Цукерки та печиво

Смачні домашні цукерки з гарбуза: покрокові рецепти з фото



цукерки з гарбуза в домашніх умовах

Всі дітки люблять солодке, а особливо цукерки. І батькам хочеться балувати їх якомога частіше. Але, на жаль, далеко не всі цукерки корисні для дитини, адже вони містять велику кількість цукру, консервантів і барвників. Що ж робити, якщо вашому чаду хочеться солоденького, але ви дбаєте про його здоров’я? Вихід є! Спробуйте приготувати цукерки з гарбуза в домашніх умовах. Це неймовірно смачно і, що найголовніше, корисно. Від такого ласощів не відмовляться не тільки дітки, а й їхні батьки.

Гарбуз – дієтичний продукт, багатий всіма необхідними мікроелементами, вітамінами і мінералами. Страви, приготовані з гарбуза дуже корисні для людей із захворюваннями серцево-судинної і травної систем, а також при дотриманні дієти і дитячого харчування.

Гарбуз дуже універсальний овоч, адже з її участю можна приготувати безліч страв: супи-пюре, каші, запіканки, просто запекти шматочками в духовці, а ще можна приготувати чудові гарбузові цукерки.

Нижче поділимося цікавими рецептами цукатів і цукерок з гарбуза в домашніх умовах. Додавати в ці солодощі можна горіхи (на ваш розсуд), мед, вівсяні пластівці або насіння. Для додання кондитерського запаху використовуйте ваніль, апельсинову цедру, корицю, імбир. Все це в сукупності дасть смачні десерти з приємним ароматом і найніжнішим смаком.

У приготуванні таких корисних солодощів своїми руками немає нічого складного, найголовніше робити це з турботою і любов’ю про своїх рідних. Гарантуємо, що з гарбуза цукерки сподобаються їм навіть смачніше магазинних.

Важливо знати! У Росії стартувала нова федеральна програма для всіх жінок, які страждають від ожиріння і надмірної ваги «Я за здорове тіло!» В ході програми кожна росіянка зможе спробувати унікальний високоефективний жиросжигающий комплекс “Bee Slim” отримавши 1 баночку абсолютно безкоштовно. Комплекс допоможе за 14 днів в домашніх умовах позбутися від зайвої ваги!

Читати докладніше …

гарбузове цукерки «Ніжність»

Ці цукерки з гарбуза в домашніх умовах за смаком, як квітковий мед з ледь помітною горіховою ноткою і чарівним пряним ароматом.

Інгредієнти взяті з розрахунку на 24 цукерки.

склад:

  • 200 грам готового гарбузового пюре;
  • 1 стакан молока;
  • 1 склянка цукру;
  • 50 грам вершкового масла;
  • 1 чайна ложка ванільного цукру;
  • 100 грам подрібнених горішків (волоські, мигдаль, фундук);
  • ¼ чайної ложки солі;
  • 1 столова ложка какао;
  • ½ чайної ложки кориці;
  • на кінчику ножа меленого імбиру.

Спосіб приготування:

  1. Для початку потрібно приготувати пюре з гарбуза. Для цього беремо 400 грам гарбуза, і нарізаємо невеликими шматочками, не знімаючи шкірку. Потім викладаємо наші брусочки на деко і ставимо запікатися в духовку. Запікати слід до м’якості гарбуза при температурі 200 градусів.
  2. Коли гарбуз готова, трохи її охолоджуємо, знімаємо шкірку, і як слід, збиваємо в блендері до утворення пюре. Якщо блендера під рукою немає, то можна гарненько розім’яти гарбуз виделкою.
  3. Отримане пюре викладаємо в глибоку сковороду з товстим дном, додаємо молоко, ванілін, ванільний цукор, щіпку солі і як слід, все перемішуємо. Розміщуємо сковорідку на сильний вогонь і доводимо до кипіння.
  4. Коли маса закипіла, робимо вогонь на мінімум і так варимо ще хвилин 35-40, періодично помішуючи.
  5. Поступово наша заготовка почне уварювалася і карамелізуватися. На цьому етапі важливо безперервно помішувати, щоб маса не підгоріла. Суміш готова, коли почне нагадувати мармелад, і стане легко відставати від сковороди.
  6. Прибираємо сковороду з плити, в суміш додаємо вершкове масло, третина подрібнених горіхів, корицю, імбир, і все ретельно перемішуємо до отримання однорідної маси.
  7. Розміщуємо конфетну масу в миску, охолоджуємо і ставимо в холодильник на дві години.
  8. Частину мелених горішків змішуємо з какао.
  9. Дістаємо нашу остигнула конфетну масу, і починаємо з неї формувати цукерки (кульки). З однієї чайної ложки суміші робимо одну цукерку. Кожен отриманий кулька добре обмакиваем в какао – горіхової суміші.
  10. Утворені цукерки перекладаємо на блюдо і ставимо в холодильник.

