Десерти

Дивовижний десерт з сонячної гарбуза і бурштинового меду



Гарбуз з медом, приготована в мультиварці, гарантує прекрасний десерт для всієї родини. Він може з успіхом замінити смачні, але дуже калорійні тістечка, пиріжки і торти. У чому ж секрет?

Гарбуз з медом в мультиварці

Гарбуз по праву займає першість не тільки як найбільший плід, а й як найкорисніший. Зміст вітамінів, мінералів і мікроелементів величезна – практично вся таблиця Менделєєва, тільки кількість різний.

Клітковина прекрасно справляється з проблемами шлунково-кишкового тракту, діючи як «волоть». Всі токсини, шлаки і шкідливі домішки, які ми отримуємо з іншою їжею, м’яко виводяться з організму при регулярному вживанні страв з гарбуза.

Бета-каротин, вітаміни групи В, вітаміни А, С і Е, калій, йод, кальцій, сірка, хлор, фтор, залізо і багато інших складових роблять сонячний плід незамінним в дієтичному і дитячому харчуванні. А якщо врахувати низьку калорійність (22 кКал. 100 гр. Продукту), то зайвих сантиметрів на талії і зайвих кілограмів на стегнах і животі побоюватися не потрібно.

Гарбуз з медом в мультиварці

Потрібно лише знайти підходящі рецепти і з задоволенням довірити мультиварці основну роботу з приготування смакоти.

Десерт «Помаранчева солодкість»

Приготувати такий гарбуз з медом, особливо в мультиварці, зможе навіть дитина. А дітвора, повірте, після першої ж проби попросить добавки.

Гарбуз з медом в мультиварці

складові

  • гарбуз – необхідна кількість;
  • цукор і мед за смаком;
  • вода – півсклянки.

Гарбуз належна бути неодмінно стиглої, з твердою шкіркою і солодкуватої м’якоттю. Якщо взяти недозрілий плід, він може гірчити або давати терпкий присмак.

приготування

  1. Гарбуз вимити, розрізати на часточки однакової товщини і довжини. Видаляємо серцевину з насінням, очищати шкірку необов’язково.
  2. В мультиварці встановлюємо режим «Випічка» на 35-40 хв. Час залежить від потужності вашого приладу і товщини шматочків гарбуза.
  3. Гарбуз з медом в мультиварці

  4. Присипаємо цукром, вливаємо воду, закриваємо кришку і готуємо до звукового сигналу.
  5. Дістаємо ароматні, м’які шматочки і даємо їм трохи охолонути. Поливаємо медом. При бажанні можна присипати корицею.

Рецепти такого десерту з гарбуза передбачають використання меду тільки в готовій страві. Адже не кожен сорт меду добре «переносить» термічну обробку. Деякі сорти при нагріванні вище 60 ° не тільки втрачають свої корисні якості, але і виділяють токсини і канцерогени. Це потрібно враховувати, щоб не перетворити корисний десерт на отруту.

медові кубики

Найпоширеніші рецепти – запечена гарбуз з горіхами або насінням. Приготувати її можна як з корицею, так і з ваніллю. А ще з соусом з лимонного соку, меду і мускатного горіха. Виходить дуже ароматно і незвично.

Гарбуз з медом в мультиварці

Необхідні продукти

  • півкіло гарбуза, бажано гібридного сорту;
  • цукровий пісок за смаком;
  • вершкове масло для змазування чаші;
  • 3-4 ст. л. світлого меду (квіткового або акацієвого);
  • лимон;
  • стакан подрібнених волоських горіхів;
  • кориця, ваніль або мускатний горіх за смаком.

Горіхи можуть бути будь-якими, за вашим бажанням. Їх можна замінити гарбузовим насінням, які потрібно просушити, очистити і подрібнити. Хто любить – використовуйте кунжут.



приготування

  1. Спочатку потрібно приготувати гарбуз, щоб запечена, вона не гірчить. Найкраще підійде гарбуз гібридна (гарбуз-диня). Її м’якоть щільна, але соковита і позбавлена ​​терпкості навіть в недостиглому стані.
  2. Гарбуз промиваємо під проточною водою, розрізаємо і видаляємо серцевину з насінням, знімаємо шкірку. Нарізаємо кубиками середньої величини.
  3. Гарбуз з медом в мультиварці

  4. Складаємо кубики в миску, пересипаємо цукром і корицею (ваніллю). Перемішуємо, щоб кожен шматочок «подружився» з заправкою.
  5. Чашу в мультиварці змащуємо вершковим маслом, щоб гарбуз під час приготування не прилипли до ємності і не пригоріла.
  6. Викладаємо підготовлений продукт в чашу. Якщо в мисці залишився гарбузовий сік, вилийте його до шматочках – вони вийдуть соковитіше.
  7. Гарбуз з медом в мультиварці

  8. Встановлюємо режим «Випічка» на 35-40 хв. Закриваємо кришку і готуємо хвилин 10. Перемішуємо і продовжуємо процес. Так запечена гарбуз буде готуватися рівномірно і не пригорить. Через деякий час процедуру повторити.
  9. Тепер потрібно приготувати заправку. Змішуємо мед з подрібненими горіхами і столовою ложкою свіжовичавленого лимонного соку.
  10. Як тільки процес в мультиварці закінчиться, включаємо підігрів на 10 хв. Заливаємо медово-горіхову заправку, перемішуємо, закриваємо кришку і чекаємо сигналу.

Готовий десерт подається до столу охолодженим. Його можна додатково присипати горіхами або насінням.

Гарбуз з медом в мультиварці

Запечена гарбуз виходить дуже смачною, якщо використовувати незвичайні рецепти соусів.

Щоб приготувати мускатний соус, потрібно взяти 3-4 великі ложки світлого меду, маленьку ложку подрібненого мускатного горіха, велику ложку лимонного соку і всі ці інгредієнти ретельно перемішати. Зверху полити гарбуз в мультиварці за 5 хв. до закінчення приготування. Аромат виходить екзотичним, трохи східним, але дуже приємним.

Секрети і поради

Рецепти приготування гарбуза різноманітні. Але найоптимальніший і простий варіант – запечена з медом або цукром. Не вимагає багато часу та інгредієнтів.

Світлий мед (акацієвий, квітковий, ріпаковий) не бояться нагрівання. Вони не зберігають всіх своїх корисних якостей, але і не виділяють отруйних сполук. Віддавайте перевагу саме їм, якщо збираєтеся піддавати блюдо з медом термічній обробці.

Гарбуз гібридного сорту більш соковита, але м’якоть щільна. Чи не гірчить і найкраще підходить для запікання, приготування випічки і гасіння. Каші можна готувати і зі звичайною.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.