Брауні – відоме ласощі у вигляді тістечка, що належить американській кухні. Дане блюдо має характерний коричневий відтінок, насичений шоколадний смак і ніжну, злегка тягучу консистенцію.
Калорійність ласощі досить висока – близько 460 ккал на 100 г, тому вживати його потрібно з обережністю.
Розглянемо, як приготувати Брауні за кількома різними рецептурами покроково і з фото.
Класичний брауні
Список продуктів на 4 порції:
- 3 яйця;
- Шоколад темний гіркий (72%) – 200 г;
- Пшеничне борошно – 125 г;
- Вершкове масло і цукор – по 180 г.
Класичний рецепт брауни в домашніх умовах:
- Створюємо водяну баню: набираємо в ківш води, прикривши дно на 2-3 см, і розміщуємо на плиті на маленькому вогні. Коли на стінках ковша почнуть утворюватися бульбашки, ставимо на нього металевий посуд так, щоб вона не стосувалася дном вируючої води;
- Ламаємо шоколадку на невеликі часточки, а маслечко нарізаємо шматочками. Розміщуємо компоненти в ємність водяній лазні, розтоплюємо на пару. Стежимо, щоб крапельки води не потрапили в шоколад, інакше він може згорнутися;
- Коли суміш придбає однорідність, засипаємо в неї сахарок і перемішуємо лопаткою до розчинення. Водяну баню при цьому не прибираємо;
- Знімаємо миску, охолоджуємо вміст протягом 5 хвилин, потім розбиваємо в суміш яйце і активно вимішуємо віночком. Додається другий яєчко, повторюємо дії. Повинна вийти однорідна блискуча маса;
- Сюди ж просіюємо борошно і гарненько перемішуємо лопаткою, уникаючи появи грудочок;
- Форму, застелену пергаментом, заповнюємо тягучим тестом і ставимо випікати на півгодини в розпечену до 170 градусів духовку.
Готове тістечко Брауні має мати злегка вологу серединку всередині. Це можна перевірити за допомогою зубочистки, зануривши її в випічку. Подаємо десерт в охолодженому вигляді: розрізаємо на порційні шматочки і за бажанням прикрашаємо.
Brownie за рецептом Юлії Висоцької
Потрібні інгредієнти:
- 125 вершкового масла;
- 170 г цукрового піску;
- 60 г какао;
- 200 г гіркого шоколаду (70%);
- 3 яйця;
- Половина чайної ложечки екстракту ванілі;
- 120 г борошна;
- 0,25 маленької ложки морської солі.
Схема приготування:
- Розігріємо духовку до температури 180 градусів;
- Поламаємо шоколадку на невеликі шматочки, укладемо в ємність, помістимо на водяну баню. Підбавить маслечко, розтопити все разом, потім трохи остудити;
- За допомогою блендера зіб’ємо яєчка і цукор (скористаємося насадкою-віночком), введемо ванільний екстракт, гарненько зіб’ємо до отримання повітряної, світлої маси;
- Вольем розтоплену шоколадну складову, перемішаємо;
- Сіль і борошно змішаємо з 50 г какао-порошку, підсиплю шоколадну суміш, тісто розмішати за допомогою лопатки;
- Візьмемо глибокий середній деко. Застелити пергаментним папером, помістимо тісто, рівномірно розрівняти;
- Брауні з какао випікаємо близько 27 хвилин в розігрітій духовці, далі винесемо з форми, остудити;
- Кулінарне диво від Юлії Висоцької наріжемо квадратиками і прісиплем залишилися какао (10 г).
Чізкейк Brownie
складові:
- 250 г вершкового сиру;
- яйце;
- 125 г масла вершкового;
- За 150 г цукрового піску і борошна;
- яйце;
- Півтори плитки темного шоколаду;
- 0,3 склянки цукру;
- Півсклянки вершків (жирність-9%).
Інструкція готування будинку:
- Ламаємо шоколадку на частини, укладаємо в сотейник, додаємо олію. Для нагрівання включаємо невелике полум’я, чекаємо, поки суміш не стане однорідною, розмішуємо;
- Яєчко збиваємо з цукром, підливаємо розтоплену шоколадну масу, вводимо просіяне борошно;
- Прямокутну форму покриваємо пекарської папером, викладаємо ласощі, випікаємо в розпеченому духовці 10 хвилин при температурному рівні в 180 градусів;
- Збиваємо вершковий сирок з яйцем, вершками, цукром. Отриманим складом покриваємо смачну основу, знову ставимо в духовку на 15 хвилинок. Після дамо час охолонути в духовій шафі;
- Ставимо готове ласощі в холодильник на три години.
