Дієти

Бананові оладки – на будь-який смак: класичні і дієтичні



Напевно, немає таких людей, які б не запам’ятали з дитинства просте і ситне блюдо – оладишкі. Пропонуємо вам один з хітів американської кухні бананові оладки. Рецепти з фото на будь-який смак і важливі подробиці кожного чекають вас!

Панкейкі (так оладки називають американці) можна робити по-різному – з борошном на молочній основі, або зовсім без борошна, цукру і молока. І хоча для наших широт звичніше капустяні і яблучні оладишкі, ми не даремно агітуємо вас освоїти випічку на сковороді ще і з бананом. Ви витратите зовсім мало часу, але гарантовано скорите серця чоловіків і малечі.

Найлегше готувати бананові панкейкі з борошном. Трохи складніше зробити дієтичні оладки без борошна. Вибирайте, що вам більше до душі – зі змісту нижче:

  1. Ніжна молочна текстура з присмаком банана – це 1-ий рецепт добірки;
  2. Об’ємний кефірний варіант з шматочками банана – 2-е блюдо в статті;
  3. Дієтичні, але пишні оладки без цукру і борошна – 3-тє пропозицію від нас;

А також приділіть увагу останнім коментарям, щоб випробувати варіант від нашої читачки – з мигдальним борошном.

Наш 3-ий рецепт містить всього 2 основних інгредієнта (яйця і банани), але саме він приведе вас на пік задоволення від простих кулінарних секретів. Який банан вибрати, як збивати і смажити – ми розповімо про все!

Американські панкейкі на молоці

Оладки з бананом на молоці – наш перший досвід при освоєнні панкейк. Рецепт з фото очевидний, але вам доведеться вибрати, як подрібнити банани. Кремова текстура з тонким фруктовим смаком нагадує оладишкі з дрібно тертим солодким яблучком. А тісто з шматочками фрукта схоже на капустяний варіант. Американці частіше їдять великі панкейкі з добре подрібненим фруктом.

Нам потрібні:

  • Дуже стиглі банани – 2 великих плоди
  • Молоко (1-3%) – 200 мл
  • Цукор – 2-4 ст. ложки (регулюємо за смаком)
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 250 г (= 2 склянки в 200 мл)
  • Розпушувач – 1 ч. Ложка
  • Сіль – 1 щіпка
  • Рослинна олія для обсмажування

Як ми готуємо

У цьому рецепті ми скористаємося блендером для подрібнення банана. Це дасть нам соковиту, але гомогенну текстуру з ніжним фруктовим смаком.

Перебиваємо блендером яйця, цукор і банан, поки суміш не посвітлішає. Додаємо в солодке яєчно-бананове пюре розпушувач і сіль і трошки збиваємо масу – до легких бульбашок.

Ми не аматори дуже солодкої випічки, тому обмежуємося і 1 ст. ложкою цукру. Для ласунів можна додати до 4 ст. ложок, але не більше. Багато солодощі дають самі банани.

Вливаємо молоко і розмішуємо віником.

Просіваємо борошно (для більшої пишності ніколи не пропускайте цей етап!) І всипаємо її в яєчну суміш – по частинах, розмішуючи кожну порцію за годинниковою стрілкою.

Трохи змащуємо сковороду маслом (використовуємо шматочок марлі) і розігріємо на середньому вогні.

Виливаємо 1 ополоник тесту і обсмажуємо під кришкою – до 3 хвилин з кожного боку. Готовність першого затоки стає очевидною, коли по поверхні підуть дірочки.

За розміром класичні американські панкейкі – щось середнє між маленькими російськими оладишкі і солідними млинцями. Можна випікати і по 1 столової ложки суміші, уклавши на сковороду 4-5 оладок за раз.

Подаємо зі сметаною, варенням, медом або просто так з шматочками фрукта. Оладишкі ситні, повітряні та солодкі, навіть при мінімальній кількості цукру. Хай живе стиглий банан!

Класичний бабусин рецепт на кефірі

Оладки з бананом і рецепт з фото на кефірі – це данина російській традиції з мініатюрною випічкою на сковороді. Давайте зробимо оладишкі невеликими, пухкими і рум’яними!

