Різне

Брауні – американський десерт зі столітньою історією



Відомий американський десерт

Брауні – відоме ласощі у вигляді тістечка, що належить американській кухні. Дане блюдо має характерний коричневий відтінок, насичений шоколадний смак і ніжну, злегка тягучу консистенцію.

Калорійність ласощі досить висока – близько 460 ккал на 100 г, тому вживати його потрібно з обережністю.

Розглянемо, як приготувати Брауні за кількома різними рецептурами покроково і з фото.

Класичний брауні

Класична рецептура

Список продуктів на 4 порції:

  • 3 яйця;
  • Шоколад темний гіркий (72%) – 200 г;
  • Пшеничне борошно – 125 г;
  • Вершкове масло і цукор – по 180 г.

підготовка основи

Класичний рецепт брауни в домашніх умовах:

  1. Створюємо водяну баню: набираємо в ківш води, прикривши дно на 2-3 см, і розміщуємо на плиті на маленькому вогні. Коли на стінках ковша почнуть утворюватися бульбашки, ставимо на нього металевий посуд так, щоб вона не стосувалася дном вируючої води;
  2. Ламаємо шоколадку на невеликі часточки, а маслечко нарізаємо шматочками. Розміщуємо компоненти в ємність водяній лазні, розтоплюємо на пару. Стежимо, щоб крапельки води не потрапили в шоколад, інакше він може згорнутися;
  3. Коли суміш придбає однорідність, засипаємо в неї сахарок і перемішуємо лопаткою до розчинення. Водяну баню при цьому не прибираємо;
  4. Знімаємо миску, охолоджуємо вміст протягом 5 хвилин, потім розбиваємо в суміш яйце і активно вимішуємо віночком. Додається другий яєчко, повторюємо дії. Повинна вийти однорідна блискуча маса;
  5. Сюди ж просіюємо борошно і гарненько перемішуємо лопаткою, уникаючи появи грудочок;
  6. Форму, застелену пергаментом, заповнюємо тягучим тестом і ставимо випікати на півгодини в розпечену до 170 градусів духовку.

відоме ласощі

Готове тістечко Брауні має мати злегка вологу серединку всередині. Це можна перевірити за допомогою зубочистки, зануривши її в випічку. Подаємо десерт в охолодженому вигляді: розрізаємо на порційні шматочки і за бажанням прикрашаємо.

Brownie за рецептом Юлії Висоцької

Потрібні інгредієнти:

  • 125 вершкового масла;
  • 170 г цукрового піску;
  • 60 г какао;
  • 200 г гіркого шоколаду (70%);
  • 3 яйця;
  • Половина чайної ложечки екстракту ванілі;
  • 120 г борошна;
  • 0,25 маленької ложки морської солі.

прикраса ягодами

Схема приготування:

  1. Розігріємо духовку до температури 180 градусів;
  2. Поламаємо шоколадку на невеликі шматочки, укладемо в ємність, помістимо на водяну баню. Підбавить маслечко, розтопити все разом, потім трохи остудити;
  3. За допомогою блендера зіб’ємо яєчка і цукор (скористаємося насадкою-віночком), введемо ванільний екстракт, гарненько зіб’ємо до отримання повітряної, світлої маси;
  4. Вольем розтоплену шоколадну складову, перемішаємо;
  5. Сіль і борошно змішаємо з 50 г какао-порошку, підсиплю шоколадну суміш, тісто розмішати за допомогою лопатки;
  6. Візьмемо глибокий середній деко. Застелити пергаментним папером, помістимо тісто, рівномірно розрівняти;
  7. Брауні з какао випікаємо близько 27 хвилин в розігрітій духовці, далі винесемо з форми, остудити;
  8. Кулінарне диво від Юлії Висоцької наріжемо квадратиками і прісиплем залишилися какао (10 г).

Чізкейк Brownie

чізкейк

складові:

  • 250 г вершкового сиру;
  • яйце;
  • 125 г масла вершкового;
  • За 150 г цукрового піску і борошна;
  • яйце;
  • Півтори плитки темного шоколаду;
  • 0,3 склянки цукру;
  • Півсклянки вершків (жирність-9%).

Страва з вершковим сиром

Інструкція готування будинку:

  1. Ламаємо шоколадку на частини, укладаємо в сотейник, додаємо олію. Для нагрівання включаємо невелике полум’я, чекаємо, поки суміш не стане однорідною, розмішуємо;
  2. Яєчко збиваємо з цукром, підливаємо розтоплену шоколадну масу, вводимо просіяне борошно;
  3. Прямокутну форму покриваємо пекарської папером, викладаємо ласощі, випікаємо в розпеченому духовці 10 хвилин при температурному рівні в 180 градусів;
  4. Збиваємо вершковий сирок з яйцем, вершками, цукром. Отриманим складом покриваємо смачну основу, знову ставимо в духовку на 15 хвилинок. Після дамо час охолонути в духовій шафі;
  5. Ставимо готове ласощі в холодильник на три години.

