Весілля – одне з найпрекрасніших подій в житті кожної людини, тому на церемонії одруження все повинно бути ідеально. Мало який весільний святковий стіл можна уявити без торта, а, значить, молодята обов’язково повинні подбати про це ласощах. Особливо виграшно виглядають весільні торти з мастики, так як з містичний основи можна зробити абсолютно будь-які декорації.
Триярусний весільний торт з мастики
Цей шикарний десерт можна назвати витвором мистецтва. Причому стверджуючи це можна посилатися і на зовнішній вигляд, і на чудові смакові якості. Для декору цього торта знадобляться живі квіти, але ви можете замінити їх композиціями з мастики.
Інгредієнти для 1 коржа:
- яйця – 20 шт .;
- борошно – 400 г;
- цукор – 500 г;
- розпушувач – 1 ч. л.
Інгредієнти для начинки:
Важливо знати! За даними міністерства охорони здоров’я, дієти, фізичні вправи, таблетки і ліпосакція є сьогодні основними методами боротьби із зайвою вагою, однак, судячи з того, що кількість повних людей продовжує зростати, жоден з них не відноситься до по-справжньому масовим і ефективним. Все змінилося, коли з’явилися “Bee Slim”, краплі для спалювання жиру. Розповідає, лікар вищої медичної категорії, дієтолог, Саута Леонід Олександрович ..читати детальніше …
- вершкове масло – 400 г;
- згущене молоко – 200 г;
- консервовані персики;
- готова мастика – 5 кг;
- рідина від персиків – для просочення.
приготування:
- Почати приготування весільного торта з мастики варто з коржів. Краще випікати їх в стандартному прямокутному листі, а надати їм правильну форму допоможуть кондитерські підкладки, які потім стануть в нагоді для складання торта. Отже, вам знадобиться спекти 7 однакових коржів. Так як ви будете їх обрізати, у вас точно залишаться залишки тіста, так що відразу придумайте, куди їх можна подіти.
- Готувати тісто для кожного коржа варто по черзі, так як маса буде великий і об’ємною, і ви не зможете ретельно змішати всі інгредієнти відразу. Тому спочатку розбийте яйця кімнатної температури для одного коржа (20 шт.) І відокремте білки від жовтків. Спочатку за допомогою міксера ретельно збийте білки до того моменту, поки вони не збільшаться в кілька разів і не придбають густу консистенцію. Потім додайте 10 столових ложок цукор і знову все добре збийте.
- Відставте білки в сторону і займіться жовтками. Їх також необхідно збити до збільшення в розмірах, потім всипати решту 10 ложок цукру і знову все перемішати. Тепер візьміть глибокий посуд і змішайте в ній білки з жовтками. Додайте борошно і розпушувач. Другий інгредієнт додається для того, щоб тісто було більш пружним і не розвалилося під вагою. Розподіліть тісто на деку і відправте корж випікатися в розігріту на 180 градусів духовку на 30 хвилин. Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою.
- Після готовності коржа виймайте його з дека, відклеюються пергаментний папір і залишайте на решітці остигати. Коли буде пектися останній корж, можна зайнятися приготуванням крему. Для весільного торта з мастики найкраще приготувати масляний крем, так як з ним у торта найменше шансів занадто сильно розм’якнути. Тепле вершкове масло збийте міксером, додайте до нього згущене молоко і ще раз все перемішайте.
- Поки крем варто відставити убік і знову зайнятися бісквітом. Раніше вже говорилося про кондитерських підкладках і зараз саме час пустити їх у справу. Так як торт буде триярусний, підкладки теж має бути 3. Одне з них повинна мати діаметр 40 см, друга – 28 см, третя – 18 см. Для кожного ярусу виріжте 3 круглих коржа. З одного стандартного коржа можна вирізати три маленьких, діаметром 18 см.
- Тепер, коли основа і крем готові, можна починати збирати торт. Для початку скріпіть кожен ярус окремо. Візьміть перший корж, просочіть його соком, що залишився від консервованих персиків, але не дуже сильно, інакше торт може стати кволим. Після соку просочіть корж невеликою кількістю згущеного молока і викладіть тонкий шар крему. Персики наріжте на тонкі шматочки, розкладіть їх по периметру бісквіта. Потім в хід йде ще один тонкий шар крему і наступний корж. Так необхідно вчинити з усім бісквітом.
- Чи не витрачайте весь крем, так як наступним етапом ви повинні обмазати їм яруси зверху і з боків. Зробити це можна за допомогою кондитерського шпателя. Приберіть заготовки десерту на кілька годин в холодильник, після чого знову змастити кремом.
- Коли яруси зібрані, кожен з них необхідно обтягнути мастикою. Ви можете залишити її білою або за допомогою барвників надати інший відтінок. У будь-якому випадку масу необхідно розкачати. Але не перестарайтеся, інакше поки ви будете переносити її на торт, вона може порватися. Товщини 0,5 см буде цілком достатньо. Отже, двома руками перенесіть мастику на перший ярус і розрівняйте її кулінарним праскою. Надлишки обріжте ножем для піци. Цю ж процедуру повторіть з рештою ярусами.
- За допомогою паличок для суші торт необхідно зміцнити. Подрежьте палички під висоту ярусу і вставте їх в бісквіт на однаковій відстані одна від одної. Для кожного ярусу вам знадобиться близько 6 паличок. Дану махінацію обов’язково зробите з нижнім і середнім ярусами.
