Легкі рецепти

Салат «Червона шапочка» з помідорами: 5 рецептів з фото + нові ідеї



Хто з творчих людей не любить казок? Лісові пригоди від Шарля Перро надихнули кулінарів на салат «Червона шапочка». Рецепт з фото покроково пропонує вам повторити кулінарний успіх.

Тим більше, що для нього потрібні звичайні червоні томати, які круглий рік доступні в супермаркетах. Ще знадобиться недороге куряче м’ясо і трошки старанності в декорі. І навіть самий жирний варіант нижче не обійдеться непомірно дорого. Для нього запасіть трохи копченої риби і твердого сиру.

Всю роботу по казковому оформлення беруть на себе помідори. Звичайно, зручно використовувати черрі. Їх крутобокі половинки мініатюрні. Вони красиво і міцно лягають навіть на гірку салату. Але можна оформити верхівку і звичайними томатами, які порізані невеликими кубиками. Однаковість дрібної нарізки для всіх компонентів – окремий плюс. І смак у салату залишається відмінним!

З червоним перцем, помідорами і оливками

Час приготування – до 30 хвилин

На 5-6 порцій нам потрібні:

  • Червоний болгарський перець – 1 штука
  • Помідори – 4 шт. звичайні, середнього розміру
  • Помідори черрі – від 15 штук
  • Оливки – 1 банка близько 200 г
  • Яйця – 2 штуки (відварені круто)
  • Куряча грудка – 1 шт. (Відварна / копчена)
  • Майонез – від 3 ст. ложок
  • Кріп і петрушка – по одному середньому пучку
  • Листовий салат – 6-7 листків (половина на прикрасу)
  • Ріпчасту цибулю – за смаком
  • Сіль і перець за смаком

Як приготувати.

Нарізаємо інгредієнти не великими шматочками. Перець, помідори, яйця, цибуля, грудку і оливки.

Врахуйте альтернативний нюанс: помідори і товстостінний червоний перець можна почистити. Це зробить «Червону шапочку» набагато ніжніше. Шкурки залишаться тільки на чері, якими ми будемо прикрашати блюдо по верху.

Оливки ми беремо великі. Їх ріжемо хоча б навпіл, можна і на 3-5 кілець.

Уже порубаний лук обшпарюємо окропом і даємо охолонути. Зливаємо воду. Це найпростіший спосіб видалити з овоча гіркоту.

Зелень дрібно рубаємо. Салатні листя ріжемо смугами, які укорочуємо, розрізаючи поперек. У цій страві нам не потрібні об’ємні включення зелені.

Чи то справа класичний салат «Цезар» з курячою грудкою, де пишна зелена подушка вирішує успіх. Дізнайтеся всі тонкощі «Цезаря» як в ресторані – в покрокової статті з фото.

Кладемо всі підготовлені продукти у велику миску. Додаємо по дрібці солі і перцю.

Акуратно перемішуємо вміст миски, додавши майонез.

Прикрашаємо глибоке блюдо салатним листям (3-4 шт.) І висипаємо на нього вміст миски. За допомогою ложки надаємо салату необхідну форму.

Розрізаємо помідори черрі навпіл і прикрашаємо ними готовий шедевр. Ось ти який, салат Червона Шапочка!

Найпростіший рецепт з зеленим горошком

Прибираємо з переліку інгредієнтів вище оливки, велика кількість зелені та салатні листя. Натомість відкриваємо невелику банку консервованого горошку. Можна прогріти на пару заморожений – буквально 1 хвилину.

У підсумку на 5-6 порції нам потрібні:

  • Помідори черрі – від 10 штук
  • Червоний болгарський перець – 1 штука
  • Консервований горошок – від 6 ст. ложок
  • Курячі яйця – 2 штуки (відварені круто)
  • Куряча грудка – 1 шт. (Відварна) або шинка (300 г)
  • Майонез – від 3 ст. ложок
  • Кріп – за смаком і для прикраси
  • Ріпчасту цибулю – за бажанням
  • Сіль і перець за смаком

Ріжемо компоненти, як описано в першому рецепті. Не забуваємо ошпарити цибулю, щоб пішла гіркота.

Додаємо майонез, перемішуємо, прикрашає половинками черрі.

Вуаля! Ще один бюджетний, але смачний салатик не зайняв у нас і півгодини.

Салат «Червона шапочка» з помідорами і копченою рибою

Цей жирний закусочний варіант до міцних напоїв підкуповує делікатесним акцентом. Плюсуйте до нього барвисту пікантність за рахунок зеленої цибулі. Перед вами приклад вдалої фантазії в салатної темі на швидку руку. Хоч і без будь-якої оглядки на калорії.

Час приготування – до 30 хвилин

На 2 порції нам потрібні:

  • Філе червоної риби холодного копчення (наприклад, горбуші) – 150 г
  • Улюблений сир твердого сорту (голландський, російський і т.п.) – 100 г
  • Помідор звичайний – 1 шт. великого розміру
  • Яйця (відварені круто) – 3 шт.
  • Цибуля зелена – за смаком, від 3 пір’їнок
  • Майонез – від 2 ст. ложок, за смаком
  • Сіль, перець – за смаком
  • Зелений болгарський перець – за бажанням, для прикраси

Приготування.

