Гарно оформлений торт на День народження порадує винуватця торжества. Оформлення торта на День народження спочатку здається складним. Згодом процедура дивує легкістю.
Поради по прикрасі торта
Оформлення тортів до Дня народження передбачає врахування простих рекомендацій.
- Захоплення і хобі іменинника допоможуть впоратися з поставленим завданням. Тематичне оформлення десерту на особисте свято буде актуальним. Хорошим варіантом стає використання тематичних фігурок.
- Вітальні написи залишаються актуальними. Передбачається використання крему, мастики, марципану, шоколаду.
- Гумористичні прикраси. Десерт, оформлений в оригінальному вигляді, сподобається імениннику.
- Їстівні квіти. Таке оформлення сподобається жінкам.
Прикраса торта з Днем народження передбачає врахування кольору і розміру десерту. Дотримання гармонії важливо, тому рекомендується прагнути до неї.
Нюанси прикраси десертів
Чоловіки і жінки по-різному сприймають красу. З цієї причини прикраса тортів на День народження виконується з урахуванням багатьох нюансів. Пол іменинника також бажано враховувати.
Як прикрасити десерт для чоловіка
Чоловіки оцінять консервативне, суворе виконання торта. Різні варіанти заслуговують на увагу.
- Автолюбителі будуть задоволені торту у вигляді автомобіля. Дозволено зробити основу з бісквітного коржа, використовувати мастику для покриття десерту. Дрібні деталі (фари, колеса) виконуються кремом.
- Скарбничка або скриню з грошима – актуальний варіант оформлення святкової страви. Торт покривається мастикою. Для прикраси використовуються шоколадні монетки.
- Військовим сподобаються торти у вигляді кашкета, військових фігурок. Такі десерти виконуються в зеленому, чорному, білому кольорі.
- Торт у формі серця буде хорошим подарунком від улюбленої жінки.
- Облік хобі вважається важливим. Тематичний десерт сподобається чоловікові.
Оформлення торта на День народження для чоловіка відрізняється практичністю.
Як прикрасити десерт для жінки
Десерт відрізняється оригінальним і красивим виконанням. Відображення характеру іменинниці обов’язково. У кожному разі оформлення торта на день народження мамі і іншим близьким родичок відбувається за загальними принципами.
- Прикраса квітами – актуальний варіант. Живі і декоративні квіти заслуговують на увагу.
- Фрукти і ягоди – хороший варіант оформлення літніх десертів.
- Шоколадна глазур актуальна для прикраси десертів. Освіжити шоколадну глазур вдається мастикою, перламутровими їстівними горошинами.
- Айсінг підійде для прикраси десертів. Рекомендується ніжна пастельна гамма.
- Тематичне виконання актуально. Торти часто виконують у вигляді журналів і книги, туфель і сумочок.
Святкові десерти для жінки обов’язкові.
Використання кулінарної мастики
Цукрова мастика часто використовується для декору десертів. Декоративні можливості мастики дивують. Мастика відрізняється квітами і відтінками, формою, приємним смаком.
Складові:
- 200 грам згущеного молока;
- 160 грам цукру;
- 160 грам сухого молока;
- 2 чайні ложки лимонного соку;
- чайна ложка коньяку;
- натуральні харчові барвники.
Спосіб приготування:
- В цукрову пудру, сухе молоко поступово додають згущене молоко. Роблять заміс для мастики. Суміш повинна відрізнятися еластичністю. Мастика НЕ буде липнути до рук при додаванні цукрової пудри. Якщо мастика розсипається, додають більше лимонного соку. Для кольору додають харчовий барвник потрібного відтінку.
- На наступному етапі створюють гарні фігурки.
Мастика готується легко, швидко. Початківці кулінари впораються з поставленим завданням.
Желатинова мастика
Прикраса торта на День народження желатиновой мастикою актуально. У цьому випадку часто створюються мастичні фігури.
Складові:
- 600 грам цукру;
- желатин;
- 55 мілілітрів води;
- натуральний сік лимона;
- харчові барвники.
Спосіб приготування:
- Желатин замочують у холодній воді. Потім чекають, коли розбухне желатин.
- Тепер воду з желатином ставлять на плиту. Суміш постійно помішують. Желатин повністю розчиняють. Вода не повинна кипіти.
- Цукрову пудру висипають гіркою. Роблять невелике заглиблення. В середину додають желатин. Починають заміс. Додають цукрову пудру або лимонний сік для створення пластичної мастики. Для отримання потрібного відтінку використовують барвники.
