Різне

Буше – легендарний десерт часів СРСР



Улюблений десерт часів СРСР

Буше є одним із символів кондітерства радянської епохи. Це легендарне тістечко стоїть в одному ряду з такими ласощами як «Пташине молоко» і «Торт Прага» і до сих пір підкорює ласунів своїм приголомшливим смаком. Основний секрет страви – це бісквіт буші, який готується на яйцях і без вживання олії. Саме це надає йому легкість і ніжність.

А в якості начинки для десерту використовуються різні жирні креми, мармелад або желе. Зверху на вироби обов’язково наноситься глазур, яка робить ласощі ще смачнішим.

Як і у будь-якого солодкого кондитерського шедевра, калорійність тістечка досить висока: вона становить 330-360 ккал на 100 г продукту. Так само спостерігається великий вміст вуглеводів, тому даній вкусняшки краще не зловживати. Розглянемо покроково і з фото рецепт тістечка Буше в декількох варіантах.

Тістечко «Буше» за класичною рецептурою

Ласощі для ласунів

У даній інструкції приготування не застосовується розпушувач, а мука розбавляється картопляним крохмалем.

Список продуктів на 6 порцій:

На тісто:

  • 2 великих яйця (обов’язково кімнатної температури);
  • Цукор – 70 г;
  • Суміш борошна пшеничного і крохмалю картопляного (в співвідношенні 3: 1) – 40 г.

На крем:

  • Вершки з 33% -й жирністю – 100 мл;
  • Молоко – 2 столові ложки;
  • Маса сирна солодка – 100 г.

Випікання бісквіта і покриття виробів глазур'ю

глазур:

  • Молоко і какао-порошок – по 4 столові ложки;
  • Вершкове масло – 60 г;
  • Цукор – 2 столові ложки.

Тепер сам класичний рецепт знаменитих тістечок:

  1. Для початку розглянемо детальний рецепт бісквіта Буше. Відокремлюємо жовтки від білків;
  2. У ємність до желточкам підсипає дві третини від усієї кількості Сахарка (приблизно 25 г) і збиваємо міксером на середніх оборотах до появи пишної маси світлого відтінку;
  3. В окремій мисці збиваємо білочки до міцної піни, підсипає залишки Сахарка і знову починаємо процес збивання, поки цукрові залишки не розчиняться, і суміш не придбає блиск;
  4. Акуратно об’єднуємо вміст двох мисочок і потихеньку змішуємо. Коли маса стане майже однорідною, в кілька підходів підсипає крохмале-борошняну суміш і продовжуємо перемішувати до тих пір, поки не буде грудочок;
  5. Має вийти щільне густуватої тісто. Розміщуємо його в кондитерський мішок, потім видавлюємо на застелена пергаментом деко у вигляді невеликих кружечків діаметром приблизно 6 см. Має вийти 12 таких тестових заготовок;
  6. Встановлюємо деко в прогрітий до 180 градусів духовку і випікаємо вироби 15-20 хвилин, після чого даємо їм охолонути;
  7. Робимо глазур. Для цього об’єднуємо в жаростійкої ємності маслечко, цукор і какао, потім перетираємо суміш до однорідної консистенції. Вливаємо в масу молочко, ставимо на газ і доводимо до кипіння при безперервному помішуванні. При цьому сахарок повинен розчинитися, і глазур придбає гладкість;
  8. Акуратно занурюємо 6 половинок бісквітів вершечки в глазур, потім перевертаємо їх і викладаємо на спеціальну решеточку, щоб надлишки стекли, а покриття виробів трохи підсохли і зчепилося;
  9. Змішуємо всі інгредієнти для крему і збиваємо до однорідного щільного стану і викладаємо на решту не схибити глазур’ю 6 половинок. Можна використовувати для цього кондитерський мішок;
  10. Тепер самостійно збираємо самі тістечка. Для цього на половинки з кремом укладаємо глазуровані бісквіти і трохи притискаємо. За бажанням можна прикрасити вироби зверху кокосовою стружкою або подрібненими горішками;
  11. Фінальний етап – відправка смачненького в холодильник для просочення приблизно на 20 хвилин.

прикраса тістечок

На цьому наш кондитерський шедевр готовий. Він ідеально підійде до чашечки чаю або кави.

Тістечко Буше по ГОСТу

Рецепт цих ласощів за ГОСТом СРСР за технологією нагадує попередній класичний варіант.

