Свято першого вересня всі асоціюють зі святковою шкільної лінійкою, але рідко коли батьки замислюються про те, щоб організувати сімейне торжество в зв’язку з початком нового навчального року. Це свято особливо трепетно сприймають першокласники та їхні батьки. При наявності домашнього свята такий день перетвориться в грандіозне свято. Що є апогеєм будь-якого свята? Ну природно святковий смачний торт. Ми подбали про те, щоб ви були готові спекти незабутній торт на 1 вересня для першокласника, і пропонуємо рецепти на вибір. Кожен з них приурочений до тематики свята, тому не залишаться непоміченими винуватцями торжества – школярами.
Торт «Осіннє листя»
1 вересня – початок найулюбленішою Пушкіним А.С. пори -очаровательной золотистої осені. Ідеальним чином для прикраси такого шедевра стануть шоколадні листочки. Для створення такого торта досить спекти свій улюблений домашній пиріг, розкрити кремом за власним бажанням і почати процес прикраси.
Вам знадобиться попередньо знайти кілька справжніх листочків. Вони можуть бути від фруктових дерев або можна вибрати самі виражені, як у дуба або клена. Обов’язково перед використанням промийте їх з милом і ретельно просушіть.
Поставте водяну баню, розтопіть в ній кілька плиток гіркого або молочного шоколаду. Після цього змастити приготовані листи дерева шоколадом і відправте в холодильну камеру, щоб вони охололи. Після заморозки обережно витягніть листя.
Ті, хто отримав шоколадні пелюсточки готові в якості прикраси торта. При наявності барвників торт на 1 вересня може мати не тільки смачні листочки, а й кольорові. Так ви додасте фарб і підвищите дитині настрій.
Торт «Олівець»
Жоден навчальний процес не обходиться без олівців, будь вони кольоровими або простими. Використовуючи їх, діти підкреслюють важливі моменти, виділяють, малюють і підписують. Олівець – невід’ємний предмет пенала будь-якого учня.
За улюбленим рецептом підготуйте кілька коржів. Просочіть їх улюбленим кремом і ножем надайте їм контур олівця. Залишки крему повинні бути пофарбовані харчовими барвниками в правильні кольори – рожевий, жовтий або кремовий. Якщо ви противник барвників для їжі, можна використовувати розтопити шоколад, який буває білий, молочний, чорний, а іноді навіть і рожевих квітів.
Торт «Зошит школяра»
Досить простий варіант для прикраси, зате тематичний. Обраним кремом просочіть коржі, а після можете приступати до промальовуванні шоколадною глазур’ю полів і лінійки. Ще можна використовувати різнокольорову цукрову пудру. Щоб здивувати дитини тортом 1 вересня можете вивести на сторінках їстівної зошити нескладні приклади з математики, геометричні фігури, дробу або маленький віршик з побажанням.
Великим ледарям в оздобленні допоможуть магазінскіе желешкі різних розмірів і контурів, які можна викласти у вигляді веселого візерунка або пам’ятної листівки.
Торт «Автобус первокласскіка»
Торт на 1 вересня першокласнику – хлопчикові запам’ятається назавжди, якщо він буде мати вигляд шкільного автобуса.
Для досягнення цієї мети обирайте коржі на розсуд, потім поставте їх так, щоб вийшли обриси традиційного шкільного автобуса. Прикраси повинні бути виконані з їстівної мастики, а невеликі деталі промальовуються глазур’ю з шоколаду. Для оформлення коліс можете окремо спекти печиво, кекси, пряники або будь-які кругленькі десерти.
Вишневий торт на 1 вересня з однойменною назвою і безе
Щоб приготувати бісквіт вам знадобиться:
- Яйце куряче – 5 штук;
- Борошно пшеничне – 200г;
- Цукор – 200 г;
- крем
- Згущене молоко – 1б .;
- Масло вершкове – 200 г.
