Торт на 11 років дівчинці повинен бути не просто смачним, але і барвистим, красивим, з цікавим дизайном – таким, щоб свято запам’яталося дитині надовго. Можна замовити барвисті десерти у кондитерів – це найбільш простий варіант. Однак при бажанні ви можете самостійно приготувати святковий торт. Розглянемо найцікавіші ідеї.
Торт на 11 років дівчинці з марципаном і варенням
Торт для дівчинки 11 років під назвою «Принцеса» сподобається своєю легкістю, ніжним смаком і красивим виконанням. Цей десерт зі збитими вершками і ванільними кремом готується нескладно, тому його можна порекомендувати початківцям кондитерам. Якщо складні дизайни, робота з мастикою поки вам не під силу, то зверніть увагу на цей рецепт.
Складові:
Для прошарку:
- варення ягідне для прошарку 100 г;
- крем вершковий;
- желатин листовий 2 шт .;
- вершки жирні 250 мл;
- цукрова пудра 2 ст. л.
Для бісквіта:
- борошно 60 г;
- картопляний крохмаль 60 г;
- цукор 150 г;
- яйця 4 шт .;
- розпушувач 2 ч. л.
Для покриття:
- марципан зелений в розкатаних листі 300 г;
- масло вершкове 70 г;
- цукрова пудра 2 ст. л.
Для заварного крему:
- молоко 300 мл
- кукурудзяний крохмаль 2 ст. л.
- яйце 1 шт .;
- цукор 4 ст. л .;
- лимонна цедра 1 шт.
Спосіб приготування:
- Для початку необхідно випекти бісквіт. На першому кроці збиваємо яйця з цукром, змішуємо з борошном, розпушувачем, крохмалем. Бісквіт випікаємо до готовності при температурі 175 градусів. Після того, як готовий бісквіт охолов, його необхідно розрізати на три шари – це і будуть коржі, з яких ми будемо формувати наше кондитерський виріб.
- Приступаємо до приготування заварного крему. Для цього в гаряче молоко втручаємося крохмаль і яйце, цедру. При постійному помішуванні доводимо до загустіння.
- Далі робимо вершковий крем, для чого желатин розчиняємо в гарячій воді, в нього додаємо збиті вершки з пудрою, і отриману суміш збиваємо.
- Починаємо формувати торт. Перший корж покриваємо варенням – підійде будь-який ягідне, слідом – заварним кремом. Накриваємо другим коржем, на нього розподіляємо вершковий крем. Третій корж покриваємо тонким шаром масляного крему (масло, збите з цукровою пудрою). Цим же кремом покриваємо боки вироби.
- Накриваємо розкатаним листом марципану круглої форми. Можна зробити його і самостійно, для чого необхідна марципанова маса, в яку додається харчовий барвник (досить буквально декількох крапель). Масу вимішуємо як тісто, розгортаємо її у формі кола, і нею накриваємо наш виріб. Маса повинна бути пластичною, щоб вона ідеально накрила торт. Але якщо вона не дуже пластична, то нічого страшного – покриття буде з хвилями, що теж виглядає красиво.
- Присипаємо пудрою.
- Торт для дівчинки 11 років на день народження готовий. Прикрашаємо його трояндочкою з марципану.
Торт «Барбі» з мастикою
Торт для дівчинки 11 років в стилі «Барбі» викличе непідробний захват у юної іменинниці. Це кондитерський виріб в рожевому кольорі виконується у вигляді сукні для ляльки Барбі. Цей десерт готується нескладно з коржів, проте потрібна робота з мастикою.
Важливо знати! У Росії стартувала нова федеральна програма для всіх жінок, які страждають від ожиріння і надмірної ваги «Я за здорове тіло!» В ході програми кожна росіянка зможе спробувати унікальний високоефективний жиросжигающий комплекс “Bee Slim” отримавши 1 баночку абсолютно безкоштовно. Комплекс допоможе за 14 днів в домашніх умовах позбутися від зайвої ваги!
Читати докладніше …
Складові:
- коржі готові 4 шт;
- крем 500 г;
- мастика 400 м
Спосіб приготування:
- У коржах вирізається отвір, в яке буде встановлюватися лялька. Простежте за тим, щоб отвір був не надто великим, інакше лялька не буде триматися.
- Перший бісквіт промащується кремом. Потім йде наступний бісквіт, який також промащується. На третьому бісквіті ножем робиться скіс, необхідний для формування сукні. Виріб рясно з усіх боків обмазується кремом.
- Кладемо в холодильник на годину для просочення.
- Мастику розгортаємо, з неї вирізаємо фігуру, яка буде грати роль оборок на плаття. Оббирання розгортаємо дерев’яною паличкою, щоб зробити її тоншою. Нарізаємо на частини, і викладаємо оборки на торт.
- Потім приступаємо до рожевої мастиці. Її розгортають, одягаємо на торт. Ляльку обертаємо харчовою плівкою, робимо їй корсет з рожевою мастики. З білої мастики вирізаємо верхній ярус спідниці. Ляльку встановлюємо в виріб.
- Надягаємо третій ярус спідниці.
- Знімаємо з Барбі харчову плівку, яка закриває її верхню частину.
