Всі дітки люблять солодке, а особливо цукерки. І батькам хочеться балувати їх якомога частіше. Але, на жаль, далеко не всі цукерки корисні для дитини, адже вони містять велику кількість цукру, консервантів і барвників. Що ж робити, якщо вашому чаду хочеться солоденького, але ви дбаєте про його здоров’я? Вихід є! Спробуйте приготувати цукерки з гарбуза в домашніх умовах. Це неймовірно смачно і, що найголовніше, корисно. Від такого ласощів не відмовляться не тільки дітки, а й їхні батьки.
Гарбуз – дієтичний продукт, багатий всіма необхідними мікроелементами, вітамінами і мінералами. Страви, приготовані з гарбуза дуже корисні для людей із захворюваннями серцево-судинної і травної систем, а також при дотриманні дієти і дитячого харчування.
Гарбуз дуже універсальний овоч, адже з її участю можна приготувати безліч страв: супи-пюре, каші, запіканки, просто запекти шматочками в духовці, а ще можна приготувати чудові гарбузові цукерки.
Нижче поділимося цікавими рецептами цукатів і цукерок з гарбуза в домашніх умовах. Додавати в ці солодощі можна горіхи (на ваш розсуд), мед, вівсяні пластівці або насіння. Для додання кондитерського запаху використовуйте ваніль, апельсинову цедру, корицю, імбир. Все це в сукупності дасть смачні десерти з приємним ароматом і найніжнішим смаком.
У приготуванні таких корисних солодощів своїми руками немає нічого складного, найголовніше робити це з турботою і любов’ю про своїх рідних. Гарантуємо, що з гарбуза цукерки сподобаються їм навіть смачніше магазинних.
Важливо знати! У Росії стартувала нова федеральна програма для всіх жінок, які страждають від ожиріння і надмірної ваги «Я за здорове тіло!» В ході програми кожна росіянка зможе спробувати унікальний високоефективний жиросжигающий комплекс “Bee Slim” отримавши 1 баночку абсолютно безкоштовно. Комплекс допоможе за 14 днів в домашніх умовах позбутися від зайвої ваги!
Читати докладніше …
гарбузове цукерки «Ніжність»
Ці цукерки з гарбуза в домашніх умовах за смаком, як квітковий мед з ледь помітною горіховою ноткою і чарівним пряним ароматом.
Інгредієнти взяті з розрахунку на 24 цукерки.
склад:
- 200 грам готового гарбузового пюре;
- 1 стакан молока;
- 1 склянка цукру;
- 50 грам вершкового масла;
- 1 чайна ложка ванільного цукру;
- 100 грам подрібнених горішків (волоські, мигдаль, фундук);
- ¼ чайної ложки солі;
- 1 столова ложка какао;
- ½ чайної ложки кориці;
- на кінчику ножа меленого імбиру.
Спосіб приготування:
- Для початку потрібно приготувати пюре з гарбуза. Для цього беремо 400 грам гарбуза, і нарізаємо невеликими шматочками, не знімаючи шкірку. Потім викладаємо наші брусочки на деко і ставимо запікатися в духовку. Запікати слід до м’якості гарбуза при температурі 200 градусів.
- Коли гарбуз готова, трохи її охолоджуємо, знімаємо шкірку, і як слід, збиваємо в блендері до утворення пюре. Якщо блендера під рукою немає, то можна гарненько розім’яти гарбуз виделкою.
- Отримане пюре викладаємо в глибоку сковороду з товстим дном, додаємо молоко, ванілін, ванільний цукор, щіпку солі і як слід, все перемішуємо. Розміщуємо сковорідку на сильний вогонь і доводимо до кипіння.
- Коли маса закипіла, робимо вогонь на мінімум і так варимо ще хвилин 35-40, періодично помішуючи.
- Поступово наша заготовка почне уварювалася і карамелізуватися. На цьому етапі важливо безперервно помішувати, щоб маса не підгоріла. Суміш готова, коли почне нагадувати мармелад, і стане легко відставати від сковороди.
- Прибираємо сковороду з плити, в суміш додаємо вершкове масло, третина подрібнених горіхів, корицю, імбир, і все ретельно перемішуємо до отримання однорідної маси.
