ними дно і потім викласти начіночку). Присипаємо чорним кунжутом.

Рецепт з сирними кульками

Це не просто смачні тарталетки з сиром, але ще і дуже прості. Для їх приготування не потрібні вишукані продукти.

З сирними кульками

Кількість інгредієнтів можна розраховувати самостійно, в залежності від числа «лукошек». Для начіночку вам знадобиться:

  • Плавлені сирки;
  • часник;
  • майонез;
  • Чорний мелений перець;
  • Маслини.

Починаємо готувати:

  1. Охолоджені сирки трьом на крупній терочке;
  2. Додаємо дрібно нарізану або пропущений через прес часничок;
  3. Всі складові змішуємо з майонезом;
  4. Наповнюємо кожну тарталеточку спочатку на третину, потім в середину поміщаємо маслину і доповідаємо масу, потім підрівнюємо її, формуючи кульку;
  5. Верхівку за бажанням присипаємо свіжою зеленню.

Рецепт з сиром і печінкою тріски

Таке поєднання продуктів є класичним і любимо багатьма людьми.

прикраса жовтком

Інгредієнти для наповнення 8-10 тарталеточек:

  • Печінка тріски – 70 г;
  • 2 яйця;
  • Майонез – 2 столові ложки;
  • Сир твердий – 50 г;
  • Цибуля зелена.

Готуємо крок за кроком:

  1. Яєчка відварюємо, в окремий посуд натираємо на дрібній терочке білки, а желточкі подрібнюємо ножем;
  2. Сирок також дрібненько трьом;
  3. Печінка тріски мнем вилочкою;
  4. З’єднуємо складові в одній мисочці, додаємо майонез і перемішуємо до густого однорідного стану;
  5. Наповнюємо пісочний кошики отриманою сумішшю. Зверху посипаємо жовтком і зеленою цибулькою.

Тарталетки з печінкою тріски стануть незамінною знахідкою для будь-якого свята.

Рецепт з куркою і апельсинами

Даний салат, який виступає в якості начинки, носить назву «Насолода» завдяки гармонійному поєднанню всіх компонентів.

З курочкою і апельсином

На 7-10 тарталеточек знадобиться:

  • Апельсин – 1шт;
  • Половинка курячої грудки (80 г);
  • Рубані волоські горіхи – столова ложка;
  • Сир твердий – 50 г;
  • Майонез – 3 столові ложки.

Схема готування:

  1. Курочку відварюємо в підсоленій воді, остудити і ріжемо дрібненькими квадратиками;
  2. З апельсинчика видаляємо шкірку і прожилки і аналогічно ріжемо на квадратики;
  3. Сирок трьом дрібно, з’єднуємо з іншими складовими, додаємо майонез, приправляємо меленим перчиком і ретельно все замішуємо. За необхідності досолюємо.

Наповнюємо кошики і прикрашаємо зверху волоськими горіхами. Так само можна додати на свій розсуд, наприклад, зелень або ягідки журавлини. На цьому смачні і ситні тарталетки з куркою готові.

Відео: Топ-5 начинок для тарталеток



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.