Пісочне тісто, дуже популярна основа для десертів. Його використовують в приготуванні чізкейк, пирогів, тортів, а також всім відомої радянської ковбаски і тістечка картоплі. З пісочного тіста відома ведуча кулінарної телепередачі Юлія Висоцька радить приготувати смачне печиво.
Готується пісочне тісто за рецептом Юлії Висоцької дуже швидко і просто, якщо слідувати порадам. Їсти випічку з пісочного тіста слід в помірних кількостях, так як воно дуже поживне. У його склад входить дуже багато жирів. Тому людям, які страждають від хронічних захворювань печінки, шлунково-кишкового тракту і стежать за фігурою, краще утриматися від вживання ласощів на основі пісочного тіста. Назва пісочне печиво отримало через свою структури, воно дуже розсипчасте.
Пісочне тісто від Юлії Висоцької
Пісочне тісто яке пропонує приготувати Юлія Висоцька, готується дуже просто, воно практично не відрізняється від класичного. Десерти з нього виходять смачними і красивими. Перш ніж приступати до приготування тіста, слід ознайомитися з порадами які наведені в кінці статті.
Складові:
- 250 грам вершкового масла;
- 150 грам цукру;
- дрібка солі;
- 70 грам рисової муки;
- 200 грам пшеничного борошна.
приготування:
Важливо знати! За даними міністерства охорони здоров’я, дієти, фізичні вправи, таблетки і ліпосакція є сьогодні основними методами боротьби із зайвою вагою, однак, судячи з того, що кількість повних людей продовжує зростати, жоден з них не відноситься до по-справжньому масовим і ефективним. Все змінилося, коли з’явилися “Bee Slim”, краплі для спалювання жиру. Розповідає, лікар вищої медичної категорії, дієтолог, Саута Леонід Олександрович ..читати детальніше …
Вершкове масло слід перетерти через тертку і змішати вручну з цукром, додати сіль. Можна збити міксером пару хвилин в самому кінці, щоб отримати однорідну масу.
Далі, порційно всипати просіяне пшеничне і кукурудзяне борошно.
Замісити тісто. Воно обов’язково повинно бути однорідної консистенції, без домішок грудок.
Тісто прибрати в холодильник на 60 хвилин і тільки після цього можна приступати до випікання печива або іншого десерту.
Поради
- Для того щоб пісочне тісто вийшло правильним, а десерт з нього смачні і ніжні слід дотримуватися прописані в кожному рецепті пропорції і звід правил які за багато років придумані провідними кулінарами з усього світу.
- Перед тим як приступити до замішування тіста, слід помити руки в крижаній воді.
- Температура повітря в приміщенні повинна бути не менше 13 і не більше 20 градусів.
- Для більш ніжного смаку у печива бажано брати співвідношення 1: 1 тваринного жиру і вершкового масла. Велика кількість борошна може зробити тісто сухим, а скоріш за все, ласощі при випіканні швидко пригорить. Значить, головне правило звучить так, м’якість тесту і десерту залежить від кількості жиру, ніж його менше, тим жорсткіше випічка.
- Якщо ви хочете отримати дуже розсипчастий десерт, то замініть цукровий пісок, на пудру. Від яєць візьміть тільки жовток. Для еластичності тіста краще віддати перевагу борошні, яка містить в собі низький відсоток клейковини.
- На те, щоб замісити тісто, і воно вийшло, дається тільки 2-3 хвилини. Вклавшись у відведений час можна бути впевненими, що випічка вийде м’якою.
- Розгортати пісочне тісто для випічки по рецепту Юлії Висоцької слід тонко. Тільки тоді воно пропечеться і не висохне. Ідеальна товщина повинна бути від 3 до 10 міліметрів.
- Випікати печива потрібно попередньо нарізавши сире тісто. А ось якщо випікається корж для чізкейку або пирога, то обов’язково тісто проколюється виделкою або зубочисткою. Це допоможе уникнути надування тесту при випіканні.