Різне

Смажені креветки: кращі способи приготування улюбленого морепродукту



улюблений морепродукт

Креветки давно вже перестали бути дефіцитним продуктом. Їх можна придбати практично в будь-якому магазині на вагу або в упаковках. З цих дарів моря можна приготувати масу різних блюд.

Більшість господинь як спосіб обробки ракоподібних зазвичай вибирають варіння. Але, як варити креветки, знає багато хто. Є ще один варіант приготування – жарка. Вважається, що при такому методі термообробки морепродукти зберігають всі соки, які не вбирають в себе воду і залишають поза передачею їй свій смак. Тому готову страву стає дуже м’яким і ароматним.

З даного матеріалу ви дізнаєтеся кілька способів, як приготувати смажені креветки так, щоб вони вийшли смачними і соковитими.

Креветки, підсмажені з часником

Для готування підійдуть як королівські, так і дрібні екземпляри. Попередня чистка не потрібно, панцир залишаємо.

Вам знадобиться:

  • Морепродукти свіжоморожені – 800 г;
  • Розмарин – 1/2 чайної ложки;
  • 3 часникових зубчики;
  • Олія – ​​150 мл.

Рецепт з часником

Рецепт приготування покроково:

  1. Рачків промиваємо і просушуємо паперовими рушниками;
  2. На поверхню великої сковороди виливаємо олію, викладаємо дрібно порубаний часничок і розмарин. Обсмажуємо компоненти разом протягом хвилини, щоб масляна складова увібрала в себе аромат;
  3. Викладаємо ракоподібних і обсмажуємо до виникнення на їх шкірці золотисто-коричневого відтінку, потім виймаємо на паперові серветки, щоб надлишки жиру вбралися.

Така хрустка закуска, як смажені креветки з часником, ідеально поєднується з пивом і підкреслює смакові якості цього пінного напою.

Креветки, смажені з лимоном і часником

Перелік продуктів:

  • Соус соєвий – 180-200 мл;
  • Тигрові молюски заморожені – 500 г;
  • Один лимон;
  • 5 часниковий часточок;
  • Базилік – дві гілочки;
  • Маслини – 6 шт;
  • Сіль і перець;
  • Вершкове масло.

доповнення лимоном

Покроковий рецепт з фото:

  1. У глибоку жаровню кладемо маслечко і встановлюємо на газ. Як тільки воно розтопиться, кладемо на нього креветочки (можна не розморожувати), підрум’янюємо. В процесі обсмажування не забуваємо їх перемішувати, інакше вони можуть пригоріти;
  2. Швиденько ріжемо лимон на кружечки, кожен з яких потім ділимо ще на 4 частини. Доповідаємо його в сковорідку, все добре перемішуємо дерев’яною лопаткою;
  3. Часничок дрібно рубаємо за допомогою ножа або пропускаємо через чеснокодавку, додаємо його в посуд з соєвим соусом, ретельно вимішуємо до однорідного стану;
  4. Заливаємо суміш в сковороду. Дари моря в соєвому соусі з часником і лимоном потрібно протушкувати близько двох хвилин;
  5. Підсипає мелений перець, злегка присаливаем;
  6. Продовжуємо гасіння ще протягом 10 хвилин, потім знімаємо сковорідку з плити.

Викладаємо смажені креветки в соєвому соусі на велику тарілку, прикрашаємо гілочками базиліка, маслинами і кільцями лимона.

Креветки, смажені в панцирі

Дари моря в панцирі

Завдяки прянощів готове блюдо виходить неймовірно ароматним і смачним.

Вам буде потрібно:

  • Молюски – півкіло;
  • За половинці лайма і лимона;
  • Часник – 2-3 зубці;
  • Сушений чебрець;
  • Один перець чилі;
  • Перець і сіль;
  • Масло оливкове.

Обжарка з панциром

Рецепт приготування смажених креветок:

  1. Обробляє морських гадів: відокремлюємо голови, видаляємо кишкову вену, панцир залишаємо. Тушки добре обмиваємо і просушують, подсаливаем, присипаємо чебрецем і перчиком, і прибираємо в сторону;
  2. На сковорідці прогреваем маслечко, великими шматочками ріжемо часник і чилі, обсмажуємо до появи легкої скоринки. Після того, як масло вбере аромат від даних компонентів, акуратно витягаємо їх шумівкою і викидаємо;
  3. Так само в сковороду вичавлюємо сік з половинки лимона і лайма. Тепер прожарюємо морепродукти з кожної сторони протягом пари хвилин. Далі витягуємо їх на рушник з паперу, щоб стекли жирні залишки.

Креветки в панцирі потрібно їсти не поспішаючи, запиваючи білим вином.

Смажені тигрові молюски в паніровці

Необхідні інгредієнти:

  • Лайм і яйце – по 1 шт;
  • Пшеничне борошно, цукор, англійська суха гірчиця, кетчуп, кунжутне масло – по столовій ложці;
  • Сухарі панірувальні – 25 г;
  • Солодкий соус чилі – 300 мл;
  • Дрібка солі;
  • Рослинна олія – ​​4 столові ложки;
  • Креветки тигрові – 10 штук.

