Різне

Ажурні млинці – вищий пілотаж на вашій кухні



Млинці з візерунками

Ажурні млинці останнім часом стають популярним і улюбленим стравою у багатьох сім’ях. Вони служать прикрасою будь-якого столу своїм незвичайним і ошатним виглядом. Приготувати їх і придумати для них різні начинки зовсім не складно, просто треба уважно дотримуватися всі пропорції і проявити фантазію. Калорійність ласощі в середньому становить 180 ккал на 100 г і може значно змінюватися в залежності від використовуваних компонентів. Як зробити такий кулінарний шедевр покроково, ви дізнаєтеся з цієї статті, а рецепти з фото допоможуть вам швидко впоратися з цим.

Мереживні млинці на дріжджах

Рецепт з дріжджами

Необхідні інгредієнти:

  • Півлітра молока;
  • 3 склянки борошна;
  • 6 г дріжджів сухих;
  • 2 яйця;
  • 3 великі ложки рафінованої соняшникової олії;
  • 2 склянки кип’яченої води;
  • Маленька ложечка солі;
  • 2 столові ложки цукру.

Процес приготування

Готуємо дріжджові ажурні млинці на молоці:

  1. Додамо сухі дріжджі в тепле молочко, перемішаємо, почекаємо, поки на поверхні не утворюється пінка;
  2. Присолити, додало цукровий пісок, яйця, ретельно розмішати;
  3. Підсиплю борошняну масу, замішані тестіце по консистенції як на оладки. Поставимо його в тепло «на підйом»;
  4. Коли тестова основа в обсязі збільшиться, запузирітся, ми її не перемішуємо, а переставляємо посуд з тестом на дошку або рушник;
  5. Приготуємо окріп, який вольем в ємність з тістом, швидко і безперервно його розмішати. Якщо маса вийшла густуватої, її з киплячою водою більше не змішуємо. Нехай вона охолоне, і потім тісто можна розбавити теплою водою;
  6. Додаємо в нього олію соняшникову, щоб не змащувати сковорідку. Ще раз гарненько розмішати тестіце і почнемо випікати смачні ласощі;
  7. Чавунну (для млинців) або з антипригарним покриттям сковорідку розжарити, тонким шаром наллємо тестову суміш, не забуваючи похитувати сковорідку;
  8. Виходять тонкі з дірочками млинці, схожі на в’язану серветку;
  9. Стежимо до зарум’янювання краєчків: корж тут же перевернемо і підсмажити з іншого боку. Вироби настільки м’які і тоненькі, що можуть порватися, скластися. Тому візьмемо широку лопатку для зручності;
  10. Млинці на просвіт дуже красиві – мереживні, повітряні. Їх краю – рум’яні і хвилясті.

готова випічка

Кулінарне диво, приготоване на дріжджах, складемо стопкою на тарілку. Подаємо з улюбленими начинками або добавками.

Варіант страви на молоці і кефірі

Склад продуктів:

  • Склянка молока;
  • 2 яйця;
  • Велика ложка цукрового піску;
  • Половина стаканчика кефіру;
  • 1,5 склянки борошна;
  • Чайна ложечка соди;
  • 1/2 маленької ложечки солі.

На кефірі та молоці

Схема готування:

  1. Вливаємо в ємність кефір, трохи прогріваємо його, щоб отримати тепленьку суміш;
  2. Додаємо яєчка, присаливаем, розмішуємо, всипаємо соду, сахарок;
  3. Введемо ретельно просіяне борошно, яку самостійно за допомогою віночка або простий ложки вимішуємо, поки не розчиняться всі борошняні грудочки;
  4. За своєю консистенцією тісто на мереживні млинці повинно вийти як не надто густа сметана;
  5. Кип’ятимо молочко і акуратно тоненькою струменем переливаємо в борошняну суміш. Це робиться аналогічно тому, як ми додаємо манку в молоко при варінні каші. Тестіце як би «заварюється». Якщо все ж воно вийде рідкуватим, його структурі не зашкодить невелика добавка борошна (щоб млинці не рвалися);
  6. Пару ложок соняшникової олії вливаємо в тісто, щоб кожного разу не промащувати сковорідку перед випічкою чергового вироби;
  7. На розпечену сковороду, або сковорідку-млинниць виливаємо частина тесту для одного ажурного тоненького млинця, розподіляємо по поверхні, випікаємо як прості млинці на кефірі та молоці;
  8. Завдяки кефір і соді незвичайні візерунки-дірочки з’являться відразу ж, як тільки ви покладете випікати млинець на першу сторону.

Подача на тарілці

Готові ароматні коржі подавайте в гарячому вигляді з повидлом або сметаною.

