Бананові мафіни – найніжніші кексики, які дуже популярні як серед жителів Америки, так і серед європейців. Як приготувати ці ласощі на своїй кухні без особливих труднощів ви дізнаєтеся, прочитавши цей матеріал, в якому розміщені докладні описи готування різних варіантів цієї страви з фото.
Ароматні бананові кексики
Мафіни з бананом – дуже ніжна, соковита, повітряна і чудово поєднується з молоком випічка. Калорійність цих ласощів – 310 ккал на 100 г.
На 12 таких кексиков вам буде потрібно близько трьох бананів. Крім цього ще візьміть:
- борошна – близько 500 г;
- підталого вершкового спреду – не більш 100 г;
- цукру – 100 г;
- яєчні жовтки – 4 шт .;
- розпушувач – 15 г;
- ваніль, сіль по половинці чайної ложки;
- жир для змащування формочок.
Опис процесу готування:
- Цей рецепт бананового маффинов легкий в приготуванні. Розм’якшений спред викладаємо в глибоку тарілку. Всипаємо до нього цукор і, за допомогою міксера, вимішуємо до стану однорідності.
- В отриману масу втручаємося по одному жовтку, тому що так легше домогтися ідеальної однорідності, що дуже важливо в даному випадку.
- Фрукти очищаємо від шкірки, натираємо на тертці великого розміру і відразу, поки не потемніли, відправляємо в тісто. Їх звичайно можна потовкти виделкою, але кексики виходять набагато смачніше, коли в них трапляються солодкуваті ароматні шматочки.
- З’єднуємо сипучі продукти. Злегка збити їх віночком, щоб вони наситилися киснем і потроху додаємо в маслянисту суміш. Ми отримали густувату, однорідну і без грудочок основу для прекрасного десерту.
- Потрібно сказати кілька слів про посуд, в якій буде випікатися наш десерт. Якщо ви використовуєте силіконові форми – то їх потрібно розмістити на деко. Жиром годі й змащувати. Кексніци, зроблені з іншого матеріалу краще добре змастити за допомогою пензлика або застелити спеціальним папером для випікання.
- В кондитерський мішечок перекладаємо тісто і відкидають його в підготовлені формочки, заповнюючи їх лише на 2/3. Випікаємо маффіни в духовці приблизно півгодини при 180 градусах.
- Перш ніж вийняти кекси з форми даємо їм трохи охолонути.
Мафіни з шоколадною крихтою і фруктовою начинкою
Шоколадно-бананові маффіни з додаванням кави мають приємний гіркувато – шоколадний смак. Енергетична цінність – 225 ккал.
- 500 г просіяного борошна;
- 15 г розпушувача;
- дрібка солі;
- 50 г цукрового піску;
- неповна склянка молочка;
- 1 яйце;
- 50 мл соняшникової олії без запаху;
- 25 г розчинної кави;
- 100 г крихт шоколаду;
- 1 банан.
Покроковий опис процесу готування:
- Віночком змішуємо все сипучі продукти.
- У чаші міксером збиваємо з цукром рідкі продукти. Додаємо до них борошняну суміш і все добре вимішуємо. Всипаємо шоколадні крихти.
- Духова шафа нагріваємо до 200 градусів. Солодкий фрукт режим на кубики середнього розміру. Форму злегка змащуємо жиром, кладемо на дно ложки 2 тесту, в серединці розміщуємо 1ч. ложку фруктових шматочків, зверху яких кладемо ще 1 ложку тесту.
- Мафіни з бананом і шоколадом випікаємо чверть години або до того часу, поки зубочистка, встромлена всередину, буде чистою і сухою.
Кексики сирні
Ці булочки досить калорійна і ситна випічка. Але якщо внести невеликі корективи в рецепт, з них може вийти дієтична смакота, що не насеет шкоди вашій фігурі. Спробуйте зробити сирно-бананові маффіни з калорійністю 115 ккал.
Перелік продуктів, які нам будуть потрібні:
- сир 1% жирності – 250 г;
- курячих яєць – 4 шт .;
- кефір нежирний – 150 мл;
- мед рідкий – 60 г;
- манка – 300 г;
- пюре з бананів – близько 200 г;
- сода – 0,5 ст. ложки.
- Перш ніж почати робити дієтичні кексики, або хлібці, ми почнемо з того, що манку змішаємо з кефіром і залишимо її набухати десь на годину.
- Коли вказаний час пройде, можемо приступати до створення наших хлібців. Яйця змішуємо з медом і содою (оскільки тісто замішується на кефірі, соду оцтом гасити не потрібно).
- Сир перетираємо через ситечко в яєчну масу. Бананове пюре або перетертий банан всипаємо туди ж. Добре перемішуємо і частинами вводимо набряклі манну крупу. Як ви помітили, вони готуються абсолютно без борошна.
- Готову сирну основу акуратно викладаємо в змащені жиром формочки. Їх запросто можна запекти в мікрохвильовці. Розміщуємо заповнені формочки на сітку, включаємо потрібний режим і чекаємо близько п’яти хвилин. Готові хлібці з сиром і бананом добре їсти з чаєм на сніданок.
Медово-бананові хлібці
Цей варіант випічки готується абсолютно без яєць, а замішують їх на вівсяних пластівцях. Медові бананово-вівсяні маффіни містять всього 177 ккал. Щоб зробити 16 штучок, нам будуть потрібні:
- 100 г борошна;
- 75 г цукрового піску;
- 1 ч. Ложка соди;
- 50 г розталого вершкового спреду;
- 1 ст. соняшникової олії;
- 400 г медово-горіхових мюслі;
- 180 г бананового пюре;
- 150 мл молока.
- Включаємо духовку. Вона повинна нагрітися до 190 градусів. Змащуємо жиром спеціальний посуд або застилає її пергаментом для випікання.
- П’яту частину пластівців поміщаємо в поліетиленовий пакетик і перетираємо їх за допомогою качалки в крупинки. У мисці змішуємо її зі звичайною мукою, розпушувачем, цукром і рослинним маслом.
- У чашу міксера кладемо пюре, додаємо тепле молоко і розтоплений спред. Все трохи збиваємо і з’єднуємо з борошняної сумішшю. Тісто за таким рецептом заважаємо якомога акуратніше. Воно повинно виглядати грудкуватим і погано перемішаним.
- Готову масу розподіляємо по підготовленим формочках. Зверху посипаємо їх подрібненими вівсяними пластівцями. Щоб їх отримати, що залишилися пластівці кладемо в пакетик і дрібніше їх качалкою.
- Випікаємо наші булочки близько півгодини або поки вони стануть карамельно-золотистого кольору. Подаємо їх остиглими з молоком.
Цитрусово-бананові булочки
Солодкі маффіни можна робити з різноманітними смачними доповненнями, такими як крем, джем, глазур, горіхи або родзинки. Спробуйте зробити їх з цитрусової глазур’ю. Енергетична цінність таких ласощів – 190 ккал.
На 16 штучок потрібно:
- 2 яйця;
- борошно – близько 0,7 кг;
- цукор – неповна склянка;
- розпушувач – 2 ч. ложки;
- молоко- 1 неповна склянка;
- масло соняшнику – 50 мл;
- солодкий бананчик – 1 шт .;
- цедра з невеликого лайма.
Лаймовий глазур:
- 130 г перетертих цукру;
- сік 1 невеликого лайма.
Опис процесу готування покроково:
- Включаємо духовку і підігріваємо її 190 градусів. Готуємо форми в яких будемо готувати.
- У мисці збовтуємо яйце, додаючи до нього всі продукти, крім банана. Рівномірно розподіляємо масу по формах. Банан режим на невеликі кубики і акуратно додаємо його в кожну кексніцу. Запікаємо близько чверті години або до появи золотисто-коричневого кольору. Готові булочки залишаємо охолоджуватися на решітці.
- Зробимо Лаймовий поливання. У невеликій ємності змішуємо інгредієнти для її приготування до однорідного стану. Поливаємо нею остиглі булочки.
До складу цього рецепта чудово можна включити манго чи персики.
Взагалі варіантів приготування цієї ароматної випічки дуже багато. Для початку спробуйте будь-який вподобаний рецепт з нашої вибірки, щоб переконається в тому, що нічого складного в їх приготуванні немає. А вже потім можете сміливо приступати до нових експериментів.