- Розміщуємо конфетну масу в миску, охолоджуємо і ставимо в холодильник на дві години.
- Частину мелених горішків змішуємо з какао.
- Дістаємо нашу остигнула конфетну масу, і починаємо з неї формувати цукерки (кульки). З однієї чайної ложки суміші робимо одну цукерку. Кожен отриманий кулька добре обмакиваем в какао – горіхової суміші.
- Утворені цукерки перекладаємо на блюдо і ставимо в холодильник.
Цукерки з гарбуза в домашніх умовах «Сластьона»
склад:
- 200 грам м’якоті гарбуза;
- 150 грам вівсяних пластівців швидкого приготування;
- 50 грам вершкового масла;
- 150 грам будь-якого печива;
- один апельсин;
- 50 грам волоських горіхів;
- три ст.л. меду;
- 50 грам кокосової стружки;
- трохи кориці;
- 30 грам коньяку (якщо готуєте не для дітей).
Спосіб приготування:
- Очищаємо гарбуз від шкірки, миємо й ріжемо на невеликі шматочки. Кладемо їх в каструльку, заливаємо водою і варимо до готовності (тобто коли стануть м’якими).
- Коли гарбуз зварилася, зливаємо воду, охолоджуємо і збиваємо в блендері до кашоподібної консистенції. Ще можна пропустити відварену гарбуз через ситечко.
- Вівсяні пластівці подрібнюємо до стану борошна за допомогою кавомолки або блендера. Як варіант, можна відразу взяти вівсяну муку або висівки.
- Печиво також подрібнити в дрібну крихту. Як альтернативу можна взяти бісквіт, вафлі, пряники, солодкі сухарики.
- Отриману вівсяну муку додаємо в гарбузове пюре і ретельно перемішуємо. Даємо настоятися півгодини, щоб вівсянка встигла увібрати сік гарбуза і як слід, набрякнути.
- Потім додаємо подрібнене печиво і знову все перемішуємо.
- Після цього додаємо в загальну масу мед. Для людей з алергією на мед можна використовувати замість нього клиновий сироп, патоку або згущене молоко. Ще варто спробувати як альтернативу липовий мед, адже він гіпоалергенний.
- Далі додаємо розм’якшене вершкове масло і коньяк. Замість коньяку можна використовувати ром, віскі, джин. Природно, якщо ви готуєте цукерки для дітей, то ніякого алкоголю.
- Потрібно вимісити конфетну масу до однорідного стану. Потім кладемо в неї дрібно подрібнені волоські горіхи.
- Знову все ретельно перемішуємо і додаємо апельсинову цедру, попередньо натерту на дрібній тертці.
- Ще раз гарненько вимішуємо масу, і ставимо її на 30 хвилин в холодильник, не забуваючи при цьому перемішувати її кожні 10 хвилин. Це необхідно робити, щоб маса застигла рівномірно, і з неї можна було зліпити кульки – майбутні цукерки. Якщо раптом цукеркова маса здається вам надто густий, можете додати в неї трохи апельсинового соку.
- Коли суміш досить застигла, починаємо формувати з неї невеликі цукерки у вигляді кульок. Потім мачає їх кокосовій стружці. Розміщуємо нашу солодкість на блюдо і ставимо в холодильник на годину.
- По закінченню 20-30 хвилин наші десертики готові до вживання. Такі смачні і корисні гарбузове цукерки можна подавати до чаю або теплого молока.
Цей десерт полюбиться і дорослим і дітям. А через що входять до складу вівсяних пластівців, ці цукерки зможуть замінити сніданок.
Гарбузове цукати по-швидкому
Цукати, мабуть, одна з найбільш корисних солодощів, адже вони практично не містять цукор, і шкідливі добавки. Для діток цукати цілком зможуть замінити магазинні цукерки. І приготувати це чудове ласощі можна з гарбуза, та ще й в домашніх умовах.
склад:
- 1 кг м’якоті гарбуза;
- 1 стакан води;
- один апельсин або лимон;
- цукрова пудра;
- мелена кориця.
