Складові
- молоко – 1 стакан;
- цукор-пісок – 6 ст. л;
- вершкове масло – 80 грам;
- яйця – 2 шт;
- борошно – 4 склянки;
- сухі дріжджі хлібопекарські – 1,5 столових ложки;
- сіль – 1/4 чайної ложки;
- сир – 300 грам;
- крохмаль – 1 чайна ложка;
Покроковий рецепт
- У тепле молоко додати 2 ст. л. цукру і дріжджі. Підігрівати 10 хвилин;
- Додати вершкове масло, 2 ст. л. цукру, яйця, сіль. Все перемішати;
- Додати борошно. Замісити тісто до пружного стану;
- Залишити тісто на 1,5-2 години настоятися;
- Змішати сир, 2 ст. л. цукру і крохмаль до однорідності;
- Прогріти духовку до 220 °;
- Тісто скачати в рулет і нарізати шматками по 2-3 см;
- Розкачати шматочки тесту в формі прямокутника;
- Викласти сирну начинку і скачати в щільний рулет;
- Випікати в духовці. Наші сирні булочки будуть готові через 20-25 хвилин;
Докладний рецепт булочок з начинкою з сиру
Булочки з сиром – незвичайно красива, дуже смачна солодка домашня випічка, з приготуванням якої впорається навіть починаюча господиня. Рецепти бувають різні.
Ніжні булочки формуються у вигляді рулетиків з начинкою з сиру, а вже в готовому вигляді вони покриваються дуже смачною вершковою заливкою. Сирні булочки виходять солодкі і пишні, так як в якості основи використовують здобне дріжджове тісто. Ніжне, шалено м’яке, як хмара, а яке смачне! Крім того, воно відмінно ліпиться і ніколи не тріскається при випічці.
Начинка у нас – сир в будь-якому вигляді. Треба зізнатися, що булочки з сиром не просто смачні, вони шалено смачні і корисні.
Солодкі і повітряні булочки з сиром на основі дріжджового тесту припадуть до душі не лише дітям, а й дорослим.
Час приготування: в середньому йде 1 годину 20 хвилин, тому можна віднести спосіб приготування до категорій: швидкі рецепти.
Складові
- молоко – 1 стакан;
- цукор-пісок – 6 ст. л;
- вершкове масло – 80 грам;
- яйця – 2 шт;
- борошно – 4 склянки;
- сухі дріжджі хлібопекарські – 1,5 столових ложки;
- сіль – 1/4 чайної ложки;
- сир – 300 грам;
- кукурудзяний крохмаль – 1 чайна ложка;
- Лимонна цедра;
- Цукрова пудра;
Рецепт приготування
- Молоко підігріти до теплого стану, додати 2 ложки цукру і дріжджі. Підігрівати протягом 10 хвилин;
- Потім додати 80 г м’якого вершкового масла, 60 г цукру, яйця, терту лимонну цедру і щіпку солі;
- Все це перемішати і поступово додаючи через сито борошно, замісити пружну масу дріжджового тіста;
- Скачати з тіста кулю, помістити його в миску і злегка присипати борошном. Накрити рушником і поставити в тепле місце на 1,5-2 години;
- Поки тісто настоюється, в мисці сир, 2 столові ложки цукру і кукурудзяний крохмаль до однорідності;
- Духовку прогріти до 220 градусів, а деко застелити промасленим пергаментним папером;
- Сформувати з тіста рулет і нарізати на шматочки тіста товщиною 2-3 сантиметри і викласти на деко. Накрити і дати піднятися протягом 30-40 хвилин;
- Коли тісто піднялося, треба розкачати шматочки. Отримати пласт тесту в формі прямокутника. Викласти на нього сирну начинку і згорнути в досить щільний рулет;
- Потім помістити їх в гарячу духовку і випікати близько 20-25 хвилин, як того вимагають в середньому багато подібних рецепти. Вироби в міру приготування схопляться, але потрібно отримати їх зарум’янювання. Це додасть скоринці похрускування і апетитний зовнішній вигляд;
- Щоб приготувати глазур потрібно в невеликій мисці збити цукрову пудру і 3 столові ложки розтопленого вершкового масла. Додати вершки ще раз ретельно перемішати і довести до бажаної консистенції. Для збивання можна використовувати міксер або блендер;
- Вийняти випечені булочки з духовки і перекласти на блюдо. Полити кожну булочку приготованою глазур’ю і готово. Накриваємо вафельним рушником і чекаємо 10-15 хвилин. Глазур захолоне. Тепер можна подавати на стіл;
Ви отримали смачні, прямо з печі, булочки з начинкою з сиру! – Гарний настрій гарантовано!
Ці чудові сирні булочки відмінно підійдуть на будь-який святковий стіл. Такі рецепти підкорять Ваших близьких і рідних не тільки своїм ефектним виглядом і дуже насиченим смаком або. Якщо спекти подвійну порцію, то їх з легкістю можна заморозити в холодильнику, а вранці її потрібно буде тільки підігріти – і у вас буде прекрасний свіжий сніданок.
Смачного! Вибирайте наші рецепти.