- Торт на день народження дівчинці 11 років готовий!
- При бажанні його можна декорувати трояндочками.
Торт «Гаррі Поттер»
Багато дітей люблять «Гаррі Поттера». Якщо ваша дочка захоплюється цією книгою, то порадуйте її ласощами з чарівним дизайном. Торти дівчинці на 11 років складні тим, що прикраси та малюнки вимагають часу і вправності. Але результат і захоплення дитини того варті!
Складові:
Для бісквіта:
- борошно 3 склянки;
- цукор 2,5 склянки;
- молоко 1,5 склянки;
- какао-порошок 8 ст. л .;
- сода 1 ч. л .;
- розпушувач 2 ч. л .;
- сіль 1 ч. л .;
- ванілін 2 г;
- масло рослинне 2/3 г;
- яйця 3 шт.
Для крему:
- вершки 500 мл;
- згущене молоко 1 шт .;
- шоколадна паста 3 ст. л.
- безе 100 г;
- желатин в пластинах 14 г;
- горіхи 100 г.
Для прикрас:
- масло вершкове 200 г;
- цукрова пудра 14 г;
- марципан 150 г;
- цукрова паста 300 г;
- окріп 1,5 склянки.
Спосіб приготування:
- Для приготування бісквіта змішуємо молоко, рослинне масло і яйця в одній ємності, в іншій – борошно, какао, розпушувач, соду, сіль, ванілін, цукор.
- Обидві маси змішуємо в однорідну суміш, додаємо окріп і збиваємо.
- Випікаємо три коржа при температурі 180 градусів 20 хвилин.
- Далі необхідно приготувати два різних крему, для чого вершки обробимо на дві частини. Першу змішуємо з шоколадним кремом, другу – зі згущеним молоком (дві частини) і горіхами.
- Желатин розчиняємо гарячій воді, охолоджуємо, вводимо в крем.
- Формуємо виріб: перший корж Промазуємо шоколадним кремом, далі викладаємо шматочками безе, потім корж, змащений карамельним кремом.
- Накриваємо третім коржем.
- Ставимо в холодильник на годину.
- Робимо крем з масла, що залишилася згущеного молока і пудри.
- Змащуємо виріб.
- Торт дівчинці 11 років готовий. Залишилося мастикою викласти малюнок Гаррі Поттера на мітлі. Для багатьох початківців кондитерів складність представляє саме цей етап – малюнки на мастиці. Найбільш простий спосіб – аплікація. Для цього заздалегідь підготуйте потрібний малюнок, вирізавши його з паперу. Паперовий малюнок прикладіть до мастики, обведіть його стеком, прорисуйте деталі (або наріжте малюнок на елементи, і обведіть їх). Після цього залишається тільки розфарбувати зображення.
Торт «Мишка на Півночі» з праліновим кремом
Торти на день народження 11 років дівчинці з фігурками тваринок дуже красиві і святковий. Будь-яка дитина буде в захваті від такого ласощі. Найчастіше такі торти для дівчаток 11 років готують на основі мастики, але виліплює фігурки – досить складна справа. Зробимо торт на 11 років дівчинці без мастики.
Складові:
- мука 2.5 склянки;
- сметана 1 склянка;
- цукор 1 склянка;
- вершкове масло 2 ст. л .;
- какао-порошок 3 ч. л .;
- сода харчова 0.5 ч. л .;
Для крему:
- сметана 2 склянки;
- цукор 1 склянка;
- горіхи за смаком.
Для пралінового крему:
- вершкове масло 100 г;
- згущене молоко 100 м
Для праліновою начинки:
- цукор 2 ст. л .;
- какао-порошок 1 ч. л .;
- волоські горіхи 1 ст. л .;
- мигдальні горіхи 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Горіхи обсмажте до золотистого кольору.
- У ємності змішайте цукор і горіхи, поставте на слабкий вогонь і прогрівайте, поки цукор і горішки не “зчепляться».
- Зацукровані горіхи залиште охолоджуватися.
- Подрібніть в кавомолці або м’ясорубці, в кінці додайте какао.
- Вийшла пралінова маса, яку можна зберігати в сухому місці в банку.
- Для приготування тіста розтопіть вершкове масло, перемішайте його з цукром, сметаною і содою. Потім всипте борошно, замішати тісто. Тісто розподілити на дві рівні частини, одну з яких змішайте з какао. Потім обидві частини тесту розділіть ще на три частини для формування коржів. Тісто не розгортайте, а викладіть у форму і розтягніть руками. Випікайте коржі при 200 градусах протягом 6-8 хвилин.
- Торт на 11 років дівчинці, який ми робимо, містить два види крему. Спочатку зробимо сметанний, для чого збиваємо сметану з цукром.
- Кожен з шести коржів, які ми випекли, необхідно змастити кремом і присипати горішками. Потім формуємо торт, чергуючи коржі.
- Виріб залиште в холодильнику на ніч для просочення.
- Зробіть масляний крем, змішавши згущене молоко з вершковим маслом. У крем додаємо заготовлену заздалегідь пралінової маси (приблизно дві столові ложки). Це масою покриваємо весь торт. Прикрасити десерт можна малюнком північного ведмедя з кокосової стружки і розтопленого шоколаду.