Хто з творчих людей не любить казок? Лісові пригоди від Шарля Перро надихнули кулінарів на салат «Червона шапочка». Рецепт з фото покроково пропонує вам повторити кулінарний успіх.
Тим більше, що для нього потрібні звичайні червоні томати, які круглий рік доступні в супермаркетах. Ще знадобиться недороге куряче м’ясо і трошки старанності в декорі. І навіть самий жирний варіант нижче не обійдеться непомірно дорого. Для нього запасіть трохи копченої риби і твердого сиру.
Всю роботу по казковому оформлення беруть на себе помідори. Звичайно, зручно використовувати черрі. Їх крутобокі половинки мініатюрні. Вони красиво і міцно лягають навіть на гірку салату. Але можна оформити верхівку і звичайними томатами, які порізані невеликими кубиками. Однаковість дрібної нарізки для всіх компонентів – окремий плюс. І смак у салату залишається відмінним!
З червоним перцем, помідорами і оливками
Час приготування – до 30 хвилин
На 5-6 порцій нам потрібні:
- Червоний болгарський перець – 1 штука
- Помідори – 4 шт. звичайні, середнього розміру
- Помідори черрі – від 15 штук
- Оливки – 1 банка близько 200 г
- Яйця – 2 штуки (відварені круто)
- Куряча грудка – 1 шт. (Відварна / копчена)
- Майонез – від 3 ст. ложок
- Кріп і петрушка – по одному середньому пучку
- Листовий салат – 6-7 листків (половина на прикрасу)
- Ріпчасту цибулю – за смаком
- Сіль і перець за смаком
Як приготувати.
Нарізаємо інгредієнти не великими шматочками. Перець, помідори, яйця, цибуля, грудку і оливки.
Врахуйте альтернативний нюанс: помідори і товстостінний червоний перець можна почистити. Це зробить «Червону шапочку» набагато ніжніше. Шкурки залишаться тільки на чері, якими ми будемо прикрашати блюдо по верху.
Оливки ми беремо великі. Їх ріжемо хоча б навпіл, можна і на 3-5 кілець.
Уже порубаний лук обшпарюємо окропом і даємо охолонути. Зливаємо воду. Це найпростіший спосіб видалити з овоча гіркоту.
Зелень дрібно рубаємо. Салатні листя ріжемо смугами, які укорочуємо, розрізаючи поперек. У цій страві нам не потрібні об’ємні включення зелені.
Чи то справа класичний салат «Цезар» з курячою грудкою, де пишна зелена подушка вирішує успіх. Дізнайтеся всі тонкощі «Цезаря» як в ресторані – в покрокової статті з фото.
Кладемо всі підготовлені продукти у велику миску. Додаємо по дрібці солі і перцю.
Акуратно перемішуємо вміст миски, додавши майонез.
Прикрашаємо глибоке блюдо салатним листям (3-4 шт.) І висипаємо на нього вміст миски. За допомогою ложки надаємо салату необхідну форму.
Розрізаємо помідори черрі навпіл і прикрашаємо ними готовий шедевр. Ось ти який, салат Червона Шапочка!
Найпростіший рецепт з зеленим горошком
Прибираємо з переліку інгредієнтів вище оливки, велика кількість зелені та салатні листя. Натомість відкриваємо невелику банку консервованого горошку. Можна прогріти на пару заморожений – буквально 1 хвилину.
У підсумку на 5-6 порції нам потрібні:
- Помідори черрі – від 10 штук
- Червоний болгарський перець – 1 штука
- Консервований горошок – від 6 ст. ложок
- Курячі яйця – 2 штуки (відварені круто)
- Куряча грудка – 1 шт. (Відварна) або шинка (300 г)
- Майонез – від 3 ст. ложок
- Кріп – за смаком і для прикраси
- Ріпчасту цибулю – за бажанням
- Сіль і перець за смаком
Ріжемо компоненти, як описано в першому рецепті. Не забуваємо ошпарити цибулю, щоб пішла гіркота.
Додаємо майонез, перемішуємо, прикрашає половинками черрі.
Вуаля! Ще один бюджетний, але смачний салатик не зайняв у нас і півгодини.
Салат «Червона шапочка» з помідорами і копченою рибою
Цей жирний закусочний варіант до міцних напоїв підкуповує делікатесним акцентом. Плюсуйте до нього барвисту пікантність за рахунок зеленої цибулі. Перед вами приклад вдалої фантазії в салатної темі на швидку руку. Хоч і без будь-якої оглядки на калорії.
Час приготування – до 30 хвилин
На 2 порції нам потрібні:
- Філе червоної риби холодного копчення (наприклад, горбуші) – 150 г
- Улюблений сир твердого сорту (голландський, російський і т.п.) – 100 г
- Помідор звичайний – 1 шт. великого розміру
- Яйця (відварені круто) – 3 шт.
- Цибуля зелена – за смаком, від 3 пір’їнок
- Майонез – від 2 ст. ложок, за смаком
- Сіль, перець – за смаком
- Зелений болгарський перець – за бажанням, для прикраси
Приготування.
