Святковий стіл, особливу вечерю на двох або затишний сімейний обід. Ми часто хочемо справити враження ідеальних кулінарів. На допомогу приходять рулетики з баклажанів з сиром і часником. Рецепти з фото легкі і дуже симпатичні.
Закуска порційна, але швидка в приготуванні. Всього 2 етапи – підготовка овочевий обгортки і начинка. Скрутити вийде навіть у дітвори, а зубочистки і шпажки додадуть фортеці і ресторанного шику.
Дивіться, будь симпатяг можна згорнути з кабачків – смачно і по-різному. А як дієтично! Загляньте, не пошкодуєте.
Зручно брати, прикольно є, весело і легко готувати і море варіацій для смачної начинки. Чудо-рецепт, який стоїть освоїти сьогодні ж. Приступимо!
Як нарізати тонкі пластини з баклажанів
Нам потрібні довгі слайси не товще 0,5 см. Ідеал 0,2-0,3 см.
Шкірку з синіх не зрізати. Вона надає текстурі приємний контраст.
Допоможе гострий ніж або звичайна овощечистка, яку часто називають «Піллер».
Видаляємо плодоніжки, злегка заходячи на м’якоть. Саме в цій частині овоча накопичується можливий надлишок нітратів.
- Як працюємо з ножем. Ставимо овоч на плоску площадку від зрізу плодоніжки і акуратно ріжемо на пластини товщиною 0,3-0,5 см.
- З Піллер зробити обгортку для рулетиків ще простіше. Фіксуємо овоч на дошці, притримуючи за край. Добре Придавлюємо Піллер і гладким рухом зрізаємо смугу.
Хочете смуги приблизно однакової ширини? Вибирайте найбільш стрункі овочі. При покупці врахуйте ознаки технічної зрілості баклажанів. Такі овочі безпечні по концентрації солонина, м’ясисті і соковиті. Довжина 15-17 см, важкі. У кожному овочі близько 200 грамів. На зрізі колір молочно-білий або кремовий. Відсутні великі коричневі насіння і порожнечі в м’якоті.
Готуємо скручування з обсмажених слайсів
Нам потрібні:
- Баклажани – 2 шт. середнього розміру
- Сир зернистий (без кислинки) – 150-200 г
- Часник – 3-4 зубчики (або за смаком)
- Горіхи (будь-які, за смаком) – 2 ст. ложки (рубані вроздріб)
- Зелень – за смаком. Універсальний кріп (дрібно рубаємо).
- Сметана або майонез – 1 ст. ложка
- А також будь-які добавки з перерахованих нижче в фото хіт-параді начинок.
Час приготування – 40-50 хвилин.
1) Підготуємо пластини з обжаркой на сковороді.
Якщо сині злегка перезрілі, видалимо непотрібний солонін за допомогою кам’яної солі крупного помелу. Нарізані слайси посипаємо сіллю і даємо постояти 20-30 хвилин. Промиваємо від виступив соку і просушують рушником.
Зовсім дієтичне властивість синенькі – вбирати багато жиру, особливо при смаженні на сковороді.
Як уникнути зайвої жирності страви?
Перед обсмажуванням вже нарізані синенькі змащуємо тонким шаром масла і даємо полежати 3-5 хвилин. Прекрасний помічник – силіконова пензлик.
Викладаємо пластини на суху розігріту сковороду і смажимо з обох сторін – близько 3-4 хвилин на помірному нагріванні. Наша мета – м’який, але пластичний шматочок. Якщо є сковорода-гриль, використовуйте! Ефектні смуги прикрасять скрутку.
2) Змішаємо начинку і загорніть рулетики.
Як закрутити красиво?
Добре перемішуємо начинку і укладаємо на один край обгортки. Підгортаючи фарш з країв і трохи ущільнюючи, але без натиску, підкручуємо овочевий шматочок в рулет. Фіксуємо зубочисткою, протикаючи рол наскрізь.
Варіанти начинки захоплюють різноманітністю. Майже всі можна подружити з сиром і часником. Та й головний герой може бути найрізноманітнішим – від зернистого сиру до солідних твердих сортів.
