Весільний

Весільний торт без мастики: рецепти з фото



Весільний торт є невід’ємною частиною ідеального банкету для важливого дня в життя молодят. Весільний торт без мастики можна замовити, а можна зробити самостійно своїми руками. Другий варіант на багато краще, так хоча б буде відомо точно, які продукти додавалися під час приготування. Давайте розглянемо два нескладних рецепта.

Весільний торт без мастики з вершками

Весільний торт з вершками

Ніжний торт без мастики виходить неймовірно смачним і красивим. Щоб він вийшов такий же, як на підсумковому фото, необхідно строго слідувати кожному кроці.

Інгредієнти для коржів 25 см (2 шт):

  • 650 г борошна в / с;
  • 275 г вершкового масла (топленого);
  • 5 штук. яєць;
  • 300 мл молока;
  • 250 г цукрового піску;
  • 1 ст. л. ванільного екстракту;
  • 2 ст. л. розпушувача;
  • 0,5 ч. Л. солі.

Для коржів 20 см (2 шт.):

  • 450 г борошна;
  • 175 г вершкового масла (топленого);
  • 200 мл молока;
  • 3 шт. яєць;
  • 150 г цукрового піску;
  • 0,75 ч. Л. ванільного екстракту;
  • 1 ст. л. розпушувача;
  • 5 г солі;
  • 120 г кокосової стружки (прикраса).

Для коржів 15 см (2 шт.):

  • 300 г борошна;
  • 110 г вершкового масла (топленого);
  • 2 шт. яєць;
  • 100 г цукрового піску;
  • 1 ч. Л. ванільного екстракту;
  • 1,5 ч. Л. розпушувача;
  • дрібка солі.

Для сиропу:

  • 1 л очищеної води;
  • 5 ч. Л. ванільного екстракту;
  • 15 шт. яєчних білків;
  • 1 кг цукру.

Для вершкового крему:

  • 1,360 кг масла (розм’якшеного);
  • 2 ст. л. ванільного екстракту;
  • трохи солі.

Для наповнювача:

  • 11 шт. яєчних жовтків;
  • 400 г цукру-піску;
  • сік 3 шт. лимонів;
  • сік 3 шт. лаймов;
  • 15 г солі;
  • 1,5 ст. л. лимонної цедри;
  • 165 г масла вершкового.

приготування:

З пергаментного паперу для випічки вирізаємо три рівних кола різного діаметра. Викладаємо в підготовлені форми, змащуємо кожну невеликою кількістю масла, посипаємо просіяного борошном, струшуємо зайве. Поки отставляем.

Тепер прийшов час готувати тісто для триярусного весільного торта без застосування мастики. З’єднуємо вказану кількість просіяного борошна, солі і розпушувача.

Окремо збиваємо м’яке вершкове масло. У процесі додаємо потроху цукор і ванільний екстракт. По черзі туди ж розбиваємо яйця, вливаємо молоко, висипаємо борошно з сіллю і розпушувачем.

Поділяємо готове тісто за формами. Ставимо випікатися в заздалегідь прогріту духовку до 175 градусів. Для коржів діаметром 25 см знадобитися 30 хвилин, для 20 см – 23 хвилини, а для 15 см – всього 22 хвилини.

Після приготування залишаємо бісквіти в формах ще 5 хвилин остуджувати. Обережно виймаємо, загортаємо в харчову плівку і ненадовго ставимо в холодильник.

Щоб приготувати сироп для просочення, з’єднуємо в каструлі 1 кг цукру з 1250 мл очищеної води, ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння. Як тільки солодкі кристалики розчиняться знімаємо з плити, даємо трохи охолонути, додаємо ванільний екстракт і гарненько перемішуємо.

