Торт «Три шоколаду» рецепт. У цій статті ми запропонуємо вашій увазі найбільш прості, смачні та оригінальні варіанти приготування цього неймовірного десерту. Це кондитерський виріб не може не сподобатися, адже повітряний бісквіт в поєднанні з мусом з молочного, білого і чорного шоколаду буквально тане в роті. Подавати ласощі можна, попередньо розморозивши його, тоді це буде щось на зразок морозива. Якщо ж десерт подавати прямо з холодильника, тоді це буде справжній торт.
Торт «Три шоколаду» рецепт бісквіта
Отже, основою нашого торта буде бісквіт. Ідеальним буде корж діаметром близько 25 сантиметрів. Після випікання бісквіт можна буде зменшити до потрібних розмірів, обрізавши краю. Краще підготувати корж заздалегідь, щоб швидко зібрати торт і прикрасити його.
Торт «Три шоколаду» рецепт мусу
У класичному рецепті мус трехцветен: світлий, коричневий і темно-коричневий. Це забезпечується використанням трьох видів шоколаду відповідно: білого, молочного та чорного. Найчастіше використовують шоколад «Ghirardelli». Також для мусу на знадобляться жирні вершки, желатин і вершкове масло.
Як приготувати торт «Три шоколаду» в домашніх умовах?
Ніжний і повітряний, що тане в роті, десерт вже полюбився багатьом ласунам. Якщо ви ще не пробували цей десерт, приготуйте його за цим рецептом і переконайтеся в бездоганності його смаку і аромату.
Складові:
- 2 яйця;
- чайна ложка ваніліну;
- 100 грамів білого шоколаду;
- 700 мілілітрів жирних вершків;
- 24 грама желатину;
- по 200 грамів білого, молочного та темного шоколаду;
- 1/3 склянки цукру;
- столова ложка какао;
- 200 мілілітрів вершкового лікеру;
- 2/3 склянки борошна;
- чайна ложка кондитерського порошку.
Спосіб приготування:
- Збиваємо яйця з цукром, туди ж поступово всипаємо ванілін, борошно, какао і розпушувач.
- Форму для випікання змащуємо маслом і посипаємо борошном. Далі виливаємо в неї тісто.
- Випікаємо наш бісквіт протягом 15 хвилин в доведеної до 200 градусів печі. Потім даємо йому охолонути і вирізаємо коло, на 20 мм менше вихідного діаметра.
- Просочуємо наш бісквіт лікером.
- Беремо ще одну форму для випікання, закладаємо в неї фольгу, перекриваючи навіть бортики. Викладаємо туди наш просочений бісквіт і відправляємо в морозильну камеру.
- Замочуємо желатин в холодних вершках (50 мілілітрів). Ділимо отриману суміш на 3 частини.
- Тепер 600 мілілітрів вершків збиваємо до утворення піни, знову розливаємо на 3 частини і ставимо в холодильник.
- Плитку темного шоколаду ламаємо і розтоплюємо з вершковим маслом (30 грамів), прослідкуйте, щоб суміш не почала кипіти.
- Додаємо в шоколадно-вершкову суміш 50 мілілітрів лікеру, перемішуємо все це, даємо охолонути і змішуємо з 1/3 частина збитих вершків.
- Цей крем виливаємо на просочений бісквіт і знову ставимо в морозильну камеру.
- Так само готуємо крему з плиток білого і молочного шоколаду. Після кожного етапу витримуємо торт в морозильній камері близько 20 хвилин.
- Решта вершки кип’ятимо з маслом, додаємо шматочки білого шоколаду і розтоплюємо все це. Приготовленої глазур’ю поливаємо наш десерт, і торт «Три шоколаду» готовий!
Як приготувати торт «Три шоколаду» ( «Мірель»)?
Торт «Три шоколаду». Рецепт цей допоможе вам приготувати десерт «Мірель», який дуже часто можна побачити в кондитерських магазинах. Ми поділимося з вами секретом про те, як приготувати смачний і ніжний торт з натуральних інгредієнтів.
Складові:
- 2 яйця;
- чайна ложка розпушувача;
- 2 грами ваніліну;
- 60 мілілітрів води;
- по 50 грамів цукру, борошна і какао;
- лікер або коньяк для просочення;
- 4 столових ложки цукру;
- по 30 грамів вершкового масла для кожного шару і ще 50 грамів на прикрасу;
- по 100 грамів жирних вершків на кожен шар; по плитці темного, молочного та білого шоколаду;
- цукерки і кокосова стружка, плитка шоколаду для прикраси.
Спосіб приготування торта «3 шоколаду»:
- Збиваємо яйця разом з ваніліном і цукром.
- Просіваємо борошно і кондитерський порошок.
- Змішуємо інгредієнти і вимішуємо тісто. Випікаємо бісквіт протягом 20 хвилин в доведеної до 200 градусів духовці. Остужаем.