Ароматний чізкейк Брауні перед подачею нарізаємо на квадратики.

Багато рецептів чізкейку ми описали тут.

Десерт з рідким центром

рідка начинка

Рідкий Брауні за своєю структурою нагадує фондан. Ніжна солодкість після випікання прекрасно утримає свою форму, поки до неї не доторкнуться ложкою.

Необхідні компоненти:



  • 2 яйця;
  • 65 г масла вершкового;
  • 85 г цукру;
  • 125 г шоколаду;
  • 15 г борошна.

красива подача

Поетапний процес виготовлення:

  1. Маслице і шоколадку з’єднуємо разом, поміщаємо на водяну баню;
  2. Чекаємо повного розплавлення шоколадних часточок, знімаємо масу з полум’я, нехай трошки охолоне;
  3. Яєчка і цукровий пісок збиваємо до пишного білуватого крему, вводимо борошно, повторюємо збивання, потім підливають олійно-шоколадний склад;
  4. Готову суміш розподіляємо в промаслені середні керамічні формочки;
  5. Випікаємо солодка страва 12 хвилин при температурі в 200 градусів.

Торт Brownie

Десерт у вигляді торта

Вам знадобиться:

Для бісквіта:

  • 4 яйця;
  • Цукровий пісок – 200 г;
  • Темний гіркий шоколад – плитка;
  • Борошно і вершкове масло – по 125 г;
  • Какао-порошок – 3 столові ложки;
  • Розпушувач – чайна ложечка.

На крем:

  • Ванільний цукор – 15 г;
  • Вершки 33% – 200 мл;
  • Сир вершковий – 130 г;
  • Пудра цукрова – 5 великих ложок.

Шоколад і борошняна суміш

На прикрасу:

  • Половина шоколадної плитки (50 г);
  • Свіжа полуниця і чорниця – по кілька ягід;
  • Масло спред – столова ложка;
  • Вершки жирні – 50 мл.

Готуємо торт Брауні:

  1. Шоколадку колемо на дольки, і розтоплюємо разом зі спорудами в мікрохвильовці протягом 1-2 хвилинок;
  2. Яйця збиваємо разом з цукром до білої пінки;
  3. Самостійно перемішуємо розпушувач з борошном і какао, а розтоплений шоколад – з яєчками. З’єднуємо ці компоненти і ретельно вимішуємо;
  4. Форму для випічки встеляли пергаментом, виливаємо в неї тестову масу і розміщуємо в прогрітій до 180 градусів духовці на 20 хвилин;
  5. Готовий бісквіт охолоджуємо, зрізаємо краю, щоб виріб став рівним, і ріжемо на 3 рівних шматка. Кожен корж прорізаємо ниткою вздовж. В сумі вийде 6 заготовок;
  6. Готуємо крем: ванільний цукор збиваємо разом з вершками, досипаємо пудру і додаємо вершковий сир. Знову ретельно все збиваємо;
  7. Розміщуємо на великому блюді фольгу. Кладемо один на одного коржі, промазали кремом. Останній не змащуємо. Вирівнюємо краю;
  8. Саме час оформити десерт. Розтоплюємо шоколад разом з вершками і маслом, добре перемішуємо. Акуратно виливаємо глазур зверху на виріб.

просочення коржів

Прикрашаємо тортик полуницею і чорницею. Можна зробити шоколадний Брауні з вишнею або будь-який інший ягодою.

Brownie з сиром і вишнею в мультиварці

Брауні в мультиварці робиться дуже просто і швидко. Потрібно лише підготувати для нього основу.

Список складових:

  • Солодка сирна маса і темний шоколад (72%) – по 200 г;
  • 3 яйця;
  • Цукровий пісок і вишня свіжа (без кісточок) – по 100 г;
  • Борошно пшеничне – 150 г;
  • Цукор ванільний – 12 г;
  • Спред – 50 г;
  • Щепоточка солі.

Начинка з вишні і сиру

Етапи готування:

  1. Просіяне борошно з’єднуємо з ванільним цукром і сіллю;
  2. Шоколадку і спред розтоплюємо на водяній бані, потім охолоджуємо суміш;
  3. В окремій мисці збиваємо яйця і цукровий пісок за допомогою міксера до пишного стану;
  4. Вливаємо розтоплений шоколад в яєчну суміш, засипаємо борошняну складову і все гарненько вимішуємо;
  5. У чашу мультиварки закладаємо половину тестової маси. Зверху викладаємо сир, перемішуємо, висипаємо ягоду і додаємо тісто;
  6. Закриваємо кришку пристрою і випікаємо брауни з сиром і вишнею протягом години. Далі активуємо режим «Підігрів» на 10 хвилин і залишаємо ласощі.

Після цього десерт остуджують, витягаємо з чаші і подаємо до столу, злегка присипавши пудрою.

Відео: Швидкий рецепт брауни



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.