Любителі побалуватися тортами, та ще й власного приготування, знають, що крем з маскарпоне для торта виходить дуже ніжним і надзвичайно смачним. Насправді варіантів приготування цієї торта досить багато.
В даний час придбати Маскорпоне можна абсолютно в будь-якому супермаркеті. Отже, господині поступово почали освоювати рецепт крему з цього продукту, адже він здатний наситити смаковими фарбами абсолютно будь-яку випічку.
Принципи приготування крему з маскарпоне
Маскарпоне є дивовижною і нереально багатої основою для крему. Навіть не звертаючи уваги на те, що він містить досить великий відсоток жирності, консистенція і смакові якості від цього абсолютно не страждають. Щоб приготувати крем, сир потрібно використовувати виключно в чистому вигляді.
Що повинно входити до складу крему з маскарпоне для торта:
- цукровий пісок. Звичайно ж, можна використовувати звичайний цукровий пісок, але крем буде дуже ніжним і повітряним, якщо використовувати пудру;
- вершки, згущене молоко або сметана. Дані інгредієнти здатні зробити крем менш жирним. Також крем отримує новий смак;
- будь-який шоколад. Зазвичай, шоколад перед тим як додати до сиру, потрібно розтопити;
- яйця. Їх можна використовувати в кремі, але бажано в тому випадку, якщо він буде в подальшому термічно оброблений;
- ванілін, коньяк, деякі есенції і т.д. Дані інгредієнти надають крему додатковий смак і запах.
Рецепти крему з маскарпоне для торта
Рецепт №1
Подібний варіант крему досить легко готується. Виходить крем дуже ніжним і смачним. Вершки найкраще використовувати ті, в яких жирність від 30%.
Складові:
- маскарпоне – 250 грам;
- вершки – 200 грам;
- пудра цукрова – 100 грам;
- смакові добавки, наприклад ванілін і т.д. можна додати за бажанням.
Спосіб приготування крему для торта на основі Маскорпоне.
Для початку необхідно вилити в ємність вершки, а потім збити їх до густих піків. У збиті вершки потрібно поступово ввести цукрову пудру. Робити це потрібно дуже обережно, щоб вершки не повипадали. Тепер можна акуратно вмішати маскарпоне в отриману масу з вершків. За бажанням додаєте смакові добавки.
Рецепт приготування крему з маскарпоне для торта №2
Варіантів даного крему є два. Вибір, звичайно ж, варто за вами. Наприклад, ви можете приготувати крем з вареним згущеним молоком, або ж, зі згущеним молоком. У першому випадку в крем можна додати тільки ложечку коньяку або віскі. У другому випадку непогано буде поєднуватися з вершками цукровий ванілін.
Складові:
- маскарпоне – 50о грам;
- згущене або варене молоко – 400 грам;
- віскі, коньяк або ванілін.
Спосіб приготування як зробити крем для торта з маскарпоне:
- розміщувати сир ложкою;
- поступово ввести молоко згущене;
- ретельно перемішати і додати ванілін або коньяк.
Рецепт крему з маскарпоне для торта №3
Складові:
- сир Маскарпоне – 50 грам,
- банан – 1, вершки – 300 грам.
Щоб приготувати подібний крем, потрібно ретельно збити сир і банан, а потім окремо збиті до сильних піків вершки вмішати в сирну масу.
Крем з маскарпоне для торта рецепт №4
Складові:
- сир маскарпоне – 500 грам;
- апельсин – 1 шт .;
- вершки – 300 грам.
Спосіб приготування крему з маскарпоне для торта:
Для початку потрібно ретельно подрібнити апельсин, попередньо очистивши від шкури. Потім поступово ввести маскарпоне і знову збити. В окремій ємності потрібно добре збити вершки і з’єднати всі маси воєдино.
Крем для торта з маскарпоне без вершків рецепт №5
Складові:
- сир – 500 грам;
- шоколад – 250 грам;
- апельсин – 1 шт .;
- пудра з цукру за смаком.
Очистити апельсин, ретельно збити його, додати до апельсину сир, розтопити шоколад, потім дати суміші охолонути і з’єднати з маскарпоне.
Рецепт №6
Складові:
- маскарпоне – 500 грам;
- яєчні білки -2 шт .;
- цукор або пудра – 100 грам;
- вершки – 100 грам.
Збити білки до стійких піків, в окремій ємності ретельно збити вершки, окремо збити сир. Змішати всі отримані суміші і ретельно вимішати їх.
Рецепт №7 крему з маскарпоне для торта з кавою
Складові:
- маскарпоне – 500 грам;
- кава розчинна – 2 ч.л.
- вершки – 200 грам.
Щоб приготувати цей крем потрібно в вершках розвести кави, потім збити їх, збити сир і змішати отримані маси.
Рецепт крему з маскарпоне в домашніх умовах №8
Складові:
- сир – 500 грам;
- будь-який шоколад – 100 грам;
- вершки – 200 грам;
- цукор або пудра.
Розтерти на тертці шоколад, в окремій ємності збити сир і вершки, змішати всі інгредієнти і знову збити.
Рецепт крему №9
Складові:
- яєчні жовтки – 5 шт .;
- сир – 250 грам;
- вершки – 200 грам;
- пудра цукрова – 50 грам.
Для початку слід розтерти жовтки спільно з цукровою пудрою або піском. Поставити суміш на водяну баню і підігріти, при цьому постійно помішуючи. В окремій ємності збити вершки. У яєчну ємність додати сир і ретельно збити. Остудити отриману масу і перемішати з вершками.
Рецепт крему з маскарпоне для торта своїми руками № 10
- маскарпоне – 500 грам;
- рідкий мед – 2 ст.л .;
- вершки – 300 грам;
- пудра – на ваш розсуд.