Морський делікатес в паніровці

Як смажити креветки в домашніх умовах:

  1. Робимо суміш з кунжутного маслом, кетчупу, чилі і цукрового піску. Все добре вимішуємо і охолоджуємо;
  2. В одну миску насипаємо суміш солі і борошна, в другу – розбиваємо яйце, в третю – додаємо сухарі. По черзі мачає чищені дари моря спочатку в вміст першої ємності, потім в другу, далі – в третю. Перекладаємо заготовки на чистий рушник і трохи притискаємо, щоб панірування краще приклеїлася;
  3. Прогріваємо суху сковороду до появи легкого димку протягом пари хвилин і додаємо олію рослинну. Обсмажуємо морських гадів в дві порції до появи апетитною жовтуватою скоринки з кожного боку.

Смажені тигрові креветки подаємо з улюбленим соусом і прикрашаємо часточками лайма.



Королівські дари моря смажені

У цьому рецепті, який має відношення до тайської кухні, смажені королівські креветки готуються з екзотичним фруктом, що надає страві особливу пікантність.

Потрібні компоненти:

  • 3 великі ложки соусу теріякі;
  • 15 штук ракоподібних;
  • 200 г манго;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1/3 склянки кокосової стружки;
  • Одна цибулина.

Поєднання з манго

Схема приготування:

  1. Припустимо очищені часникові зубчики крізь прес, дрібно нашаткувати цибулину;
  2. Розігріємо сковорідку, обсмажити цибулю до напівпрозорості, додамо часникову масу і улюблені спеції;
  3. У сковороду поділлям соус теріякі, додало трохи соку лимона і морепродукти;
  4. Мангового м’якоть наріжемо на невеликі кубики, додамо до морського делікатесу, закриємо кришкою і догасили до готовності;
  5. Знімемо кришку, щоб волога трохи випарувалася;
  6. Перед подачею наш кулінарний шедевр посиплемо кокосовою стружкою.

Смажені креветки в соєвому соусі з часником

За смаком смажені креветки з часником і соєвим соусом нагадують копчені. Це залежить від соусу і суміші масел для обсмажування. У такому варіанті можна приготувати і заморожених очищених рачків, і охолоджених в панцирі.

Ракоподібні в соєвому соусі

Склад продуктів:

  • За 70 г масла оливи і вершкового;
  • 3 зубчики часнику;
  • 700 г ракоподібних;
  • Одна цибулина;
  • 5 столових ложок соєвого соусу.

Етапи роботи:

  1. Очистимо молюсків, поділлям до них соєвий соус, приправити подрібненим часником і спеціями, розмішати. Нехай якийсь час маринуються;
  2. На вершковому маслі в суміші з оливковою дари моря пасеруємо дві хвилини;
  3. Окремо обсмажити цибулю, дамо йому трохи охолонути, і змішаємо його з смаженими рачками.

Ця незвичайна закуска подається з легким салатом, або молодою картоплею.

Рецептура смажених морепродуктів до пива

Закуска до пива

Таке східне блюдо прийшло до нас з індійської кухні. Сир, запечений в сухарях – це додаткова закуска до морського делікатесу.

компоненти:

  • 150 г помідорів чері;
  • 500 г ракоподібних;
  • Каррі, паприка і інші ароматні спеції;
  • 3 часникових часточки.

Інструкція готування:

  1. У помитий помідорів зрізаємо плодоніжки, нарізаємо їх на невеликий кубик;
  2. Подрібнюємо часник, підмішуємо до томатів, додаємо спеції;
  3. У пряну масу кладемо очищені морепродукти, ємність прибираємо в сторону на 30 хвилин;
  4. Викладаємо молюсків в сковороду, обсмажуємо з кожного боку.

Поєднання з пінним напоєм

Подаємо морський делікатес до пива. Він як не можна, до речі, підійде під футбольний або хокейний матч, які так люблять чоловіки.

Смажені морські рачки в вершковому соусі

Дари моря, приготовані в вершковому соусі з тонкої часниковою палітрою, служать основною стравою, окремої закускою або доповненням до гарніру з рису.

Перелік складових:

  • 5 часточок часнику;
  • 1,5 склянки вершків середньої жирності;
  • 800 г заморожених молюсків;
  • Сіль, перець, улюблені спеції.

Вершковий соус

Спосіб приготування:

  1. Приперчив, присолити морський делікатес, обсмажити до золотистого на сковороді;
  2. Часник самостійно пропустимо через прес і з іншими прянощами додамо до вершків;
  3. На повільному полум’ї проварити Соусна заправку протягом п’яти хвилин;
  4. Вольем її в сковорідку в гарячому вигляді. Під кришкою протушкувати рачків ще близько трьох хвилин.

Подамо на стіл з рисом, легким салатом, з лимоном.

Відео: Рецепт смажених креветок з часником



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.