Бісквітний

Торт «Пташине молоко» в домашніх умовах: рецепт з фото



Жодні домашні посиденьки в Росії не обходяться без багато накритого столу. Особливе місце на столі займає десерт. Найчастіше це торт. Чому б не приготувати «Пташине молоко»? Чи реально це зробити в домашніх умовах? Так, реально. Якщо ви будете дотримуватися наших покрокових рецептів. В кінці статті читачів чекають фото готових десертів, приготованих по вище описаним технікам.

Торт «Пташине молоко» за ДСТУ

Для тесту:

  • масло – 100 г;
  • цукор – 100 г;
  • яйця – 2 шт .;
  • борошно – 140 г;
  • ваніль.

Для суфле:

  • білки – 2 шт .;
  • цукор – 450 г;
  • лимонну кислоту – ½ ч. л .;
  • агар – 4 г;
  • масло – 200 г;
  • згущене молоко – 100 г.

приготування:

Збийте масло і цукровий пісок. Вбийте яйця по одному, не припиняючи збивати міксером. Додайте просіяне борошно. Замісити тісто. Розділіть його на 2 частини.

торт

Випікайте по 10 хвилин при температурі 230 градусів. Якщо ви випікали коржі, розмазавши тісто по пергаментному папері, надайте гарячого тесту необхідну форму.

торт

торт

Зайве зріжте. З коржами слід поводитися акуратно, так як вони дуже ламкі.

торт

торт

Агар замочіть в 0,15 л води. Поставте на вогонь. Доведіть до кипіння. Дочекайтеся розчинення. Всипте цукор, перемішайте. Дочекайтеся розчинення. Вогонь поки що не вимикайте.

торт

торт

Окремо збийте масло і згущене молоко. За бажанням додайте ванілін. Білки перетворите в піну. Додайте лимонну кислоту. Збивайте, поки маса не стане дуже щільною.

торт

торт

Вбийте в білки остиглий сироп. Готова маса повинна бути густою і щільною. На перший корж вилийте частина суфле. Прикрийте другим коржем і вилийте залишки суфле. Приберіть десерт в холодильник на 2-3 години.

Якщо хочете полити торт глазур’ю, розтопіть 75 г шоколаду і 50 г масла. За допомогою глазурі можна спробувати виконати на торті якийсь малюнок, як показано на фото. Найпоширеніший варіант – сіточка. Торт «Пташине молоко», приготований по госту з покроковим описом роботи неймовірно смачний і легкий. Починала господиня цілком зможе впоратися з цим рецептом в домашніх умовах.

Торт «Пташине молоко» з желейної прошарком

торт

Десерти, приготовлені з желейної прошарком, мають незвичайний смак.

Візьміть:

  • бісквіт;
  • білки – 3 шт .;
  • цукор – 150 г;
  • желе – упаковка;
  • желатин – 15 г;
  • есенцію ванілі – 2 краплі;
  • лікер – 2 ст. л .;
  • воду – 50 г / 200 г / 35 г;
  • шоколад – 100 г;
  • для прикраси – вафельні трубочки, цукерки.

Приготування:

Готувати торт з уже готового бісквіта набагато простіше. Звичайно, його смак не зрівняється з домашнім. Однак коли немає часу на домашню підготовку, покупної бісквіт – те, що потрібно. Намагайтеся вибрати продукцію перевіреного виробника. Якщо бісквіт приготований за ДСТУ, його смак не такий поганий.

Господиням, у яких є час на самостійне випікання коржів, потрібно випекти їх по одному з розглянутих у статті рецептів.

Розділіть бісквіт на 2 частини. Перелийте в одну каструльку лікер, 35 г води. Всипте туди цукор. Поставте на вогонь і варіть до розчинення цукру. Зніміть з вогню і остудіть.

Полийте сиропом половинки бісквіта. Залийте желе 200 г води. Колір і смак желе виберіть, виходячи з індивідуальних переваг. Перемішайте желе і залиште у воді до застигання. Збийте білки до піни.

Розчиніть желатин в 50 г води. Залиште, щоб набряк. Додайте до білків цукор частинами. Зверніть увагу. Сахара знадобиться 150 г. Не забудьте додати ванільну есенцію або ваніль. Завдяки цьому інгредієнт торт придбає насичений приємний аромат.

Желатин влийте в білкову масу, постійно збиваючи. Якщо желатин не встиг розчинитися на той час, коли його потрібно змішувати з білками, поставте його на півхвилинки в мікрохвильовку. На дно форми викладіть ½ частину бісквіта.

