Булочки

Сирні булочки з дріжджового тіста



Складові

  • молоко – 1 стакан;
  • цукор-пісок – 6 ст. л;
  • вершкове масло – 80 грам;
  • яйця – 2 шт;
  • борошно – 4 склянки;
  • сухі дріжджі хлібопекарські – 1,5 столових ложки;
  • сіль – 1/4 чайної ложки;
  • сир – 300 грам;
  • крохмаль – 1 чайна ложка;

Покроковий рецепт

  1. У тепле молоко додати 2 ст. л. цукру і дріжджі. Підігрівати 10 хвилин;
  2. Додати вершкове масло, 2 ст. л. цукру, яйця, сіль. Все перемішати;
  3. Додати борошно. Замісити тісто до пружного стану;
  4. Залишити тісто на 1,5-2 години настоятися;
  5. Змішати сир, 2 ст. л. цукру і крохмаль до однорідності;
  6. Прогріти духовку до 220 °;
  7. Тісто скачати в рулет і нарізати шматками по 2-3 см;
  8. Розкачати шматочки тесту в формі прямокутника;
  9. Викласти сирну начинку і скачати в щільний рулет;
  10. Випікати в духовці. Наші сирні булочки будуть готові через 20-25 хвилин;

Докладний рецепт булочок з начинкою з сиру

Булочки з сиром – незвичайно красива, дуже смачна солодка домашня випічка, з приготуванням якої впорається навіть починаюча господиня. Рецепти бувають різні.

Ніжні булочки формуються у вигляді рулетиків з начинкою з сиру, а вже в готовому вигляді вони покриваються дуже смачною вершковою заливкою. Сирні булочки виходять солодкі і пишні, так як в якості основи використовують здобне дріжджове тісто. Ніжне, шалено м’яке, як хмара, а яке смачне! Крім того, воно відмінно ліпиться і ніколи не тріскається при випічці.

Начинка у нас – сир в будь-якому вигляді. Треба зізнатися, що булочки з сиром не просто смачні, вони шалено смачні і корисні.

Солодкі і повітряні булочки з сиром на основі дріжджового тесту припадуть до душі не лише дітям, а й дорослим.

Час приготування: в середньому йде 1 годину 20 хвилин, тому можна віднести спосіб приготування до категорій: швидкі рецепти.

Складові

  • молоко – 1 стакан;
  • цукор-пісок – 6 ст. л;
  • вершкове масло – 80 грам;
  • яйця – 2 шт;
  • борошно – 4 склянки;
  • сухі дріжджі хлібопекарські – 1,5 столових ложки;
  • сіль – 1/4 чайної ложки;
  • сир – 300 грам;
  • кукурудзяний крохмаль – 1 чайна ложка;
  • Лимонна цедра;
  • Цукрова пудра;

Рецепт приготування

  1. Молоко підігріти до теплого стану, додати 2 ложки цукру і дріжджі. Підігрівати протягом 10 хвилин;Сирні булочки з дріжджового тіста
  2. Потім додати 80 г м’якого вершкового масла, 60 г цукру, яйця, терту лимонну цедру і щіпку солі;
  3. Все це перемішати і поступово додаючи через сито борошно, замісити пружну масу дріжджового тіста;Сирні булочки з дріжджового тіста
  4. Скачати з тіста кулю, помістити його в миску і злегка присипати борошном. Накрити рушником і поставити в тепле місце на 1,5-2 години;Сирні булочки з дріжджового тіста
  5. Поки тісто настоюється, в мисці сир, 2 столові ложки цукру і кукурудзяний крохмаль до однорідності;
  6. Духовку прогріти до 220 градусів, а деко застелити промасленим пергаментним папером;
  7. Сформувати з тіста рулет і нарізати на шматочки тіста товщиною 2-3 сантиметри і викласти на деко. Накрити і дати піднятися протягом 30-40 хвилин;
  8. Коли тісто піднялося, треба розкачати шматочки. Отримати пласт тесту в формі прямокутника. Викласти на нього сирну начинку і згорнути в досить щільний рулет;
  9. Потім помістити їх в гарячу духовку і випікати близько 20-25 хвилин, як того вимагають в середньому багато подібних рецепти. Вироби в міру приготування схопляться, але потрібно отримати їх зарум’янювання. Це додасть скоринці похрускування і апетитний зовнішній вигляд;
  10. Щоб приготувати глазур потрібно в невеликій мисці збити цукрову пудру і 3 столові ложки розтопленого вершкового масла. Додати вершки ще раз ретельно перемішати і довести до бажаної консистенції. Для збивання можна використовувати міксер або блендер;
  11. Вийняти випечені булочки з духовки і перекласти на блюдо. Полити кожну булочку приготованою глазур’ю і готово. Накриваємо вафельним рушником і чекаємо 10-15 хвилин. Глазур захолоне. Тепер можна подавати на стіл;

Ви отримали смачні, прямо з печі, булочки з начинкою з сиру! – Гарний настрій гарантовано!



Ці чудові сирні булочки відмінно підійдуть на будь-який святковий стіл. Такі рецепти підкорять Ваших близьких і рідних не тільки своїм ефектним виглядом і дуже насиченим смаком або. Якщо спекти подвійну порцію, то їх з легкістю можна заморозити в холодильнику, а вранці її потрібно буде тільки підігріти – і у вас буде прекрасний свіжий сніданок.

Смачного! Вибирайте наші рецепти.