Часник подрібнюють на свій смак, але обов’язково дрібно. Прес або нарізка кубиком. Чим більше пекучого компонента, тим жирніше беріть сир. Для гостей, смак яких ви не знаєте, обмежтеся слабкою гостротою. І обов’язково пробуйте масу перед відправкою в роли!
До речі, укладати молочну масу можна не тільки в центр скручування, як на фото вище. Розподіліть суміш по слайсами, як масло по бутерброду. Мальовничо і свіжо!
ТОП 9 начинок з сиром для обладнаних рулетиков
Наша версія хіт-параду. Знаєте, як приготувати інші начинки? Діліться в коментарях під статтею!
- Жирний сир, зелень, часник, крапля сметани або майонезу, горіхова крихта. Найсмачніше рубати горіхи ножем для шматочків різної величини. Якщо на блендері, то без фанатизму, не “в пил».
- Тертий плавлений сир, часник, шматочки болгарського перцю, паприка. Перець ріжемо дуже дрібними кубиками, паприку беремо червону. Сир тремо на крупній тертці, заздалегідь потримавши шматочок в морозилці. Це полегшує роботу.
- Сир або сирок, кріп і дрібно порізана корейська морквина.
- Сир твердого сорту (голландський, російський), яйце «круто», часник, крапля сметани або майонезу і улюблені спеції. Сир і яйце трьом на дрібній тертці. Не завадить дрібно рубана традиційна зеленушка.
- Плавлений сир, невеликий кубик шинки і солоних огірочків без шкірки, зовсім трошки часниковою стружки і крапля майонезу, якщо зчіпки не вистачило жирності сирка.
- Зернистий нежирний сир добре розімніть виделкою і з’єднаємо з обсмаженими овочами. Дрібний кубик цибульки, болгарського перцю і часниковий зубчиків. Стежимо за жиром при обсмажуванні що небагато! Спочатку перекладаємо начинку зі сковороди на пару серветок, щоб вбрався зайвий жир. Для гомогенності можна додати жовток вареного яйця.
- Крабові палички, варені яйця, твердий сир, кріп, остренький зубчик і майонез. Палички ріжемо дрібно, сир і яйце трьом, пекучого колегу через прес, кріп з пристрастю ножем.
- Сир, родзинки, часник, сметана або майонез і найбільш пряна зелень на вибір (м’ята, базилік, розмарин). Можна додати дрібку кардамону і горіхову крихту. Головний секрет успіху – добре подрібнити зелень і промити родзинки, який кладемо в начинку цілим.
- Крім родзинок, без сумніву беремо шматочки кураги і чорносливу в компанії з горіхами, а також нарізку сезонних фруктів, які добре тримають форму. Наприклад, нектарин або слива-угорка. Знімаємо шкірку Піллер і ріжемо дрібними кубиками. Некратін чудовий у вигляді довгої соломки середньої товщини. Укладаємо по 3-4 смужки як серцевину в оточенні гладкою молочної начинки з дрібкою кориці і лимонної цедри. Смак привертає і дивує, але не шокує. Подобається всім!
Кращі фото і супер-ідеї! Ваше натхнення – тут!
Акцент в Топпінг. Прикрасити скрутку доречно тими ж інгредієнтами, що і в начинці, але в повний розмір. Половинки волоського горіха, мигдаль, родзинка, колечко з червоною частини крабової палички, листочок миті, гілочка петрушки, кубик перцю або огірочка.
Не гріх пошукати і нові контрасти: зелений горошок, червона квасоля, зерна кукурудзи та граната.
Посипання стружкою – яєчний жовток, горіхи, білок / сир / сир із зеленню.
«Кащеєва серце». При згортанні ролу ми можемо покласти тонкий шар начинки по всій довжині, а з одного краю примостити невеликий твердий шматочок одного з інгредієнтів. Довгий брусочек сиру, згорнутий аркуш черемші, тонка смуга солодкого перцю, брусок помідора або свіжого огірка.
Нетривіальна серцевина з яскравим характером – скибочку копченої оселедця, солоної червоної риби, брусочек шинкою ковбаси, шматочок обсмаженої грудинки зі спеціями. Головне, щоб інша частина фаршу – намазки – була максимально однорідною, з нейтральним молочним смаком і легкою часниковою ноткою.
З помідорами. Як вам ідея на фото нижче? Укладаємо великий гурток томата і докручуємо до нього тільки половинку ролу з ніжним соусом. Барвисте рішення з зухвалою зубочисткою по центру.
Додаємо колір в сирну масу. Серед ресторанних подач, простих для повторення вдома, ефектно виглядає підфарбований сир, плавлений сирок. Натуральні барвники сік буряка, моркви, шпинату і чорниці для рожевого, жовтого, зеленого і синього.
Занурюємо в пікантний соус. Цікаві варіанти можна зробити і при подачі страви. Наприклад, залити рулетики пікантним соусом. Серед них відмінний вибір – ніжний кетчуп, ткемалі або гостро-солодка густа аджика з кабачків. По сезону красиво і апетитно!
Запікаємо цілком, присипавши сиром. Відправляємо в духовку (5-10 хвилин, 180-200 градусів Цельсія). Подаємо страву гарячою.
Подвійна обгортка. А яка соковита ексклюзивна скручування виходить відразу з двох літніх улюбленців. Просто укладаємо ультра-тонку пластину на кабачкової колегу товстіший і конкуруємо з найкращими ресторанними зразками! Аналогічний фурор забезпечений рулетиками з синенькі і бекону.
Якщо вам не лінь возитися з печеними перцями, то подружитися синенькі і з ними.
Для запікання в духовці ідеальний і зовсім простий варіант: баклажанная пластина і тонкий скибочку голландського сиру. Закладаємо рулетики в будь-який томатний соус з часниковою ноткою і прогріваємо в духовці при 180-200 градусах до 10 хвилин.
Три в одному! Сині, сир і бекон. По-чоловічому суворо і калорійно, або баклажанна лазіння на швидку руку. Не забудьте додати часникову стружку в томатний соус.
Готуємо роли з запечених пластин
Час приготування – 40-60 хвилин.
1) Підготуємо пластини з запіканням в духовці на деку.
Можна просто змастити слайси маслом і відправити в духовку. Випікаємо при 180-200 градусах Цельсія близько 20 хвилин. Зручно укласти на фольгу або пергамент. Для ідеального результату варто перевернути шматочки в середині пропікання.
Якщо поставити деко під гриль, час зменшиться до 10-15 хвилин. Увага! Обов’язково перевертати.
Секрет шеф-кухарів.
- Щоб баклажани вийшли максимально соковитими, але не жирними, слід наситити м’ясисту м’якоть вологою і закрити пори. Потрібна попередня підготовка – до 30 хвилин. Вимочуємо пластини в солоній воді. 1 столова ложка солі без гірки на 1 літр води кімнатної температури. Занурюємо слайси і Придавлюємо тарілочкою, яка трохи менше миски. Через 25-30 хвилин дістаємо пластини і просушують в рушник. Тепер можна запікати. Жиру вбереться менше, але м’якоть не пересушити.
2) Змішаємо начинку і робимо скручування.
Вибір начинки нічим не обмежений. Звичайно, сирна текстура з часниковим ароматом привітно відгукнеться на будь-який експеримент. Але не забувайте і про інші варіанти. Все роли в овочевий обгортці – чудовий плацдарм для творчості.
Начебто очевидні рішення, з доступних продуктів, швидкі в приготуванні, але які апетитні красені на фото! Будь ви початківцям або досвідченим кулінаром, за нашими покроковим рецептами рулетики з баклажанів з сиром і часником завжди вийдуть на «Ура!».
P.S. Відео на десерт для всіх шанувальників вільної фантазії. Цілі синенькі, фаршировані з грузинським акцентом. Помідори, сир, запікання в духовці і багато ароматної зелені.