Зверху вилийте частина білкової маси. Сформуйте борти, щоб усередині вдало розташувалася желейна прошарок. Приберіть торт в холодильник на 20 хвилин. Вийміть і вилийте желе. Знову приберіть в холодильник. Зверху викладіть решту білка і накрийте коржем. Придавити трохи корж. Приберіть десерт в холодильник на ніч.

Прикрасьте тортик шоколадом. Для цього розтопіть кондитерську плитку і змішайте її м’яким маслом. Шоколадом легко зробити на поверхні коржа напис, наприклад, «З Днем народження». Якщо немає необхідності робити будь-яку конкретну напис, просто полийте верху шоколадною масою.

Для застигання приберіть торт в холодильник на кілька годин. Ще краще, якщо він там простоїть всю ніч.

Зверніть увагу. Якщо немає часу готувати сироп, скористайтеся його магазинним аналогом.

Як приготувати торт з лимонним кремом?

торт

Торт «Пташине молоко» можна готувати за різними рецептами. Один з них – з манкою і лимоном. Готовий десерт – не класичний. В традиційний десерт «Пташине молоко» зазначені інгредієнти не входять. Нижче ми розглянемо його покрокове приготування в домашніх умовах.

Складові:

  • маргарин – 250 г + 300 г масла;
  • цукор – 2 склянки + 1,5 склянки + 6 ст. л .;
  • яйця – 6 шт .;
  • борошно – 2 склянки;
  • соду – 1,5 ч. л .;
  • какао – 6 ч. л. + 4 ст. л .;
  • молоко – 2 склянки;
  • манку – 3 ст. л .;
  • лимон – 1 шт .;
  • сметану – 4 ст. л.

Кількість зазначених продуктів буде потрібно для тіста, просочення і глазурі.

Приготування:

  1. Розтопіть на водяній бані маргарин і з’єднаєте його з цукром. Вбийте по одному яйцю, не забуваючи перемішувати. Погасіть соду оцтом.
  2. Вилийте в тісто. Додайте ванілін. Висипати борошно в кілька прийомів. Не забувайте перемішувати масу. Розділіть тісто на 2 рівні частини.
  3. В одну частину додайте 6 ч. Л. какао і змішайте з тестом. Випікайте коржі по черзі. Попередньо форму присипте борошном. Шоколадний корж випікайте при температурі 250 близько 10 хвилин. Другий корж випікають на 220 градусах.
  4. Готовність визначте дерев’яної шпажкою. Нею протикають тісто. Якщо на шпазі немає слідів, заготівля торта пропеклась. Дочекайтеся охолодження заготовки. Розріжте коржі на 2 частини.
  5.  Зваріть манку. Накип’ятити молоко і всипте крупу тонкою цівкою, постійно помішуючи нею. Натріть лимон і додайте його в остигнула манку. Збийте масло до розм’якшення.
  6. Додайте 1,5 склянки цукру і знову збийте. Додавайте в масу по столовій ложці манну кашу. Постійно збивайте. Перешаровувати коржі кремом, чергуючи їх за кольором. Вирівняйте крем по колу випічки.
  7. Викладіть в миску цукор, що залишився, сметану і какао. Якщо хочете, додайте шоколад. Розігрійте на вогні і доведіть до кипіння. Через 2 хвилини вимкніть. Останнім додайте шматочок вершкового масла.

Торт «Пташине молоко» з манкою і лимоном виходить ніжним на смак за рахунок маслянисто-манної просочення. В кінці статті є фото до цього покрокового рецептом. «Пташине молоко» легко приготувати в домашніх умовах, так як для нього не потрібно якихось особливих продуктів. Інгредієнти неймовірно прості. Їх ви знайдете у себе в холодильнику.



Як і будь-якого іншого десерту, торту слід дати час настоятися. Досить прибрати його в холодильник на 2-3 години перед приходом гостей.

Секрет приготування десерту в мультиварці

торт

Чи не в кожному будинку є духову шафу. Його відсутність – не привід відмовляти собі і близьким у задоволенні побалуватися смачним тортиком. Якщо вдома є мультиварка, проблема відсутності духовки вирішується «на раз-два». Це пристрій – відмінна заміна духовому шафі. В мультиварці вийде приготувати навіть найскладнішу випічку.

Візьміть для бісквіта:

  • яйця – 3 шт .;
  • цукор – 6 ст. л .;
  • борошно – 6 ст. л.

Візьміть для крему:

  • вершкове масло – 200 г;
  • яйця – 7 шт .;
  • цукровий пісок – 200 г;
  • молоко – 2/3 склянки;
  • борошно – 2/3 ст. л .;
  • воду – 100 мл;
  • желатин – 30 г;
  • ванілін.

