На світі існує далеко не один рецепт приготування низькокалорійного, але при тому дуже смачного печива. Основною особливістю більшої частини таких рецептів є повна відсутність пшеничного борошна, саме цей факт і призводить до зниження калорійності страви. Незважаючи на відсутність такого звичного для нас інгредієнта десерт абсолютно не втрачає свої властивості і робиться також легко і просто, як звикла кожна господиня. Також ви можете поекспериментувати і спробувати приготувати дане блюдо на сковороді-гриль, наприклад такий, з мінімальним додаванням олії.
Дієтичне печиво з пластівців
порцій: 20-25 штук
Час приготування: 40 хвилин
Найпростіший і легкий спосіб зробити низькокалорійне печиво – спробувати замінити пшеничне борошно вівсяними пластівцями. Треба сказати, що спроба – це дуже вдала, так як на смак, колір або якісь інші характеристики це абсолютно не впливає. Запашне розсипчасте вівсяне печиво без борошна виходить в будь-якому випадку дуже приємним на смак.
Набір продуктів
- 150 грам вівсяних пластівців;
- 2 курячих яйця;
- 60 мілілітрів нежирного молока;
- 60 мілілітрів рослинного масла;
- 50 грам тростинного цукру;
- 10 грам розпушувача для тіста;
- 1 щіпка солі;
- 1 щіпка ваніліну.
Спосіб приготування
- Дуже важливо, щоб пластівці набрякли і распарились, тоді вівсяне печиво без борошна вийде м’яким. Тому потрібне їх кількість слід пересипати в миску, а потім залити рослинним маслом і теплим молоком. Тривалість цього процесу повинна становити не менше півгодини (30-35 хвилин). Тільки після того, як пластівці набухнуть, їх можна буде використовувати для випічки десерту.
- Щоб готове ласощі було повітряним і пишним, то варто вмішати тільки яєчні жовтки. Білки варто відставити убік, вони можуть ще стати в нагоді.
- Тепер додаємо всі інгредієнти: розпушувач, ванілін і цукор. До речі, цукор можна використовувати не тільки тростинний, але і самий звичайний або ж цукрозамінник, це залежить тільки від переваг господині. Крім того, кількість також можна регулювати.
- Настає черга тих самих білків, які раніше були відставлені в бік. Їх потрібно збити разом з сіллю в білу пишну піну. Для цього краще використовувати міксер, саме він зможе надати білкам потрібної консистенції.
- Збиті до піків білки необхідно акуратно вмішати в пластівці. Робити це варто поступово, намагаючись не порушити піну, але в той же час дуже швидко, щоб вона не встигла осісти. Після отримання однорідної текстури, тісто можна вважати повністю готовим.
- Для того щоб відправити ласощі в духовку слід застелити деко пергаментом і злегка змастити маслом. Тепер за допомогою ложки потрібно викласти невеликі кульки тіста. У процесі випічки тісто трохи осяде, і з’являться обриси звичного десерту.
- Час перебування дека в духовці має становити близько 30 хвилин при температурі 180 градусів Цельсія, як того вимагає рецепт.
Рецепт гідний того, щоб приготувати його для всієї своєї родини, адже крім низької калорійності ця страва ще й неймовірно корисно.
Фруктове вівсяне печиво
порцій: 25 штук
Час приготування: 50 хвилин
Найкращий спосіб зробити печиво з вівсяних пластівців без борошна ще більш легким – прибрати з його складу цукор. Але як же тоді забезпечити солодкість і смак продукт? Все дуже просто для цієї функції можна просто додати невелику кількість яблука і банана, фруктоза, що міститься в них, зробить свою справу.
Набір продуктів
- 250 грам вівсяних пластівців;
- 100 г волоських горіхів;
- 100 грам кураги;
- ½ великого яблука;
- ½ банана.
Спосіб приготування
- З чого ж почати випічку смачного фруктового ласощі? Для початку варто перетворити пластівці в вівсяну муку. Зробити це можна за допомогою блендера або кавомолки. Чим менше вийдуть крупиці, тим ніжніше буде печиво.
- Тепер на крупній тертці потрібно подрібнити яблуко і банан. Фруктові шматочки слід додати до борошна і перемішати.
- Тепер потрібно розпарити курагу в гарячій воді. Хвилин через 15-20 воду слід злити, а курагу просушити і подрібнити на маленькі шматочки, а потім пересипати їх до решти інгредієнтів.
- Горіхи потрібно нарізати ножем на маленькі шматочки. Можна, звичайно, використовувати і кавомолку, але тоді горіхи просто перетворяться в пасту і не будуть так сильно відчуватися в готовій випічці.
- Всі інгредієнти змішуємо в одній мисці. Якщо необхідно, слід додати трохи води, щоб домогтися потрібної консистенції. Таке тісто легко викладати ложкою на деко.
- Випікати десерт потрібно на листі, застеленому пергаментом при температурі 170 градусів Цельсія. Час буде залежати від індивідуальних особливостей духовки. На велику температуру ставити не варто, так як курага може просто-напросто висохнути, а це зіпсує рецепт.
Такий оригінальний рецепт печива без борошна, яєць і цукру – це просто справжня знахідка для господині. Завдяки банану всі інгредієнти щільно з’єднуються один з одним, а курага і яблуко сприяє солодкому смаку. Саме печиво виходить дуже ніжним і розсипчастим.
Завдяки таким низькокалорійним інгредієнтів можна приготувати масу дієтичних страв, які нікого не залишать байдужим. Кожна господиня просто зобов’язана поекспериментувати і приготувати вдома вівсяне печиво без борошна.
Готуйте смачно і приємного вам апетиту!