Легкі рецепти

Салат «Мімоза» з рибної консервою: покроковий рецепт з фото + всі секрети класики



Традиції святкового столу, засвоєні з дитинства – теж частина гарного настрою. Серед красивих страв завжди має бути щось відоме, старе як світ, щоб ми відчували себе затишно і надійно. Салат «Мімоза», класичний рецепт з консервою – один з п’яти покрокових рецептів з фото, які ми із задоволенням пропонуємо вам напередодні свят.

Витрати на традиційний шедевр невеликі. Потрібні доступні компоненти: варені картопля і морква, курячі яйця круто, рибка, ріпчаста цибуля, майонез.

Вас чекають важливі секрети смаку, правильний вибір консервів і соусу, ефектна подача в прозорій посуді з акцентом на різнокольорові шари. Освойте смачні традиції для листкового рибного салату з яйцями – з опорою на якість продуктів.

Окремим пунктом ми описали прості прикраси і перевірені ідеї, що ще покласти в салат смачно і недорого.

Секрети ніжною «Мімози»

1. Вибираємо хороші консерви.

Підійде будь-яка морська риба. Салат буде легше, якщо консерви у власному соку (натуральна). З сайра, з тунцем, сардиною або горбушей, блюдо вийде чітко рибним. Зверніть увагу на торгові марки, які отримали високу оцінку експертів в передачі «Контрольна закупівля» від 1-го каналу в 2015-2017 рр.

  • Сайра – «Дальморепродукт», «5 морів».
  • Горбуша – «Смачні консерви», «Ультрамарин», «Кітбай».
  • Тунець – «Капітан смаків».

Можна використовувати і рибку в маслі. Найсмачніше злити масло в окрему ємність і додавати його потроху в рибну м’якоть і майонезну просочення картопляних шарів.

Окремо читайте, як приготувати «Мімозу» з крабовими паличками: фото по кроках і свіжі ідеї.

2. Не перетримуємо яйця при варінні.

Рівно 10 хвилин на середньому кипінні, щоб жовтки залишалися жовтенькими. Сонячний верхній шар – головна риса улюбленого рибного салату. В кінці рецепта дивіться легкі ідеї для декору.

3. Тонка сіточка майонезу – запорука гармонійного смаку.

Тільки з нею кожен шар добре відчувається в наборі. Не потрібно забивати композицію майонезним достатком.

  • Зручно робити сіточку з допомогою високої і м’якої упаковки. Зрізаємо верхній куточок для невеличкого отвору і тиснемо на пакет без фанатизму. Або скористаємося кондитерським мішком.
  • Якщо ви не любитель домашнього соусу, придивіться до трьох брендам для «Провансаль» – «Міладора», «Mr. RICCO »,« Ряба ».

4. Завжди збираємо салат «Мімоза» з охололи компонентів.

Покроковий класичний рецепт з фото

Час приготування – 15 хвилин на складання + до 50 хвилин на підготовку інгредієнтів.

Нам потрібні:

  • Картопля відварна – 4 шт. середнього розміру (400-450 г)
  • Морква відварна – 3 шт. середнього розміру (300-350 г)
  • Курячі яйця зварені круто – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. (Дрібна, до 80 г)
  • Рибна м’якоть – 1 консерва (250-300 г)
  • Майонез – 100 мл + 1 ст. ложка
  • Сіль, чорний перець – за смаком
  • За бажанням для прикраси: помідор і гілочки кропу

Підготуємо інгредієнти.

Відварюємо картоплю. Закладаємо в киплячу воду, варимо на середньому вогні до 30 хвилин. Готовий коренеплід зісковзує з ножа при протикає. З плити ставимо каструлю під холодну воду. Після такого екстремального охолодження овочі легше очистити.

Відварюємо моркву. Чи не зрізайте попку і носик, що не очищайте, використовуйте всі поради вище. Час варіння – до 40 хвилин.

Яйця кладемо в холодну добре солону воду. Варимо від моменту закипання не довше 10 хвилин. Ставимо під холодну воду відразу з плити.

Подрібнюємо інгредієнти:

  • картопля – на велику або середню терку;
  • морква – на середню або дрібну;
  • яйця ділимо на білки і жовтки і окремо також трьом на тертку.

Ми любимо великі білкові пластівці і дрібні з жовтків.

Лука багато не беремо. Досить половинки середньої цибулини. Ріжемо меленьким кубиком і обшпарюємо окропом, щоб вийшла гіркота. Зливаємо, даємо охолонути.

Якщо любите контраст смаків, залучайте кисло-солодкий хрест маринованого цибульки. Для цього на 1 ст. ложку оцту візьміть 3 ст. ложки цукру, додайте до цибулі, почекайте 20 хвилин, злийте сік. Пікантний інгредієнт готовий.

Збираємо салат пошарово.



Обрізаємо кінчик у майонезній упаковки або закладаємо соус в кондитерський мішок.

Починаємо з рибного шару. Дістаємо рибну м’якоть і розминаємо виделкою. Можна змішати з невеликою кількістю майонезу, якщо використовуємо консерву у власному соку.

Порядок шарів.

  • Рибна м’якоть, де є трошки масла / майонезу.
  • Яєчні білки + сіточка соусу.
  • Морква + майонез.
  • Цибуля маринована або ошпарений окропом.
  • Картопля + майонез (рівно розгладити).
  • Яєчні жовтки + прикраса.

Покрокові фото нижче покажуть, як укласти листкову класику в прозорій салатниці.

З черговістю шарів можна зробити і по-іншому.

Розділимо картопля навпіл і додамо шар з половини картоплі відразу після риби. Друга половина залишається на місці – перед жовтками. Поділити можна і морква. Такі «половинні рішення», які збільшують число шарів, особливо гарні в порціонної подачі. Додайте краси і повітря в кожен прозорий стакан!

Сподіваємося, принцип складання класичного рецепту «Мімози» зрозумілий. Залишилося придивитися до нових ідей для складу і порадувати око витонченими варіантами декору. Ми пропонуємо найпростіші, але ефектні.

Як прикрасити і що додати, якщо класика набридла

Що добавити?

  • Відварений рис замість картоплі.
  • Невеликі кубики очищених від шкірки помідорів на білковий або картопляний шар.
  • Тертий твердий сир до або після моркви. Покладіть шматочок сиру в морозилку перед натиранням і не полінуватися натерти його дрібно і швидко прямо над тарілкою. Тоді він акуратно лягати і додаємо салату ніжності.
  • Скомбінувати сир і зелене яблуко, збризнуте лимонним соком.
  • Дрібно порізати маслини, зробивши яскраву чорну смугу на зрізі салатного торта. Найкраще покласти екзотику перед морквою.

Як прикрасити і подати улюблений рибний салат?

Роза з помідорною шкірки робиться дуже просто: дотримуйтесь фото по кроках.

Не вимагають пояснень і інші нескладні варіанти декору.

Сподіваємося, класичний рецепт з консервою для салату «Мімоза» порадує вас в найближче свято. Покроковий рецепт з фото покликаний роз’яснити всі деталі. Якщо щось залишилося незрозумілим, запитуйте в коментарях. Смачних свят і приємних клопотів!

Мініатюра до статті Салат «Мімоза» з рибної консервою: покроковий рецепт з фото + всі секрети класикиМініатюра до статті Салат «Мімоза» з рибної консервою: покроковий рецепт з фото + всі секрети класики



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.