Приготована мастика;
- Свіжі вишні;
- Потертий шоколад;
- безе;
Для коржів вспеньте цукор з білками, досипьте борошно і яєчні жовтки. Ретельно перемішайте отриману масу і випікайте півгодини при 180 градусах. Дайте отриманим коржам охолонути, поріжте і перемажьте кремом. Приготування крему вимагає змішування згущеного молока, масла і збивання до стану крему. При формуванні композиції складіть на крем безе, перетертий шоколад і вишеньки. Отриману конструкцію закрийте солодкої мастикою і гарна і чиста.
Багатошаровий торт на 1 вересня для першокласника
- Для тесту змішайте 300 грамів борошна пшениці з протертим теркою маргарином (200 гр), поки не утворюються грудочки і доповісте 100 г сметани.
- Замішані тісто роз’єднати на 6 рівних частин, помістіть в плотнозакривающійся контейнер на пару годин і відправте охолоджуватися в холодильник.
- Остигнуло тісто розкачати на рівні прямокутні листи, як трафарет можете взяти книгу або лист зошити. Для проміжку ст. цукру вспеньте насадками міксера з чайною ложкою лимонного соку і шістьма білками.
- Потім потрібно перемазати кожен з 6 прямокутників прошарком і помістити в духовку на 15 хвилин, розігрів її до 220 градусів С.
Щоб правильно приготувати крем, візьміть банку згущеного молока, 2 великі ложки какао і збийте з теплою олією (300г) до отримання повітряної щільності. П’ять коржів перемажьте кремом і помістіть один на інший, наверх встановіть шостий корж, щоб він дивився тестом догори. З боків змастіть торт кремом і залийте топленим шоколадкою. Для прикраси застосуєте фантазію і підручні засоби.
Кремовий торт на 1 вересня в глазурі
Приготування крему:
- Одне яйце;
- Велика ложка борошна;
- Молоко -полстакана;
- Дві великі ложки порошку какао;
- 300 г масла;
- Тісто / коржі:
- 5 яєць;
- Півтора склянки борошна;
- 100 грам масла;
- Півсклянки какао;
Яйця, цукор, розтоплене масло і какао довести блендером до піни, додавши борошно, знову блендернуть. Форму, в якій будете пекти змастити маслом і посипати борошном, потім влити тісто і відправте в грубку, розігріту до стану готовності. Мус готується так: спочатку розтираються яйця з борошном і цукром, потім заливаються гарячим молоком і відправляються на повільний вогонь. Акуратно перемішайте, довівши до густої консистенції -остудіте. В особливій ємності збивайте масло, повільно додаючи какао і кремоподібну масу.
Важливо знати! У Росії стартувала нова федеральна програма для всіх жінок, які страждають від ожиріння і надмірної ваги «Я за здорове тіло!» В ході програми кожна росіянка зможе спробувати унікальний високоефективний жиросжигающий комплекс “Bee Slim” отримавши 1 баночку абсолютно безкоштовно. Комплекс допоможе за 14 днів в домашніх умовах позбутися від зайвої ваги!
Читати докладніше …
Щоб довести торт до фінальної стадії розділіть порівну коржі і просочити коньяком (або будь-яким іншим напоєм типу рожевого десертного вина, рому). Перший корж необхідно змастити желе з журавлини або кисло-солодким варенням, зверху знову намащуйте крем і розміщуйте новий корж і знову змащуйте (робіть зазор для підписів). Підготовлену конструкцію полийте глазур’ю з шоколаду.
Що залишився крем перемішайте з кольоровими харчовими добавками (кольори вибирайте на власний розсуд) в нашому торті для осені підійдуть соковиті теплі червоно-оранжеві відтінки і варіації зеленої гами. Скористайтеся кондитерським шприцом і напишіть своїй дитині кілька приємних рядків. Тепер торт готовий!
Торт «Кросворд»
Для приготування крему для бісквіта:
- 2 – яйця, склянки цукру, склянки борошна;
- 1,5 ч.л. – соди, розпушувача;
- 6 ст. л. – какао;
- 1 стакан – молока, окропу;
- Півсклянки олії;
- Пакетик ваніліну;
Для крему потрібно:
- 500мл / мг – збитих вершків, абрикосів;
- 150г – цукру;
- 1 ст.л. желатину;
Перед приготуванням тесту, попередньо поставте воду на вогонь, щоб вона прокип’ятити. Форму, в якій будете пекти вистелити папером і промастіте. Духовку розігрійте до температури 180 градусів.
