Креветки давно вже перестали бути дефіцитним продуктом. Їх можна придбати практично в будь-якому магазині на вагу або в упаковках. З цих дарів моря можна приготувати масу різних блюд.
Більшість господинь як спосіб обробки ракоподібних зазвичай вибирають варіння. Але, як варити креветки, знає багато хто. Є ще один варіант приготування – жарка. Вважається, що при такому методі термообробки морепродукти зберігають всі соки, які не вбирають в себе воду і залишають поза передачею їй свій смак. Тому готову страву стає дуже м’яким і ароматним.
З даного матеріалу ви дізнаєтеся кілька способів, як приготувати смажені креветки так, щоб вони вийшли смачними і соковитими.
Креветки, підсмажені з часником
Для готування підійдуть як королівські, так і дрібні екземпляри. Попередня чистка не потрібно, панцир залишаємо.
Вам знадобиться:
- Морепродукти свіжоморожені – 800 г;
- Розмарин – 1/2 чайної ложки;
- 3 часникових зубчики;
- Олія – 150 мл.
Рецепт приготування покроково:
- Рачків промиваємо і просушуємо паперовими рушниками;
- На поверхню великої сковороди виливаємо олію, викладаємо дрібно порубаний часничок і розмарин. Обсмажуємо компоненти разом протягом хвилини, щоб масляна складова увібрала в себе аромат;
- Викладаємо ракоподібних і обсмажуємо до виникнення на їх шкірці золотисто-коричневого відтінку, потім виймаємо на паперові серветки, щоб надлишки жиру вбралися.
Така хрустка закуска, як смажені креветки з часником, ідеально поєднується з пивом і підкреслює смакові якості цього пінного напою.
Креветки, смажені з лимоном і часником
Перелік продуктів:
- Соус соєвий – 180-200 мл;
- Тигрові молюски заморожені – 500 г;
- Один лимон;
- 5 часниковий часточок;
- Базилік – дві гілочки;
- Маслини – 6 шт;
- Сіль і перець;
- Вершкове масло.
Покроковий рецепт з фото:
- У глибоку жаровню кладемо маслечко і встановлюємо на газ. Як тільки воно розтопиться, кладемо на нього креветочки (можна не розморожувати), підрум’янюємо. В процесі обсмажування не забуваємо їх перемішувати, інакше вони можуть пригоріти;
- Швиденько ріжемо лимон на кружечки, кожен з яких потім ділимо ще на 4 частини. Доповідаємо його в сковорідку, все добре перемішуємо дерев’яною лопаткою;
- Часничок дрібно рубаємо за допомогою ножа або пропускаємо через чеснокодавку, додаємо його в посуд з соєвим соусом, ретельно вимішуємо до однорідного стану;
- Заливаємо суміш в сковороду. Дари моря в соєвому соусі з часником і лимоном потрібно протушкувати близько двох хвилин;
- Підсипає мелений перець, злегка присаливаем;
- Продовжуємо гасіння ще протягом 10 хвилин, потім знімаємо сковорідку з плити.
Викладаємо смажені креветки в соєвому соусі на велику тарілку, прикрашаємо гілочками базиліка, маслинами і кільцями лимона.
Креветки, смажені в панцирі
Завдяки прянощів готове блюдо виходить неймовірно ароматним і смачним.
Вам буде потрібно:
- Молюски – півкіло;
- За половинці лайма і лимона;
- Часник – 2-3 зубці;
- Сушений чебрець;
- Один перець чилі;
- Перець і сіль;
- Масло оливкове.
Рецепт приготування смажених креветок:
- Обробляє морських гадів: відокремлюємо голови, видаляємо кишкову вену, панцир залишаємо. Тушки добре обмиваємо і просушують, подсаливаем, присипаємо чебрецем і перчиком, і прибираємо в сторону;
- На сковорідці прогреваем маслечко, великими шматочками ріжемо часник і чилі, обсмажуємо до появи легкої скоринки. Після того, як масло вбере аромат від даних компонентів, акуратно витягаємо їх шумівкою і викидаємо;
- Так само в сковороду вичавлюємо сік з половинки лимона і лайма. Тепер прожарюємо морепродукти з кожної сторони протягом пари хвилин. Далі витягуємо їх на рушник з паперу, щоб стекли жирні залишки.
Креветки в панцирі потрібно їсти не поспішаючи, запиваючи білим вином.
Смажені тигрові молюски в паніровці
Необхідні інгредієнти:
- Лайм і яйце – по 1 шт;
- Пшеничне борошно, цукор, англійська суха гірчиця, кетчуп, кунжутне масло – по столовій ложці;
- Сухарі панірувальні – 25 г;
- Солодкий соус чилі – 300 мл;
- Дрібка солі;
- Рослинна олія – 4 столові ложки;
- Креветки тигрові – 10 штук.
