Різне

Фарширований перець – блюдо болгарської кухні



фарширований перець

Фарширований перець – досить популярна страва, як серед любителів м’ясних вишукувань, так і серед вегетаріанців. Як приготувати фарширований перець, щоб догодити навіть самим завзятим критикам, ви дізнаєтеся, прочитавши підбірку рецептів з фото, відео та детальним описом готування.

Найпопулярніший рецепт фаршированих перців

Незважаючи на все різноманіття начинок для фарширування, найбільш затребуваним залишається рецепт фаршированих перців з рисом і м’ясом.

популярний рецепт

На 10 штук візьміть:

  • 500 г фаршу з телятини і свинини;
  • пол чашки рисових зерен;
  • по 2 штучки цибулі та моркви;
  • 100 г томатної пасти;
  • 100 мл вершків;
  • 50 г борошна;
  • ½ чашки води;
  • листя молодої петрушки;
  • сіль, свіжозмелений і запашний перець, лаврове листя;
  • масло для смаження.

з рисом і м'ясом

Детальний опис готування:

  1. У місткою каструлі кип’ятимо воду, всипаємо 1 ч. Ложку солі і оцту. Солодкі стручки очищаємо від плодоніжок і насіння. Не дуже густо протикаємо вилочкою. По одному опускаємо в киплячу воду буквально зовсім на трохи і викладаємо на друшляк остигати.
  2. Очищені овочі подрібнюємо. Обсмажуємо їх до стану золотистої на добре розігрітій олії. Додаємо їх до м’яса.
  3. Щоб перець фарширований м’ясом і рисом готувався швидше, краще взяти вже зварену крупу. Але можна готувати і з сирої. Рис варимо як зазвичай і втручається в фарш.
  4. Отриману суміш потрібно добре вимісити, додаючи спеції і присолюючи за смаком. Кожен перчик добре заповнюємо начіночку, і складаємо в глибоку жаровню відкритим краєм вгору. Туди ж кладемо лаврушку і запашні горошок.
  5. Тепер зробимо смачну підливу, в якій буде гаситися наше блюдо. Борошно обсмажуємо до золотистого на гарячій, сухий сковорідці.
  6. У сотейнику підігріваємо вершки. Додаємо томатну пасту і розмішуємо до однорідного стану. Потім по черзі додаємо борошно і воду. Старанно розмішуємо, прогріваємо отриману масу, але не кип’ятимо.
  7. Заливаємо підливу в жаровню. Фарширований перець рисом і м’ясом повинен гаситися під кришкою на тихому вогні приблизно 40 хвилин. Коли будете подавати на стіл – не забудьте посипати зверху листочками петрушки і полити соком, який утворився під час готування.

Замороження фаршированих перців

Заморозити фарширований перець в домашніх умовах дуже просто. І на відміну від покупного, ви зможете абсолютно спокійно їсти, так як будете абсолютно впевнені в якості продукту. Заморожувати краще напівфабрикат, виготовлений за попереднім класичним рецептом.

заморозка

Докладна інструкція:

  1. Стручки відварюємо і охолоджуємо.
  2. Готуємо фарш з рису і прожарених овочів.
  3. Заповнюємо їм «болгарки», щільно утрамбовувавши наповнювач.
  4. Розкладаємо їх на деко і прибираємо в морозильну камеру до повного їх затвердіння. Потім перекладаємо все в щільний пакет і зберігаємо в морозилці. Тепер вам буде потрібно тільки розморозити, викласти все в жаровню, залити соусом і тушкувати до готовності. Дуже просто і зручно.

Фаршировані перці в мультиварці

Наше страву, зготоване в чудо-прилад, буде по-особливому соковитим і смачним. Завдяки тому, що воно буде досить довго нудитися в чаші мультиварки – серединка вийде пишною і просоченої підливою. Звичайно, можна заповнити перцеві «стаканчики» м’ясом і рисом, як в попередньому варіанті, але ми пропонуємо вам спробувати замінити пшоном.

в мультиварці

Необхідні компоненти на 10 «стаканчиків»:

  • свинина – 500 г;
  • пшоно – 100 г;
  • морквина і цибулька – по 2 штучки;
  • листя кінзи – пригорща;

Для соусу:

  • сік з помідорів – 0,5 літра;
  • морквина і цибулю – по 1 штуці;
  • стручки солодкої паприки – 2 шт .;
  • трохи чилі;
  • часточок часнику – 1-2 штучки;
  • Олейна для смаження;
  • сіль, спеції за бажанням.

соковиті

Детальна інструкція процесу готування:

  1. «Стаканчики» ми не будемо варити. Просто протикаємо їх в декількох місцях зубочисткою.
  2. М’ясо і овочі подрібнюємо за допомогою блендера. Додаємо до них перемитого пшоно і листочки кінзи. Вимішуємо фарш з сіллю і спецій. Якщо він вийшов слшком щільним – додайте трохи водички (грам 50).
  3. Отриманою масою заповнюємо «болгарки» і викладаємо їх в чашу мультиварки.
  4. Овочі для соусу ріжемо тонкою соломкою і обсмажуємо їх до золотистого в розігрітій Олейні. Заливаємо томатом, кладемо шматочки чилі і часничку. Тушкуємо хвилин 10.
  5. Виливаємо отриманий соус і закриваємо прилад. Готуємо близько години в режимі «гасіння». Готовий фарширований болгарський перець викладаємо на тарілку і обов’язково поливаємо соусом.