Тепер беремо яйця, змішуємо з цукром і збиваємо, продовжуючи збивати додаємо масло, потім розпушувач, пшеничне борошно, соду, порошок какао, ванільний цукор і молоко. Отриману масу доводимо до стану однорідності. Наступним етапом додавайте склянку тільки-тільки закипілої води швиденько змішуйте. Не лякайтеся, побачивши дуже рідке тісто, так і повинно бути.
Виливши рідину, іменовану тестом, відразу поміщаємо її в нагріту духовку на 40-45 хвилин. Коли бісквіт приготується, дайте йому відстоятися в формі, а після зняття форми дайте йому повністю охолонути. Далі свіжі абрикоси потрібно обдати окропом, зняти шкурочку і дістати кісточки, попутно замочіть желатин в 50мл молока. Очищені абрикоси збийте блендером, додайте цукор і проваріть на середньому вогні, поки не загусне. Зніміть з вогню, остудіть і змішайте зі збитими вершками (півсклянки) і обережно влийте прогрітий розчинений желатин.
Розріжте бісквіт і просочіть сиропом. Якщо він відсутній або ви не бажаєте додавати його, можна виключити цей пункт, тому що корж і так сверхнежний.
Бісквіт і помістіть в розібрану форму і вилийте зверху крем, покладіть наверх другий корж, відправте в холодне місце на кілька годин, поки не застигне. Після застигання зніміть форму і промажте боки і верх торта залишками збитих вершків. Одну сторону покрийте повітряним рисом, як і верхівку, тільки там використовуйте подрібнений в ступі рис. В якості прикраси використовуйте шоколад.
Торт «Прощай садок – здрастуй, школо!»
Необхідні інгредієнти:
- Яйця – 6 білків для крему, 6 жовтків для тесту;
- Вершкове масло – 300г для тіста і 100 г для крему;
- Борошно пшеничне – півтори склянки;
- Цукор – по склянці на тісто і крем;
- Кефір -полстакана;
- Цукор розтертий зі свіжою полуницею – 150г;
- Розпушувач тесту – 1 пакетик;
- Ванільний цукор;
- Варення з малини – 100г;
- Згущене молоко – 70 г;
- Мелені горіхи, кокосова стружка для посипання;
- Печиво, мастика для прикраси;
- Преснотестние фігурки для декору;
Для шести коржів варто розтерти все жовтки зі склянкою цукру і досипати до розтанути вершковому маслу, грунтовно перемішавши. У суміш додайте кефір (півсклянки), розпушувач, ванілін і ретельно перемішайте ложкою, потім всипте борошно і замісіть не надто круте тісто.
Зволожите маслом деко, розділіть тісто на три рівні частини і по черзі викладайте на деко. Піч потрібно 15 хвилин при температурі в 180 градусів. Під час охолодження коржів, у вас є можливість зайнятися приготуванням крему. Для початку білки збийте з цукром до отримання повітряної маси.
Перший корж необхідно змастити розтертої з цукром полуницею, зверху розмістите збиті білки. Решта білки змішайте з малиновим варенням і обережно перемішайте і помістіть на другий корж. Наверх відправте третій корж, змастіть кремом (згущене молоко перебейте з маслом).
Присипаємо все стружкою кокоса, подрібненими горіхами, збоку помістіть печиво у формі крендельков. Тепер приступайте до етапу декорування вироби. З прісного тіста зробіть фігурки у вигляді сонця, хмарки і дерева. Трави і книгу формують мастикою.
Торт «Шкільний дзвінок»
Необхідні продукти:
- Чотири яйця на коржі;
- Цукор – 3стакана для коржів, 1 в начинку;
- 2стакана молока;
- Борошно -4 склянки;
- Вершкове масло – 320г-коржі, 200г-крем, 160г для фруктів;
- 4столовие ложки розпушувача;
- 200г яблук;
- 400г сливи;
- Слівкі- 200г
- Ванілін за смаком;
- Волоські горіхи – 200г в коржі, 150г на посипання;
- Мастика для прикраси;
- Кокосова стружка – 100г;
Збивайте яйця, потихеньку додаючи молоко і цукор. Не припиняючи збивати, всипати розпушувач і борошно, потім розтоплене заздалегідь масло і подрібнені горіхи.