Вільну каструлю заливаємо водою на 1/3, ставимо на вогонь, кип`ятився. Окремо в жароміцної ємності збиваємо яєчні білки з цукром і сіллю. Тепер цю посудину встановлюємо над киплячою водою, при цьому продовжуємо обережно збивати до повного нагрівання маси і розчинення в ній цукру. Використовуємо міксер ще приблизно 2 хвилини при низькій потужності, далі, поступово збільшуємо її до тих пір, поки не утворюються піки. Навіть після цього не зупиняємося, продовжуємо процес до пишності і охолодження (тарілка з кремом повинна бути холодною).

Знову повертаємо потужність міксера на найнижчу і додаємо м’яке масло. Між кожною добавкою робимо інтервали, безперервно збиваючи. Кидаємо ванільний екстракт. Крем повинен вийти гладким і не дуже густим. Перекладаємо його в харчовій контейнер, щільно накриваємо відповідною кришкою, ставимо поки в холодильник. Нехай чекає свого часу.

Тепер перейде до приготування наповнювача. У невелику каструлю вливаємо 350 мл води, ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння. Поки вона буде нагріватися, в жароміцної ємності розтираємо яєчні жовтки з цукром до однорідного стану. Це займе приблизно 1-2 хвилини.

Додаємо соки цитрусових разом з невеликою кількістю солі і знову застосовуємо міксер. Як тільки рідина почала пускати бульбашки, зменшуємо вогонь, ставимо над каструлею миску з яєчною масою, не припиняючи при цьому процес збивання приблизно 20 хвилин. Готовий крем ні в якому разі не повинен сильно нагріватися.

Прибираємо з плити, додаємо цедру лимона і знову включаємо міксер. Поступово вводимо м’яке масло з невеликими інтервалами по шматочку. Діємо за таким принципом: кидаємо один, збиваємо до повного розчинення, після чого наступного. Відставляємо, крем повинен охолонути. Збираємо весільний торт без мастики. Беремо 5 ст. сиропу, 8 неповних ст. заварного крему (того що з цедрою), 15,5 ст. вершкового крему і вказане в списку кількість кокосової стружки (крупнонаструганной). Остання не повинна бути солодкою.

Кожен корж розрізаємо вздовж. Почнемо з 25 см. Кладемо один на плоску тарілку шорсткою стороною вгору, змащуємо просоченням. На такі 4 шт. половинки піде 700 мл солодкого сиропу. На кожну частину 20 см близько по 175 мл, а ось 15 см-е зажадають по 120 мл.

Кондитерський мішок наповнюємо вершковим кремом, прикрашаємо їм краю кожного просоченого коржа. Можна скористатися шприцом. Але якщо немає ні того ні іншого, то беремо простий поліетиленовий (краще пластиковий) пакет, зрізаємо у нього кінчик і користуємося. Наповнюємо тепер лимонним кремом. Пропорції такі: 25 см – 270 мл, 20 см – 230 мл, 15 см – 125 мл. Закриваємо їм вільний простір кожного виробу.

Весільний торт без мастики



Дуже обережно накрити оброблений корж другою частиною. Зверху щедро промазати шаром вершкового крему. Далі, викладається половина випічки такого ж діаметру. Повторюємо всі дії. Готову частина торта відправляємо застигати в холодильник на пару годин.

Тепер все потрібно повторити з коржами діаметром 20 см і 15 см. Щоб вирівняти крем з боків, використовуємо ніж з широким лезом або шпатель, попередньо змочений в кип’яченій воді (гарячої). Беремо торт діаметром 20 см, притискаємо до його стінок грубонаструганную кокосову стружку. Відправляємо в холодильник для двогодинного застигання.

Добре охолоджений 25 см торт, виймаємо, в центрі нього встановлюємо форму і відзначаємо за допомогою палички, де потрібно буде ставити 20 см коржі. Встромляємо 5 шт. соломинок в середині, де відзначений коло, зайве зрізаємо. Встановлюємо торт з кокосовою стружкою, натиснувши до упору в соломинки. Закріплюємо вершковим кремом за допомогою кондитерського мішка. Точно так само необхідно зробити і коржами діаметром 15 см, встановивши попередньо 4 соломинки.

