Хто з вас чув, що можна насолодитися власноруч приготованим тортом з зефіркамі? Якщо все-таки немає, то ми розповімо вам декілька простих і смачних рецептів для домашніх посиденьок. При цьому вони не вимагають особливих грошових і часових витрат. Не варто відкладати приготування до особливого випадку, приготуйте десерт просто так, для підняття настрою!
Покроковий рецепт торта з зефіром
Щоб здивувати своїх гостей вишуканим десертом, радимо приготувати торт «Цукровий». Навіть не дивлячись на те, що в рецепті вказано багато складових, сам процес дуже простий.
Для приготування торта вам буде потрібно:
- Цукор – стакан;
- Зефір (колір не важливий) – 10шт;
- Молоко – 400г;
- Масло – 200г;
- Яйця – 2шт;
- Горіхи лісові – 400г;
- Пісочне печиво – 100г;
- ванілін;
- Шоколад без наповнювачів:
- Сметана (вершки) – 2 столові ложки;
рецепт:
- Кожну зефірку розділіть на 4 рівні частини. Очистіть горіхи від шкірки, загорніть в чисту тканину і роздушіть їх качалкою, щоб подрібнити або можна скористатися блендером, щоб заощадити свій час.
- Крем: збийте цукор і яйця, до стану густої піни, потім додайте туди молоко і погрійте на малому вогні крем на водяній бані.
- Перемішуйте масу до густоти, а потім зніміть з вогню, щоб охолола. Наступним етапом додайте ваніль і вершкове масло і добре збийте міксером.
- Застелите формочку для випікання пергаментом і зверху укладайте рівномірно зефір і змастіть його кремом.
- Наступним шаром укладіть цукрове печиво і трохи притисніть, щоб відбулося «склеювання» шарів. Повторюйте черговість, поки не наповниться формочка і накрийте її плівкою і відправте в холодильну камеру.
- Під час охолодження торта приділіть увагу елементам декору. Поставте шоколад на водяну баню разом з вершками (сметаною). Дайте глазурі трохи охолонути, а потім хаотично полийте на торт і посипте горіхами.
Рецепт торта з зефіром з Прибалтики (від Лайми Вайкуле)
Хоч Лайма виглядає дуже стрункою дамою, це не означає, що вона не балує себе десертами
В її альманасі рецептів є і оригінальні рецепти, придумані нею ж. Ось, наприклад, торт «Лайма».
ігредіенти:
- Різнобарвний зефір – півкіло;
- Цукор – 6 столових ложок;
- Сливки / сметана (високої жирності) – півлітра;
- Подрібнені горішки – стакан;
- Шоколад – 25г;
- Фрукти різних кольорів (ківі, полуниця, банан, апельсин, ананас)
приготування: - Наріжте зефір тоненькими кружальцями, а вершечку відкладіть в сторону для прикраси.
- Для крему збийте вершки з цукром, поки крем не буде схожий на міцну піну.
- На великому блюді укладіть зефір часточка до часточці, змастіть кремом, посипте горіхами. Наступним шаром укладіть ківі, потім зефір, горішки і зверху новий фрукт.
- Верхній шар з фруктів додасть фарб десерту, але ви можете прикрасити і на свій смак.
Рецепт без випічки торта з зефіром
Особливо цінним такий торт здається в літній період, адже є дуже освіжаючим.
складові:
- Зефір – 650г;
- Печиво – 400г;
- Цукор – 375г;
- Жовтки – 2шт;
- Горіхи – 150г;
- Пшеничне борошно – 125г;
- Молоко – 3 склянки;
- Масло – 150г;
- Порошок какао – 2 ст.л;
- ванілін;
приготування:
Для початку займіться кремом. В окремій ємності змішайте цукор, жовтки, борошно і молоко. Розмішайте, щоб не було грудочок і ставте на повільний вогонь до кипіння і зніміть з плити. Збите масло всипте в ємність з кремом, додайте ванілін, какао і знову змішайте.
Печиво і горіхи докладний. Розділіть зефір на дольки і зріжте піки. Підготовлену ємність застеліть плівкою, щоб кінці були зовні, а на дно помістіть фольгу.
Зефір розташуйте на дні, а в місця прогалин покладіть зрізані піки і змастіть все кремом. Поверх розмістіть горіхово-печенюшний шар і притисніть. Повторюйте в тому ж дусі, поки не заповните ємність. Загорніть кінці харчової плівки і поставте торт відстоятися в холодному місці на добу. Перед подачею торт переверніть на плоску тарілку і їжте.