Ароматний чізкейк Брауні перед подачею нарізаємо на квадратики.
Багато рецептів чізкейку ми описали тут.
Десерт з рідким центром
Рідкий Брауні за своєю структурою нагадує фондан. Ніжна солодкість після випікання прекрасно утримає свою форму, поки до неї не доторкнуться ложкою.
Необхідні компоненти:
- 2 яйця;
- 65 г масла вершкового;
- 85 г цукру;
- 125 г шоколаду;
- 15 г борошна.
Поетапний процес виготовлення:
- Маслице і шоколадку з’єднуємо разом, поміщаємо на водяну баню;
- Чекаємо повного розплавлення шоколадних часточок, знімаємо масу з полум’я, нехай трошки охолоне;
- Яєчка і цукровий пісок збиваємо до пишного білуватого крему, вводимо борошно, повторюємо збивання, потім підливають олійно-шоколадний склад;
- Готову суміш розподіляємо в промаслені середні керамічні формочки;
- Випікаємо солодка страва 12 хвилин при температурі в 200 градусів.
Торт Brownie
Вам знадобиться:
Для бісквіта:
- 4 яйця;
- Цукровий пісок – 200 г;
- Темний гіркий шоколад – плитка;
- Борошно і вершкове масло – по 125 г;
- Какао-порошок – 3 столові ложки;
- Розпушувач – чайна ложечка.
На крем:
- Ванільний цукор – 15 г;
- Вершки 33% – 200 мл;
- Сир вершковий – 130 г;
- Пудра цукрова – 5 великих ложок.
На прикрасу:
- Половина шоколадної плитки (50 г);
- Свіжа полуниця і чорниця – по кілька ягід;
- Масло спред – столова ложка;
- Вершки жирні – 50 мл.
Готуємо торт Брауні:
- Шоколадку колемо на дольки, і розтоплюємо разом зі спорудами в мікрохвильовці протягом 1-2 хвилинок;
- Яйця збиваємо разом з цукром до білої пінки;
- Самостійно перемішуємо розпушувач з борошном і какао, а розтоплений шоколад – з яєчками. З’єднуємо ці компоненти і ретельно вимішуємо;
- Форму для випічки встеляли пергаментом, виливаємо в неї тестову масу і розміщуємо в прогрітій до 180 градусів духовці на 20 хвилин;
- Готовий бісквіт охолоджуємо, зрізаємо краю, щоб виріб став рівним, і ріжемо на 3 рівних шматка. Кожен корж прорізаємо ниткою вздовж. В сумі вийде 6 заготовок;
- Готуємо крем: ванільний цукор збиваємо разом з вершками, досипаємо пудру і додаємо вершковий сир. Знову ретельно все збиваємо;
- Розміщуємо на великому блюді фольгу. Кладемо один на одного коржі, промазали кремом. Останній не змащуємо. Вирівнюємо краю;
- Саме час оформити десерт. Розтоплюємо шоколад разом з вершками і маслом, добре перемішуємо. Акуратно виливаємо глазур зверху на виріб.
Прикрашаємо тортик полуницею і чорницею. Можна зробити шоколадний Брауні з вишнею або будь-який інший ягодою.
Brownie з сиром і вишнею в мультиварці
Брауні в мультиварці робиться дуже просто і швидко. Потрібно лише підготувати для нього основу.
Список складових:
- Солодка сирна маса і темний шоколад (72%) – по 200 г;
- 3 яйця;
- Цукровий пісок і вишня свіжа (без кісточок) – по 100 г;
- Борошно пшеничне – 150 г;
- Цукор ванільний – 12 г;
- Спред – 50 г;
- Щепоточка солі.
Етапи готування:
- Просіяне борошно з’єднуємо з ванільним цукром і сіллю;
- Шоколадку і спред розтоплюємо на водяній бані, потім охолоджуємо суміш;
- В окремій мисці збиваємо яйця і цукровий пісок за допомогою міксера до пишного стану;
- Вливаємо розтоплений шоколад в яєчну суміш, засипаємо борошняну складову і все гарненько вимішуємо;
- У чашу мультиварки закладаємо половину тестової маси. Зверху викладаємо сир, перемішуємо, висипаємо ягоду і додаємо тісто;
- Закриваємо кришку пристрою і випікаємо брауни з сиром і вишнею протягом години. Далі активуємо режим «Підігрів» на 10 хвилин і залишаємо ласощі.
Після цього десерт остуджують, витягаємо з чаші і подаємо до столу, злегка присипавши пудрою.