Підготуємо інгредієнти швидко і просто. Рибне філе наріжте маленькими шматочками. Яйця і сир потремо на крупну тертку. Не забудемо потримати сир в морозилці 5 хвилин перед обробкою. Холодний шматок набагато легше потерти. Зелену цибулю дрібно порубати. Помідори теж ріжемо не крупніше.
Зробимо укладку пошарово. Якщо готуємо прямо до столу (тобто салат не зможе настоятися в холодильнику від 2 годин), то розподіляємо майонез ложкою по всій поверхні, злегка притискаючи.
- Копчена риба + майонез
- Зелена цибуля
- Яйце + майонез
- Сир + майонез
- помідори
Регулювати кількість майонезу набагато легше, якщо використовувати кондитерський мішок. Або купити соус в м’якій вертикальної упаковці і обрізати другий верхній кінчик з прицілом на видавлювання тонкої лінії соусу. Сіточка з таким пристосуванням виходить більш економною.
Прикрасимо салатик тонкими кільцями з великої «зимового» болгарського перцю контрастного кольору.
Ще одна «Червона шапочка» з помідорами за дві секунди підкорить любителів горілочки за святковим столом, відданих шанувальників оселедцевої шуби, та й усіх любителів копченої рибки.
З копченою куркою, морквою, кукурудзою і сиром
На 5-6 порцій нам потрібні:
- Яйця (варимо круто) – 4 шт.
- Морква (відварна) – 1 шт. не маленька
- Помідори звичайні – 3 шт.
- Копчене м’ясо курки (грудка, стегна та ін.) – 300 г (вже зняте з кістки)
- Кукурудза консервована – 100 г
- Сир твердого сорту – від 50 г (необов’язково)
- Майонез – від 4 ст. ложок
- Сіль, перець – за смаком
Як приготувати.
Все так же просто, як і в рецептах вище. Подрібнюємо всі компоненти, крім яєць. Їх відкладемо для прикраси.
Серед інгредієнтів з’явилася варена морква – немудро і просто натерти на великій тертці, хоча можна і порізати дрібними кубиками. Вирішуйте самі.
Укладаємо салат пошарово.
- Копчене куряче м’ясо + трохи майонезу
- Консервована кукурудза + майонез (перемішуємо)
- Сир натертий на середню терку
- Варена морква + майонезна сіточка зверху
- Кубики помідорів.
Прикраса з яєць зробити простіше простого. Відокремлюємо жовтки від білків. Трьом білки на дрібну тертку. Жовтки розминаємо, додати трішки майонезу. Нам потрібна в’язка і щільна маса, з якої можна сказати кульку.
Цього кулька паніруємо в білкової стружці. Покладена салат прикрашаємо гуртком-окантовкою з білкової стружки, а по центру страви ставимо помпон з жовтка.
Святкова «Червона шапочка» з помідорами від Діда Мороза! На новий рік варто витратити пару зайвих хвилин саме на цей символічний декор.
З смаженими опеньками, картоплею і солоним огірочком
Один з найбільш ситних рецептів зі смаженими опеньками. Святково, з традиційним смаком, але не дорого. Укладаємо по верствам, промащуючи тонким шаром майонезу з часником (припустимо зубчик через прес).
- Будь-який варіант курки або шинки. Копчена або варена, дрібно ріжемо.
- Опеньки, обсмажені з цибулею. Викладаємо остигати на серветку, щоб вбрався жир.
- Варена картопля. Відваримо «в мундирах» і дамо охолонути, потім терка або невеликий кубик.
- Солоні огірки. Дрібний кубик. З бочкових краще зняти шкірку для ніжності.
- Сир твердого сорту. Середня стружка на тертці.
- Томати, нарізані невеликими шматочками. Можна зняти шкірку.
Легкі експерименти для гучного успіху.
Червоний, зелений і оранжевий – провідні кольору святкових столів взимку. Очевидна принадність прикраси помідорами в тому, що вони впишуться мало не в будь-який рецепт зимових пошарових салатів. Скрізь, де є курочка, креветки або авокадо. Усюди, де хочеться додати кислинки або головне соло належить смажених грибів.
Придивіться до своїх улюблених салатів. І ви з легкістю знайдете місце для чергової казкової подачі.
Дві салатні добірки з наших улюбленців. Багато на «Ура!» Візьмуть помідори в топпинг.
- З авокадо і креветками – з вареними і обсмаженими, набори бюджетні і подорожче: знайдеться все!
- З куркою і ананасами – поєднання, перевірені особисто, і хіти від читачів в коментарях.
Сподіваємося, салат «Червона шапочка» з помідорами привернув вашу увагу всерйоз, а рецепт з фото покроково відсікає останні сумніви, чи готувати страву. Звичайно, готувати!
І обов’язково діліться успіхом, якщо ви впишіть соковитий декор в новий набір компонентів. У нашому меню завжди є місце ідеям від читачів, тим більше на святковий стіл. Коментарі чекають!