Рецепт торта з зефіром готується в печі
Любителі тесту оцінять цей рецепт. Вам будуть потрібні:
- Борошно – 19 столових ложок;
- Вершкове масло – 12 столових ложок;
- Жовтки – 5 шт;
- Рарихлітель – 1 пакетик;
- Вершки – 1,5 столових ложок;
- Зефір – 9 штук (і ще 1 для декору);
- Банани – 3 шт;
- Пудра – 25 столових ложок;
- Сметана – 3 склянки;
- Шоколад – підлогу плитки;
приготування:
Міксером збити цукор, варені жовтки, вершки і масло. До суміші додайте пшеничне борошно, розпушувач і замішують тісто, після чого розташуйте його на пергаментному папері. Проколів тісто виделкою, відправляйте в духовку на чверть години при температурі 180 градусів. Наріжте зефір часточками, піками який, ви будете прикрашати торт. Ретельно перебейте міксером сметану з пудрою. Корж потрібно намазати кремом, зверху розкласти часточки зефіру. За бажанням можна на зефір укласти улюблені фрукти, а після знову розмістіть зефір. Наступним шаром укладайте банан і крем. Декорувати можете на власний смак.
Домашній рецепт торта з зефіром
У цьому рецепті готувати зефір вам доведеться самостійно. Зате смак десерту буде просто чарівним.
Для зефіру знадобиться:
- Цукор – 300г;
- Лимонна кислота – чайна ложка;
- Сода – чайна ложка;
- Желатин – 25г;
- ванілін;
Приготування зефіру: У каструльку засипте желатин і залийте в неї півлітра теплої води, щоб розм’як желатин. Півсклянки води з цукром проваріть на повільному вогні не менше 10 хвилин, а потім додайте до нього желатин і акуратно перемішайте. Знявши склад з плити, збийте його міксером, потім додайте лимонну кислоту і знову збийте. Останнім етапом додайте соду, цукор до маси, покладіть в формочки і поставте в холодильник на добу.
Тепер переходимо до готування самого торта.
Складові:
Важливо знати! У Росії стартувала нова федеральна програма для всіх жінок, які страждають від ожиріння і надмірної ваги «Я за здорове тіло!» В ході програми кожна росіянка зможе спробувати унікальний високоефективний жиросжигающий комплекс “Bee Slim” отримавши 1 баночку абсолютно безкоштовно. Комплекс допоможе за 14 днів в домашніх умовах позбутися від зайвої ваги!
Читати докладніше …
- Зефір -полкіло;
- Ківі -4 шт;
- Сир – 330г;
- Ванілін – 2 пачки;
- Цукор – 1 склянка;
- Желатин – 55г;
- Стружка кокоса;
Приготування торта:
Очистіть фрукти на кільця, зефір розділіть навпіл. Щільним шаром укладіть ківі і зефір в форму. На водяній бані розтопіть желатин, залитий водою. Всі необхідні інгредієнти змішайте (за винятком стружки кокоса), потім додайте желатин і всю суміш полийте на зефір. Тепер десерт відправляйте в холодильник на всю ніч. В якості прикраси використовуйте кокосову стружку.
Рецепт зефірного крему для торта
Такий крем можна використовувати в якості декорування різних кондитерських виробів. Кром того, це незвичайне рішення з прекрасними смаковими якостями.
Вам знадобиться:
- Зефір – 4 шт;
- Масло – 200г;
- Сметана (низького% жирності) – 100г;
приготування:
Остудіть сметану, тим часом в мікрохвильовці розтопіть зефіркі. Поступово додавайте в суміш масло і відразу ж починайте його збивати. Настійно рекомендуємо використовувати його зараз же, так як він може швидко застигнути.
Рецепт торта з зефіром і фруктами
Складові:
- Зефір;
- Грецькі горіхи;
- банани;
- ківі;
- Вершки (збиті);
- апельсини;
Рецепт приготування:
Очистіть фрукти від бруду і шкірки, докладний горішки. Наріжте зефір тонкими кільцями, відклавши в сторону верхівки, а фрукти поріжте маленькими шматочками. Тепер можна починати збирати десерт. Дно страви змастіть вершками, поверх яких покладіть шар зефіру, горіхів і знову вершків. Тепер черга банана, змащеного вершками і ківі, змащеного вершками. Фінальним шаром укладайте апельсини і горішки. Зверху рясно помажте вершками. Декорувати можете за власним смаком та уподобаннями.
Рецепт приготування торта з зефіром і печивом
Смачний тортик, легкого приготування, який до того ж може зберігати близько тижня.
Вам знадобляться:
- Зефір – 1 кг;
- Волоські горіхи – 500г;
- Яйце-1шт;
- Цукор – 300г;
- Масло – 200г;
- ванілін;
- Печиво – 6 шт;
- Молоко – 1 склянка;
приготування:
Докладний горішки, позбудьтеся від верхівок зефіру.
Крем: змішайте цукор, яйце і перебити міксером, додайте молока і поставте на вогонь, безперервно помішуючи. Доведіть до густоти і остудіть крем. Наступним етапом збийте вершкове масло і змішайте з яєчною сумішшю. Підготуйте форму для випікання, застеливши її плівкою харчової. Інгредієнти складайте в такій черговості: зефір, крем, подрібнені горіхи, зефір, крем, горіхи, знову крем, а в кінці дроблене печиво.
Кожен шар придавлюйте і весь торт укрийте плівкою. Тепер виріб на кілька днів можете залишити в холодному місці.
Рецепт торта з зефіром, сметаною
Необхідні продукти:
- Корж медовика – 4 шт;
- Сметана – 400г;
- Цукор – стакан;
- Загущувач – 1 упаковка;
- Желе полуниці – 2 пачки;
- Зефір – 5шт;
- Ваніль – пакетик;
- Фрукти для декору (не обов’язково);
приготування:
На блюдо розстеліть фольгу, загорнувши краю. Наверх покладіть медовий корж. Готуйте крем: сметану, загущувач і цукор змішайте і збийте. Отриманим кремом промажьте коржі, крім верхнього. В цей час готуйте желе, а потім вилийте його на останній корж і поставте в холодильник на годину. Коли желе почне застигати, то на нього можна складати півкулі зефірок і знову поставте в холодильник, щоб він остаточно застиг.
Нескладний рецепт торта з зефіром
складові:
- Зефір – 12 шт;
- Цукор -30г;
- Вершки високої жирності – 400мл;
- Персики (консерви) -600г;
- Варення / джем;
Приготування торта:
Консервовані персики наріжте невеликими шматочками. Сливки збийте з цукром за допомогою міксера. Верхівками вгору укладіть зефір в глибокому блюді і змастіть вершками.
Зверху складіть персики, виноград і прикрийте зефіром (піками вниз) і поставте на кілька годин в холодильник. Перед подачею акуратно переверніть десерт на піднос.
Зефірний торт зі згущеним молоком
Необхідні продукти:
- Зефір – півтора кг;
- Печиво (пісочне) – 300г;
- Масло – 350г;
- Згущене молоко – 800г;
- Горішки волоські – 200г;
приготування:
Тепле масло змішати зі згущеним молоком і перебити блендером до однакової консистенції. Печиво докладний до стану крихти і змішайте зі згущеним молоком. Розділіть зефірінкі навпіл і розкладе на блюді так, щоб не було прогалин і змастіть їх кремом. Двічі повторіть зефірний шар і знову помажте кремом. В якості прикраси використовуйте крихту печива і горіхів.
Зефір для декорування торта
Мастика з зефіру готується не складно, в чому ви зможете особисто переконатися.
1 варіант:
Складові:
- Зефір (жувальний) – 180г;
- Вода -2 столові ложки;
- Цукрова пудра – за бажанням;
- Барвник для їжі – 1 щіпка;
приготування:
У миску помістіть зефір і залийте холодною водою. Накривши миску кришкою, відправляйте в мікрохвильову піч при великої потужності близько хвилини. Додайте в миску розведений барвник, цукрову пудру і ретельно змішайте, поки мастика не загусне. Отриману масу розділіть на кілька частин, скачайте в кульки, загорніть в харчову плівку і поставте в холодильник на півгодини. Потім можете формувати з них будь-які фігурки.
2 варіант:
Необхідні інгредієнти:
- Зефір (жувальний) – 210г;
- Сік лимона – 1 сл.ложка;
- Пудра цукру – 310г;
приготування:
Зефір наріжте на шматочки і складіть в миску, окропивши лимонним соком. У мікрохвильовці на великої потужності нагрійте зефір не менше 30 секунд. Коли продзвенить мікрохвильовка, посипте мастику пудрою і перекладіть в іншу ємність, щоб вимісити до однорідності. Потім потрібно утримувати масу в холодильнику не менше 2-х годин. Після цього можете формувати бажані фігурки.
Рецепт торта з мармеладу і зефіру (пісний)
Під час посту всім хочеться побалувати себе смакотою, але навіть в цей час можна приготувати чудові десерти з дозволених продуктів.
Складові:
- Борошно – 270г;
- Борошно картофеля- 85г;
- Какао 155г;
- ванілін;
- Цедра апельсина – 25г;
- Амоній -10г;
- Арахісове масло -110г;
- сіль;
- Соєве молоко – 300г;
- Сироп апельсина – 300г;
- Чорний шоколад – 210г;
- Цукор – 85г;
- Кокосове масло – 75г;
- Вершки соєві – 65г;
- Мармелад, зефір – по 1 кг;
приготування:
Змішайте какао, цукор, борошно в першій ємності. В іншу залийте мало і збийте з молоком без упину. Туди ж всипте ванілін, цедру суміш з першої ємності і амоній. Замісити тісто і відправляйте в духовку. Отриманий корж розділіть на два пласти і середину змочіть сиропом. Тепер коржі відкладіть, щоб вони трохи промокли. Між коржами розмістіть половину мармеладу і зефіру.
Глазур: прокип’ятіть вершки, влийте в них масло кокоса, шоколад, цукор і помішуйте на повільному вогні. Коли глазур трохи охолоне, можете прикрашати нею наш кондитерський шедевр.
Смачного!