Палтус – дуже смачна риба, яка до того ж і дуже корисна. Білки потрібні людському організму для повноцінної життєдіяльності. Палтус в мультиварці – низькокалорійне і швидко страву, яке ідеально підходить для вечері. Рецепт є на будь-який смак.
Риба до вечері «Момент»
Рецепт дуже простий. Щоб приготувати рибу на пару, буде потрібно 20 хвилин і мінімум продуктів.
складові
- Палтус (ціла риба або філе) – 500 гр.
- Сіль – чайна ложка
- Спеції (перець чорний і запашний мелений) – за смаком
- лимон
Для морської риби не потрібно багато солі. А якщо хочете отримати натуральний смак палтуса – не використовуйте спеціальну приправу для риби. Якщо любите пікантність в страві, приготованому на пару, візьміть середземноморські спеції.
приготування
- Рибу вимити, почистити і розділити на стейки. Якщо ви використовуєте філе – на порційні шматочки.
- Присипте приготовані шматки сіллю і спеціями, трохи натріть кожен з них і дайте кілька хвилин постояти.
- Налийте в чашу воду на третину ємності. Потім встановіть сітку для приготування на пару.
- Розкладіть шматки палтуса на сітку, побризкайте соком лимона і зверху покладіть тонко нарізані півкільця цитруса.
- Встановіть програму «На пару» на 20 хвилин і закрийте кришку.
Після звукового сигналу можете діставати стейки або філе і сервірувати блюдо на тарілці. Присипте дрібно нарубаної зеленню кропу і поруч покладіть скибочку лимона.
Поки готується риба на пару, у вас буде час приготувати на гарнір салат зі свіжих овочів і заправити його соком лимона, морською сіллю і оливковою олією. Вийде дуже смачний, низькокалорійний і корисний вечерю, який сподобається всій вашій родині.
Палтус з овочами «Пальчики оближеш»
Рецепт цієї страви передбачає можливість приготувати рибу та овочі одночасно.
складові
- Палтус (стейки) – 500 гр.
- Картопля – 4 великих бульби
- Морква – 1 велика
- Лук білий ріпчаста – 2 шт. великих
- Помідор – 2 шт. великих
- Перець болгарський – 2 шт. (Червоний або жовтий)
- Часник – 5 зубчиків
- Томатна паста – 50-70 гр.
- Сіль, цукор, спеції – за смаком
- Рослинна олія рафінована – для обсмажування овочів
- Зелень (цибуля-перо, кріп, кінза, петрушка) – за смаком, для прикраси готового блюда.
Рецепт розрахований на 5 повноцінних порцій.
приготування
- Цибулю чистимо і нарізаємо великими кільцями або півкільцями.
- Морква очищаємо і натираємо на крупній тертці. Можете використовувати терку для корейської моркви, тоді цибулю наріжте півкільцями тонший – так зовнішній вигляд страви буде більш презентабельним.
- У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло і ставимо режим «Жарка». Закидаємо туди цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору.
- Відправляємо до цибулі моркву, перемішуємо і смажимо ще хвилин 5-7.
- Поки смажаться овочі, потрібно приготувати помідори і перець – знімаємо шкірку.
Для цього робимо надрізи у верхній частині хрест-навхрест, щоб прорізати шкірку. Потім опускаємо на 15 секунд в окріп і відразу ж опускаємо в крижану воду теж на кілька секунд. Після такої «шокової терапії» очистити овочі буде легко.
- Нарізаємо помідор дрібними кубиками, перець – соломкою. Закидаємо в мультиварку і продовжуємо обсмажувати.
- Додаємо томатну пасту, близько 100 мл води, сіль, цукор і спеції. Перемішуємо і продовжуємо термічну обробку ще хвилин 5. Вимикаємо кухонний агрегат.
- Натираємо на дрібній тертці або тиснемо на часниковому пресі часник і закидаємо його в мультиварку і перемішуємо.
- Очищаємо картоплю і нарізаємо тонкими пластинками.
- Розрівнюємо ложкою поверхню обсмажених овочів і викладаємо картопля зверху. Злегка солимо.
- Зверху викладаємо стейки палтуса, попередньо натерті сіллю і перцем.
- Виставляємо режим «Гасіння» на 30 хвилин.
Після звукового сигналу можна відкривати кришку і сервірувати стіл до вечері. Рецепт дуже вигідний – адже ви отримуєте не тільки рибку, а й гарнір до неї в «одному флаконі».
: