М'ясний

Рецепт пирога з куркою: покрокові рецепти з фото (найсмачніші)




Шалено смачний курячий пиріг буде доречний в будь-якому випадку: на святковому столі, чаюванні або звичайному обіді. До того ж, всі рецепти пирога з куркою швидкі та легкі, так що приготувати цю страву зможе навіть починаюча господиня. Спробуйте приготувати такий пиріг на нашу рецептом, і він точно стане одним з ваших улюблених страв!

Швидкий курячий пиріг

Головним плюсом даного пирога з курки є те, що готується він з найпростіших інгредієнтів всього за 40 хвилин. Однак менш смачним від цього він не стає.

Складові:

  • сметана – 0,5 ст .;
  • борошно – 0,5 ст .;
  • майонез – 0,5 ст .;
  • яйця – 2 шт .;
  • курка – 150 г;
  • сир – 100 г;
  • розпушувач – 5 г;
  • цибуля – за смаком;
  • сіль, спеції – за смаком.

приготування:

Всі інгредієнти для приготування курячого пирога повинні бути кімнатної температури, тому при можливості дістаньте їх з холодильника заздалегідь. А якщо ви цього не зробили, трохи підігрійте сметану і майонез в мікрохвильовій печі. Насамперед займіться приготуванням тесту. Для цього змішайте сметану, майонез і яйця. Добре збийте інгредієнти міксером або віночком до однорідної консистенції.

Додайте в тісто щіпку солі і половину пакетика розпушувача. Другий інгредієнт можна замінити содою, гашеного оцтом або окропом. Не варто додавати соду в чистому вигляді, так як вона може дати неприємний присмак.

Тісто майже готове. Залишилося додати борошно, просіяне через сито. Просіяти борошно обов’язково, адже це допоможе уникнути появи грудочок в тесті. За консистенцією готове тісто повинне вийти як густа сметана. Якщо тісто вийшло рідке, додайте в нього ще трохи борошна.

Тепер слід підготувати форму для випікання. Щоб пиріг не підгорів, форму змажте підталим вершковим маслом або присипте борошном. А також можете скористатися папером для випічки. Цих маніпуляцій можна не робити, якщо у вас є силіконова форма.

Перекладіть тісто в підготовлену форму і розрівняйте по всій поверхні. На цьому етапі можна зайнятися приготуванням начинки. Для цієї мети бажано використовувати куряче філе, так як саме ця частина курки містить найбільше м’яса і його легше порізати на шматочки. Подрібнене м’ясо птиці рівномірно розподіліть по тесту і присипте спеціями і сіллю. В якості спецій можна використовувати мелений перець, куркуму, паприку, а також чебрець на вибір.

Ріпчасту цибулю порізати на великі кільця і ​​додайте в начинку. Якщо ви не любите запечений цибулю, цей продукт можна прибрати з переліку інгредієнтів.

Щоб закрити пиріг використовуйте твердий сир. Його необхідно натерти на крупній тертці і викласти поверх начинки.

Фінальний крок: розігрійте духовку до 180 градусів і відправте в неї пиріг на 30 хвилин. Найпростіший пиріг з куркою готовий!

Курячий пиріг з листкового тіста

Швидкий пиріг з куркою буде не менш смачним, якщо його приготувати з листкового тіста. Так він вийде ще більш соковитим і ніжним. 
Інгредієнти для тіста:

  • борошно – 250 гр;
  • вершкове масло – 170 гр;
  • цукор – 1 ст. л .;
  • молоко – 150 мл;
  • пресовані дріжджі – 5 гр;
  • сіль – 0,5 ч. л.

Інгредієнти для начинки:

  • курка – 300 г;
  • яйце – 1 шт .;
  • цибулина – 1 шт .;
  • майонез – 2 ст. л .;
  • сир – 100 г;
  • сіль за смаком;
  • перець – за смаком.

приготування:

  1. Листкове тісто для пирога з куркою в духовці можна приготувати самостійно за вказаною нижче рецептом або ж придбати в магазині. Зверніть увагу, що тісто має бути саме дріжджовим.
  2. Якщо ви вирішили готувати тісто самостійно, почніть з опари. Для її виготовлення підігрійте 50 г молока і додайте в нього цукор і дріжджі. Пресовані дріжджі необхідно заздалегідь покришити. В опару додайте півсклянки просіяного борошна. Все ретельно перемішайте до однорідної консистенції і залиште заготовку для тесту в теплому місці на 40 хвилин. За цей час опара сильно підніметься, так що вибирайте глибину посуду з цим обліком.
  3. Час замішувати тісто. Додайте в опару сіль, що залишилося тепле молоко і борошно, ретельно перемішайте. Отримана маса буде дуже густої консистенції – так і повинно бути. Додайте в неї 50 г вершкового масла і замішують тісто протягом 15 хвилин. Щоб спростити собі задачу, скористайтеся хлебопечкой або тістомісом.
  4. Готове тісто скачайте в кулю, загорніть його в харчову плівку і приберіть в холодильник на кілька годин. Тим часом займіться вершковим маслом. Воно повинно бути зовсім небагато підталим, щоб ви могли розкачати його за допомогою качалки. Робити це варто між двома шматками пергаментного паперу. Масло, не виймаючи з пергаментного паперу, теж варто відправити в холодильник і дістати на 15 хвилин раніше тесту.
  5. Тепер тісто необхідно розкатати, але перед цим присипте стіл або іншу робочу поверхню борошном. У тесті зробіть неглибокий хрестоподібний надріз і розтягніть його руками за 4 частини. У вас має вийти квадрат, який стоїть розкачати в пласт товщиною 0,5-1 см, попередньо посипавши борошном.
  6. У хід йде масло – покладіть його на дальній край тесту і прикрийте на 1/3 іншим кінцем. Вільний край також складаємо до середини. Щільно притисніть краю, щоб маса не розвалилася. Розкачайте тісто на 0,5-1 см, потім повторіть все ті ж маніпуляції щодо згортання, але вже без масла. Періодично припудрюйте шари борошном, щоб тісто не прилипало до качалці. Як тільки дріжджова маса почне нагріватися, приберіть її на 1 годину в холодильник, інакше при розкачування вона може порватися.
  7. Повторіть процедуру розкочування 4 рази і у вас вийде справжнє дріжджове тісто. Перед використанням покладіть його в холодильник мінімум на 3 години. У цей час можна зайнятися начинкою.
  8. Куряче м’ясо добре відбийте, посоліть, додайте спеції за смаком і заправте майонезом. Отриману суміш залиште на 10 хвилин, а самі займіться цибулею. Наріжте його і обсмажте до золотистої скоринки, після чого додайте до курки. Черга яйця – відокремте жовток від білка, другий додайте в тісто, а жовток залиште для змащування тіста.
  9. Листкове тісто, яке ви приготували для пирога з куркою, розріжте на 2 рівні частини. Одну з них викладіть на деко, поверх розподіліть начинку і тертий сир, накрийте пиріг другою частиною тіста. Змастіть блюдо жовтком, скріпіть краю, щоб начинка не витекла під час запікання і можна відправляти в духовку, розігріту до 180 градусів на 25 хвилин.

Курячий пиріг на кефірі

Тісто для легкого курячого пирога можна приготувати не тільки на молоці, але ще і на кефірі. Тоді курник вийде пишним, незважаючи на те, що готується він на сковороді.

Складові:

  • курка – 200 г;
  • борошно – 1 ст .;
  • сир – 100 г;
  • кефір – 0,5 ст .;
  • розпушувач – 1 ч. л .;
  • свіжа зелень – за смаком;
  • сіль за смаком;
  • рослинне масло – для смаження.

приготування:



  1. Почніть з борошна: її необхідно 2 рази просіяти через сито. Чому саме 2, а не 1, як в інших рецептах? Коржі на кефірі, що є основою цієї страви, виходять дуже ніжними, тому не можна допустити, щоб в них потрапили навіть кілька грудочок.
  2. До борошна додайте сир. У цьому рецепті пирога з куркою він виступає в ролі основи для коржів, а не начинки. Сир використовується як заміна яйцям, яких в цьому рецепті немає. Все в ту ж посудину додайте дрібку солі і 1 ч. Л. розпушувача.
  3. Влийте кефір і все ретельно перемішайте руками до густої однорідної консистенції. Якщо у вас твердий сорт сиру, трохи подплавьте його або просто доведіть до кімнатної температури, щоб він легше перемішувався з іншими продуктами.
  4. Сирну масу розділіть на 2 частини і розкачати їх під діаметр своєї сковороди, але врахуйте: товщина коржа не повинна бути тонше 2 см, інакше швидкий курячий пиріг буде схожий на курячу корж.
  5. Заздалегідь відваріть куряче філе і розріжте його на кубики або просто розділіть на волокна. У другому випадку можна взяти не тільки філе, але і будь-яку іншу частину курки. Свіжу зелень дрібно порубати ножем.
  6. На кожен коржик покладіть курку і зелень, після чого поверніть її навпіл і знову розкачайте качалкою до круглої форми. У цей час розігрійте сковороду з рослинним маслом і по черзі обсмажте на ній коржі до коричневої скоринки. Складіть коржі один на одного і вважайте, що найпростіший рецепт пирога з куркою втілений в життя!