- Тепер нам потрібно просочити бісквіт. Для цього доводимо до кипіння воду, додаємо 4 ложки цукру, потім охолоджуємо сироп і додаємо туди лікер. Просочуємо цим сиропом нашу основу для торта.
- Тепер збиваємо вершки і поділяємо їх на 3 частини, ставимо в холодильник.
- Бісквіт викладаємо в застелену фольгою або папером для випікання форму і теж відправляємо в холодильник.
- Готуємо мус. Розтоплюємо плитку чорного шоколаду з додаванням олії, потім охолоджуємо.
- Замочуємо желатин в кип’яченій воді і ділимо на 3 частини. Коли набубнявіє, одну частину додаємо до нашого шоколадному соусу.
- У наш мус додаємо одну частину вершків.
- Викладаємо наш мус на бісквіт і знову відправляємо в холодильник.
- Проробляємо те ж саме для приготування мусу з білого і молочного шоколаду і викладаємо його на кожен новий шар.
- Готуємо глазур. Для цього розтоплюємо шоколад з маслом і обмазуємо цим соусом торт.
- Прикрашаємо наш торт кокосовою стружкою, цукерками і тертим шоколадом. Наш «Мірель» готовий.
Торт «Три шоколаду» рецепт сирний
Рецепт торта «Три шоколаду» з маскарпоне допоможе вам приготувати дуже ніжний і повітряний десерт, буквально тане в роті. Спробуйте, вийде в тисячу разів смачніше, ніж магазинний торт.
Складові:
- по 200 грамів шоколаду (білого, чорного і молочного), а також 100 грамів для приготування глазурі;
- по 125 грамів маскарпоне і сирного сиру;
- яйце;
- 100 грамів цукру-піску;
- 500 грамів вершків;
- 2 столових ложки коньяку;
- 80 грамів какао;
- 90 грамів масла вершкового (по 20 грамів на кожен шар і 30 грамів на бісквіт);
- 40 грамів борошна;
- 12 грамів желатину.
Спосіб приготування торта «Три шоколаду» в домашніх умовах:
- Збиваємо яйце з цукром, всипаємо какао і борошно.
- Випікаємо бісквіт протягом 15 хвилин при 180 градусах в духовці.
- Розводимо желатин у воді, поки не розбухне.
- Збиваємо вершки до утворення піни і відставляємо в холодильник.
- Перемішуємо маскарпоне і сирний сир.
- Розтоплюємо плитку темного шоколаду, додаємо третину сирної маси, збитих вершків та желатину.
- На бісквіт у формі викладаємо наш мус.
- Таким же чином робимо мус з молочного та білого шоколаду і викладаємо їх один на інший на наш торт, витримавши кожен приблизно 20 хвилин в холодильнику.
- Для приготування глазурі розтоплюємо плитку шоколаду, додаємо масло, коньяк і какао, перемішуємо і поливаємо цим соусом наш торт.
- Готово! Смачного!
Покроковий рецепт торта «Три шоколаду»
Цей рецепт торта «Три шоколаду» допоможе вам в домашніх умовах приготувати дуже ніжний і смачний десерт, як в магазині, який не залишить байдужим жодного ласуна.
Складові:
- столова ложка какао;
- 2 яйця;
- 125 мілілітрів води;
- 25 грамів борошна;
- 270 грамів цукру (50 – для бісквіта, 100 – для сиропу, 120 – для мусів);
- 25 грамів кукурудзяного крохмалю;
- по 100 грамів молочного, білого і темного шоколаду;
- ½ чайної ложки ванілі;
- 8 яєчних жовтків;
- 500 мілілітрів жирних вершків;
- 10 грамів желатину;
- 30 мілілітрів води.
Спосіб приготування:
- Просіваємо борошно з какао і крохмалем, все ретельно змішуємо.
- Збиваємо яйця з цукром для бісквіта, потім нагріваємо на водяній бані до 40 градусів і перемішуємо, поки суміш не загусне.
- У яєчну масу висипаємо борошняну суміш, замішуємо тісто і викладаємо його в форму, застелену пергаментним папером.
- Випікаємо наш бісквіт протягом 8 хвилин в духовці, розігрітій до 190 градусів.
- Робимо сироп для просочення. Для цього перемішуємо воду з цукром, туди ж додаємо ваніль і кип’ятимо. Остужаем.
- Просочуємо наш бісквіт приготованим сиропом.
- Збиваємо жовтки, вливши трохи сиропу.
- Збиваємо вершки до утворення піни і поділяємо масу на 3 частини.
- Розводимо желатин в холодній воді до розбухання. Як тільки набубнявіє, додаємо його в жовтки, розмішуємо і ділимо на 3 частини.
- Розтоплюємо кожну плитку шоколаду окремо. У кожну додаємо жовтки з вершками.
- Муси викладаємо шарами на бісквіт, після кожного шару ставимо торт на 20 хвилин в морозильну камеру, а коли викладіть останній, залиште в морозилці на 6 годин.