Картинки по запросу цукерки з гарбуза

Цукерки з гарбуза в домашніх умовах «Сластьона»

склад:

  • 200 грам м’якоті гарбуза;
  • 150 грам вівсяних пластівців швидкого приготування;
  • 50 грам вершкового масла;
  • 150 грам будь-якого печива;
  • один апельсин;
  • 50 грам волоських горіхів;
  • три ст.л. меду;
  • 50 грам кокосової стружки;
  • трохи кориці;
  • 30 грам коньяку (якщо готуєте не для дітей).

Спосіб приготування:

  1. Очищаємо гарбуз від шкірки, миємо й ріжемо на невеликі шматочки. Кладемо їх в каструльку, заливаємо водою і варимо до готовності (тобто коли стануть м’якими).
  2. Коли гарбуз зварилася, зливаємо воду, охолоджуємо і збиваємо в блендері до кашоподібної консистенції. Ще можна пропустити відварену гарбуз через ситечко.
  3. Вівсяні пластівці подрібнюємо до стану борошна за допомогою кавомолки або блендера. Як варіант, можна відразу взяти вівсяну муку або висівки.
  4. Печиво також подрібнити в дрібну крихту. Як альтернативу можна взяти бісквіт, вафлі, пряники, солодкі сухарики.
  5. Отриману вівсяну муку додаємо в гарбузове пюре і ретельно перемішуємо. Даємо настоятися півгодини, щоб вівсянка встигла увібрати сік гарбуза і як слід, набрякнути.
  6. Потім додаємо подрібнене печиво і знову все перемішуємо.
  7. Після цього додаємо в загальну масу мед. Для людей з алергією на мед можна використовувати замість нього клиновий сироп, патоку або згущене молоко. Ще варто спробувати як альтернативу липовий мед, адже він гіпоалергенний.
  8. Далі додаємо розм’якшене вершкове масло і коньяк. Замість коньяку можна використовувати ром, віскі, джин. Природно, якщо ви готуєте цукерки для дітей, то ніякого алкоголю.
  9. Потрібно вимісити конфетну масу до однорідного стану. Потім кладемо в неї дрібно подрібнені волоські горіхи.
  10. Знову все ретельно перемішуємо і додаємо апельсинову цедру, попередньо натерту на дрібній тертці.
  11. Ще раз гарненько вимішуємо масу, і ставимо її на 30 хвилин в холодильник, не забуваючи при цьому перемішувати її кожні 10 хвилин. Це необхідно робити, щоб маса застигла рівномірно, і з неї можна було зліпити кульки – майбутні цукерки. Якщо раптом цукеркова маса здається вам надто густий, можете додати в неї трохи апельсинового соку.
  12. Коли суміш досить застигла, починаємо формувати з неї невеликі цукерки у вигляді кульок. Потім мачає їх кокосовій стружці. Розміщуємо нашу солодкість на блюдо і ставимо в холодильник на годину.
  13. По закінченню 20-30 хвилин наші десертики готові до вживання. Такі смачні і корисні гарбузове цукерки можна подавати до чаю або теплого молока.

Цей десерт полюбиться і дорослим і дітям. А через що входять до складу вівсяних пластівців, ці цукерки зможуть замінити сніданок.

Картинки по запросу цукати з гарбуза

Гарбузове цукати по-швидкому

Цукати, мабуть, одна з найбільш корисних солодощів, адже вони практично не містять цукор, і шкідливі добавки. Для діток цукати цілком зможуть замінити магазинні цукерки. І приготувати це чудове ласощі можна з гарбуза, та ще й в домашніх умовах.