Приготування:

  1. Збийте яйця і цукор. Краще робити це в міксері. Збивати інгредієнти від руки – довгий і стомлююче заняття. Якщо суміш збита добре, вона збільшиться в 3 рази. Вмішайте борошно ложкою.
  2. Не потрібно викладати всі її відразу в тісто. Додавайте до яєць і цукру частинами. Чашу мультиварки змастіть маслом. Випікайте бісквіт 45 хвилин у відповідному режимі.
  3. Поки в мультиварці випікається бісквіт для торта «Пташине молоко», приготуйте крем. Покроковий рецепт приготування крему має на увазі відділення жовтків від білків. У домашніх умовах це зробити дуже легко.
  4. Збийте білки до піків, як показано на фото. Залийте желатин водою. Швидкорозчинний желатин заливати заздалегідь не потрібно. Змішайте жовтки і ½ склянки цукру.
  5. Збийте. Додайте 2/3 склянки молока. Всипте 2/3 столової ложки борошна. Розмішайте інгредієнти міксером. Перевірте тісто бісквіта. Якщо на дерев’яній шпазі не залишаються частинки, значить, воно готове.
  6. Дістаньте бісквіт. У чашу вилийте крем з жовтків. Готуйте в режимі «Мультіповар» 15 хвилин. Температура роботи мультиварки – 100 градусів.
  7. Готуйте крем, поки він не почне міхур. Як тільки з’являться бульбашки, перелийте масу в іншу ємність. Поставте його в миску з холодною водою, щоб крем швидше охолов. Збийте міксером масло. Додайте до нього 1/3 заварного крему. Додайте ванілін або ванільний цукор.
  8. Змішайте і приберіть масу в холодильник. Збийте білки і додайте до них цукор, що залишився. Додайте желатин. Збийте. Змішайте білковий і жовтковий крему. Розріжте бісквіт на 2 частини. Змастіть кожну частину кремом.
  9. Залиште трохи для прикраси верхівки. Ретельно опрацювати боки кондитерського виробу.

Цей рецепт торта «Пташине молоко» в мультиварці зовсім простим назвати не можна. Найскладніше готувати крем. Якщо використовувати покрокові рецепти просочення, представлені вище, час приготування десерту скоротитися. На фото ви побачите, як виглядає готовий торт, зроблений в домашніх умовах з желатином.

Торт «Пташине молоко» з персиками

торт

Цікавим і незвичайним виходить торт «Пташине молоко» з персиками. Заморозьте цей фрукт, щоб використовувати його в процесі приготування десертів взимку. Смак торта – неймовірно ніжний. В якості альтернативи – використовуйте консервовані персики. Рецепт приготування схожий на попередні. Однак від ГОСТу тут мало що залишилося.

Візьміть:

  • яйця – для бісквіта 2 шт .;
  • яйця – для крему 5 шт .;
  • борошно – 100 г;
  • соду гашене – ½ ч. л .;
  • ванілін;
  • молоко – ½ л для крему;
  • цукор – для бісквіта ½ склянки;
  • цукор – для заварного крему ½ склянки;
  • цукор – для білкового крему ½ склянки;
  • цукор – для мусу 3 ст. л .;
  • масло вершкове – 70 г;
  • персики – банку;
  • желатин – 40 г;
  • сироп – 2 ст. л.

Приготування:

  1. Збийте яєчка і цукровий пісок. Додайте борошно і ванілін. Введіть соду і оцет. Випікайте в духовці 20 хвилин при 180 градусах. У вас вийде така заготовка для торта «Пташине молоко», як на фото. У домашніх умовах можна випікати бісквіт і в мультиварці, як показано на відео.
  2. Згідно пошаговому рецептом, розділіть яйця для крему на жовтки і білки. Білки приберіть в холодильник. Змішайте в каструлі молоко, цукровий пісок, борошно і жовтки. Це основа заварного крему. Змішайте інгредієнти міксером.
  3. Поставте крем на водяну баню. Коли загусне, додайте вершкове масло. Просочіть бісквіт сиропом. Викладіть зверху персики.
  4. Залийте желатин водою. Нагрійте його на вогні до повного розчинення. Змішайте білки і цукор. Вилийте желатин в заварний крем, залишивши трохи для мусу. Введіть заварний крем в білковий крем.
  5. У чашу блендері покладіть залишився желатин, кілька персиків і сироп. Подрібніть. Доведіть цю масу до кипіння і остудіть. Охолоджений мус збийте в піну. Вилийте на бісквіт крем, а зверху суфле.

Прикрасьте торт «Пташине молоко» на свій смак. У домашніх умовах господині вважають за краще поливати його шоколадом з горіхами. Покроковий рецепт, як приготувати простий шоколадний крем, ми вже писали вище. Готовий торт шукайте на фото.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.