Нам потрібні:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор – 3-4 ст. ложки
  • Кефір 5% жирності – 200 мл
  • Сода (погасити оцтом) – 1 ч. Ложка (без гірки)
  • Борошно пшеничне – 10 ст. ложок (з гіркою)
  • Сіль – 1 щіпка
  • Банан великий – 1-1,5 шт. за смаком
  • Рослинна олія для обсмажування

Як ми готуємо

Бабушкін секрет! Ідеальний спосіб домогтися пишності у оладок на кефірі – залишити стакан з кісломолочку на ніч при кімнатній температурі. І тоді на сніданок можна буде зробити об’ємним будь-який рецепт.

Злегка збиваємо яйця з цукром (досить попрацювати вилочкою), вливаємо кефір і знову розмішуємо. Досипаємо борошно і гарненько перемішуємо – до консистенції густої сметани.



Як виглядає консистенція густої сметани? Коли ви ллєте суміш з ложки, вона злегка тягнеться і укладається красивою гармошкою.

Чистимо банан і ріжемо його шматочками. Наша мета, щоб фрукт добре відчувався, немов родзинки в кексі. Можна подрібнювати кубиком, можна скибочками-четвертушками. Відправляємо нарізку в тягучу суміш і розмішуємо.

Смажимо на добре розігрітій олії, поки не підрум’яняться. Зручно перевертати, підчепивши і зачепивши виделкою.

Викладаємо на кухонний рушник (або шар паперових серветок), щоб надлишки масла добре вбралися.

Подаємо з будь-яким соусом або просто так – до кави, чаю, какао, компоту, лимонаду.

Дієтичні бананові оладки без борошна і цукру

Так, і таке можливо! Без жертв з боку естетики і смаку, але з набагато меншим числом калорій.

Нам потрібні:

  • Яйця – 2 шт.
  • Дуже стиглий банан – 1 шт.
  • Лимонний сік – 1 ст. ложка

Як ми готуємо

Секрет №1. Беремо самі стиглі банани, які тільки знаходимо в магазині. Не бійтеся плодів, шкурка яких потемніла! Можна довести до максимальної стиглості вже куплені жовті банани, поклавши їх на зберігання поза холодильником разом з яблуками.

Саме такі плоди (в коричневій шкірці, або з великою кількістю темних плям на її поверхні) – найсолодші, м’які і в’язкі! Головне місце для них – випічка і смузі.

Секрет №2. Яйця, лимонний сік і банани перебиваємо в блендері не менше 2-х хвилин. Щоб утворилася більш повітряна об’ємна маса.

Секрет №3. Злегка змащуємо сковороду маслом (використовуємо марлю!) І розігріваємо на середньому вогні.

Секрет №4. Акуратно викладаємо суміш столовою ложкою – в 2-3 етапи.

Спочатку 1 столову ложку. Пропікаються під кришкою 1-2 хвилини, щоб оладки схопилися і зверху з’явилася матова структура. Тепер додаємо 2-у столову ложку – прямо поверх вже сформувалися красенів. Закриваємо кришкою, знову чекаємо матовості і при бажанні повторюємо долівку 3-ий раз – по неповній столовій ложці. Ви витратите трохи більше часу, але отримаєте по-справжньому пишні оладки!

Секрет №5. Перевертаємо двома вилками, відклавши в сторону товсті лопатки. Пам’ятаємо! У рецепті немає борошна, тісто рветься легше.

Секрет №6. Обидві сторони смажимо виключно під кришкою і тільки на рослинному маслі. Це забезпечить пишність і не дасть підгоряння.

Зробивши дієтичні бананові оладки без борошна по описаним крокам, ви легко досягнете несподіваного успіху! Вигоди страви:

  • Підходить для безглютенової і безказеіновой дієти;
  • Менше калорій і вуглеводів;
  • Менше вбирає масло;
  • Корисніше для дитячого харчування.

Таких полегшених красенів можуть зрідка їсти навіть люди з діабетом 2-го типу, особливо якщо додати в суміш 1-2 чайні ложки висівок, інуліну або псілліума, які знижують глікемічний індекс страви.

«Чудовий сніданок за 20 хвилин!» – такий девіз без перебільшення підходить банановим оладок. Рецепт з фото в трьох варіаціях ми постаралися зробити максимально зрозумілим. Чекаємо на вашу враження про відомий американський блюді!

Мініатюра до статті Бананові оладки - на будь-який смак: класичні і дієтичніМініатюра до статті Бананові оладки - на будь-який смак: класичні і дієтичні



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.