Приготувати торт Єдиноріг можна різними способами. В якості прикраси кондитера використовують маршмеллоу, мастику і різнобарвний крем, витончений в унікальності оформлення. Але більшість рецептів досить прості, тому можливі до приготування в домашніх умовах. Щоб створити гарний торт, як з картинки, потрібно запастися терпінням і придбати необхідний кондитерський інвентар.
Піксельний торт Єдиноріг
Дивовижний торт з єдинорогом для дівчинки не зажадає особливих навичок оформлювача. Щоб створити шедевр кулінарії, потрібно проявити трохи фантазії і підійти до створення шоколадного торта з творчої сторони.
Інгредієнти для коржа:
- вершкове масло – 200 г;
- цукор тростинний – 200 г;
- яйце куряче – 4 шт .;
- борошно пшеничне в / с – 180 г;
- какао-порошок – 75 г;
- розпушувач – 1 пакетик;
- сіль кам’яна – 1 щіпка.
Інгредієнти для крему:
- вершкове масло – 800 г;
- цукрова пудра – 400 г;
- сирний сир – 600 г;
- харчові барвники різних кольорів;
- рожева і чорна пастила – для прикраси.
Приготування коржа і основи для єдинорога:
Включаємо духовку і виставляємо температуру 170 градусів. Яйця збиваємо за допомогою міксера. Коли вони почнуть покриватися бульбашками, додаємо цукор. Продовжуємо працювати міксером на високій швидкості, поки маса не збільшиться в об’ємі.
Вводимо попередньо просіяне борошно, змішане з какао, розпушувачем і сіллю. Збиваємо на повільній швидкості.
Масло нарізаємо кубиками і додаємо в напівготове тісто. Проходимся міксером, щоб всі інгредієнти змішалися.
Викладаємо готове тісто в деко і вирівнюємо лопаткою. Ставимо випікатися на 20-25 хвилин. На готовність перевіряємо сірником або зубочисткою.
Ріжемо готовий корж на чотири прямокутники різної величини.
Складаємо зі шматочків торт у вигляді єдинорога.
Найбільша частина стане тілом єдинорога, середній перетвориться в голову. Два залишилися маленьких шматочка оформляємо як копита.
Приготування крему:
Масло змішуємо з пудрою на середній швидкості міксера.
Додаємо до жовтої масі сирний сир. Потрібно, щоб він був кімнатної температури.
Відкладаємо ⅕ частина крему, фарбуємо в червоний колір або рожевий відтінок. Ми залишаємо частину білого кольору для подальшого оформлення.
Жовтий крем без додаткової підфарбовування укладаємо в кондитерський мішок і починаємо оформлення торта.
Рожевим малюємо мордочку і копита.
Офарблюємо залишився крем в яскраві кольори, кладемо в кондитерські мішки меншого розміру. Малюємо хвилеподібними лініями хвіст і гриву. Торт з єдинорогом для дівчинки практично готовий.
Проходимся по барвистим лініях лопаткою, роблячи їх більш плоскими.
Пастилу розрізаємо на смужки і скручуємо ріг. Таким же чином робимо вухо і очі, щоб казковий торт «Єдиноріг» виглядав красивим і цікавим.
Але якщо не вдалося створити їх за допомогою пастили, завжди можна озброїтися насадкою для кондитерського мішка поменше і намалювати додаткові деталі кремом.
Оформляємо кімнату в стилі дня народження і ставимо торт Єдиноріг на чільне столу.
Торт Единорожки з мастики і крему
Витончений торт з єдинорогом буде ефектно виглядати на святковому столі. Улюблений дівчатками персонаж з мультфільмів та казок перетворить торжество в фантастичне запам’ятовуються дійство.
Інгредієнти для коржа:
- масло вершкове – 340 г;
- тростинний цукор – 400 г;
- яйце куряче – 6 шт .;
- йогурт з полуничним смаком – 200 мл;
- лимон – 2 шт .;
- борошно пшеничне в / с – 470 г;
- розпушувач – 20 м
Інгредієнти для прикрас:
- біла мастика – 100 г;
- цукрова пудра – 1 ст.л .;
- горілка – 25 мл;
- золотий кандурин (барвник) – 1 ч.л.
Інгредієнти для крему (прошарок торта):
- цукор-пісок – 1 склянка;
- вода – 100 мл;
- шоколад білий – 120 г;
- полуниця будь-яка – 100 г;
- тростинний цукор – 2 ст.л .;
- сир вершковий – 360 г;
- масло вершкове 82,3% – 60 г;
- цукрова пудра – 120 г.
Інгредієнти для крему Чіз:
- сир вершковий – 700 г;
- пудра цукрова – 200 г;
- масло вершкове – 450 г;
- різнокольорові барвники.
Приготування коржів:
Борошно змішати з розпушувачем за допомогою віночка.
М’яке масло збиваємо з цукром до білого кольору міксером на середній швидкості.
Вводимо яйця, додаючи їх порційно і ретельно збиваючи.
Лимони розрізаємо навпіл, витягуємо чайною ложкою цедру. Додаємо до жирної масі йогурт і цедру. Продовжуємо збивати до однорідності.
Додаємо борошно в два етапи, кожен раз збиваючи тісто міксером.