Інгредієнти на 10 порцій:

Легендарне тістечко Буше

тісто:

  • Жовтки – три штуки;
  • Пшеничне борошно – 120 г;
  • Білки яєчні – п’ять штук;
  • Цукор – 50 г.

крем:

  • Молоко згущене – 80 г;
  • Цукор – 120 г;
  • Вода – 70 г;
  • Вершкове масло – 300г.

глазур:



  • Шоколад темний – 60 г;
  • Масло вершкове -15 р

Приготування за ГОСТом

Схема приготування в домашніх умовах:

  1. Збиваємо білки і поступово додаємо весь цукор;
  2. У білкову суміш по черзі додаємо жовтки, не припиняємо збивати;
  3. Підсипає до яєць борошно і перемішуємо до однорідності;
  4. Формуємо на листі, застеленому папером для випічки, круглі коржі і поміщаємо в духову шафу. Випікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів, охолоджуємо;
  5. Тепер для крему потрібно зварити сироп. Цукор висипаємо в воду, доводимо до кипіння і 5 хвилин уварюємо під кришкою. Додаємо згущене молоко і повторно кип’ятимо. Прибираємо з плити, охолодити і поміщаємо в холодильник;
  6. Ріжемо шматочками масло і збиваємо його в густу суміш, поступово підливати сироп;
  7. Половинки тістечок змащуємо цим складом і з’єднуємо. Прибираємо з боків надлишки;
  8. Для глазурі масло і шоколад розтоплюємо на паровій бані. Покриваємо зверху наш десерт і даємо застигнути в холодильнику.

Фруктове тістечко

З абрикосовим джемом

Фруктовими у Буші можуть бути добавки в кремовою начинці, сама начинка і прикраса верхньої частини солодощі. Варення з фруктів може бути прошарком. Приготування тістечок буше в цьому рецепті здійснюється з мінімумом цукру – і в тесті, і в сиропі.

Компоненти на 8 порцій:

тісто:

  • Пшеничне борошно – 120 г;
  • П’ять яєць;
  • Цукор – 50 г.

крем:

  • Джем абрикосовий.

глазур:

  • Масло вершкове – 15 г;
  • Темний шоколад – 60 г.

фруктове оформлення

Процес приготування наступний:

  1. Перші 4 кроку такі ж, як і в попередній інструкції приготування;
  2. Далі змащуємо половинки бісквітних тістечок джемом і з’єднуємо між собою;
  3. Глазур робиться аналогічно з 8 кроком вищеописаного рецепта. Далі занурюємо в неї половинку бісквітної коржі і прикрашаємо за бажанням. Для цього можна викласти на верхівку ласощі шматочки фруктів.

Горіхове Bouchee

Приготування цих ласощів є класикою будь куховарської книги епохи Радянського Союзу. У рецепті використовуються різні горіхи: фундук, арахіс, мигдаль, волоський. Їх так само можна поєднувати з різними видами конфітюру і шоколаду.

Складові:

бісквіт:

  • Борошно – 70 г;
  • Три яйця;
  • Цукор – три великих ложки.

начинка:

  • горіхи;
  • Мармелад або конфітюр.

горіхова посипання

прикраса:

  • шоколад;
  • Горішки.

Тепер сам покроковий рецепт:

  1. Збиваємо яєчні жовтки з двома великими ложками цукру до утворення щільної білястої маси. Аналогічно збиваємо і білки з рештою цукром;
  2. Ретельно перемішуємо жовтки і білки, додаємо до них борошно, попередньо просіяне, замішуємо щільне і густе тісто, викладаємо його в кулінарний мішок;
  3. Половинки Bouchee викладаємо на пергамент і поміщаємо в розігріту до 190 градусів духовку на 15-20 хвилин, після гарненько охолоджуємо;
  4. Дрібно рубаємо ножем будь-які горіхи і обсмажуємо або в духовці, або на сухій сковорідці;
  5. Конфітюр або мармелад підігріваємо в сотейнику і змащуємо їм зовні половинки тістечка, а так же шар начинки прокладаємо між двома половинами. Верх солодощі посипаємо шоколадом і подрібненими горіхами і ставимо в холодильник на деякий час.

Таке ласощі, безсумнівно, припаде до душі вашим домочадцям і гостям.

Відео: Рецепт тістечка Буше



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.