Каша

Цікаві рецепти каші «Дружба» в мультиварці



Каші цінувалися у всі часи. Адже не дарма кажуть: «З кашею дружити – до ста років прожити». Щоденне вживання на сніданок здатне поліпшити роботу всього організму.

Злаки, що є основним складовим цього блюда, поставляють в наш організм рослинні білки, «довгі» вуглеводи, вітаміни і клітковину. Каша «Дружба» з гарбузом готується з декількох круп, що робить її більш поживною. А гарбуз покращує смак і збагачує додатковими вітамінами.

Що таке каша «Дружба»

Каша дружба з гарбузом в мультиварці

Свою назву блюдо отримало за те, що має в своєму складі не одну, а цілу композицію з круп. Такий союз, або «дружба» круп, покращують смак страви і дозволяють отримати все нові його відтінки. Прагнення урізноманітнити і збагатити раціон призвело до того, що склад каші постійно змінюється, поповнюючись новими складовими і все більш сміливими їх поєднаннями.

Одним з варіантів сміливого поєднання є «Дружба» з гарбузом. Але і для неї існує не один рецепт і спосіб приготування. До того ж її готують не тільки на плиті або в духовці, але і в мультиварці. Це економить час і зберігає максимум користі, має ряд інших переваг:

  • Процес приготування не вимагає постійного контролю.
  • Кашу в мультиварці не потрібно перемішувати.
  • Інгредієнти можна закласти відразу.
  • Є можливість відстроченого запуску.
  • Блюда не підгорає.

Традиційна «Дружба» солодка радість »

Традиційний рецепт для «Дружби» є поєднання рису та пшона. Для приготування в мультиварці за цим рецептом знадобляться наступні продукти:

  • Пшоняна крупа – 150 гр або 1/2 мультістакана;
  • Рис – 150 гр або 1/2 мультістакана;
  • Гарбуз (свіжа або заморожена) – 250 гр .;
  • Масло вершкове – 50 гр .;
  • Молоко – 700 мл .;
  • Вода – 500 мл .;
  • Цукор і сіль – за смаком.

Каша дружба з гарбузом в мультиварці

приготування

  1. Рис і пшоно потрібно ретельно промити під проточною водою.
  2. Гарбуз порізати маленькими кубиками або натерти на тертці (при бажанні подрібнити до пюреобразного стану).
  3. У чашу мультиварки закласти крупи, гарбуз, сіль і цукор.
  4. Залити інгредієнти молоком і водою.
  5. Встановити режим «Молочна каша».
  6. Після сигналу про готовність дати постояти ще 30 хвилин на режимі «Підігрів».
  7. Заправити вершковим маслом перед подачею на стіл.

Для приготування дієтичного варіанту, можна сильніше розвести молоко водою або використовувати знежирене молоко.

В мультиварці-скороварці час приготування скорочується до 20 хвилин. У скороварці для каші з гарбузом встановлюється режим «Суп» або «Каша».

Каша дружба з гарбузом в мультиварці

Ще один рецепт рисово-пшоняної каші «Дружби» включає в себе додавання кукурудзяної крупи. Для цього в одному мультістакане в рівних пропорціях (по 50 гр.) Змішуються кукурудзяна, пшоняна і рисова крупи. Решта повторюється за попереднім алгоритмом.

Пишна каша «Дружба на трьох»

Додавання в кашу збитою яєчною суміші, робить її пишніше, легше і більш насиченою на смак. Рецепт цієї страви виглядає наступним чином.

складові

  • Рисова і пшоняна крупи – по 100 гр .;
  • Гарбуз – 200 гр .;
  • Молоко – 500 мл .;
  • Вода – 200 мл .;
  • Вершкове масло – 50 гр .;
  • Цукор і сіль – за смаком;
  • Куряче яйце – 2 шт.

Каша дружба з гарбузом в мультиварці



приготування

  1. Промити крупи.
  2. У чашу мультиварки закласти пшоно з рисом, цукор і сіль.
  3. Залити молоком і водою.
  4. Варити на режимі «Каша» до сигналу.
  5. В окремому посуді збити яйця.
  6. У готову страву додати яєчну суміш і вершкове масло.
  7. Дати постояти на підігріві близько 10 хвилин.

«Дружба» багатокомпонентна «Дай руку, друг»

Якщо в кашку додати овочі і видозмінити рецепт, то її сміливо можна подати до обіднього столу як самостійне блюдо. До таких блюд ставиться «Дружба» з рисом, гречкою, сочевицею і гарбузом.

складові

  • Рис – 50 гр .;
  • Гречка – 150 гр .;
  • Сочевиця (червона) – 50 гр .;
  • Ріпчасту цибулю – 1 середня головка;
  • Морквина – 1 шт .;
  • Гарбуз – 100 гр .;
  • Рослинна олія – ​​2 ст. ложки;
  • Вершкове масло – 50 гр .;
  • Солі та спеції – за смаком;
  • Вода – 800 мл.

приготування

    1. Крупи промити.
    2. Цибулю, моркву і гарбуз почистити і нарізати кубиками.
    3. На дно каструлі налити рослинне масло, викласти овочі.
    4. Включити режим «Випічка» і пасерувати до сигналу. Кришку не закривати, періодично помішувати.
    5. Викласти сочевицю, залити 200 мл води.
    6. Включити режим «Каша» на 30 хвилин.
    7. Після закінчення першого етапу, залежить залишилися крупи, додати спеції і сіль.
    8. Залити водою і включити режим «Каша» ще на 30 хвилин.
    9. Дати потомитися страви на «підігріву» протягом 20-30 хвилин.

Каша дружба солона в мультиварці

  1. Додати вершкове масло і подати до столу.

У скороварці така кашка звариться за 40 хвилин.

секрети приготування

  • На свій розсуд і смак, можна завжди відрегулювати густоту каші. Для цього потрібно поміняти співвідношення крупи і рідини (1 до 3 – для більш густий, і 1 до 5 – для рідкої). Якщо ж потрібно зробити рідині вже готову страву, то його розбавляють теплим молоком.
  • До каші з гарбузом можна додати сухофрукти – курагу або родзинки.
  • Якщо немає режиму «Каша», то підійдуть режими «Суп» і «Гасіння».
  • При варінні молочних страв молоко в мультиварці також може втекти. Щоб цього не сталося, після закладки продуктів потрібно змастити вершковим маслом по краю каструлі.
  • Щоб не згорнулося молоко при відстроченому запуску, слід використовувати пастеризоване, ретельно мити крупу і чашу мультиварки. Молоко також довго залишиться «в формі», якщо туди додати кубики льоду.
  • Якщо при відкладеному старті в кашу планується додати сухофрукти, то їх не можна додавати в чашку до решти продуктів. Вимиті курагу або родзинки готують в кошику пароварки. За час варіння крупи, встигнуть підготуватися і сушені фрукти.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.