Мастика підійде для декору солодкого страви на майбутнє свято.
Використання марципану
Марципан створюється на основі мигдалю. Правильно приготовлений марципан зберігає форму, відрізняється еластичністю. Надалі готова суміш використовується для створення декоративних елементів, покриття.
Складові:
- 200 грам цукру;
- вода;
- стакан мигдалю;
- вершкове масло.
Спосіб приготування:
- Мигдаль очищають від лушпиння, подрібнюють.
- Варять сироп з цукром і водою. Цукровий сироп повинен бути густим.
- Мелений мигдаль додають в цукровий сироп, перемішують і варять 3 хвилини.
- Тепер беруть миску, змащують вершковим маслом. У миску виливають марципан і охолоджують. Якщо суміш вийшла рідкою, додають цукрову пудру. Марципан буде менш густим при використанні кип’яченої води.
Марципан підійде для оформлення святкової страви з урахуванням існуючих побажань.
Використання шоколадної глазурі
Оформлення торта на День народження передбачає використання шоколаду. Використання шоколадної глазурі вважається класичним варіантом. Шоколад поєднується з різними десертами, кремами. Розтоплений шоколад приймає потрібну форму, зберігає первинний зовнішній вигляд. Для декору використовують різний шоколад. Якщо знати, як оформити торт на День народження шоколадом, вдасться створити бездоганний десерт.
- Шоколадна стружка використовується для прикраси торта. Плитку шоколаду натирають на терці. Тертим шоколадом посипають торт.
- Шоколадні завитки – цікавий декор торта. Спочатку прогрівають плитку шоколаду на паровій бані. Потім тонким ножиком зрізають смуги і закручують. За таким принципом створюються витки.
- Шоколад використовують для ажурних візерунків. Для цього використовують кондитерський шприц. Прикрашений торт ставлять в холодильник для застигання.
- Шоколадні листочки створюються за допомогою справжніх листочків. Листочки миють і сушать. Шоколад розтоплюють на паровій бані, викладають на внутрішню частину листа силіконової пензликом. Потім шоколад укладають в холодильник. Після того, як шоколад застигне, його знімають з листочка і переносять на десерт.
Перераховані вище варіанти використання шоколаду залишаються актуальними.
Використання айсінгом
Айсінг – це продукт для створення крижаного узору. Міцність айсінгом сприяє успішному декору десерту. Айсінг наносять кондитерським шприцом. Зазвичай Айсінг використовується для створення написів і візерунків. Готовий виріб ставлять в холодильник для застигання.
Складові:
- 500-600 грам цукрової пудри;
- 15 мілілітрів лимонного соку;
- 3 яйця;
- чайна ложка гліцерину.
Спосіб приготування:
- На першому етапі охолоджують інгредієнти, знежирюють посуд і витирають її.
- Тепер працюють з яйцями. Білки відокремлюють від жовтків.
- Білки збивають в піну. До білкової піні додають гліцерин, лимонний сік, цукор. Масу збивають вінчиком, накривають плівкою і залишають в холодильник на годину.
Айсінг готується з використанням білка. Така білкова суміш підійде для створення крижаних візерунків.
Використання фруктів для прикраси торта на День народження
Важливо знати!
За даними міністерства охорони здоров’я, дієти сьогодні основні методи боротьби із зайвою вагою. Однак, кількість повних людей продовжує зростати! У зв’язку з цим, з’явилися “Bee Slim” – краплі для спалювання до 80% жиру. Розповідає, лікар вищої категорії, Саута Л.А …Читати далі…
Оформлення тортів до Дня народження передбачає використання фруктів, ягід. Такий річний декор залишається актуальним в 21-му столітті. Незважаючи на різноманітність кулінарних винаходів, фрукти і ягоди залишаються затребуваними.
Дозволяється використовувати один вид ягід або фруктів, робити фруктово-ягідні мікси, використовувати свіжі листочки м’яти в якості доповнення. Фрукти і ягоди поєднуються з шоколадною глазур’ю, кремами.
Торт спочатку охолоджують, потім прикрашають. Желе або желатин розводять у воді. Потім желатин наносять на фрукти і ягоди. Торт ставлять в холодильник. Через 30 хвилин процедура проводиться повторно. В результаті фруктова композиція вийде соковитою, смачною і красивою.
Оформлення торта на День народження фруктами, шоколадом, марципаном і мастикою вимагає старання. При бажанні готовий десерт порадує гарним і смачним декором.