- Збирати весільний торт з мастики варто безпосередньо в залі проведення торжества. Якщо ви будете перевозити десерт в зібраному вигляді, є ризик, що в дорозі він розвалиться. Тому останній крок, який ви можете зробити вдома, це зліпити прикраси з мастики і прикрасити ними яруси. В даному випадку блюдо прикрашається живими квітами, тому цей крок можна опустити.
- Збирайте торт за такою схемою: найбільша підкладка – нижній ярус, середня кондитерська підкладка – другий ярус. Потім йде найменша підкладка і на неї ставиться останній ярус.
- Обов’язково придбайте спеціальні колбочки, якщо вирішите використовувати живі квіти в якості прикраси. У них наливається вода, ставляться квіти і вже після цього вийшла конструкція встромляється в бісквіт. У готовій роботі колб буде непомітно, зате квіти зможуть зберегти презентабельний зовнішній вигляд значно довше.
Торт «Серце»
Хоч цей весільний торт з мастики і поступається своєму попереднику за розмірами, але він явно нітрохи не гірше на смак і виглядає не менш естетично. Дивлячись на його шикарні декорації з мастики можна подумати, що відтворити щось схоже може тільки професіонал, але насправді все далеко не так.
Інгредієнти для тіста:
- курячі яйця – 2 шт .;
- білий цукор – 360 г;
- вершкове масло – 160 г;
- пшеничне борошно – 2 ст .;
- мед – 100 г;
- сода або розпушувач – 2 ч. л.
Інгредієнти для крему і прикрас:
- згущене молоко – 1 банка;
- сметана – 250 г;
- вершки – за бажанням;
- мастика;
- барвники.
приготування:
- В першу чергу займіться тестом. Приготувати його вкрай легко. Змішайте яйця з цукром. Тепле вершкове масло, яке потрібно заздалегідь дістати з холодильника, і мед перекладіть в ту ж посудину, де знаходяться яйця і цукор. По можливості перемішайте масу, але не намагайтеся відразу позбутися від усіх грудочок, так як через меду це буде зробити складно. Цим ви займетеся трохи пізніше, а поки додайте соду або розпушувач для тіста і 1 склянку борошна.
- Помістіть тарілку зі змішаними інгредієнтами на водяну баню. Коли вміст нагріється і стане більш рідким, зніміть його з вогню і ретельно перемішайте. На даному етапі все грудочки легко розчиняться.
- На черзі крем. Змішайте міксером сметану і згущене молоко. При бажанні ви можете додати трохи вершків. Готовий крем накрийте харчовою плівкою і відправте охолоджуватися в холодильник.
- Тепер пора зайнятися прикрасами. Візьміть білу мастику і додайте в неї кілька крапель барвника бажаного кольору, добре розімніть в руках. Почніть виготовлення подушечки з кільцями. Візьміть невеликий шматочок пофарбованої мастики і сформуйте з нього обриси подушечки. Мереживо для оформлення країв робляться за допомогою формочок.
- Час зробити на подушечці відповідні вигини. Для цього скористайтеся спеціальним пристосуванням або звичайним ножем. Зліпити кільця – два круглих елемента. Прикрасьте подушечку їстівними намистинами і з’єднайте всі елементи. Подушечка з кільцями готова.
- Тепер займіться створенням квітки. Розкачайте мастику і почніть вирізання квіток. Якщо ви початківець кондитер, скористайтеся спеціальними формочками. Це допоможе зберегти час і сили.
- Так як робота з тестом для мастичного весільного торта ще не закінчена, варто повернутися до нього. Цей десерт готується з 8 коржів, тому тісто необхідно розділити на стільки ж частин. Присипте стіл борошном і розкачайте тісто качалкою. За допомогою круглого предмета за розмірами схожого з розкатаним тестом надайте коржам ідеальну форму. Скористайтеся виделкою і зробіть в тесті дірочки. Застеліть деко пергаментним папером, перенесіть на неї корж і відправте в розігріту до 180 градусів на 5 хвилин. Те ж саме повторіть з усіма коржами.
- Торт з мастики на весілля буде в формі серця, але збирати його потрібно з круглих коржів. Потрібна форма надається вже готовому торту. Отже, кожен корж промажте кремом. При бажанні можна додати волоські горіхи або фрукти. Але і без цього частування вийде неймовірно смачним.
- Форма серця торту надається за допомогою звичайного ножа. Щоб не помилитися і часом не відрізати зайвого, зробіть собі трафарет з паперу.
- Тепер необхідно розкачати мастику, якою ви накриє бісквіт. Перенесіть її на серце і розрівняйте спеціальним праскою. Якщо такого немає можна скористатися кухлем з рівним дном. На зовнішній вигляд весільного торта мастика, розправленими кухлем, не зробить ніякого негативного впливу. Ображати надлишки мастики.
- За допомогою трафаретів або вручну створіть з мастики намистинки, якими буде прикрашатися краю торта. Час розміщувати мастичні прикраси на десерті. Зробити це можна, змастивши нижню частину декоративних елементів звичайною водою.
- Весільний торт з мастикою майже готовий. При бажанні з мастики ви можете зробити ще й стрічку з написом. Знову ж таки, створити її можна і вручну, і за допомогою трафаретів. Розфарбувати букви можна харчовим барвником.
За таким принципом робляться все весільні частування з містичний маси. Головне, запам’ятати основні моменти роботи з цим інгредієнтом, а далі ви можете вирушати у вільне плавання і створювати власні унікальні шедеври.