Ажурні і тонкі млинці на воді

Потрібні компоненти:

  • 3 великі ложки масла рослинного;
  • 1/3 маленької ложечки соди;
  • 3 яйця;
  • 0,5 л окропу;
  • 1,5 склянки борошна;
  • Дрібка солі;
  • 2 столові ложки цукрового піску.

Основа на воді

Інструкція приготування:



  1. У миску розколюємо яєчка, присаливаем, цукор;
  2. Близько п’яти хвилин збиваємо всі складові до бульбашок на поверхні;
  3. Вливаємо один стаканчик заздалегідь приготованого окропу, перемішуємо за допомогою міксера;
  4. Далі додаємо борошно і на середній швидкості збиваємо міксером, щоб не залишилося грудочок;
  5. У другій склянку з окропом всипаємо соду, підливати в тестову суміш, гарненько перемішуємо;
  6. Тепер вводимо рослинне масло, користуємося міксером для отримання хорошого результату. Ми залишаємо суміш «відпочити» 18-20 хвилин;
  7. Починаємо процес випічки: розігріваємо сковорідку без додавання маслечка – воно є в тесті. Але можна трохи промазати поверхню перед тим, як влити першу порцію. Наливаємо тестову масу в сковороду зовсім небагато, тому що млинці повинні бути тонкі і діряві;
  8. Смачні ласощі обсмажуємо з кожного боку до готовності. При складанні в стопку не обов’язково промащувати млинці маслом, досить накрити їх кришкою для пропарювання. Вони будуть м’якими і ніжними;
  9. Оригінальні млинці на воді готові. Їх можна нафарширувати різними начинками (м’ясом, сиром) або їсти з варенням і медом.

Ніжні ажурні млинці на кефірі

Готування на кефірі

Вам знадобляться:

  • 0,5 чайної ложечки харчової соди;
  • Відфільтрована вода – стакан;
  • Масло оливи та борошно просіяне – по 2 великі ложки;
  • Кефір нежирний – 2 склянки;
  • Яйця – 2 штуки;
  • Цукор, сіль.

Тісто і випікання

Етапи роботи в домашніх умовах:

  1. Злегка подогреем кефір, напій присолити і подсахарім;
  2. Введемо в суміш яєчка, зіб’ємо віночком;
  3. Підсиплю борошно частинами, не забуваючи працювати віночком;
  4. Кип’ятимо воду, додало в неї соду, влити цю суміш в тестову заготівлю, розмішати;
  5. Поставимо в тепло на 6-7 хвилин, далі поділлям маслечко і ретельно перемішати;
  6. Сковорідку розжарити, наллємо порцію тестіца, через хвилинку-півтори перевернемо лопаткою.

Ажурні млинці на кефірі можна начинити картопляним пюре, сиром, м’ясом, фруктами, а також їсти як окрему страву.

Рецептура млинчиків з дірочками на молоці

гарне оформлення

складові:

  • 2 яйця;
  • 1/2 л молока;
  • 50 г вершкового масла;
  • 1,5 склянки борошна;
  • 1/3 маленької ложечки соди;
  • Велика ложка цукрового піску;
  • 1/4 чайної ложки оцту;
  • 1/2 маленької ложки солі;
  • 2 великі ложки масла рослинного.

Млинці на основі молока

Процес виготовлення:

  1. Відокремлюємо акуратно білки від жовтків, останні присаливаем і цукор;
  2. Гарненько їх розтираємо, додаємо олію рослинну і гаситься оцтом соду. Вимішуємо отриману суміш;
  3. Вливаємо в неї половину норми молока, помішуючи;
  4. З просіяного борошном з’єднуємо яєчно-молочну масу, розмішуємо за допомогою міксера або віночка;
  5. До закипання нагріваємо другу частину молочка, вливаємо його в гарячому вигляді при швидкому перемішуванні в цю ж суміш;
  6. Яєчні білки вспенивающем міксером до густоти, додаємо в тестову масу, дбайливо вимішуємо до однорідної субстанції;
  7. Тісто наливаємо на розпечену сковороду і чекаємо, коли бульбашки стануть дірочками. Після цього корж перевертаємо;
  8. Випікаємо з двох сторін, готові млинці на молоці складаємо в плоский посуд, не забуваючи змащувати вершковим маслом.

В рецепти ажурних млинців можна включити додаткові гармонійні інгредієнти для подачі до столу. Це може бути джем і варення, згущене молоко і мед, збиті вершки і сметана, а також червона рибка, ікра та оселедець.

Відео: Рецепт смачних і красивих ажурних млинчиків



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.