склад:

  • 1 кг м’якоті гарбуза;
  • 1 стакан води;
  • один апельсин або лимон;
  • цукрова пудра;
  • мелена кориця.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування цукатів краще взяти солодкий сорт гарбуза. Очищаємо її від шкірки і ріжемо на шматочки невеликого розміру.
  2. Варимо сироп з цукру і води. Порізаний на шматочки разом з цедрою апельсин або лимон додаємо до сиропу.
  3. Порізану гарбуз відварюємо в сиропі, поки вона не стане м’якою. Час приготування близько 10 хвилин.
  4. Застеляємо пергаментним папером, і викладаємо на неї варені шматочки гарбуза.
  5. Протягом години підсушують майбутні цукати в духовці розігрітій до 130 градусів.
  6. Коли ласощі готові, дістаємо його з духовки, даємо охолонути, посипаємо корицею або цукровою пудрою.

Цукати можна їсти замість цукерок, додавати в вівсяну кашу, а також використовувати як начинку для вареників, пиріжків, тортів і інших десертів.



Гарбузове цукати з гарбуза, апельсина і кориці

Якщо ви маєте в своєму розпорядженні часом, то, як варіант, можна зробити цукати з гарбуза прозорими і желейними.

склад:

  • одна середня гарбуз;
  • один великий апельсин;
  • 1 кг цукру;
  • 650 мл води;
  • дві палички кориці;
  • два бутони гвоздики.

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз ретельно миємо, очищаємо від шкірки, насіння і нарізаємо середніми кубиками.
  2. З води і цукру варимо сироп на слабкому вогні.
  3. Кидаємо нарізаний гарбуз в готовий сироп, і варимо разом 5 хвилин.
  4. Потім шумівкою дістаємо гарбузове шматочки з сиропу, і даємо охолонути при кімнатній температурі.
  5. У сироп відправляємо апельсин, попередньо нарізаний кубиками, гвоздику і корицю. Знову все доводимо до кипіння, кладемо в цю ароматну суміш остиглі гарбузове кубики, і варимо ще протягом 5 хвилин.
  6. Потім знову витягуємо гарбузове шматочки з сиропу, остуджують і знову відварюємо в сиропі. Всього цей процес потрібно буде повторити 4 рази для того, щоб в результаті ми отримали прозорі напівфабрикати для цукатів.
  7. Коли ми повторили процедуру 4 рази, дістаємо гарбуз із сиропу, остуджують, застилає деко пергаментом, і викладаємо на нього майбутні цукати.
  8. Трохи обсушуємо цукати в духовій шафі і перекладаємо їх на скляне блюдо або в скляну форму, закривається кришкою.

Цукати з гарбуза стануть чудовою альтернативою магазинним цукеркам і цукатам, а також зможуть в зимовий час замінити фрукти.

Мармелад з гарбуза

Цей рецепт ласощів з гарбуза можливо не самий дієтичний, але зате неймовірно смачний.

склад:

  • 200 грам гарбузової м’якоті;
  • склянка цукру;
  • щіпка ванілі;
  • 2 ст.л. лимонного соку або кислоти;
  • половина палички кориці.

Спосіб приготування:

На максимально дрібній тертці натираємо гарбуз. Додаємо до гарбузі цукор, перемішуємо, і даємо настоятися 2 години, поки гарбуз, як слід, не віддасть сік. Потім додаємо ванілін, лимонний сік, корицю і все перемішуємо. Ставимо цю масу на повільний вогонь, і періодично помішуючи, уварюємо поки суміш не загусне. Беремо звичайні формочки для льоду, застилає харчовою плівкою, викладаємо в них приготовлену масу і даємо застигнути в холодильнику.

Цукерки з гарбуза в домашніх умовах рецепт без цукру

Рецепт цукерки з гарбуза без цукру можна віднести до дієтичних. Тому цими ласощами легко можна буде побалувати себе людям, що стежать за фігурою. Крім того, такі цукерки дуже прості в приготуванні.

склад:

  • 1 кг гарбуза;
  • 400 грам меду;
  • 50 мл лимонного соку;
  • щіпка кориці;
  • щіпка ваніліну.

Спосіб приготування:

  1. очищаємо гарбуз від насіння і шкірки;
  2. подрібнюємо гарбуз. Для цього можна використовувати терку, блендер, м’ясорубку та інше.
  3. всі компоненти для цукерок змішуємо до отримання однорідної тягучої маси;
  4. відстоюємо гарбузову суміш протягом 2-3 годин, щоб гарбуз дала більше соку;
  5. переливаємо суміш у каструлю, і варимо на слабкому вогні поки маса не загусне;
  6. беремо формочки для льоду, і викладаємо в них гарбузову заготовку;
  7. ставимо цукерки застигати на ніч в холодильник.