Розміщуємо останні приготовані своїми руками в домашніх умовах коржі для весільного торта без мастики, закріплюємо навколо підстави кремом. Цим ми допомагаємо приховати можливі прогалини між коржами, за одне і прикрашаємо. За допомогою серветки видалити навколо готового весільного торта зайвий крем. Підстава обертаємо декоративною стрічкою, обережно підвертаємо кінчик, щоб приховати обрізані кінці і закріплюємо красивими шпильками. Відправляємо в холодильник на всю ніч.

Весільний торт без мастики

При подачі ховаємо можливі подряпини кремом, а верхівку прикрашаємо свіжим декоративним або живим квіткою. Подаємо при кімнатній температурі.

Весільний торт з квітами

Весільний торт з квітами

Важливо знати!

За даними міністерства охорони здоров’я, дієти сьогодні основні методи боротьби із зайвою вагою. Однак, кількість повних людей продовжує зростати! У зв’язку з цим, з’явилися “Bee Slim” – краплі для спалювання до 80% жиру. Розповідає, лікар вищої категорії, Саута Л.А …Читати далі…

Готується набагато простіше попереднього десерту. І тут можна при оздобленні дати волю фантазії.

Складові:

  • варення (будь-яке);
  • крем «Мокре безе» (готовий).
  • Для бісквіта:
  • 4 шт. яйця;
  • 200 г цукру;
  • 130 г борошна;
  • ванілін.

Для крему:

  • 100 мл вершків (33%);
  • 3 ст. л. цукрової пудри;
  • 140 г сиру вершкового.

приготування:

  1. Почнемо готувати весільний торт без мастики з бісквітних коржів. У глибоку ємність розбиваємо яйця, висипаємо вказану кількість цукру і гарненько збиваємо до утворення пишної консистенції білого кольору.
  2. Додаємо пакетик ваніліну. Продовжуємо процес ще 2 хвилини. Тепер висипаємо туди попередньо просіяне борошно і обережно перемішуємо, бажано дерев’яною ложкою. Грудочок не повинно бути. Готовий крем нагадує рідку сметану.
  3. Невелику каструлю застилає фольгою. Виливаємо туди вміст миски. Ставимо випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.
  4. Окремо збиваємо вершки. Зверніть увагу, що їх перед використанням необхідно обов’язково потримати хоча б годину в холодильнику. Не припиняючи процес, додаємо спочатку пудру, а потім сир. Крем повинен вийти без грудочок.
  5. Готовий злегка остиглий бісквіт розрізаємо вздовж на 3 частини. Починаємо збирати одноярусний весільний торт без додавання мастики.
  6. Першу викладаємо на тарілку гладкою стороною вниз. Зверху намазуємо спочатку варенням, а потім – вершковим кремом. Розрівнюємо за допомогою лопатки.
  7. Накриваємо другою частиною бісквітного коржа, злегка придавлюємо. Проробляємо все те ж саме. Закінчуємо, нарешті, останньою третьою частиною.
  8. І тепер щедро намазуємо кремом «Мокре безе» верхівку і боки. Розрівнюємо лопаткою. В кінці ще можна підрівняти широким лезом ножа.
  9. Внизу у підстав викладаємо крем за допомогою кондитерського мішка.
  10. Тепер переходимо до основного прикраси. Для створення лілій і листочків знадобитися крем «Мокре безе» та спеціальні вафельні конуси для квітів. Акуратно розміщуємо їх як на фото.
  11. За допомогою кондитерського шприца робимо візерунки.

Ось, виявляється, весільний торт без мастики, може легко приготувати вдома кожна господиня, яка з випічкою на «ти». Головне, щоб було бажання, пізнання в приготуванні, а також прикрасу кондитерських виробів. І все неодмінно вийде.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.