Риба і морепродукти

Загадковий пангасіус в мультиварці за ексклюзивними рецептами



Пангасіус в мультиварці можна приготувати різними способами: на пару, запекти, посмажити, згасити з овочами. Але перш за все потрібно знати, що ж це за риба така і в чому її цінність.

Пангасіус в мультиварці

Пангасіус – річкова риба, яку дуже часто продають в магазинах під назвою «морський язик». Але це зовсім різні представники водного світу і плутати їх не слід.

У філе пангасіуса міститься велика кількість протеїну і омега-3 жирних кислот, що робить його дуже привабливим для тих, хто стежить за здоров’ям і намагається харчуватися правильно і корисно. Увімкніть його в свій раціон хоча б раз на тиждень. Рецепти смачних і корисних страв з цієї риби, особливо для мультиварки, є різноманітні.

Пангасіус під сирною шубкою

Пангасіус в мультиварці

Рецепт приготування дуже простий і не викличе труднощів навіть у початківців кулінарів.

Необхідні продукти

  • Півкілограма філе пангасіуса;
  • велика цибулина;
  • велика морквина;
  • стакан сметани;
  • 200 гр. твердого жирного сиру;
  • сіль, перець за смаком;
  • зелень кропу, петрушки, зеленої цибулі;
  • рослинне масло рафінована для змазування чаші.

Рецепт розрахований на чотири порції. Якщо вам буде потрібно більше – пропорційно збільште кількість інгредієнтів.

Пангасіус в мультиварці

приготування

  1. Філе пангасіуса розморозити при кімнатній температурі (якщо використовується морозиво). Ретельно промити під проточною водою, нарізати порційними шматочками і обсушити паперовими рушниками.
  2. Заправити рибу сіллю і перцем за смаком і залишити на деякий час, щоб шматочки промаринувалося.
  3. Тим часом готуємо овочі. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, моркву натерти на крупній тертці.
  4. В мультиварці встановити режим «Випічка» на 40-45 хв. Час залежить від потужності вашої кухонної помічниці.
  5. Чашу змастити олією і викласти промариноване філе риби.
  6. Зверху помістити шар цибулі. На цибулю покласти шар моркви. Залити сметаною і готувати під закритою кришкою.
  7. За 10-15 хв. до закінчення програми присипати рибку з овочами тертим сиром і продовжувати приготування.

Готову ароматну рибку перекласти на блюдо, полити в чаші сметанним соусом і присипати рубаною зеленню. Як гарнір подавайте рис або картопляне пюре. Ідеальним варіантом будуть овочі, приготовані на пару.

Риба з овочами

Пангасіус в мультиварці з овочами – повноцінне блюдо, яке не вимагає доповнень. Рецепт смачного і корисного страви до сніданку або вечері. У святковий день пангасіус можна замінити сьомгою або фореллю.

Пангасіус в мультиварці

складові

  • 500 гр. філе пангасіуса;
  • 500 гр. картоплі;
  • велика біла цибулина;
  • велика морквина;
  • сіль, спеції, лавровий лист за смаком;
  • рослинна олія;
  • стакан сметани або вершків.

Рецепт передбачаємо заміну молочного продукту томатною пастою. Тоді страва вийде більш гострим і насиченим. Зі сметаною чи вершками – це ніжне страва з легким, приємним присмаком топленого молока.

приготування

  1. На самому початку приготування маринуємо цибулю. Це додасть особливого шарму страви. Для цього цибулю ріжемо тонкими кільцями або півкільцями, складаємо в скляний або керамічний ємність. Додаємо половину чайної ложки солі і таку ж кількість цукру. Заливаємо крутим окропом. Через 10 хв. додаємо столову ложку оцту, перемішуємо і залишаємо ще на 10-15 хв.
  2. Поки маринується цибулю, нарізаємо моркву кружечками, рибу – порційними шматками. З картоплею можуть бути нюанси – кружечками, соломкою або невеликими шматочками.
  3. У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло так, щоб воно покрило дно (максимум).
  4. Лук відкидаємо на друшляк і даємо стекти зайвої рідини. Викладаємо його в чашу рівним шаром.
  5. Поверх цибулі укладаємо морква, завершуємо овочеві шару картоплею. Заправляємо сіллю і спеціями (перець мелений білий і чорний, паприка). Зверху поміщаємо філе пангасіуса. Також солимо і перчимо, додаємо лавровий лист. Заливаємо склянкою окропу.
  6. Встановлюємо режим «Гасіння» на 50-60 хв. Готуємо під закритою кришкою.
  7. Пангасіус в мультиварці



  8. Через 20-25 хв. після початку процесу заливаємо сметану або вершки в чашу і продовжуємо готувати.

Рибу з картоплею подаємо до столу гарячими, присипавши свіжою зеленню. Можна додати салат зі свіжих овочів або соління.

Пангасіус в мультиварці

Дієтичне страву з риби

Найлегшим варіантом приготування філе пангасіуса буде варіння на пару. Рецепт дуже простий і не вимагає додаткових продуктів, крім самої риби і деяких спецій.

Пангасіус в мультиварці

складові

  • Філе пангасіуса – 300 гр.
  • Сіль, спеції за смаком
  • Вода або овочевий бульйон для приготування на пару.

приготування

  1. Філе промиваємо, обсушуємо, нарізаємо порційними шматками, солимо і перчимо до смаку. Даємо рибі трохи постояти, щоб вона просочилася спеціями.
  2. Тим часом встановлюємо «Варка на пару», вливаємо воду або овочевий бульйон, додаємо лавровий лист, стебла кропу і корінь петрушки, щоб рідина була ароматною. Даємо закипіти.
  3. Ставимо грати для приготування пару, попередньо змастивши її олією без запаху, щоб продукт під час приготування при «пристав» до поверхні. Виставляємо час (15 хв) і готуємо до звукового сигналу.

Пангасіус в мультиварці

Рибка виходить дуже ніжною, легкої, дієтичної. Таке блюдо підійде тим, хто сидить на дієті або не може їсти смажені страви.

рибні поради

Морожену рибу ні в якому разі не можна розморожувати в гарячій воду, мікрохвильовці або іншими «примусовими» способами. Рецепт смачного страви простий – природна розморожування гарантує соковитість готової рибки.

Пангасіус в мультиварці

Щоб шматочки філе були соковитіше, перед гасінням або запіканням їх потрібно злегка припустити з обох боків на олії. Так з них не вийде сік під час подальшої термічної обробки.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.