- Торт «Три шоколаду» готовий! Насолоджуйтесь його ніжним смаком і ароматом.
Торт «Три шоколаду» рецепт в стаканчику
Цей рецепт торта «Три шоколаду» в домашніх умовах допоможе вам приготувати смачний десерт швидко і просто. За смаком він нічим не відрізняється від класичного ласощі, але займає менше часу. А ще він відразу готуватися в стаканчиках або келихах, так що подавати його гостям дуже зручно.
Складові:
- по 50 грамів молочного, чорного і білого шоколаду;
- 4 жовтки;
- 150 грамів молока;
- 12 грамів желатину;
- 500 грамів густих вершків;
- 50 грамів цукру.
Спосіб приготування:
- Замочуємо желатин у воді, поки не розбухне.
- ½ частину цукру збиваємо з жовтками.
- Беремо 150 грамів вершків і змішуємо їх з молоком.
- Туди ж всипаємо цукор і підігріваємо суміш.
- ½ частину вершкової маси додаємо до желтковой суміші, змішати і перелити назад. Підігріваємо, поки це все не загусне, відправляємо до желатину і ділимо на 3 частини.
- У кожну частину додаємо одну різновид шоколаду і добре перемішуємо.
- Вершки збиваємо до піни і ставимо в холодильник.
- Мус з чорного шоколаду охолоджуємо на водяній бані.
- 1/3 частина вершкової маси і шоколадний крем викладаємо в келих, чекаємо, поки він трохи застигне, потім по черзі викладаємо 2 інших виду мусу, даючи кожному трохи застигнути.
- Наш десерт готовий.
Торт «Три шоколаду» рецепт з агар-агаром
Цей рецепт торта «Три шоколаду» використовує пісочне тісто, так що його можна не випікати. Оскільки желатин замінюється агар-агаром, шари виходять дуже гладкими і рівними. Та й взагалі десерт за смаком схожий на чізкейк.
Складові:
- 5 грамів агар-агар;
- 80 грамів масла вершкового;
- по 100 грамів темного, молочного та білого шоколаду;
- 600 грамів маскарпоне;
- 500 мілілітрів жирних вершків;
- 150 грамів «Ювілейного» печива;
- ½ чайної ложки кориці;
- 100 грамів цукрової пудри.
Спосіб приготування:
- Подрібнюємо печиво і перемішуємо його з корицею і вершковим маслом.
- Це пісочне тісто розрівнюємо на пергаментному папері і ставимо в холодильник.
- Нагріваємо вершки і через кілька хвилин додаємо трохи їх до агар-агар. Потім виливаємо все назад і охолоджуємо.
- Тепер збиваємо цю суміш з цукровою пудрою до утворення піни, додавши туди маскарпоне.
- Ділимо отриману масу на 3 частини, в кожну додаємо одну різновид шоколаду.
- На наше пісочне тісто викладаємо мус з темного шоколаду, даємо йому трохи прихопити.
- Проробляємо те ж саме з іншими видами мусу.
- Наш смачний тортик готовий!
Торт «3 шоколаду» з мастикою рецепт покроково
Важливо знати!
За даними міністерства охорони здоров’я, дієти сьогодні основні методи боротьби із зайвою вагою. Однак, кількість повних людей продовжує зростати! У зв’язку з цим, з’явилися “Bee Slim” – краплі для спалювання до 80% жиру. Розповідає, лікар вищої категорії, Саута Л.А …Читати далі…
Якщо ви хочете здивувати гостей дійсно оригінальним і дуже смачним десертом, тоді ось вам рецепт торта «3 шоколаду» з мастикою.
Складові:
- 5 грамів ваніліну;
- по 240 грамів молочного, білого і темного шоколаду;
- 12 грамів желатину;
- 10 грамів какао;
- 120 грамів борошна;
- 180 грамів масла вершкового;
- 230 мілілітрів молочного лікеру;
- 4 яйця;
- 10 грамів розпушувача;
- 120 грамів борошна;
- 120 грамів цукру;
- 650 мілілітрів вершків;
- 180 грамів вершкового масла.
Спосіб приготування:
- Збиваємо яйця з цукром, туди ж всипаємо ванілін, борошно, розпушувач і какао.
- Вимішуємо тісто і випікаємо бісквіт протягом 20 хвилин в духовці при 200 градусах.
- Збиваємо вершки, в них додаємо набряклий желатин. Ділимо цю суміш на 3 частини.
- Розтоплюємо кожну шоколадку окремо, в кожну частину додаючи масло і лікер.
- Змішуємо шоколадні маси з вершковими.
- Викладаємо на бісквіт мус з темного шоколаду, потім через 60 хвилин – з молочного, а ще через 60 хвилин – з білого.
- Даємо десерту постояти в холодильнику кілька годин і наш торт готовий!