Осетинський курячий пиріг

Даний рецепт пирога з куркою названий осетинським зовсім не тому, що його готують в цій країні. Просто він має смакові якості, характерні для традиційних страв цієї країни.

Складові:

  • сир сулугуні – 200 г;
  • борошно – 150 г;
  • куряча гомілка – 3 шт .;
  • кефір – 150 мл;
  • цибуля – 0,5 шт .;
  • морква – 0,5 шт .;
  • вершкове масло – 2 ст. л .;
  • рослинне масло – 1 ст. л .;
  • дріжджі – 0,5 ч. л .;
  • сіль, спеції – за смаком.

приготування:

  1. Так як для набухання дріжджів потрібен час, ними варто зайнятися в першу чергу. Підігрійте кефір до 40 градусів і додайте в нього дріжджі. Туди ж засипте борошно, сіль і влийте рослинне масло. Все ретельно перемішайте, накрийте рушником і відправте опару набухати в тепле місце на 1 годину.
  2. Тим часом можна зайнятися приготуванням начинки для курячого пирога в духовці. Варити курячі гомілки варто, як для бульйону: закладіть їх в каструлю, залийте водою і поставте на середній вогонь закипати. Довівши до кипіння, додайте в каструлю морква, цибуля і вибрані вами приправи. Варіть до повної готовності м’яса, після чого остудіть бульйон, не виймаючи з нього гомілки.
  3. Хто коли-небудь цікавився питанням про те, як приготувати курячий пиріг по-осетинською, знають, що в цьому рецепті використовується не звичайний сир, а сир сулугуні. Він додає страві приємний молочний смак, а також нотки солоності. Натріть сулугуні на крупній тертці і додайте до нього розібране на шматочки м’ясо. Трохи посоліть начинку, додайте спецій і трохи процідженого бульйону.
  4. За годину готове тісто збільшилася в кілька разів і тепер його з легкістю можна розділити на 3 частини, після чого кожну частину розкачати в коржі. На першу коржик покладіть половину начинки, рівномірно її розподіліть і накрийте другим коржем. Тепер в хід знову йде решта начинки і поверх неї тісто.
  5. Посередині пирога можна зробити невеликий круглий виріз, щоб через нього виходив пар. Так як рецепт курячого пирога в духовці, який ми зараз розглядаємо, відноситься до випічки, вам не обійтися без духовки – розігрійте її до 180 градусів і поставте блюдо готуватися на 20 хвилин. В кінці можна змастити корж вершковим маслом.

Заливний курячий пиріг

Як приготувати пиріг з куркою так, щоб він усім сподобався? Зробіть це за даним рецептом і тоді ваше блюдо сподобається навіть самому вибагливому гурману.

Складові:

  • фарш курячий – 600 г;
  • кефір – 250 г;
  • цибулини – 2 шт .;
  • яйця – 8 шт .;
  • борошно – 400 г;
  • цукор – 2 ст. л .;
  • рослинне масло – 4 ст. л .;
  • сіль, спеції – за смаком;
  • сода – 2 ч. л .;
  • кунжут – за бажанням;
  • панірувальні сухарі.

приготування:

  1. Даний рецепт курячого пирога дуже простий і готується буквально за кілька кроків. Ви можете придбати в магазині вже готовий фарш або виготовити його самостійно за допомогою м’ясорубки. У будь-якому випадку, коли у вас в руках опиниться фарш, його необхідно трохи обсмажити на сковороді.
  2. Займіться приготуванням основи пирога. Змішайте борошно, рослинне масло, яйця, кефір, соду і сіль. У вас повинна вийти маса рідкої консистенції. Підготуйте форму для випічки: застеліть її пергаментним папером або змастіть вершковим маслом, а на дно висипте панірувальні сухарі. Останній інгредієнт можна не використовувати.
  3. На дно форми для випікання вилийте 2/3 тесту, потім рівним шаром розкладіть обсмажений фарш, на нього заздалегідь підготовлений лук і при бажанні посипте все спеціями. Залийте в форму решту тіста і прикрасьте блюдо кунжутом.
  4. Згідно рецептами пирогів з куркою, заливний пиріг потрібно готувати при температурі 200 градусів протягом 20 хвилин, але його також можна приготувати при стандартній температурі в 180 градусів. Тоді на випічку у вас піде 30 хвилин.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.