Спосіб приготування:
- Для приготування цукатів краще взяти солодкий сорт гарбуза. Очищаємо її від шкірки і ріжемо на шматочки невеликого розміру.
- Варимо сироп з цукру і води. Порізаний на шматочки разом з цедрою апельсин або лимон додаємо до сиропу.
- Порізану гарбуз відварюємо в сиропі, поки вона не стане м’якою. Час приготування близько 10 хвилин.
- Застеляємо пергаментним папером, і викладаємо на неї варені шматочки гарбуза.
- Протягом години підсушують майбутні цукати в духовці розігрітій до 130 градусів.
- Коли ласощі готові, дістаємо його з духовки, даємо охолонути, посипаємо корицею або цукровою пудрою.
Цукати можна їсти замість цукерок, додавати в вівсяну кашу, а також використовувати як начинку для вареників, пиріжків, тортів і інших десертів.
Гарбузове цукати з гарбуза, апельсина і кориці
Якщо ви маєте в своєму розпорядженні часом, то, як варіант, можна зробити цукати з гарбуза прозорими і желейними.
склад:
- одна середня гарбуз;
- один великий апельсин;
- 1 кг цукру;
- 650 мл води;
- дві палички кориці;
- два бутони гвоздики.
Спосіб приготування:
- Гарбуз ретельно миємо, очищаємо від шкірки, насіння і нарізаємо середніми кубиками.
- З води і цукру варимо сироп на слабкому вогні.
- Кидаємо нарізаний гарбуз в готовий сироп, і варимо разом 5 хвилин.
- Потім шумівкою дістаємо гарбузове шматочки з сиропу, і даємо охолонути при кімнатній температурі.
- У сироп відправляємо апельсин, попередньо нарізаний кубиками, гвоздику і корицю. Знову все доводимо до кипіння, кладемо в цю ароматну суміш остиглі гарбузове кубики, і варимо ще протягом 5 хвилин.
- Потім знову витягуємо гарбузове шматочки з сиропу, остуджують і знову відварюємо в сиропі. Всього цей процес потрібно буде повторити 4 рази для того, щоб в результаті ми отримали прозорі напівфабрикати для цукатів.
- Коли ми повторили процедуру 4 рази, дістаємо гарбуз із сиропу, остуджують, застилає деко пергаментом, і викладаємо на нього майбутні цукати.
- Трохи обсушуємо цукати в духовій шафі і перекладаємо їх на скляне блюдо або в скляну форму, закривається кришкою.
Цукати з гарбуза стануть чудовою альтернативою магазинним цукеркам і цукатам, а також зможуть в зимовий час замінити фрукти.
Мармелад з гарбуза
Цей рецепт ласощів з гарбуза можливо не самий дієтичний, але зате неймовірно смачний.
склад:
- 200 грам гарбузової м’якоті;
- склянка цукру;
- щіпка ванілі;
- 2 ст.л. лимонного соку або кислоти;
- половина палички кориці.
Спосіб приготування:
На максимально дрібній тертці натираємо гарбуз. Додаємо до гарбузі цукор, перемішуємо, і даємо настоятися 2 години, поки гарбуз, як слід, не віддасть сік. Потім додаємо ванілін, лимонний сік, корицю і все перемішуємо. Ставимо цю масу на повільний вогонь, і періодично помішуючи, уварюємо поки суміш не загусне. Беремо звичайні формочки для льоду, застилає харчовою плівкою, викладаємо в них приготовлену масу і даємо застигнути в холодильнику.
Цукерки з гарбуза в домашніх умовах рецепт без цукру
Рецепт цукерки з гарбуза без цукру можна віднести до дієтичних. Тому цими ласощами легко можна буде побалувати себе людям, що стежать за фігурою. Крім того, такі цукерки дуже прості в приготуванні.
склад:
- 1 кг гарбуза;
- 400 грам меду;
- 50 мл лимонного соку;
- щіпка кориці;
- щіпка ваніліну.
Спосіб приготування:
- очищаємо гарбуз від насіння і шкірки;
- подрібнюємо гарбуз. Для цього можна використовувати терку, блендер, м’ясорубку та інше.
