Легкі рецепти

Запікаємо горбушу в духовці з сиром і помідорами



Червона риба бездоганно хороша як для буденного меню, так і на будь-яке свято, адже її складно зіпсувати, а ніжний смак виходить навіть без всяких соусів. Сьогодні ми знову приділимо увагу горбуші, запеченої в духовці з сиром і помідорами.

Чи не трудомісткий, майже грайливий рецепт вийде на «Ура!» У будь-якої господині. Головне – купити гарну рибу і слідувати нашій інструкції.

Про те, як вибрати горбушу правильно – в кінці статті, а зараз скоріше готувати!

Як ми готуємо

Нам потрібні:

  • Горбуша – 1 середня рибина (1-1,2 кг)
  • Сир твердого сорту – 100 г
  • Помідор – 1-2 шт. (Не дрібні)
  • Сіль – 2-3 щіпки
  • Приправа для риби – 1-2 ч. Ложки
  • Майонез – 2-3 ст. ложки

У очищеної риби відрізаємо голову і ділимо тушку на приблизно однакові шматочки. Товщина кожного близько 2 сантиметрів.

Акуратно і плотненько укладаємо шматочки на дно міскі.Прісаліваем і присмачуємо приправами. Використовуємо універсальну рибну приправу – будь-який супермаркет, стандартний пакетик з написом «Для риби».

Капаємо трошки майонезу на кожен шматочок і розподіляємо його по всі поверхні.

Якщо ви хочете обмежити сіль у своєму харчуванні, то горбуша запечена в духовці – дуже вигідний рецепт. Її можна зовсім не солити, адже після запікання на рибі буде лежати розплавлений твердий сир, а він завжди помітно солонуватий на смак.

Ріжемо цибулину кільцями і укладаємо на кожен фрагмент рибки по колечку.

Наша горбуша не дрібний, тому ми повторюємо укладання зі спеціями, майонезом і цибулею по другому ряду.

Тепер бажано замаринувати рибу, давши постояти 1,5-2 години в холодильнику.

Без маринування можна обійтися, але після нього рибна м’якоть виходить ще соковитіше.

Маринуєте ви, чи ні – справа смаку і зручності за часом. У будь-якому випадку рибні шматочки під майонезом з колечком цибулі – це готова композиція для запікання.

Укладаємо рибу на деко в один шар (варто застелити деко фольгою, щоб не возитися з довгим миттям посуду).

Можна додати водички – трохи, до 100 мл. Наливаємо на дно – в просвіти між шматочками. Це підстрахує від пересихання рибної м’якоті.

Запікаємо горбушу в духовці, розігрітій до 190-200 градусів – 10-15 хвилин. Тут важливо врахувати, що попередньо замаринована риба приготується швидше, ніж сира.

Залишилося порізати помідори кільцями, щоб укласти на кожен рибний шматочок. З сиром чинимо традиційно: кладемо шматок на п’ять хвилин в морозилку і швидко натираємо на дрібну терку, щоб він мальовничо плавився при запіканні.

Насипаємо сир поверх помідорових кілець і повертаємо деко в духовку при 180 градусах – ще на 10 хвилин.



По-справжньому легке в приготуванні, але при цьому красиве і смачне рибне блюдо – без зайвого клопоту! Чим не відмінний варіант для святкового застілля ?! Тим більше, що червона риба завжди сприймається солідним інгредієнтом.

Ще три рецепта в вичерпно зрозумілою манері з фото крок за кроком для запеченої горбуші ми описали тут. Знову ніжна розкішна риба з різними соусами, а також 10 секретів для гарантованого успіху запікання.

Секрети соковитою горбуші в духовці

  1. Завжди купуйте рибу середніх розмірів – 1-1,5 кг.
  2. Ідеальний варіант – охолоджена риба.
  3. Якщо використовуєте заморожену горбушу, забезпечте поступове відтавання. З морозилки перекладіть на нижню полицю холодильника і залиште на 8-12 годин.

Всі тонкощі правильного вибору червоної риби – в дуже тлумачному відео нижче. Крім іншого, з ролика ви дізнаєтеся про те, як ще в магазині зрозуміти, чи свіжа тушка в продажу, і не пофарбована риба штучно – за прожилкам на розрізі і за кольором соку у вакуумній упаковці.

Тим, хто вважає за краще купувати виключно свіжу рибу, стане в нагоді детальна відео інструкція, як чистити горбушу.

Ми не раз приділяли увагу рибі і будемо робити це знову і знову! Сподіваємося, і сьогоднішній рецепт горбуші, запеченої в духовці з сиром і помідорами, прикрасить ваші трапези.

Мініатюра до статті Запікаємо горбушу в духовці з сиром і помідорамиМініатюра до статті Запікаємо горбушу в духовці з сиром і помідорами



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.