Легкі рецепти

Салат з капусти з болгарським перцем: 2 швидких ульотних рецепта в маринаді



Багато кулінари прагнуть до геніальної простоти, коли блюдо готується легко з доступних компонентів. Представляємо вам салат з капусти з болгарським перцем і оцтом. Два варіанти геніально прості і вкрай апетитні. Обидва з морквою, яка додає солодощі і яскравих фарб. Овочі маринуються всього за 3-4 години і з першої спроби потрапляють в категорію «Ульотний салат! Всі просять рецепт! ».

Найбільш сприятливі умови рецептів в тому, що нам знадобляться тільки бюджетні дари природи. Всі овочі можна купити і влітку, і взимку. А смакових добавок з категорії «дорожче» ми використовуємо мінімум. Це будуть сушена журавлина або родзинки в першому рецепті.

Якщо ви побоюєтеся оцту, використовуйте натуральний яблучний. А заодно згадайте про азіатських кухнях і навіть старовинної Аюрведе. У цих системах харчування багато страв з подкислением, тому що оцет – це багатовікова харчова добавка, безпечний консервант і допоміжний засіб в дієтотерапії.

Нарізка звичайна, впорається навіть незвичний холостяк. Витрати часу смішні – 20 хвилин на підготовку всіх овочів. Але який результат! Виходять пікантні, оптимістично хрусткі і соковиті капустяне салати. Обидва барвисті і дуже корисні за складом.

Стежити за солоними і маринованими продуктами варто тим, хто сьогодні активно худне. В середньому випадку солоний і кислий смак посилюють апетит. Хоча з особистого досвіду схуднення і ця точка зору – не категорична істина.

Салат з капусти з болгарським перцем в маринаді з родзинками

Оцет подкисляет, а сушені ягоди додають аромату овочам і красиво пожвавлюють подачу. Якщо журавлини не виявилося під рукою, завжди беріть родзинки темних сортів. До речі, саме він корисніший, ніж світлий родич.

  • Час приготування – 20 хвилин + 4 години для настоювання
  • Калорійність на 1 порцію – не більше 160 ккал.

На 6-8 порцій нам потрібні:

  • Капуста – 700-800 г
  • Перець болгарський – 1 шт. великого розміру
  • Морква – 2 шт. великих коренеплоду
  • Журавлина сушена (або родзинки темний) – 1/3 склянки

Для маринаду:

  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – 1 ст. л + ½ ч. л
  • Цукор – 1/3 склянки
  • Оцет, 9% – 1/3 склянки або за смаком
  • Олія – ​​1/3 склянки
  • Часник – 3-4 середніх зубчики

Як приготувати.

Капусту шаткуємо. Морква ріжемо, як люблять у сім’ї. Тонка соломка або велика терка – традиційні способи, які сподобаються всім. Солодкий перець теж ріжемо соломкою, не дуже тонко, улюбленої довжини. Врахуйте, що короткі брусочки розподіляться в салаті краще.

Об’єднуємо овочеві нарізки, перемішуємо і додаємо сушені ягоди. Будь-який вибір, що родзинки, що журавлина, дасть пікантний відтінок в процесі маринування.

Укладаємо салат в банку і переходимо до маринаду.

Готуємо маринад.

В окріп кладемо все смакові добавки – цукор, сіль, оцет, масло. Гарненько перемішуємо до розчинення.

Пам’ятайте, маринад завжди можна спробувати і відрегулювати під свій смак. Наша мета – насичений приємно кисло-солодкий розчин. Але у кожного своя міра приємності.

Якщо ви віддаєте перевагу яблучний оцет, його знадобиться більше. Також в заливку можна додати будь-які спеції з популярних для маринування – гвоздика, чорний перець горошком, духмяний перець, насіння кмину і коріандру. Зупинившись на запропонованому мінімалізмі, ви 100% не прогадаєте. Хоча можна заливати і іншими маринадом для капусти, якщо вони перевірені й улюблені в вашій родині.

Часник продавлюємо через прес. Його додаємо до овочів або в маринад, але в самому кінці, коли рідина трохи охолола. Інакше є ризик, що стружка посиніє.

Все ще гарячим (або відчутно теплим) розчином заливаємо овочеву суміш в банку. Утрамбовуємо так, щоб всі шматочки були занурені в рідину.

Даємо салату охолонути і відправляємо в холодильник на 4-5 годин.



Зберігаємо капустяний шедевр в холоді 2-3 тижні. Через 2 дні він досягне піку в гармонії кисло-солодкого смаку і приємного хрускоту. Хоча з задоволенням їсти його можна відразу – через зазначені 4 години настоювання в холоді.

Салат з капусти з болгарським перцем і морквою

У цьому рецепті морква особливо хороша! Поріжемо її кружечками, в дисонансі з іншими овочами. Це додасть нового звучання хрусткому ансамблю. Ще знадобиться огірок або молодий кабачок і будь-який лук. Врахуйте, що синій солодший. Зате ріпчаста завжди під рукою. Класичний маринад з оцтом, трохи терпіння – і апетитне бюджетне блюдо радує гостей і коханих!

  • Час приготування – 20 хвилин + 3 години насстаіванія.
  • Калорійність на 1 порцію – не більше 200 ккал.

На 6-8 порцій нам потрібні:

  • Капуста – 0,8-1 кг
  • Болгарський перець – 1-1,5 шт. великий (червоний / оранжевий / жовтий)
  • Огірок – 1 шт. великий гладкокожій або 3 невеликих
  • Морква – 2 шт. (200-250 г)
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. (До 100 г)

Для маринаду:

  • Вода – 4 склянки
  • Оцет, 9% – ¾ склянки
  • Олія – ​​¾ склянки
  • Сіль – 2,5 ст. ложки
  • Цукор – ¾ склянки

Підготуємо овочі.

Ріжемо солодкий перець тонкими смужками. Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями.

Капусту ріжемо на квадрати невеликого розміру – 2-2,5 см. Моркву нарізаємо тонкими кругами.

З огірка зрізаємо кінчики і пробуємо на гіркоту. Нарізати буде теж тонко, на півкола.

Об’єднуємо всі овочі в мисці і перемішуємо.

Маринад готуємо зазвичай і просто.

В окріп засипаємо сіль і цукор. Розмішуємо до розчинення і додаємо оцет з маслом. Гарячим або відчутно теплим розчином заливаємо овочеву суміш. Даємо охолонути, перекладаємо в банку, закриваємо кришкою і ставимо в холодильник. Через 3-4 години можна знімати першу пробу. Салат вам сподобається!

А ще через добу в холоді ви із задоволенням з’їсте і дві порції поспіль, настільки комфортним і апетитним він стає. Зберігається блюдо до 3-х тижнів, але навряд чи вистоїть.

Будемо раді, якщо ви поділитеся з нами новими ідеями для салату з капусти з болгарським перцем і оцтом. Які заливки улюблені у вашій родині? А, може бути, ви категоричний противник оцтових маринадів і ідеально освоїли натуральну ферментацію (квашення)? На нашому сайті є і такі капустяні варіанти. Приємного апетиту і до зустрічі в коментарях!

Мініатюра до статті Салат з капусти з болгарським перцем: 2 швидких ульотних рецепта в маринадіМініатюра до статті Салат з капусти з болгарським перцем: 2 швидких ульотних рецепта в маринаді



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.