- всі компоненти для цукерок змішуємо до отримання однорідної тягучої маси;
- відстоюємо гарбузову суміш протягом 2-3 годин, щоб гарбуз дала більше соку;
- переливаємо суміш у каструлю, і варимо на слабкому вогні поки маса не загусне;
- беремо формочки для льоду, і викладаємо в них гарбузову заготовку;
- ставимо цукерки застигати на ніч в холодильник.
На ранок вже можна буде подавати гарбузове цукерки до чаю. Зберігати їх слід в холодильнику.
Цукерки з гарбуза рецепт з печивом
склад:
- 500 грам гарбуза;
- 100 грам вершків;
- 100 грам галетного печива;
- 100 мл води;
- 350 грам меду;
- 50 грам вершкового масла;
- щіпка кориці;
- три шт. гвоздики.
Спосіб приготування:
- очищаємо гарбуз від насіння і шкірки, нарізаємо невеликими брусочками;
- розігріваємо сковороду, викладаємо на неї гарбуз, і трохи згасимо 30-40 хвилин;
- протушенние гарбуз збиваємо в блендері до утворення пюре;
- змішуємо воду, вершки, гарбузове пюре і мед;
- подрібнюємо в блендері або м’ясорубці печиво до стану крихти;
- перемішуємо масу з гарбуза з крихтою;
- ставимо заготовку остуджувати в холодильник;
- з остиглого «тесту» формуємо кульки і обвалюють їх в крихті з печива;
- сформовані цукерки прибираємо на 12 годину в холодильник.
Також ці цукерки можна урізноманітнити начинкою з горішків, насіння або сухофруктів. Обвалювати цукерки ще можна в кокосовій стружці, какао, тертому шоколаді, або навіть молотом кави.
Гарбузовий мармелад. простий рецепт
склад:
- 200 грам гарбузового дитячого пюре;
- 200 грам яблучного або персикового дитячого пюре;
- 30 грам желатину;
- вода;
- прянощі (гвоздика, кориця, ваніль).
Спосіб приготування:
- За інструкцією розводимо желатин в теплій воді поки він повністю не розчиниться.
- Змішуємо в каструлі гарбузове, яблучне або персикове пюре, доводимо до кипіння;
- З’єднуємо розбавлений желатин з пюре, і додаємо прянощі;
- Переливаємо масу на блюдо, і прибираємо охолоджуватися на ніч в холодильник;
- Вранці дістаємо ємність, розрізаємо вийшов мармелад на квадратики або ромбики, обвалюють в какао, горіхах або цукровій пудрі.
Гарбузове чіпси в духовці
Такі чіпси стануть відмінною заміною шкідливим покупним чіпсів, адже вони не тільки корисні, але і смачні.
склад:
- 300 грам гарбуза;
- 50 грам цукру;
- прянощі (кориця, імбир, гвоздика, ваніль).
Спосіб приготування:
- якісно очищаємо гарбуз від насіння, шкірки і грубих волокон;
- нарізаємо тонкими часточками;
- кожну часточку обвалюють в цукрі, який попередньо змішали зі спеціями;
- застилає деко пергаментом, і викладаємо на нього гарбузове слайси;
- запікаємо 30 хвилин при температурі 200 градусів;
- виймаємо з духовки, і даємо охолонути.
Гарбузове цукати з медом
Цукати без цукру – більш корисні, ніж аналоги з цукром, і готуються швидше і менше калорій.
склад:
- 400 грам гарбуза;
- 200 грам меду;
- 100 мл води;
- один неочищений апельсин;
- цукрова пудра і прянощі.
Спосіб приготування:
- Гарбуз очистити від насіння і шкірки. Апельсин разом з цедрою порізати кубиками.
- У каструлю наливаємо мед, додаємо до нього прянощі, гарбуз, апельсин і воду.
- Все це варимо протягом 15-20 хвилин.
- Даємо гарбузі охолонути. Викладаємо її деко, застелене пергаментним папером, відправляємо в духовку на годину. Температуру вибираємо мінімальну, і вибираємо конвенцію.
- Коли десерт готовий, посипаємо корицею і цукровою пудрою.
Цукерки з гарбуза в домашніх умовах – це відмінна, а, головне, смачна і повністю безпечна альтернатива для дітей і дорослих.