Риба і морепродукти

Готуємо смачного і корисного палтуса



Палтус – дуже смачна риба, яка до того ж і дуже корисна. Білки потрібні людському організму для повноцінної життєдіяльності. Палтус в мультиварці – низькокалорійне і швидко страву, яке ідеально підходить для вечері. Рецепт є на будь-який смак.

Риба до вечері «Момент»

Рецепт дуже простий. Щоб приготувати рибу на пару, буде потрібно 20 хвилин і мінімум продуктів.

складові

  • Палтус (ціла риба або філе) – 500 гр.
  • Сіль – чайна ложка
  • Спеції (перець чорний і запашний мелений) – за смаком
  • лимон

Для морської риби не потрібно багато солі. А якщо хочете отримати натуральний смак палтуса – не використовуйте спеціальну приправу для риби. Якщо любите пікантність в страві, приготованому на пару, візьміть середземноморські спеції.

приготування

  • Рибу вимити, почистити і розділити на стейки. Якщо ви використовуєте філе – на порційні шматочки.
  • Присипте приготовані шматки сіллю і спеціями, трохи натріть кожен з них і дайте кілька хвилин постояти.
  • Налийте в чашу воду на третину ємності. Потім встановіть сітку для приготування на пару.
  • Розкладіть шматки палтуса на сітку, побризкайте соком лимона і зверху покладіть тонко нарізані півкільця цитруса.
  • Встановіть програму «На пару» на 20 хвилин і закрийте кришку.

Після звукового сигналу можете діставати стейки або філе і сервірувати блюдо на тарілці. Присипте дрібно нарубаної зеленню кропу і поруч покладіть скибочку лимона.

Поки готується риба на пару, у вас буде час приготувати на гарнір салат зі свіжих овочів і заправити його соком лимона, морською сіллю і оливковою олією. Вийде дуже смачний, низькокалорійний і корисний вечерю, який сподобається всій вашій родині.

Палтус з овочами «Пальчики оближеш»

Рецепт цієї страви передбачає можливість приготувати рибу та овочі одночасно.

складові

  • Палтус (стейки) – 500 гр.
  • Картопля – 4 великих бульби
  • Морква – 1 велика
  • Лук білий ріпчаста – 2 шт. великих
  • Помідор – 2 шт. великих
  • Перець болгарський – 2 шт. (Червоний або жовтий)
  • Часник – 5 зубчиків
  • Томатна паста – 50-70 гр.
  • Сіль, цукор, спеції – за смаком
  • Рослинна олія рафінована – для обсмажування овочів
  • Зелень (цибуля-перо, кріп, кінза, петрушка) – за смаком, для прикраси готового блюда.

Рецепт розрахований на 5 повноцінних порцій.

приготування

  • Цибулю чистимо і нарізаємо великими кільцями або півкільцями.
  • Морква очищаємо і натираємо на крупній тертці. Можете використовувати терку для корейської моркви, тоді цибулю наріжте півкільцями тонший – так зовнішній вигляд страви буде більш презентабельним.
  • У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло і ставимо режим «Жарка». Закидаємо туди цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору.
  • Відправляємо до цибулі моркву, перемішуємо і смажимо ще хвилин 5-7.
  • Поки смажаться овочі, потрібно приготувати помідори і перець – знімаємо шкірку.

Для цього робимо надрізи у верхній частині хрест-навхрест, щоб прорізати шкірку. Потім опускаємо на 15 секунд в окріп і відразу ж опускаємо в крижану воду теж на кілька секунд. Після такої «шокової терапії» очистити овочі буде легко.



  • Нарізаємо помідор дрібними кубиками, перець – соломкою. Закидаємо в мультиварку і продовжуємо обсмажувати.
  1. Додаємо томатну пасту, близько 100 мл води, сіль, цукор і спеції. Перемішуємо і продовжуємо термічну обробку ще хвилин 5. Вимикаємо кухонний агрегат.
  2. Натираємо на дрібній тертці або тиснемо на часниковому пресі часник і закидаємо його в мультиварку і перемішуємо.
  3. Очищаємо картоплю і нарізаємо тонкими пластинками.
  4. Розрівнюємо ложкою поверхню обсмажених овочів і викладаємо картопля зверху. Злегка солимо.
  5. Зверху викладаємо стейки палтуса, попередньо натерті сіллю і перцем.
  6. Виставляємо режим «Гасіння» на 30 хвилин.

Після звукового сигналу можна відкривати кришку і сервірувати стіл до вечері. Рецепт дуже вигідний – адже ви отримуєте не тільки рибку, а й гарнір до неї в «одному флаконі».

:



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.