Підготуємо інгредієнти швидко і просто. Рибне філе наріжте маленькими шматочками. Яйця і сир потремо на крупну тертку. Не забудемо потримати сир в морозилці 5 хвилин перед обробкою. Холодний шматок набагато легше потерти. Зелену цибулю дрібно порубати. Помідори теж ріжемо не крупніше.

Зробимо укладку пошарово. Якщо готуємо прямо до столу (тобто салат не зможе настоятися в холодильнику від 2 годин), то розподіляємо майонез ложкою по всій поверхні, злегка притискаючи.

  1. Копчена риба + майонез
  2. Зелена цибуля
  3. Яйце + майонез
  4. Сир + майонез
  5. помідори

Регулювати кількість майонезу набагато легше, якщо використовувати кондитерський мішок. Або купити соус в м’якій вертикальної упаковці і обрізати другий верхній кінчик з прицілом на видавлювання тонкої лінії соусу. Сіточка з таким пристосуванням виходить більш економною.



Прикрасимо салатик тонкими кільцями з великої «зимового» болгарського перцю контрастного кольору.

Ще одна «Червона шапочка» з помідорами за дві секунди підкорить любителів горілочки за святковим столом, відданих шанувальників оселедцевої шуби, та й усіх любителів копченої рибки.

З копченою куркою, морквою, кукурудзою і сиром

На 5-6 порцій нам потрібні:

  • Яйця (варимо круто) – 4 шт.
  • Морква (відварна) – 1 шт. не маленька
  • Помідори звичайні – 3 шт.
  • Копчене м’ясо курки (грудка, стегна та ін.) – 300 г (вже зняте з кістки)
  • Кукурудза консервована – 100 г
  • Сир твердого сорту – від 50 г (необов’язково)
  • Майонез – від 4 ст. ложок
  • Сіль, перець – за смаком

Як приготувати.

Все так же просто, як і в рецептах вище. Подрібнюємо всі компоненти, крім яєць. Їх відкладемо для прикраси.

Серед інгредієнтів з’явилася варена морква – немудро і просто натерти на великій тертці, хоча можна і порізати дрібними кубиками. Вирішуйте самі.

Укладаємо салат пошарово.

  1. Копчене куряче м’ясо + трохи майонезу
  2. Консервована кукурудза + майонез (перемішуємо)
  3. Сир натертий на середню терку
  4. Варена морква + майонезна сіточка зверху
  5. Кубики помідорів.

Прикраса з яєць зробити простіше простого. Відокремлюємо жовтки від білків. Трьом білки на дрібну тертку. Жовтки розминаємо, додати трішки майонезу. Нам потрібна в’язка і щільна маса, з якої можна сказати кульку.

Цього кулька паніруємо в білкової стружці. Покладена салат прикрашаємо гуртком-окантовкою з білкової стружки, а по центру страви ставимо помпон з жовтка.

Святкова «Червона шапочка» з помідорами від Діда Мороза! На новий рік варто витратити пару зайвих хвилин саме на цей символічний декор.

З смаженими опеньками, картоплею і солоним огірочком

Один з найбільш ситних рецептів зі смаженими опеньками. Святково, з традиційним смаком, але не дорого. Укладаємо по верствам, промащуючи тонким шаром майонезу з часником (припустимо зубчик через прес).

  1. Будь-який варіант курки або шинки. Копчена або варена, дрібно ріжемо.
  2. Опеньки, обсмажені з цибулею. Викладаємо остигати на серветку, щоб вбрався жир.
  3. Варена картопля. Відваримо «в мундирах» і дамо охолонути, потім терка або невеликий кубик.
  4. Солоні огірки. Дрібний кубик. З бочкових краще зняти шкірку для ніжності.
  5. Сир твердого сорту. Середня стружка на тертці.
  6. Томати, нарізані невеликими шматочками. Можна зняти шкірку.

Легкі експерименти для гучного успіху.

Червоний, зелений і оранжевий – провідні кольору святкових столів взимку. Очевидна принадність прикраси помідорами в тому, що вони впишуться мало не в будь-який рецепт зимових пошарових салатів. Скрізь, де є курочка, креветки або авокадо. Усюди, де хочеться додати кислинки або головне соло належить смажених грибів.

Придивіться до своїх улюблених салатів. І ви з легкістю знайдете місце для чергової казкової подачі.

Дві салатні добірки з наших улюбленців. Багато на «Ура!» Візьмуть помідори в топпинг.

  • З авокадо і креветками – з вареними і обсмаженими, набори бюджетні і подорожче: знайдеться все!
  • З куркою і ананасами – поєднання, перевірені особисто, і хіти від читачів в коментарях.

Сподіваємося, салат «Червона шапочка» з помідорами привернув вашу увагу всерйоз, а рецепт з фото покроково відсікає останні сумніви, чи готувати страву. Звичайно, готувати!

І обов’язково діліться успіхом, якщо ви впишіть соковитий декор в новий набір компонентів. У нашому меню завжди є місце ідеям від читачів, тим більше на святковий стіл. Коментарі чекають!

Мініатюра до статті Салат «Червона шапочка» з помідорами: 5 рецептів з фото + нові ідеїМініатюра до статті Салат «Червона шапочка» з помідорами: 5 рецептів з фото + нові ідеї



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.