Каша

Варимо пшоно правильно і різноманітно



Пшоно в мультиварці можна зварити не тільки правильно, але й смачно. Потрібно просто вибрати улюблений рецепт корисного страви.

Пшоняна каша в мультиварці

Якщо звернутися до думки дієтологів, то можна дізнатися, що пшоно – корисна, гіпоалергенна крупа, яка рекомендована для дитячого харчування. Навіть при безглютенової дієті можна вживати невелику кількість пшоняної каші і це не зашкодить здоров’ю і не погіршить самопочуття.

Ще один цікавий факт. У пшоні міститься природна сірка, яка добре засвоюється організмом. Саме тому потрібно знати, як же приготувати смачні, корисні і різноманітні страви з цієї диво-крупи.

Молочна пшенка «Ніжна»

Пшоняна каша в мультиварці

Рецепт приготування для мультиварки простий. Не потрібно попередньо варити пшоно в воді, а потім парити в молоці в духовці або печі. Виходить смачно, але дуже довго і клопітно. Ми ж зробимо все просто і швидко.

Необхідні продукти

  • 1 склянку пшона
  • 6 склянок молока
  • 20-30 гр. вершкового масла
  • цукор і сіль за смаком

Такий рецепт дуже хороший для приготування ніжної і пишною дитячої кашки. Малюки із задоволенням будуть їсти її, якщо додати шматочки свіжих фруктів або сухофрукти. Цукор можна замінити медом, але додавати його потрібно після варіння.

Пшоняна каша в мультиварці

приготування

  1. Пшоно ретельно промити під проточною водою, відкинути на друшляк і обшпарити окропом. Потім знову промити під проточною холодною водою, щоб рідина була абсолютно прозорою, а пшоно стало яскраво-жовтим.
  2. Встановлюємо в мультиварці режим «Каша» на 1 годину засипаємо пшоно і заливаємо молоком або водою наполовину з молоком. Додаємо масло, сіль і цукор. Закриваємо кришку і готуємо до звукового сигналу.
  3. Після закінчення процесу кришку відразу не відкриваємо, а встановлюємо підігрів на 15-20 хв.

Готову кашку насипаємо в тарілки, додаємо фрукти або сухофрукти Додатково можна присмачити розплавленим вершковим маслом і прикрасити гілочкою свіжої м’яти.

Варити кашу з фруктами або сухофруктами з молоком не слід. Їх краще додати в готову страву. Фрукти виділяють кислоту, що при нагріванні змусить молоко згорнутися.

пшоняний гарнір

Рецепт такий каші допоможе приготувати не зовсім звичний гарнір до м’ясних або рибних страв.

Пшоняна каша в мультиварці

складові

  • 2 склянки пшона
  • 4 склянки води
  • 50-60 гр. вершкового масла
  • сіль за смаком.

Для приготування ситнішого і ароматного страви можна використовувати овочевий або м’ясний бульйон, який потрібно приготувати окремо.

приготування

  1. Пшоно ретельно промиваємо і обшпарюємо. Відкидаємо на друшляк і обливаємо холодною проточною водою.
  2. Встановлюємо в мультиварці режим «Каша» або «Плов» на 50-60 хв.
  3. Засипаємо пшоно, заливаємо водою, додаємо масло і заправляємо сіллю за смаком. Якщо це бульйон, робіть поправку на солоність використовуваної рідини.
  4. Готуємо до звукового сигналу під закритою кришкою. Після цього встановлюємо підігрів на 15-20 хв.
  5. Тим часом готуємо салат зі свіжих овочів. При бажанні можете приготувати соуси на основі сметани, сливою або томата.

Готову кашу розкладаємо по тарілках і поливаємо соусом або розплавленим вершковим маслом. Присипаємо нашаткованої зеленню.

овочева пшенка

Рецепт круп’яних каш з овочами завжди користується заслуженою популярністю. Плов тому яскравий приклад. Ми ж зваримо пшоно з овочами і отримаємо абсолютно несподіваний і дуже смачний результат.



Пшоняна каша з овочами в мультиварці

складові

  • 1 склянку пшона
  • 1 велика морквина
  • 1 велика біла цибулина
  • 1 перчик болгарський (бажано жовтий або зелений)
  • 2 помідори
  • спеції для овочів
  • 2-3 зубчики часнику
  • 2 склянки води або овочевого бульйону
  • сіль за смаком
  • рослинне масло без запаху для обсмажування.

Вийде чудовий гарнір для м’яса або риби.

приготування

  1. Чистимо і моєму овочі. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Морквину натираємо на крупній тертці або нарізаємо дрібною соломкою.
  2. Перець очищаємо від насіння і плодоніжки і нарізаємо соломкою. Помідори обдаємо окропом і опускаємо в холодну воду, щоб легше видалити шкірку. Нарізаємо кубиками середнього розміру.
  3. В мультиварці встановлюємо «Жарку», заливаємо олію і розпалюються його.
  4. Закидаємо в чашу морква і цибуля. Обсмажуємо 3-5 хв., Помішуючи, щоб овочі не підгоріли.
  5. Відправляємо в чашу перець, помідори і продовжуємо обсмажувати ще 5 хв.
  6. Вимикаємо прилад і засипаємо в чашу промите і ошпарене пшоно.
  7. В мультиварці встановлюємо режим «Каша» на 45-50 хв., Заливаємо воду або бульйон, заправляємо сіллю, спеціями і готуємо до звукового сигналу.
  8. Приблизно за 5 хв. до закінчення програми, відкриваємо кришку і закидаємо подрібнений часник, перемішуємо, закриваємо кришку і закінчуємо процес приготування.

Блюдо подається гарячим, присипаним подрібненої свіжою зеленню. М’ясо або риба, салат зі свіжих овочів доповнять стіл.

Для приготування в мультиварці пшоняної каші з м’ясом, можна використовувати цей же рецепт. Тільки перед овочами обсмажити м’ясо.

Пшоняна каша в мультиварці

Поради успішної пшенки

При виборі пшона в магазині зверніть увагу на термін придатності крупи, її колір і цілісність упаковки. Вона повинна бути яскраво-жовтою, що не злиплої.

Пшоно потрібно неодмінно промивати не тільки під проточною водою, а й заливати і давати відстоятися не менше 5 разів.

Щоб уникнути гіркоти, є простий рецепт. Потрібно обдати крупу окропом. Це зручно робити, помістивши пшоно в друшляк.

Консистенція каші прямо залежить від кількості рідини, використовуваної при варінні пшона. Щоб зварити в мультиварці розсипчасту кашу, потрібно на 1 склянку крупи взяти 2 склянки води. В’язка каша: на 1 склянку крупи – 4 ст. рідини. Дитяча ніжна: на 1 ст. крупи – 6 ст. рідини.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.