На ранок вже можна буде подавати гарбузове цукерки до чаю. Зберігати їх слід в холодильнику.

Цукерки з гарбуза рецепт з печивом

склад:

  • 500 грам гарбуза;
  • 100 грам вершків;
  • 100 грам галетного печива;
  • 100 мл води;
  • 350 грам меду;
  • 50 грам вершкового масла;
  • щіпка кориці;
  • три шт. гвоздики.

Спосіб приготування:

  1. очищаємо гарбуз від насіння і шкірки, нарізаємо невеликими брусочками;
  2. розігріваємо сковороду, викладаємо на неї гарбуз, і трохи згасимо 30-40 хвилин;
  3. протушенние гарбуз збиваємо в блендері до утворення пюре;
  4. змішуємо воду, вершки, гарбузове пюре і мед;
  5. подрібнюємо в блендері або м’ясорубці печиво до стану крихти;
  6. перемішуємо масу з гарбуза з крихтою;
  7. ставимо заготовку остуджувати в холодильник;
  8. з остиглого «тесту» формуємо кульки і обвалюють їх в крихті з печива;
  9. сформовані цукерки прибираємо на 12 годину в холодильник.

Також ці цукерки можна урізноманітнити начинкою з горішків, насіння або сухофруктів. Обвалювати цукерки ще можна в кокосовій стружці, какао, тертому шоколаді, або навіть молотом кави.

Гарбузовий мармелад. простий рецепт

склад:

  • 200 грам гарбузового дитячого пюре;
  • 200 грам яблучного або персикового дитячого пюре;
  • 30 грам желатину;
  • вода;
  • прянощі (гвоздика, кориця, ваніль).

Спосіб приготування:

  1. За інструкцією розводимо желатин в теплій воді поки він повністю не розчиниться.
  2. Змішуємо в каструлі гарбузове, яблучне або персикове пюре, доводимо до кипіння;
  3. З’єднуємо розбавлений желатин з пюре, і додаємо прянощі;
  4. Переливаємо масу на блюдо, і прибираємо охолоджуватися на ніч в холодильник;
  5. Вранці дістаємо ємність, розрізаємо вийшов мармелад на квадратики або ромбики, обвалюють в какао, горіхах або цукровій пудрі.

Гарбузове чіпси в духовці

Такі чіпси стануть відмінною заміною шкідливим покупним чіпсів, адже вони не тільки корисні, але і смачні.

склад:

  • 300 грам гарбуза;
  • 50 грам цукру;
  • прянощі (кориця, імбир, гвоздика, ваніль).

Спосіб приготування:

  1. якісно очищаємо гарбуз від насіння, шкірки і грубих волокон;
  2. нарізаємо тонкими часточками;
  3. кожну часточку обвалюють в цукрі, який попередньо змішали зі спеціями;
  4. застилає деко пергаментом, і викладаємо на нього гарбузове слайси;
  5. запікаємо 30 хвилин при температурі 200 градусів;
  6. виймаємо з духовки, і даємо охолонути.

Гарбузове цукати з медом

Цукати без цукру – більш корисні, ніж аналоги з цукром, і готуються швидше і менше калорій.

склад:

  • 400 грам гарбуза;
  • 200 грам меду;
  • 100 мл води;
  • один неочищений апельсин;
  • цукрова пудра і прянощі.
Спосіб приготування:
  1. Гарбуз очистити від насіння і шкірки. Апельсин разом з цедрою порізати кубиками.
  2. У каструлю наливаємо мед, додаємо до нього прянощі, гарбуз, апельсин і воду.
  3. Все це варимо протягом 15-20 хвилин.
  4. Даємо гарбузі охолонути. Викладаємо її деко, застелене пергаментним папером, відправляємо в духовку на годину. Температуру вибираємо мінімальну, і вибираємо конвенцію.
  5. Коли десерт готовий, посипаємо корицею і цукровою пудрою.

Цукерки з гарбуза в домашніх умовах – це відмінна, а, головне, смачна і повністю безпечна альтернатива для дітей і дорослих.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.