Розділимо тісто на дві рівні порції і розподілимо в форми для випічки. Роз’ємний коло для приготування коржів повинен досягати 20 сантиметрів в діаметрі.
Випікаємо 60 хвилин при температурі 180 градусів.
Готові коржі охолоджуємо на кухні, а потім загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 6-8 годин.
Приготування прикрас:
Відрізаємо шматок білої мастики і розгортаємо руками в довгу смужку. Складаємо в формі підкови, а потім переплітаємо, як косичку, притримуючи пальцями краю і скручуючи, взявшись за основу дуги.
Зайву частину обрізаємо гострим ножем і відкладаємо в сторону.
Нанизуємо мастику на дерев’яну шпажку, як шашлик, поєднуючи краю, щоб ріг не розкрутився назад в підкову.
Склеюємо деталі роги звичайною водою, ретельно опрацьовуючи пензлем.
Розкачуємо невеликий шматочок мастики і вирізаємо по 2 кола більшого і меншого діаметру за допомогою спеціальних кондитерських форм або чайної чашки і склянки.
Кладемо кружечки більшого діаметру один на одного і відрізаємо місяця за допомогою форми. Аналогічно робимо з колами меншого діаметру. Має вийти чотири овальних шматочка мастики в формі листочка Потім проходимся по великим пензлем, змоченою у звичайній воді, і накладаємо на них менші.
Підстава меншої частини знову змащуємо і обжимаємо навколо шпажки, формуючи вушка для майбутнього Единорожки. Даємо мастиці застигнути протягом 6-8 годин.
Дістаємо готові вироби з холодильника. Змішуємо золотий барвник з горілкою і фарбуємо заготовки за допомогою кисті.
Приготування крему і сиропу для прошарку:
Полуницю нарізаємо на шматочки і пересипаємо цукром. Варимо на повільному вогні, постійно перемішуючи без додавання води.
У гарячому вигляді перетираємо ягоди через сито за допомогою столової ложки. Ретельно перемішуємо готове пюре.
Шоколад ламаємо на часточки, топимо на водяній бані і змішуємо з полуничною масою.
Сир, пудру і масло збиваємо до однорідності за допомогою міксера. Додаємо готовий джем з шоколадом і ще раз проходимся по крему міксером на маленькій швидкості.
Змішуємо цукор-пісок з питною водою і варимо на повільному вогні протягом 40 хвилин, регулярно перемішуючи по дну. Ми залишаємо охолоджуватися.
Формування торта:
Відміряємо місце зрізу за допомогою лінійки і ножа. Потім знімаємо з справжніми коржів верхівки. Спочатку проходимся лезом по намічених прорізах, а потім заглиблюємося до середини.
Потім робимо нові виміри, щоб рівномірно розрізати обидва коржа на дві однакові половинки. Розрізаємо за тим же принципом, як і при зніманні верхівки. Чотири коржа викладаємо на робочу поверхню.
Просочуємо корж сиропом, рівномірно розподіляючи його за допомогою силіконової кисті. Потім викладаємо невелику кількість крему і розгладжує лопаткою. Викладаємо наступний корж, просочуємо і змащуємо.
Повторюємо процес формування торта «Единорожки» для дівчинки, ретельно промазуючи передостанній корж, який стане завершальним.
Розмазує надлишки крему з боків, оформляючи їх за допомогою лопатки і прибираємо заготовку в холодильник на 2 години.
Завершальний етап оформлення торта:
Готуємо крем Чіз. Для цього збиваємо м’яке масло до однорідної пасти. Додаємо пудру і повторюємо процес змішування інгредієнтів за допомогою міксера. Потім кладемо в напівготовий крем сир і ще раз збиваємо.
Перед тим, як зробити торт Єдиноріг неймовірно красивим, важливо нанести чорновий варіант крему, сформувавши перший шар. Прибираємо заготовку в холодильник на 1 годину.
Дістаємо торт і наносимо чистовий варіант крему. Потім оформляємо його за допомогою кондитерського шпателя, вирівнюючи всі нерівності. Там де крему знято занадто багато, можна додати додатковий шар за допомогою лопатки. А потім знову пройтися шпателем. Вирівнявши боки, переходимо до верхівки торта.
Важливо знати!
У Росії стартувала нова федеральна програма для жінок, бажаючих схуднути «Я за здорове тіло!» Ви можете отримати 1 баночку жиросжигающего комплексу “Bee Slim” абсолютно безкоштовно.
Схуднути за 14 днів …
Розкладаємо залишився крем по чашах і фарбуємо в різні кольори. Закладаємо черзі в одноразовий кондитерський мішок.
Малюємо антилопу очі за допомогою дерев’яної шпажки. Набираємо на кисть чорний барвник і заповнюємо їм готовий трафарет на кремі.
Наносимо перший візерунок між бровами казкової конячки. Потім наносимо його в довільному порядку, щоб додати яскравості гриві, здійснюючи кругові рухи мішком, утворюючи на торті завитки.
Коли піде нова колірна гамма, починаємо видавлювати крем, опускаючи і піднімаючи носик насадки. З новим відтінком повторюємо такі ж рухи, заповнюючи просвіти між завитками і білим кремом.
Коли грива чарівного єдинорога оформлена, вставляємо ріг і вушка. Ставимо торт в холодильник до приходу гостей.