Фарширований перець – досить популярна страва, як серед любителів м’ясних вишукувань, так і серед вегетаріанців. Як приготувати фарширований перець, щоб догодити навіть самим завзятим критикам, ви дізнаєтеся, прочитавши підбірку рецептів з фото, відео та детальним описом готування.
Найпопулярніший рецепт фаршированих перців
Незважаючи на все різноманіття начинок для фарширування, найбільш затребуваним залишається рецепт фаршированих перців з рисом і м’ясом.
На 10 штук візьміть:
- 500 г фаршу з телятини і свинини;
- пол чашки рисових зерен;
- по 2 штучки цибулі та моркви;
- 100 г томатної пасти;
- 100 мл вершків;
- 50 г борошна;
- ½ чашки води;
- листя молодої петрушки;
- сіль, свіжозмелений і запашний перець, лаврове листя;
- масло для смаження.
Детальний опис готування:
- У місткою каструлі кип’ятимо воду, всипаємо 1 ч. Ложку солі і оцту. Солодкі стручки очищаємо від плодоніжок і насіння. Не дуже густо протикаємо вилочкою. По одному опускаємо в киплячу воду буквально зовсім на трохи і викладаємо на друшляк остигати.
- Очищені овочі подрібнюємо. Обсмажуємо їх до стану золотистої на добре розігрітій олії. Додаємо їх до м’яса.
- Щоб перець фарширований м’ясом і рисом готувався швидше, краще взяти вже зварену крупу. Але можна готувати і з сирої. Рис варимо як зазвичай і втручається в фарш.
- Отриману суміш потрібно добре вимісити, додаючи спеції і присолюючи за смаком. Кожен перчик добре заповнюємо начіночку, і складаємо в глибоку жаровню відкритим краєм вгору. Туди ж кладемо лаврушку і запашні горошок.
- Тепер зробимо смачну підливу, в якій буде гаситися наше блюдо. Борошно обсмажуємо до золотистого на гарячій, сухий сковорідці.
- У сотейнику підігріваємо вершки. Додаємо томатну пасту і розмішуємо до однорідного стану. Потім по черзі додаємо борошно і воду. Старанно розмішуємо, прогріваємо отриману масу, але не кип’ятимо.
- Заливаємо підливу в жаровню. Фарширований перець рисом і м’ясом повинен гаситися під кришкою на тихому вогні приблизно 40 хвилин. Коли будете подавати на стіл – не забудьте посипати зверху листочками петрушки і полити соком, який утворився під час готування.
Замороження фаршированих перців
Заморозити фарширований перець в домашніх умовах дуже просто. І на відміну від покупного, ви зможете абсолютно спокійно їсти, так як будете абсолютно впевнені в якості продукту. Заморожувати краще напівфабрикат, виготовлений за попереднім класичним рецептом.
Докладна інструкція:
- Стручки відварюємо і охолоджуємо.
- Готуємо фарш з рису і прожарених овочів.
- Заповнюємо їм «болгарки», щільно утрамбовувавши наповнювач.
- Розкладаємо їх на деко і прибираємо в морозильну камеру до повного їх затвердіння. Потім перекладаємо все в щільний пакет і зберігаємо в морозилці. Тепер вам буде потрібно тільки розморозити, викласти все в жаровню, залити соусом і тушкувати до готовності. Дуже просто і зручно.
Фаршировані перці в мультиварці
Наше страву, зготоване в чудо-прилад, буде по-особливому соковитим і смачним. Завдяки тому, що воно буде досить довго нудитися в чаші мультиварки – серединка вийде пишною і просоченої підливою. Звичайно, можна заповнити перцеві «стаканчики» м’ясом і рисом, як в попередньому варіанті, але ми пропонуємо вам спробувати замінити пшоном.
Необхідні компоненти на 10 «стаканчиків»:
- свинина – 500 г;
- пшоно – 100 г;
- морквина і цибулька – по 2 штучки;
- листя кінзи – пригорща;
Для соусу:
- сік з помідорів – 0,5 літра;
- морквина і цибулю – по 1 штуці;
- стручки солодкої паприки – 2 шт .;
- трохи чилі;
- часточок часнику – 1-2 штучки;
- Олейна для смаження;
- сіль, спеції за бажанням.
Детальна інструкція процесу готування:
- «Стаканчики» ми не будемо варити. Просто протикаємо їх в декількох місцях зубочисткою.
- М’ясо і овочі подрібнюємо за допомогою блендера. Додаємо до них перемитого пшоно і листочки кінзи. Вимішуємо фарш з сіллю і спецій. Якщо він вийшов слшком щільним – додайте трохи водички (грам 50).
- Отриманою масою заповнюємо «болгарки» і викладаємо їх в чашу мультиварки.
- Овочі для соусу ріжемо тонкою соломкою і обсмажуємо їх до золотистого в розігрітій Олейні. Заливаємо томатом, кладемо шматочки чилі і часничку. Тушкуємо хвилин 10.