Фаршировані перці в духовці

Якщо ви обожнюєте експериментувати на кухні і не можете утриматися від новаторських доповнень до вже буденним страв, то цей спосіб готування повинен вам обов’язково сподобатися.

в духовці

На 10 великих перчин вам буде потрібно:

  • курятина – 600 г;
  • гриби свіжі – 500 г;
  • цибулька – 2 головки;
  • помідори – 3 шт .;
  • сир – 200 г;
  • зелень кропу – пучок;
  • масло для смаження;
  • сметана – 300 мл;
  • борошно – 70 г;
  • сіль, приправи на смак.

човником



Опис готування покроково:

  1. Лук шаткуємо й обсмажуємо до золотистого. Додаємо до нього гриби, попередньо порізані кубиками. Смажимо до готовності і відставляємо охолоджуватися.
  2. Курятину прокручуємо в м’ясорубці. Додаємо до неї цибульний-грибну піджарку, будь-які спеції, сіль.
  3. Помідори обливаємо окропом і знімаємо з них шкірку. Дрібненько нарізаємо і відправляємо в фарш. Туди ж додаємо половину сиру, який потрібно натерти на тертці.
  4. «Болгарки» розрізаємо уздовж, виймаємо насіння і заповнюємо начинкою. Викладаємо їх у широкий і глибокий лист.
  5. Сметану прогреваем і поступово вводимо в неї просмажене борошно. Добре розмішуємо до стану однорідності. Доводимо до кипіння, але не кип’ятимо. Додаємо дрібно різаний кріп. Виливаємо все в деко.
  6. Готуємо в сметанному соусі не менш 40 хвилин. Духовка повинна бути підігріта до 180 градусів. Перед тим, як завершити запікання – виймаємо, притрушуємо сиром і тримаємо в духовочке, поки не розтане.

Фаршировані перці в каструлі

Цю страву легко зробити низькокалорійним, потрібно всього лише виключити зі складу м’ясо. Спробуйте приготувати з овочами і рисом.

з рисом

Перелік необхідних продуктів на 10 штук:

  • 2 склянки відвареного рису;
  • 2 цибулинки;
  • 1 велика морквина;
  • половина чашки сметани;
  • 100 г вершкового спреду;
  • 1 л пюре помідорів без кісточок;
  • пригорща листочків базиліка;
  • пару часниковий зубочки;
  • сіль, каррі, лаврове листя.

дієтичні

Детальний опис процесу приготування:

  1. У сковорідці розтоплюємо спред і смажимо в ньому овочі. Додаємо до них варену крупу, сметану, карі. При бажанні – присаливаем. Добре все перемішуємо і даємо охолонути.
  2. З перчика формуємо стаканчики і проварюємо в окропі зовсім небагато.
  3. Томатне пюре кип’ятимо з лаврушкой і часником. Додаємо сіль і листочки базиліка.
  4. Перчики наповнюємо рисової сумішшю і складаємо в каструльку. Заливаємо томатом і тушкуємо під кришкою на невеликій температурі близько півгодини. Перці, зроблені таким образному, будуть смачні як в гарячому, так і в охолодженому стані.

Фарширований перець на зиму

Способів його консервування існує дуже багато. Звичайно ж заповнюють не м’ясом, а овочами. Найчастіше консервують з капустою і морквою. В якості маринаду використовують розсіл або томатний сік. Ми хочемо вам розповісти спосіб консервування в томаті.

консервований

Необхідні продукти на 20 стручків:

  • морквина почищена і цибулю – по половині кілограма;
  • капуста – 1 середня головка;
  • сіль, перець, лаврове листя;
  • 30 г цукру;
  • сік томатів без кісточок – близько 3-х літрів.

з капустою

Опис процесу готування:

  1. Морква подрібнюємо на середній тертці, цибулю дрібно режим. Капусту шаткуємо тонкими смужками.
  2. У великій сковороді обсмажуємо цибулю з морквою.
  3. Капусту подсаливаем і трохи притрушуємо сахарком. Обсмажуємо в прогрітому маслі до м’якості і змішуємо з іншими овочами.
  4. У великій ємності воду доводимо до закипання, розчиняємо сіль (на 3 літри – 1 столова ложка). Опускаємо сюди очищені перчики і варимо близько півгодини. Відкидаємо їх на друшляк і залишаємо охолонути.
  5. Кожен стручок наповнюємо овочевою сумішшю і викладаємо в банку відкритим зрізом вгору.
  6. Томатний сік кип’ятимо, подсаливаем за смаком. Заливаємо цим окропом нашу консерву. Ставимо в глибокий таз з водою для стерилізації хвилин на 30.
  7. Закочує очищеними кришками і ставимо догори дном на ніч. Обов’язково вкутуємо теплою ковдрою. Зберігати потрібно як зазвичай в прохолодному місці без доступу прямих сонячних променів.

Перець, фарширований різними начинками стане прекрасним доповненням вашого повсякденного раціону. Страва досить просте у виконанні і доступне за ціною. Обов’язково спробуйте приготувати його – результат вам сподобається.

Відео: Перець фарширований по-домашньому



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.