Кабачки, фаршировані фаршем – це дуже просте, але неймовірно смачне і ароматне страву, яке утворюється поєднанням м’яса і свіжих овочів. Рецептів і різновидів його приготування досить багато, але всі вони відрізняються легкістю в реалізації і не потребують будь-яких екзотичних продуктів. Потрібно лише ретельно вибрати свіжі овочі і якісне м’ясо.
Калорійність страви невисока – 100-120 ккал на 100 г. Це обумовлено приготуванням в духовці без надлишків жиру. Розглянемо з фото крок за кроком, як приготувати кабачки з фаршем в декількох різних варіантах.
Кабачки «Човники» з фаршем
Таке блюдо ідеально підійде для літнього святкового столу і порадує ваших близьких і гостей приголомшливим смаком і ароматом.
Перелік продуктів:
- Один молодий цукіні;
- Половинка ріпчастої цибулини;
- Фарш (будь-який) – 200 г;
- Третина болгарського перчика;
- Сир твердий – 50 г;
- Пучок зелені;
- Оливкова олія і вода – по 2 столові ложки;
- Перець, сіль – на смак.
Рецепт кабачків з фаршем:
- Цукіні ріжемо уздовж на дві частини. Ложкою акуратно витягаємо м’якоть з серединки і нарізаємо її дрібно;
- Ріжемо кубиками цибулю і обсмажуємо на оливковій маслечко до стану прозорості, встановивши середній рівень полум’я. Підкладаємо фаршік і обсмажуємо до готовності, не забуваючи регулярно перемішувати;
- Додаємо до отриманої маси нарізану невеликими кубиками перець і підливати воду, щоб начинка була більш соковитою;
- Переміщаємо суміш в окремий посуд, підсипає натертий на дрібній терочке сирок і кабачкову м’якоть. Гарненько замішуємо все інгредієнти, присаливаем і перчимо, потім наповнюємо масою спочатку підготовлені «човники»;
- Деко трохи змащуємо оливковою олією і розміщуємо на ньому наші човники з кабачків з фаршем. Процес запікання виробляємо протягом півгодини при температурному режимі в 200 градусів.
Подаємо страву в гарячому вигляді, посипавши зверху свіжою зеленню.
Фаршировані кабачки «Бочонки»
Дане страву дуже легко робиться самостійно в домашніх умовах. Тому з його приготуванням може впоратися навіть новачок в кулінарному мистецтві.
Вам знадобиться:
- Кабачок – 3-4 штуки;
- Одна цибулина;
- Твердий сир – 50 г;
- Фаршік – 150 г;
- Сіль і спеції – на смак.
Рецепт запечених кабачків з фаршем:
- Головний овоч ріжемо товстими шматочками і вибираємо з кожного серединку. Повинні вийти заготовки у вигляді «діжок», які натираємо зсередини спеціями і сіллю;
- Об’єднуємо фаршік, дрібно нашатковану цибулю і спеції, додаємо нарізану маленькими шматочками кабачкову м’якоть. Компоненти ретельно замішуємо і наповнюємо ними барила;
- Зверху присипаємо страву натертим сиром і ставимо запікати в духову шафу приблизно на 40 хвилин при температурному рівні в 180 градусів. Барила повинні стати м’якими. Тоді блюдо можна діставати і подавати до столу.
Кабачкова запіканка з фаршем
Це страва запікається в духовці без масла і зайвого жиру. При всій своїй корисності і легкості, воно є досить ситним, тому його по достоїнству оцінять чоловіки.
Перелік продуктів:
- Цукіні – 2 шт;
- Сметана – 250 г;
- Свинячий фаршік – 250 г;
- Одне яйце;
- Помідори – 3-4 шт;
- Сіль – столова ложка;
- Твердий сир – 100 г;
- Щепоточка меленого чорного перцю.
Готуємо запечені кабачки з фаршем:
- Чистимо цукіні, якщо шкірочка тверда, білого кольору. Якщо овочі молоді, то досить просто ретельно помити їх під струменем проточної води. Далі трьом їх на тертці з великими дірками, розміщуємо в жароміцної формі для запікання і посипаємо зверху сіллю;
- Фаршік присаливаем і перчимо до смаку, ретельно перемішуємо і розминаємо, потім рівномірно розподіляємо рівним шаром поверх кабачкової стружки;
- Готуємо заливку. Для цього в миску накладаємо сметанку, розбиваємо сюди ж яйце, подсаливаем і гарненько розмішуємо;
- Заливаємо вийшла яєчно-сметанною сумішшю вміст формочки для запікання і зверху прикриваємо нарізаними кружечками помідорами;
- Помістіть блюдо в духовку, розпечений до 200 градусів. Тривалість процесу готування – півгодини. Після вказаного часу посипте блюдо тертим сирком і запікайте ще 15 хвилин;
- Після цього запіканка буде готова. Подавайте її прямо з печі, поки сирок приємно тягнеться.