Щоб приготувати крем потрібно збити сир спільно з медом. Окремо збити вершки, потім все з’єднати і збити.
Рецепт № 11
Складові:
- маскарпоне – 300 грам;
- пудра сахарная- 3 ст.л .;
- лікер або бренді – 1 ч.л .;
- ванілін і сік лимона.
Спосіб приготування:
- сир збити з ваніліном;
- додати цукрову пудру;
- додати сік лимона;
- ретельно збити.
Крем з маскарпоне для торта з яйцями
Рецепт даного крему призначений для чізкейк, так як він буде піддаватися термічній обробці, адже в ньому міститися яйця.
Чізкейк – дуже ніжний і смачний десерт, від якого в захваті будуть не тільки дорослі, а й діти. Щоб десерт вийшов чудовим, то необхідно приготувати дійсно смачний крем. Пам’ятайте, що через яйця крем в обов’язковому порядку повинен пройти термічну обробку.
Складові:
- сир – 500 грам;
- яйця – 3 шт .;
- цукрова пудра – 150 грам;
- ванілін.
Щоб приготувати крем з маскарпоне для торта нам знадобиться кілька ємностей. В першу чергу беремо сир і ретельно перемішуємо. В окремій тарілці збиваємо вершки в пишну масу, потім додаємо цукрову пудру. Яйця збиваємо окремо, а потім дуже акуратно додаємо суміш в вершки. Сир додаємо в вершки і поступово вимішуємо суміш. Потім потрібно ретельно збити з ваніліном.
Крем зі сметаною
Крем зі сметаною відмінний варіант для тортів з бісквіту, або ж для будь-якого печива, приготованого з пісочного тіста.
Складові:
- пудра – 2 склянки;
- сметана – 1 кілограм;
- маскарпоне – 500-600 грам;
Спосіб приготування:
• збити сметану і цукрову пудру;
• збиваємо маскарпоне протягом декількох секунд, і починаємо поступово вводити сметану. При введенні сметани потрібно пам’ятати, що не можна допускати розшарування маси.
• в останню чергу можна додати ванілін.
Крем із сиру «Шоколадний»
Насправді крему з маскарпоне для торта є три види, наприклад, з какао, з шоколадом і з шоколадною крихтою.
Складові:
- сир – 300 грам;
- шоколад – 150 грам;
- вершки – 200 грам;
- пудра – 1 стакан.
Щоб приготувати крем, потрібно збити вершки в стійку піну спільно з цукровою пудрою. Потім слід перемішати сир і поступово змішати з вершками. Шоколад розтопити на бані або в мікрохвиль печі. Як тільки він охолоне трохи, його можна змішати з раніше отриманою сумішшю.
Крем із сиру «Ягідний»
Сир відмінно поєднується з ягодами, які надають йому незвичайний аромат і кислинку. Крем дивно підходить до різних тортів. Такий крем з маскарпоне підійде і для прикраси торта.
Складові:
- сир маскарпоне – 400 грам;
- згущене молоко – 100 грам;
- цукрова пудра – 80 грам;
- коньяк;
- ягоди – 500 грам.
Відразу ж потрібно відзначити, що ягоди ви вибираєте тільки на свій розсуд, визначених стандартів в цьому рецепті немає. Ретельно промиваємо ягоди, а потім складаємо їх в каструльку, додає 10 мілілітрів води і ставимо на вогонь. Парити фрукти повинні до того моменту, коли стануть м’якими і ніжними. Коли ягоди охолонуть, то потрібно їх розтерти через сито або ж пробити блендером. У кашу з фруктів додаємо коньяк. Пюре з ягід має бути досить густим. Тепер перемішуємо сир, і вводимо в нього молоко і цукрову пудру. В отриману масу потрібно додати фрукти і ретельно перемішати.
Крем з маскарпоне для торта з желатином
Даний крем дуже добре застигає, отже, можна приготувати з нього прикраси, а також оформити дизайн торта. Запам’ятайте, що використовувати торт потрібно до того, як він почне застигати.
Складові:
- борошно – 2 ложки;
- маскарпоне -150 грам;
- пудра цукрова – 50 грам;
- білий шоколад – 100 грам;
- желатин – 10 грам;
- вершки – 1 стакан;
- молоко -40 грам.
Спосіб приготування крему з маскарпоне своїми руками:
- слід розвести желатин в молоці;
- збити вершки з пудрою, змішуємо отриману масу сиром;
- розтоплюємо шоколад, додаємо його в вершки і сир;
- желатин гріємо і додаємо в крем.
Які хитрощі присутні в приготуванні крему з маскарпоне в домашніх умовах?
Почнемо з того, що при приготуванні крему не можна допускати відшаровування інгредієнтів. Для цього потрібно підтримувати всі інгредієнти в одній температурі.
Додавати кожен інгредієнт потрібно тільки після того, як добре перемішаний або збитий попередній. Також запам’ятайте те, що ложка лікеру або коньяку здатна надати крему особливий аромат. Але в разі якщо торт призначається діткам, то про спиртні напої найкраще забути. Їх можна замінити ваніліном, запах теж буде приголомшливий.
Також слід зазначити, що сметану або вершки можна замінити йогуртом. Крем також буде дуже смачним і ніжним. Однак йогурт повинен бути густим, що б в результаті крем не вийшов занадто рідкісним.
Пам’ятайте, що готувати крем не слід заздалегідь. Крем готується за кілька годин для складання торта.
У даній статті ми розглянули з вами рецепти, завдяки яким ви зможете приготувати крем з маскарпоне для торта. Якщо ви будете дотримуватися всіх вказівок і порад, які ви отримали від нас в цій статті, то у вас обов’язково вийде чудовий крем, який стане родзинкою для святкового торта.