Коктейль Б-52 вже давно відомий у всьому світі і користується особливою популярністю в клубній сфері. Це алкогольний напій з приємним солодкуватим присмаком. Але багато хто до цих пір не знають, що входить в нього саме три різновиди лікеру в рівних пропорціях і розташованих шарами.
Фортеця становить приблизно 27 градусів, а калорійність однієї порції – близько 70 ккал. Існує безліч теорій походження даної клубної випивки. Але в основному до року створення відноситься 1955, а назва дано на честь надійшов на озброєння військовим силам США Боїнга B-52 в цьому ж році.
Хоч цей чудо-напій і важко самостійно зробити без належної вправності і навичок, можна потренуватися в приготуванні будинку, адже часу на це буде більш ніж достатньо, а квапити, як бармена в клубі, ніхто не буде.
Розглянемо з фото крок за кроком, як зробити коктейль б 52 в домашніх умовах в декількох різновидах.
Рецепт домашнього Б-52
Напій відноситься до категорії «шот-дрінк», тому він містить всього по 20 мл кожного компонента для певної верстви, і випивати його потрібно залпом миттєво, а не розтягувати і смакувати.
Інгредієнти для домашнього б 52:
- Лікер кавовий ароматний (найкраще Капітан Блек або Калуа);
- Вершковий лікер (найвідоміший – Бейліз, але можна замінити і будь-яким аналогічним);
- Лікер з яскравим апельсиновим смаком, наприклад, куантро (Cointreau).
Всі складові підбираються в однаковому співвідношенні 1: 1: 1, в основному завжди по 20 мл.
Рецепт коктейлю б 52 в домашніх умовах потребують для реалізації певної частки вправності навичок. З першого разу гарне спиртне може правильно не вийти, і шари перемішуються. Будьте до цього готові.
Як приготувати коктейль б 52:
- Першим шаром розміщується кавовий ароматний лікерчік. Його потрібно гранично акуратно вилити в чарочку, щоб залишити поза увагою стінки навіть маленькою крапелькою;
- Слідом йде вершкова складова. Даний компонент акуратно і не поспішаючи наливається невеликий тоненькою цівкою, яка пускається по лезу ножа. Можна замінити ніж спеціалізованої барною ложечкою, виливши інгредієнт по її тильній стороні;
- Аналогічно з попереднім робиться і третій шар – апельсиновий.
Якщо всі дії по інструкції готування виконані правильно і з акуратністю, то вийде гарне алкогольне «блюдо» з трьох оригінальних шарів. А якщо спиртне підпалити, то видовище стане ще більш яскравим і незабутнім.
Варіації коктейлю Б-52
Даний напій робиться не тільки за класичною рецептурою. У нього є і похідні, які іменуються «Серія Б-50» і готуються шляхом включення до складу деяких нових компонентів або заміни основних. При цьому випивка не стає менш смачною, а набуває нових смакові нотки.
Третю апельсинову складову можна замінити:
- Горіховим або мигдальним лікерчіком. При цьому вийдуть два нових пійла: Б-51 і Б-54 відповідно;
- Зеленим 70-градусним абсентом. В результаті виходить серйозний шот-дрінк Б-55, з якого може сп’яніти навіть міцний дорослий чоловік.
Другий вершковий шар замінюється:
- Самбукою, утворюючи напій Б-53;
- М’ятним шнапс. Дана випивка носить назву Б-57.
Так само робиться коктейль «Б-52 з повним завантаженням» шляхом додавання ще двох шарів з рому Бакарді і горіхового лікеру. Є й оригінальний «Бомбейский» варіант, де додається додатковий шар з бомбейського джина.
Існує і спеціальна рецептура для жінок, в якій на дно чарки замість кавового лікерчіка наливається шоколадний (наприклад, відомої марки Шерідан). Звичайно, це вже не зовсім Б-52, але він більш м’який і смачний, що відмінно підходить для представниць прекрасної половини.
Як правильно пити Б-52
На питання «Як пити коктейль Б-52» є однозначний і чітку відповідь – швидко і одним ковтком. Найкраще це зробити через соломинку. Напій подається в двох варіантах: по-звичайному і в палаючому вигляді. У першому випадку потрібно занурити трубочку до самого дна і випити спиртне залпом. В якості закуски ідеально підійде часточка зацукрованого лимона.
У другому випадку соломинка аналогічно занурюється на саме дно чарки, а вміст випивається досить швидко. Зволікати тут не можна, інакше пластик на трубочці розплавиться.
При вживанні алкогольного напою, зробленого за класичним рецептом, спочатку відчувається свіжість і прохолода першого кавового шару, потім можна відчути більш м’який вершковий присмак. А третя цитрусовая складова привносить міцний ефект. Саме такий незвичайний перехід від холодного до гарячого надає почуття захоплення і ейфорії, від якого захоплює дух як у самого випивають, так і у глядачів, особливо якщо спиртне подається палаючим.
Але варто бути з даними напоєм гранично уважним і не вживати за вечір більше двох чарок, інакше це може привести до сильного алкогольного сп’яніння і зіпсувати все враження.
Тепер ви знаєте всі тонкощі і нюанси приготування знаменитого коктейлю Б-52, і зможете влаштувати справжню клубну вечірку, де він стане головним «цвяхом» програми.