Різне

Крем-суп «Веллютата» – улюблене блюдо італійців



Красиве і смачне блюдо

В італійській кухні суп-пюре називається красивим словом «Веллютата». Рецепт його приготування досить простий і займає мало часу. Здається, що в цій страві немає нічого екстраординарного. Але, насправді, прості звичні інгредієнти поєднуються з компонентами, що додають страві особливу «родзинку». У підсумку ми отримуємо живильний, найсмачніше і ніжний гарбузовий або картопляний суп-пюре з італійським рецептом.

Vellutata з картоплі

Веллютата з картоплі

Даний варіант відрізняється особливою простотою і швидкістю приготування протягом 20 хвилин.

Компоненти для 4 порцій:

  • Бульйон овочевий – 750 мл;
  • Лук-порей – 100 г;
  • Молочко – 750 мл;
  • Маслице вершкове і сирок Пармезан – за смаком;
  • Картопля – 400 г.

Нарізаємо цибулю-порей і картопельку

Зараз розповімо, як в домашніх умовах самостійно зготувати суп-пюре з картоплі:

  1. Лучок нарізаємо кільцями і тушкуємо на олію в посуді. У ній же будемо готувати веллютату;
  2. Чистимо картоплю і ріжемо її на кубики. Потім додаємо в цибулю і протушіваем все разом не більш хвилини;
  3. Овочевий бульйон потрібно приготувати окремо. Для цього необхідно взяти побільше будь-яких різних овочів, і варити їх близько години, після того, як вода закипить. Не забудьте посолити і обов’язково пропустити рідина через сито;
  4. Заливаємо бульйоном (якщо його немає, візьмемо бульйонний кубик), спробуємо «на сіль» і починаємо варити;
  5. Коли наш картопля буде готовий, протираємо його за допомогою сита або подрібнюємо до пюреобразного стану;
  6. Вливаємо молоко і ставимо на маленький вогонь. Блюдо нудиться, поки не набуде потрібної консистенції.

Приготування овочевого бульйону

Перед подачею на стіл в центр страви кладуть вершкове олію і посипають тертим сирком. За бажанням додають і хлібні сухарики.

Гарбузовий Vellutata з Амаретто і кава

Велюровий суп-пюре з гарбуза

З гарбузом на кухні можна експериментувати постійно. Вона відноситься до тих продуктів, з яких готують неймовірну кількість кулінарних шедеврів, дієтичних і легких. Один з них – суп-пюре з гарбуза з Амаретто і ароматом кави.

Інгредієнти на 4 людини:

  • Розчинна кава – велика ложка;
  • Рідкі сливочку – 4 великі ложки;
  • Гарбуз – 700 г;
  • Лецитин соєвий – 2 маленькі ложки;
  • Лук-шалот – один;
  • Мигдальне печиво-Амаретто – (дві-три);
  • Запашний чорний перчик, сіль, олію оливкова – за смаком і якщо необхідно.

Ріжемо гарбуз і цибулька

Кроки приготування:

  1. Гарбуз чистимо і ріжемо кубиками;
  2. Шаткуємо цибулю-шалот і обсмажуємо на малій кількості оливкової маслечка;
  3. Додаємо в цибулька гарбуз, підливати трохи водички. Якщо взяти замість неї бульйон з овочів, то тиквочки на свій смак стане гірше. Перчимо, солимо, тушкуємо до стану готовності;
  4. М’яку гарбуз розминаємо виделкою і протираємо крізь тоненьке ситечко до рідкуватого м’якого крему;
  5. Розміщуємо на плиту і гріємо до потрібної температури;
  6. Беремо гарячу воду (половину склянки) і розчиняємо в ньому кави;
  7. Домішувати соєвий лецитин і збиваємо занурювальним блендером, поки не з’явиться піна;
  8. Гарбузовий супчик-пюре розливаємо по порціях, додаємо рідкі вершки – одну ложку, кавову пінку – одну ложечку і обсипаємо дрібно нарубаними Амаретто.

печиво Амаретто



Поради до рецептом:

  • Лецитин – це своєрідний емульгатор, і в його вживанні потрібно знати міру;
  • Коли ви готуєте веллютату, рідини не повинно бути занадто багато. Її додають по чуть-чуть і контролюють весь процес;
  • Якщо у вас немає в наявності емульгатора, збийте кави зі сливочками.

Наш шедевр виходить таким смачним і незвичним, що може служити прекрасним частуванням для ваших гостей.

Гарбузовий Vellutata з рисом

Веллютата гарбузовий з рисом

В Італії обожнюють веллютату, в якій гарбуз поєднується з рисом. Таке блюдо виходить яскравим, красивим і досить корисним, тому що в ньому зберігаються всі вітаміни і речовини, потрібні нашому організму. Схема його готування не складна, і вимагає мінімум часу.

Варка овочів і пюре з них

складові:

  • Картоплина – 1 штука;
  • Рис – 4 великі ложки;
  • Гарбуз – півкіло;
  • Цибулина – 1 штучка середнього розміру;
  • Бульончик (курячий або овочевий) або вода;
  • Масло рослинне, зелень, сіль, сирок тертий – додатково. Можна – приправу каррі.

Додаємо рис і варимо

Розглянемо інструкцію, де покроково і з фото показаний весь процес приготування незвичайного смачного страви:

  1. Картоплю і гарбуз чистимо і ріжемо кубиками, дрібно нарізаємо цибулю;
  2. Підливаємо в каструльку, куди помістили овочі, бульйон або воду. Вона повинна їх покривати на один палець;
  3. Кип’ятимо, солимо, варимо 7-10 хвилин, поки овочі не будуть м’якими;
  4. Прибираємо з газу і збиваємо блендером;
  5. Моєму рисову крупу, кладемо в супчик, кип’ятимо, варимо на малому полум’ї 5 хвилин, не забуваємо перемішувати;
  6. Вимикаємо, прикриваємо кришкою, залишаємо на півгодини;
  7. За цей відрізок часу рис «дійде», і страву буде густе. Наливаємо в тарілку і заправляємо олією, прикрашаємо зеленню, сиром, потертим на тертці;
  8. Якщо супчик буде дуже густим, розбавляємо його бульйончиком або водичкою і досолюємо;
  9. У холодильнику Vellutata знову може загуснути. Коли будете його розігрівати, ще раз розбавте рідиною.

готову страву

Готове блюдо і, правда, схоже на велюровий суп. Саме так перекладається красиве слово «Веллютата».

Відео: Рецепт гарбузового супу-пюре від Юлії Висоцької



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.