Для торта потрібно чотири коржа: два маленького діаметру, а два трохи більше при температурі 180 градусів поки не з’явиться золотистий колір. У той час, поки коржі знаходяться в духовці, є час зайнятися карамелізації слив і яблук. Яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібними шматочками. Розігрійте сковороду і викладіть на неї яблука, цукор, масло, ванілін і безперервно помішуйте дерев’яною ложкою протягом п’ятнадцяти хвилин.
За тим же принципом приступайте карамелизации слив. Щоб спростити процес зняття шкірки з слив, бланшуйте їх у воді кілька хвилин.
Масло, варена сгущенка- покладіть в кухонну машину і запустіть змішування. Змащуйте корж, який побільше, на крем складіть яблука після карамелізації. Після того, як зберете торт в форму, конструкцію бажано поставити в прохолодне місце на пару годин охолоджуватися. Грунтовно збиті вершки (до стійких піків) накладайте на яблука. Коли торт охолоне в холодильнику, дістаньте його і прикрасьте кокосовою стружкою і подрібненими горіхами, а потім застосовуйте мастичні фігурки виробами з айсінгом.
Швидкий торт на 1 вересня першокласнику
складові:
- Пачка з трьох бісквітних коржів;
- Три чверті банки згущеного молока;
- 200г масла;
- Горіхи, чорнослив / курага;
- Чорносливовим варення- 4-5ст. ложок;
М’яке масло кімнатної температури перебити зі згущеним молоком. Розділити крем на 3 рівні частки. Взяти дві, змішати з варенням. Подробити горіхи, розмір залишити середньої дрібноту. Беріть перший корж і змащуйте варенням, а звірку притрусіть горіхами, другий корж теж. Для третього коржа беріть крем білого кольору і покривайте їм. Прикраси вибирайте на власний розсуд, а потім приберіть в холодильник охолоджуватися і настоюватися на дві години.
Грильяжний бісквітної-заварний торт з вершками
Компоненти для приготування:
- Заварне тісто: склянка борошна, маргарин (можна замінити маслом) 80 грам, 6 яєць, варене згущене
- молоко 450грамм, чверть чайної ложки солі.
- Бісквіт: борошно, цукор-за 200г, 10 яєць, 20мл води.
- Крем: 2 літри кондитерських вершків, 50 мл лимонного соку, склянку цукру, склянку мигдалю або арахісу,
- 5 ложок полуничного сиропу.
На розпеченій сковороді потрібно обсмажити горіхи, іноді помішуючи або відправити в духовку на 8 хвилин при 200 градусах. Позбутися від лушпиння і остудити їх.
Розплавлений цукор перемішайте з горіхами дерев’яною ложкою і вилийте отриману масу на змащену маслом плоску поверхню. Так ми підготували грильяж. Після того, як він охолоне, розріжте на невеликі шматки для подальшого дроблення в м’ясорубці з фракцією.
Для заварного тесту в каструлю висипають сіль, масло, молоко, змішують, доводячи до кипіння, а коли починається кипіння, дуже повільно всипають просіяне борошно. На слабкому вогні дерев’яною лопаткою робіть обертальні рухи до повного усунення грудочок і прогрівайте 2-3 хвилини.
У остигнула масу (70-80С) методично додавайте яйця, а після цього скористайтеся міксером і доведіть до однорідної консистенції. За допомогою кондитерського мішка відсадити на деко фігурки (наскільки дозволить ваша фантазія). Щоб уникнути пригорання застеліть пергаментним папером і скористайтеся жиром. Нагрійте духовку до 180-200С і помістіть на 30-40 хвилин заварні фігурки. Після охолодження можете розрізати і наповнити вареним згущеним молоком.
крем:
Акуратно, за допомогою блендера або кухонного машини перемішайте сік лимона і вершки, поки не вийде подобу крему. Не перестарайтеся, щоб не вийшло масло! Цукор кладіть на власний смак, для різноманітності можна влити сироп.
