М’ясо індички – високоживильний, цінний продукт, який вважається корисним, дієтичним. Завдяки своїм властивостям це джерело легко засвоюється білка і вітамінів, які можна вживати в їжу всім, в будь-якому віці.
Шлуночки індички (як їх називають в народі «пупочки») улюблені багатьма, особливо в охолодженому вигляді. Приготувати можна на плиті, в духовці, але краще скористатися сучасною технікою. В мультиварці вони виходять особливо смачними. Є кілька варіантів, уявімо найпоширеніші способи.
Рецепт по-індійськи
Для приготування використовуються спеції, що особливо сподобається любителям східної і азіатської кухні. На 4 порції знадобиться:
- морква середнього розміру – 1 шт .;
- упаковка субпродуктів – 0,5 кг;
- цибуля ріпчаста – 2 шт .;
- перець-чилі – 1 шт .;
- сіль – 1 ч.л .;
- спеції: каррі, шафран, перець чорний (червоний) – 1 ч.л .;
- гвоздика – 2-3 шт .;
- масло будь – 3 ст. л.
Як приготувати?
Технологія закладки продукцію дуже проста. Виконуємо наступні кроки.
- Додаємо на дно масло щоб шлуночки були м’якше.
- Ріжемо дрібно цибулю.
- Морква трьом на тертці,
- Укладаємо всі шарами, за ними -Дрібні нарізаний перець чилі.
- Шлунки промиваємо, очищаємо від плівок при необхідності.
- Зверху висипаємо спеції, сіль.
- Виставляємо режим гасіння на 1 ч.20 або 30 хвилин.
- Після приготування треба ретельно перемішати, остудити і страва готова.
Враховуйте, що рецепт розрахований на любителів екзотичної кухні. При обробленні перцю чилі будьте особливо обережні. При необхідності використовуйте рукавички.
Подавати субпродукти індички слід з відвареним рисом або овочами, приготованими в мультиварці в режимі «гасіння».
Рецепт «Желудочки індички з овочевим рагу»
Можна приготувати більш цікавий варіант з використанням томатів та інших плодів, овочів. Він сподобається тим, хто обожнює овочі, і є прихильником роздільного харчування.
Якщо готуєте взимку, то замість звичних овочів можна використовувати заморожені суміші з кукурудзою, горошком, цунікі, перцем. Влітку продаються свіжі овочі, і в сумішах немає необхідності.
Щоб приготувати, використовуючи цей рецепт необхідно:
- кабачки молоді – 50 гр .;
- капуста білокачанна – 200 гр .;
- цибуля-ріпка – 50 гр .;
- томати – 300 гр .;
- морква – 100 гр .;
- шлунки індички -250 гр .;
- масло – 50 гр .;
- сіль – 7 гр.
У прилад закладаємо:
- масло;
- очищені і промиті субпродукти, які попередньо оброблені у вигляді соломки;
- нарізані кубиками овочі в будь-якому порядку;
- сіль.
Ставимо режим «гасіння» відповідно до моделі і чекаємо результату.
Чудовий смак вразить любителів урізноманітнити меню. Рецепт обов’язково буде користуватися попитом, він здатний викликати захоплення у гурманів. М’ясо індички виходить ніжним, приємним на смак, особливо в поєднанні з овочами.
Якщо хочеться отримати більш дивовижне блюдо, то можна додати сметани або вершків. Правда, таке збільшить калорійність, про що треба пам’ятати.