Смажені кабачки з фаршем
Це дуже проста і швидка закуска, яка подарує приголомшливе поєднання м’яса і овочів.
Вам знадобиться:
- Один великий кабачок;
- 2 середніх помідора;
- Часник – 2 зубці;
- Фарш – півкілограма;
- Сухарі панірувальні – 2-3 столові ложки;
- Одне яйце;
- Сметана і майонез – по 160 г;
- Твердий сир – 150 г;
- Свіжий кріп і суміш сушених трав – по столовій ложці;
- Щіпка кмину (за бажанням);
- Сіль і перець – на смак.
Покрокова схема готування:
- Кабачок промиваємо, чистимо від шкірки, ріжемо кружечками середньої товщини і витягаємо з кожного серединку;
- Обсмажуємо кабачкові кільця на олію, встановивши середній рівень полум’я. За 3-5 хвилин на кожну сторону буде достатньо;
- У фаршік розколюємо яйце, висипаємо панірувальні сухарі, видавлюємо часничок через чеснокодавку, додаємо до смаку суміш трав, перець і сіль. Ретельно замішуємо масу, потім ліпимо з неї плоскі котлетки, рівні за розміром кабачковим колечкам, і обсмажуємо на сковороді з гарячим маслом з кожного боку до легкої рум’яної скоринки;
- Для соусу об’єднуємо майонез і сметанку, сюди ж натираємо сирок на крупній тертці і додаємо дрібненько нарізану кріп;
- Деко встеляли пекарським пергаментом, розподіляємо по ньому кільця, за бажанням присипаємо їх кмином, зверху поміщаємо котлетки, а на них – нарізані кружальцями помідори. Фінальний штрих – ложка сметанно-сирного соусу на кожну заготовочкі;
- Фарш з кабачками в духовці запікаємо 35 хвилинок при температурі спека в 200 градусів.
Кабачки з фаршем і грибами в мультиварці
Дане блюдо можна швидко приготувати в «розумному устрої». На це піде не більше години.
Перелік продуктів:
- Молодий цукіні – 5 шт;
- Куряче яйце;
- Цибулю і моркву – по 2 шт;
- Фаршік зі свинини і яловичини – 300 г;
- Рослинна олія – 2 столові ложки;
- Круглозерністий рис – півсклянки;
- Гриби (будь-які) – 300 г;
- сметана;
- Спеції, зелень і сіль – за бажанням.
Інструкція приготування:
- Рис заздалегідь відварюємо до готовності;
- Цукіні миємо, чистимо, ріжемо на дві половинки і акуратно видаляємо м’якоть, але не викидаємо її, а подрібнюємо і трохи обсмажуємо на маслі;
- Цибулю дрібно нашінковиваем, моркву тремо на крупній терочке;
- Грибочки промиваємо і ріжемо невеликими кубиками;
- У чашу мультиварки наливаємо олію і прогріваємо його в режимі «Жарка» протягом пари хвилин, потім закладаємо спочатку цибульку, потім моркву і гриби. Активуємо все той же режим на 10 хвилин і обсмажуємо інгредієнти;
- В окрему миску викладаємо фаршік, присаливаем і перчимо, додаємо півсклянки рису і гарненько перемішуємо масу;
- Розбиваємо сюди ж яєчко, знову ретельно вимішуємо і додаємо суміш з грибочків, цибулі та моркви. Так само кладемо кабачкову м’якоть;
- Наповнюємо отриманою начинкою наші кабачкові заготовочкі і поміщаємо їх в чашу мультиварки з невеликою кількістю водички на дні;
- Закриваємо кришку пристрою, активуємо режим «Гасіння» на 40 хвилинок. Після вказаного часу блюдо буде готово. Але якщо овочі вийшли не зовсім м’які, то можна повторно запустити ту ж програму і потомить страву під кришкою ще 15 хвилин.