Бісквітні коржі:
До стану густої піни збийте цукор, яйця і тоненькою струменем змішуйте з водою (або можна використовувати ром або коньяк за смаком). Повторно збити і поступово змішувати з насиченою киснем борошном. Випікається бісквіт при 200-250 градусах від 20 до 40 хвилин. Щоб уникнути осідання тіста духовку не відчиняйте до завершення випікання. Остиглий корж розділити на чотири рівні частини.
Збірка не відрізняється вишуканістю. Корж, вершки, еклери і так далі. Крем повністю повинен приховувати торт, а прикраса на ваш смак.
Сметанний крем в формі книги з медом
Для святкового торта на 1 вересня першокласнику підготуйте сметанний крем і близько десяти коржів у формі прямокутників. Для початку «укладання» книжкового кондитерського виробу на середину підноса встановіть два або три пряника, попередньо відрізавши у них кінчики. Так ми позначимо книжковий палітурка. На пряник укладайте перший корж, потім рясно промазуйте кремом, а потім повторіть алгоритм з іншими коржами. Дайте конструкції просочитися протягом двох годин. Тепер філігранно зріжте краю, щоб утворилися чіткі зрізи. В якості прикраси на книжкові листи встановіть букви в будь-якому порядку, можете сформувати послання або побажання для дитини.
Торт «День знань»
Вам можуть стати в нагоді:
- склянка борошна,
- цукру,
- 3 яйця,
- 50 мл молока,
- ложечка розпушувача,
- півлітра вершків,
- 50 грам гіркого шоколаду,
- 125 грам масла,
- дві ложки пудри цукру,
- 20г полуничного шоколаду,
- мастика з маршмеллоу.
Цукор, яйця, масло збити, влити молоко і інші сипучі продукти, доводячи до однорідної консистенції. У форму покласти пергамент, зверху залити отриману масу. Близько години утримувати в духовці при 180 градусах. Остиглі коржі розділити на 2 і змастити згущеним молоком. В цей же час зробіть густу піну з цукрової пудри і вершків, і обмазати сумішшю корж. Накрити змащений корж наступним і повністю обмазати вершками. З мастики вирізати тоненький пласт, який буде уособлювати календарний лист, тому використовуючи барвники надайте йому сірого кольору. Із залишків мастики виріжте планочку, яка буде служити кріпленням. Укладаючи деталі на поверхню, відігніть край сторінки календаря і притисніть паперовим листом, поки форма не застигне. З розтопленого шоколаду виліпити контур і «напишіть» одиничку. Середину одиниці заповніть полуничною шоколадкою, а прикрашати можете за бажанням або виходячи з інтересів дитини.
Полунично-банановий «Буквар»
Сметанний крем:
- півлітра сметани,
- 150г цукру.
Масляний крем:
- 200г масла,
- 2 банана,
- 200г полуниці,
- барвники для їжі,
- 4 ложки згущеного молока.
тісто:
- 100г масла,
- по склянці борошна,
- порошок з какао,
- цукру,
- 200г сметани,
- 4 яйця,
- ложечка солі та соди.
Попередньо дістаньте масло їх холодильника, щоб воно розм’якло при кімнатній температурі, а потім змішайте з цукром. Змішуючи, додавайте по одному яйцю поступово. Після додавання сметани знову активно перемішайте, краще взяти блендер. У спеціальній ємності змішайте соду, какао, сіль і борошно, а потім з’єднайте з першою сумішшю. Не припиняйте розмішувати до повного розчинення борошна. Розігрійте духовку до 160 градусів С, і на 40 хвилин відправте форму з тестом. Отриманий корж розділіть на три частки. За допомогою міксера масло з’єднайте зі згущеним молоком, а цукор зі сметаною.
Дайте першому Коржу просочитися кремом зі сметани, наверх покладіть нарізану кружальцями банан. На другий, просочений тим же кремом корж, покладіть кільця полуниці і покрийте останнім коржем. Для прикраси скористайтеся фантазією, масляним кремом і барвниками.