- Виливаємо отриманий соус і закриваємо прилад. Готуємо близько години в режимі «гасіння». Готовий фарширований болгарський перець викладаємо на тарілку і обов’язково поливаємо соусом.
Фаршировані перці в духовці
Якщо ви обожнюєте експериментувати на кухні і не можете утриматися від новаторських доповнень до вже буденним страв, то цей спосіб готування повинен вам обов’язково сподобатися.
На 10 великих перчин вам буде потрібно:
- курятина – 600 г;
- гриби свіжі – 500 г;
- цибулька – 2 головки;
- помідори – 3 шт .;
- сир – 200 г;
- зелень кропу – пучок;
- масло для смаження;
- сметана – 300 мл;
- борошно – 70 г;
- сіль, приправи на смак.
Опис готування покроково:
- Лук шаткуємо й обсмажуємо до золотистого. Додаємо до нього гриби, попередньо порізані кубиками. Смажимо до готовності і відставляємо охолоджуватися.
- Курятину прокручуємо в м’ясорубці. Додаємо до неї цибульний-грибну піджарку, будь-які спеції, сіль.
- Помідори обливаємо окропом і знімаємо з них шкірку. Дрібненько нарізаємо і відправляємо в фарш. Туди ж додаємо половину сиру, який потрібно натерти на тертці.
- «Болгарки» розрізаємо уздовж, виймаємо насіння і заповнюємо начинкою. Викладаємо їх у широкий і глибокий лист.
- Сметану прогреваем і поступово вводимо в неї просмажене борошно. Добре розмішуємо до стану однорідності. Доводимо до кипіння, але не кип’ятимо. Додаємо дрібно різаний кріп. Виливаємо все в деко.
- Готуємо в сметанному соусі не менш 40 хвилин. Духовка повинна бути підігріта до 180 градусів. Перед тим, як завершити запікання – виймаємо, притрушуємо сиром і тримаємо в духовочке, поки не розтане.
Фаршировані перці в каструлі
Цю страву легко зробити низькокалорійним, потрібно всього лише виключити зі складу м’ясо. Спробуйте приготувати з овочами і рисом.
Перелік необхідних продуктів на 10 штук:
- 2 склянки відвареного рису;
- 2 цибулинки;
- 1 велика морквина;
- половина чашки сметани;
- 100 г вершкового спреду;
- 1 л пюре помідорів без кісточок;
- пригорща листочків базиліка;
- пару часниковий зубочки;
- сіль, каррі, лаврове листя.
Детальний опис процесу приготування:
- У сковорідці розтоплюємо спред і смажимо в ньому овочі. Додаємо до них варену крупу, сметану, карі. При бажанні – присаливаем. Добре все перемішуємо і даємо охолонути.
- З перчика формуємо стаканчики і проварюємо в окропі зовсім небагато.
- Томатне пюре кип’ятимо з лаврушкой і часником. Додаємо сіль і листочки базиліка.
- Перчики наповнюємо рисової сумішшю і складаємо в каструльку. Заливаємо томатом і тушкуємо під кришкою на невеликій температурі близько півгодини. Перці, зроблені таким образному, будуть смачні як в гарячому, так і в охолодженому стані.
Фарширований перець на зиму
Способів його консервування існує дуже багато. Звичайно ж заповнюють не м’ясом, а овочами. Найчастіше консервують з капустою і морквою. В якості маринаду використовують розсіл або томатний сік. Ми хочемо вам розповісти спосіб консервування в томаті.
Необхідні продукти на 20 стручків:
- морквина почищена і цибулю – по половині кілограма;
- капуста – 1 середня головка;
- сіль, перець, лаврове листя;
- 30 г цукру;
- сік томатів без кісточок – близько 3-х літрів.
Опис процесу готування:
- Морква подрібнюємо на середній тертці, цибулю дрібно режим. Капусту шаткуємо тонкими смужками.
- У великій сковороді обсмажуємо цибулю з морквою.
- Капусту подсаливаем і трохи притрушуємо сахарком. Обсмажуємо в прогрітому маслі до м’якості і змішуємо з іншими овочами.
- У великій ємності воду доводимо до закипання, розчиняємо сіль (на 3 літри – 1 столова ложка). Опускаємо сюди очищені перчики і варимо близько півгодини. Відкидаємо їх на друшляк і залишаємо охолонути.
- Кожен стручок наповнюємо овочевою сумішшю і викладаємо в банку відкритим зрізом вгору.
- Томатний сік кип’ятимо, подсаливаем за смаком. Заливаємо цим окропом нашу консерву. Ставимо в глибокий таз з водою для стерилізації хвилин на 30.
- Закочує очищеними кришками і ставимо догори дном на ніч. Обов’язково вкутуємо теплою ковдрою. Зберігати потрібно як зазвичай в прохолодному місці без доступу прямих сонячних променів.
Перець, фарширований різними начинками стане прекрасним доповненням вашого повсякденного раціону. Страва досить просте у виконанні і доступне за ціною. Обов’язково спробуйте приготувати його – результат вам сподобається.