Як смажити креветки в домашніх умовах:
- Робимо суміш з кунжутного маслом, кетчупу, чилі і цукрового піску. Все добре вимішуємо і охолоджуємо;
- В одну миску насипаємо суміш солі і борошна, в другу – розбиваємо яйце, в третю – додаємо сухарі. По черзі мачає чищені дари моря спочатку в вміст першої ємності, потім в другу, далі – в третю. Перекладаємо заготовки на чистий рушник і трохи притискаємо, щоб панірування краще приклеїлася;
- Прогріваємо суху сковороду до появи легкого димку протягом пари хвилин і додаємо олію рослинну. Обсмажуємо морських гадів в дві порції до появи апетитною жовтуватою скоринки з кожного боку.
Смажені тигрові креветки подаємо з улюбленим соусом і прикрашаємо часточками лайма.
Королівські дари моря смажені
У цьому рецепті, який має відношення до тайської кухні, смажені королівські креветки готуються з екзотичним фруктом, що надає страві особливу пікантність.
Потрібні компоненти:
- 3 великі ложки соусу теріякі;
- 15 штук ракоподібних;
- 200 г манго;
- 2 зубчики часнику;
- 1/3 склянки кокосової стружки;
- Одна цибулина.
Схема приготування:
- Припустимо очищені часникові зубчики крізь прес, дрібно нашаткувати цибулину;
- Розігріємо сковорідку, обсмажити цибулю до напівпрозорості, додамо часникову масу і улюблені спеції;
- У сковороду поділлям соус теріякі, додало трохи соку лимона і морепродукти;
- Мангового м’якоть наріжемо на невеликі кубики, додамо до морського делікатесу, закриємо кришкою і догасили до готовності;
- Знімемо кришку, щоб волога трохи випарувалася;
- Перед подачею наш кулінарний шедевр посиплемо кокосовою стружкою.
Смажені креветки в соєвому соусі з часником
За смаком смажені креветки з часником і соєвим соусом нагадують копчені. Це залежить від соусу і суміші масел для обсмажування. У такому варіанті можна приготувати і заморожених очищених рачків, і охолоджених в панцирі.
Склад продуктів:
- За 70 г масла оливи і вершкового;
- 3 зубчики часнику;
- 700 г ракоподібних;
- Одна цибулина;
- 5 столових ложок соєвого соусу.
Етапи роботи:
- Очистимо молюсків, поділлям до них соєвий соус, приправити подрібненим часником і спеціями, розмішати. Нехай якийсь час маринуються;
- На вершковому маслі в суміші з оливковою дари моря пасеруємо дві хвилини;
- Окремо обсмажити цибулю, дамо йому трохи охолонути, і змішаємо його з смаженими рачками.
Ця незвичайна закуска подається з легким салатом, або молодою картоплею.
Рецептура смажених морепродуктів до пива
Таке східне блюдо прийшло до нас з індійської кухні. Сир, запечений в сухарях – це додаткова закуска до морського делікатесу.
компоненти:
- 150 г помідорів чері;
- 500 г ракоподібних;
- Каррі, паприка і інші ароматні спеції;
- 3 часникових часточки.
Інструкція готування:
- У помитий помідорів зрізаємо плодоніжки, нарізаємо їх на невеликий кубик;
- Подрібнюємо часник, підмішуємо до томатів, додаємо спеції;
- У пряну масу кладемо очищені морепродукти, ємність прибираємо в сторону на 30 хвилин;
- Викладаємо молюсків в сковороду, обсмажуємо з кожного боку.
Подаємо морський делікатес до пива. Він як не можна, до речі, підійде під футбольний або хокейний матч, які так люблять чоловіки.
Смажені морські рачки в вершковому соусі
Дари моря, приготовані в вершковому соусі з тонкої часниковою палітрою, служать основною стравою, окремої закускою або доповненням до гарніру з рису.
Перелік складових:
- 5 часточок часнику;
- 1,5 склянки вершків середньої жирності;
- 800 г заморожених молюсків;
- Сіль, перець, улюблені спеції.
Спосіб приготування:
- Приперчив, присолити морський делікатес, обсмажити до золотистого на сковороді;
- Часник самостійно пропустимо через прес і з іншими прянощами додамо до вершків;
- На повільному полум’ї проварити Соусна заправку протягом п’яти хвилин;
- Вольем її в сковорідку в гарячому вигляді. Під кришкою протушкувати рачків ще близько трьох хвилин.
Подамо на стіл з рисом, легким салатом, з лимоном.